-
πρωτο μου μυνημα και χαιρεται κατ αρχας..απλα πραγματα επειδη ημουν 11 χρονια σουπερ καπνιστης κοκκινοασπρης μαρκας αποκλειστικα 2πακετα στο χαλαρο..μετα απο 6 μηνες 'καθαρος' εχω να πω απλα.. σε συνδιασμο με οποιαδηποτε μορφη γυμναστικης νιωθω αλλος ανθρωπος.ειμαι 28 και πραγματικα απορω για το ποσο ... ημουν.παιδες μην την ψαχνετε για παθητικο ενεργητηκο κτλ.. μια αποφαση ειναι.. δεν
ειμαι να δινω συμβουλες ..σορυ φιλοι καπνιστες αλλα πρεπει να το κοψεις για να καταλαβεις τι πεζει.Σ εμενα η μεθοδος anti-smoking επιασε -
lucky strike εννοεις? πολυ ωραιο τσιγαρο , αλλα απιστετα βαρυ μολις το αφησα και πηγα στο καπνο ενιωσα πολυ καλυτερα
-
Ο χρήστης gosgot έγραψε:
πρωτο μου μυνημα και χαιρεται κατ αρχας..απλα πραγματα επειδη ημουν 11 χρονια σουπερ καπνιστης κοκκινοασπρης μαρκας αποκλειστικα 2πακετα στο χαλαρο..μετα απο 6 μηνες 'καθαρος' εχω να πω απλα.. σε συνδιασμο με οποιαδηποτε μορφη γυμναστικης νιωθω αλλος ανθρωπος.ειμαι 28 και πραγματικα απορω για το ποσο ... ημουν.παιδες μην την ψαχνετε για παθητικο ενεργητηκο κτλ.. μια αποφαση ειναι.. δεν
ειμαι να δινω συμβουλες ..σορυ φιλοι καπνιστες αλλα πρεπει να το κοψεις για να καταλαβεις τι πεζει.Σ εμενα η μεθοδος anti-smoking επιασεΕκανα 2 πακετα κοκκινο Marlboro την ημερα , ειμαι 29 ετων και καπνιζα απο τα 17 , το εχω κοψει εδω 1 χρονο και 8 μηνες
Οταν θα φτασεις τον 1 χρονο καθαρος και θα σκέφτεσαι τι μακακια εκανες που καπνιζες και τωρα δεν το εχεις αναγκη θα παρεις τετοια χαρα που πραγματικα ειναι δυσκολο να στο περιγραψω -
Εισπνοές θανάτου
Εκατοντάδες γονίδια βρέθηκαν να απορρυθμίζονται από το κάπνισμαΣαν Αντόνιο
Ο καπνός του τσιγάρου απορρυθμίζει τη λειτουργία τουλάχιστον 323 γονιδίων, τα οποία σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό, τον κυτταρικό θάνατο και τον καρκίνο, αποκαλύπτει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για το θέμα.«Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι το κάπνισμα επηρεάζει όχι μόνο μεμονωμένα γονίδια αλλά και ολόκληρα δίκτυα αλληλεπίδρασης γονιδίων. [...] Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλυφθεί μια τέτοια ξεκάθαρη σχέση» αναφέρουν οι ερευνητές του Ιδρύματος Βιοϊατρικής Έρευνας Southwest στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.
«Η κλίμακα στην οποία η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα έκφρασης [λειτουργίας] των γονιδίων μας πραγματικά δημιουργεί προβληματισμό» προσθέτουν.
Η μελέτη εξέτασε συγκεκριμένα την επίδραση του καπνίσματος στη διαδικασία της μεταγραφής, κατά την οποία οι πληροφορίες που περιέχουν τα γονίδια μεταγράφονται σε μόρια RNA προκειμένου να παραχθούν οι αντίστοιχες πρωτεΐνες.
«Προηγούμενες μελέτες για την επίδραση του καπνίσματος στη γονιδιακή έκφραση ήταν σημαντικά περιορισμένες σε μέγεθος» επισημαίνει η ομάδα του Δρ Ζακ Τσάρλσγουορθ.
Η μελέτη του εξέτασε 1.240 άτομα, από τους οποίους οι 297 είναι ενεργοί καπνιστές, και εντόπισε επιδράσεις σε 323 γονίδια των λευκών αιμοσφαιρίων τους.
Οι μεταβολές που καταγράφηκαν πιθανότατα επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό και τον κίνδυνο καρκίνου, είναι όμως τόσο περίπλοκες που οι πραγματικές συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν.
«Είναι πιθανό ότι η παρατηρούμενη επίδραση του καπνίσματος στη μεταγραφή έχει σημαντικές συνέπειες για τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, ειδικά όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ποικιλίας καρκίνων σε όλο τον κόσμο» γράφει η ερευνητική ομάδα.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ελεύθερης πρόσβασης BMC Medical Genomics.
Newsroom ΔΟΛ -
Οι καπνιστες του φορουμ θα πουν οτι και αυτη η ερευνα ειναι αναξιοπιστη και φυσικα θα την απορριψουν διοτι το δειγμα ηταν 1.240 ατομα ενω υπαρχουν εκατομμυρια καπνιστες που δεν εχουν παρουσιασει κατι απο ολα αυτα και μπλα μπλα μπλα
-
αν λες εμενα , δε θα ελεγα ποτε κατι τετοιο
το μονο που εχω πει ειναι οτι δε ξερουμε με ποιο τροπο γινονται καποιες ερευνες και αυτο που φυσικα κατακρινω ειναι ο τροπος που παρουσιαζονται μερικες ερευνες ωστε να δημιουργηθουν εντυπωσεις
οκ καποιοι θελουν να απαγορευτει το δημοσιο καπνισμα γιατι τους ενοχλει (για δικους τους λογους δεν εχει σημασια ) , αλλα να φτανουμε να θεωρουμε παθητικο καπνιστη αυτον που θα βγει 2 φορες τη βδομαδα ειναι υπερβολη οπως και να το κανουμε
δεν ειπα οτι εγω δε θα παθω τιποτα με το καπνισμα , υπαρχει μια καλη πιθανοτητα να παθω.. * , αλλα εσυ που θα βρεθεις διπλα μου (και πολυ συχνα οχι αρκετα διπλα και οχι σε τοσο κλειστο χωρο) για λιγη ωρα δε θα παθεις τιποτα.. βρες αλλο επιχειρημα ή πες οτι απλα δε γουσταρεις..
αν εχεις τοσο μεγαλο προβλημα με το μολυσμενο αερα γιατι δε πας να ζησεις στο βουνο στο κατω κατω..?
τη μεγαλυτερη δυσφορια ακομα κι εγω που αντεχω και τα χειροτερα ντουμανια τη νιωθω οταν κυκλοφορω στην αθηνα ή οταν κολλαω στη κινηση..
οταν πηγαινω στην εξοχη νομιζω οτι θα μαστουρωσω απο τον πολυ καθαρο αερα
*αν και μαλλον θα τιναξω απο προβληματα που θα μου προκαλεσει (και ηδη μου προκαλει) το αγχος, το τσιγαρο δε θα προλαβει να μου κανει τιποτα ισα ισα με χαλαρωνει κιολας
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
*αν και μαλλον θα τιναξω απο προβληματα που θα μου προκαλεσει (και ηδη μου προκαλει) το αγχος, το τσιγαρο δε θα προλαβει να μου κανει τιποτα ισα ισα με χαλαρωνει κιολας
εδω εχεις μεγαλο δικιο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αλλα να φτανουμε να θεωρουμε παθητικο καπνιστη αυτον που θα βγει 2 φορες τη βδομαδα ειναι υπερβολη οπως και να το κανουμεΠαθητικός καπνιστής = αυτός που εκτίθεται σε καπνό τσιγάρου χωρίς να καπνίζει ο ίδιος. Αυτός είναι ο ορισμός, πού είναι η υπερβολή;
αλλα εσυ που θα βρεθεις διπλα μου (και πολυ συχνα οχι αρκετα διπλα και οχι σε τοσο κλειστο χωρο) για λιγη ωρα δε θα παθεις τιποτα.. βρες αλλο επιχειρημα ή πες οτι απλα δε γουσταρεις..
Υπάρχει κάποιο ελάχιστο κατώφλι, κάτω από το οποίο όταν επηρεάζεις εσκεμμένα την υγεία ενός τρίτου χωρίς τη συγκατάθεση του, είναι αποδεκτό;
Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Μάλλον δεν θα σου αρέσει να στον φορέσει από πίσω ο Lex Steele χωρίς να το θέλεις κι εσύ. Αλλά αν στον φορέσει ένας μέσος 12ποντος άντρας 2-3 φορές, ε δεν θα πάθεις και τίποτα... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπάρχει κάποιο ελάχιστο κατώφλι, κάτω από το οποίο όταν επηρεάζεις εσκεμμένα την υγεία ενός τρίτου χωρίς τη συγκατάθεση του, είναι αποδεκτό;
αυτο να μου το πεις οταν σταματησουν οι αντικαπνιστες να οδηγουν 3λιτρα αυτοκινητα , να καινε ασκοπο ρευμα, να υπερκαταναλωνουν και να κανουν ενα σωρο ανουσια πραγματα για τη διασκεδαση τους (γιατι η αναγκη ειναι αλλο) τα οποια επιβαρυνουν το περιβαλλον στο οποιο ζω και με οδηγουν στο θανατο
(και σοβαρα με οδηγουν στο θανατο , οχι μαλακιες σαν το τσιγαρο.. )
-
μια πραγματική διαφορα του ανώριμου από του ώριμου ανθρώπου είναι οτι για τον ώριμο
*το σημαντικό ειναι τι κάνει ο ιδιος, οχι οι άλλοι.
*εχεις ακόμα πολύ δρομο μπροστά σου για να μπορεσεις να αντιληφθείς (και να εκτελέσεις βεβαια) το μεγαλείο της παραπάνω φράσης.
ας ειναι μια καλή αρχη το... παθητικο καπνισμα
-
μα χεστηκα να θεωρουμαι ωριμος ή ωριμος , γνωριζω πολυ καλα τι κανω λαθος, δε μου αρεσει να κρινω τους αλλους και να τους επιβαλλω τι να κανουν, επιθυμω να κανουν κι αυτοι το ιδιο
ειναι τοσο απλο το πραγμα
φρασεις και διδαχες δε νομιζω οτι εχει αναγκη κανεις μας, αυτα ειναι για το κατηχητικο
-
αν κ θα επρεπε να μπει στο ΖΩΑ... τη προηγουμενη κυριακη πριν το τελικο ημουν πευκοχωρι, χαλκιδικη σε ενα προποτζιδικο με 2 φιλους μου κ παιζαμε κινο για να περασει η ωρα ερχονται 2 γκομενες η μια μπαζο κ η αλλη βλεποταν. Το μπαζο μια χοντρη ηταν καπνιστρια κ καθησε διπλα μου (λογω κιλων η αλλη δεν καθησε ) αναβει τσιγαρο κ με ντουμανιαζει. Εγω αμεσως : σιγα κοπελα μου μας ντουμανιασες! κ γυρναει κ μου λεει με υφακι : μια ζωη σπασικλες βρισκονται διπλα μου! Κοπελα μου εσυ ηρθες κ καθησες διπλα μου, κ ωφειλεις να σεβαστεις αυτον που καθεται διπλα σου. Η φιλη της χωθηκε κ ελεγε οτι εχω δικιο. Απο κει κ περα το κοψε κ προσεχε το που παει ο καπνος.
Για την ιστορια, ηταν τοσο ζωο που σημειωνε σε χαρτι ολους τους αριθμους που εκανε generate το κινο σε realtime..... ειχαμε σκασει στα γελια!
-
...Εγω αμεσως : σιγα κοπελα μου μας ντουμανιασες!...
Νομίζω ότι ξεκίνησες κάπως επιθετικά. Μπορούσες την πρώτη παρατήρηση να την κάνεις πιο ευγενικά και, αν δε συμμορφωνόταν, να άρχιζες τα μπινελίκια
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Εγω αμεσως : σιγα κοπελα μου μας ντουμανιασες!...
Νομίζω ότι ξεκίνησες κάπως επιθετικά. Μπορούσες την πρώτη παρατήρηση να την κάνεις πιο ευγενικά και, αν δε συμμορφωνόταν, να άρχιζες τα μπινελίκια
οχι οχι προς θεου....παντα φιλικα μιλαω. ειμαι πολυ ηρεμος σαν χαρακτηρας κ προτιμω να ειρωνευτω παρα να βρισω. Το οτι ειχε λιγοστο μυαλο φαινοταν κ απο το οτι σημειωνε με αγχος τους αριθμους του κινο ενω της ελεγε η φιλη της οτι θα μπορει να τους τσεκαρει κ αφου γινει η κληρωση. Ενταξει μιλαμε για στοκο γκομενα στα 30 αγαμητη χοντρη με μονη παρεα το τσιγαρο, ισως κ τη συμπαθεστατη φιλη της....
ΥΓ : Τα μπινελικια παντα πριν το φαγητο κ μετα τα ουζακια (κριμα που δε πινω ουζο χαχα)
-
Είχα ξεχάσει την όμορφη αίσθηση του θερινού σινεμά αλλά τη θυμήθηκα χθες. Οι (άφθονοι) φίλοι καπνιστές έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να καπνίζουν σε ανοικτό χώρο και μας φιλοδώρησαν γενναιόδωρα με τον καπνό τους καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας. Τους ευχαριστούμε.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είχα ξεχάσει την όμορφη αίσθηση του θερινού σινεμά αλλά τη θυμήθηκα χθες. Οι (άφθονοι) φίλοι καπνιστές έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να καπνίζουν σε ανοικτό χώρο και μας φιλοδώρησαν γενναιόδωρα με τον καπνό τους καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας. Τους ευχαριστούμε.Ελα μωρε τωρα μωρε για λιγο καπνο κανεις ετσι ,αφου ειναι δικαιωμα τους λεμε βεβαια καποιος ο οποις θελει να απολαυσει σαν ανθρωπος την ταινια που πληρωσε και δεν καπνιζει δεν εχει δικαιωμα να διαμαρτηρηθει και θα πρεπει να υπομηνει το φουγαρο που καθεται διπλα του .
-
εγω παντως επειδη δε γουσταρω να βλεπω τοση ωρα ταινια χωρις να κανω ενα τσιγαρο (για να μην πουμε για την ηλιθια ιδεα να καταργηθει το διαλειμμα ) προτιμω να βλεπω ταινιουλες στο σπιτακι μου
παντως αμα σας ενοχλει και σε θερινο σινεμα τι να πω
-
Ειλικρινα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ενοχλητικο ειναι και ποσο ασχημα μυριζει το τσιγαρο σε καποιον που δεν καπνιζει , ειδικα μερικα χαρμανια καπνων βρωμανε υπερβολικα , εκει ομως που μου ερχετε εμετος ( κυριολεκτω ) ειναι η μυρωδια του πουρου , μπορει να σου φαίνονται υπερβολικα αυτα που γραφω , αλλα ετσι και εμενα οταν καπνιζα μου φαινόταν υπερβολικη η αντιδραση μιας θειας μου που ακομα και εαν μυριζες τσιγαριλα επειδη ειχες καπνισει 1-2 ωρες πριν την ενοχλουσε σε τετοι βαθμο που ανοιγε τα τζαμια να μπεει αερας στο σπιτι ! ε σε πληροφορώ και εμενα εαν κατσει ενας διπλα μου που εχουν ποτισει τα ρουχα του απο την τσιγαριλα θα απομακρυνθω απο κοντα του γιατι μου μυριζει ασχημα
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Ειλικρινα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ενοχλητικο ειναι και ποσο ασχημα μυριζει το τσιγαρο σε καποιον που δεν καπνιζει , ειδικα μερικα χαρμανια καπνων βρωμανε υπερβολικαεκει ομως που μου ερχετε εμετος ( κυριολεκτω ) ειναι η μυρωδια του πουρου
Ακομα και σε μη καπνιστες, ασχημα μυριζει. Και ο καπνος ειναι ενοχλητικος για ολους.
Απλα οι καπνιστες παραβλεπουν αυτο το κομματι για ευνοητους λογους...Βεβαια, αυτο δε σημαινει οτι το καπνισμα θα πρεπει να απαγορευτει ακομα και σε εξωτερικους χωρους...
Σε ανοιχτο χωρο ειναι αρκετα δυσκολο να σε ενοχλησει καποιος, εκτος και αν φυσαει τον καπνο μεσα στα μουτρα σου ή σε εχουν περικυκλωσει καπνιστες.Το ΣΚ βρεθηκα με παρεα 8 ατομων εκ των οποιον ο μονος καπνιστης ημουν εγω. Εκανα τσιγαρο το πρωι με τον καφε, αργοτερα στην παραλια, το μεσημερι στο τραπεζι οπου φαγαμε, στον απογευματινο καφε και τελος παρεα με το βραδυνο ποτο. Κανενας δεν παραπονεθηκε, ακομα και ο πιο πορωμενος αντικαπνιστης της παρεας. Κανενα δεν ενοχλησα. Και οχι, δε ειχαν προβλημα να μου το πουν...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αλλα ετσι και εμενα οταν καπνιζα μου φαινόταν υπερβολικη η αντιδραση μιας θειας μου που ακομα και εαν μυριζες τσιγαριλα επειδη ειχες καπνισει 1-2 ωρες πριν την ενοχλουσε σε τετοι βαθμο που ανοιγε τα τζαμια να μπεει αερας στο σπιτι !εγω εχω τη μητερα μου που με κυνηγαει και μου ανοιγει τα παραθυρα
νο 1 αντικαπνιστρια
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]