-
Και η επόμενη ερώτηση ειναι ... Τους εμποδίζει διάταξη η δεν φτάνουν τα χρόνια μέχρι την συνταξιοδότηση;
-
Τωρα θυμηθηκα και που το ακουσα, ειχα πετυχει καποτε εναν αποστρατο που αναμεσα σε αλλες ιστοριες ανεφερε και το 'αποστρατευτηκα με το βαθμο του πλωταρχη' !
-
είχα λοχαγό από ΣΜΥ και ήταν απλά θεότητα
οι πιο πολλοί πάντως κάπου εκεί που γίνονται υπολοχαγοί αρχίζουν και τρώνε φρίκες και την κάνουν
επίσης red οι ΣΜΥ έχουν και τον παράξενο βαθμό του ανθυπασπιστή που δε συναντάς αλλού στις μέρες μας και είναι μεταξύ αρχιλοχία και ανθυπολοχαγου
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Και η επόμενη ερώτηση ειναι ... Τους εμποδίζει διάταξη η δεν φτάνουν τα χρόνια μέχρι την συνταξιοδότηση;απλά την κάνουν γιατί δεν αντέχουν άλλο στρατό
αν θέλουν μένουν και πάνε όπως σου είπε και ο zeus μέχρι ταγματάρχες και τιμητικά συνταγματάρχες ΕΑ
πιο ψηλά δε γίνεται
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Και η επόμενη ερώτηση ειναι ... Τους εμποδίζει διάταξη η δεν φτάνουν τα χρόνια μέχρι την συνταξιοδότηση;Απλά η ανέλιξη μέχρι εκεί φτάνει. Ο Αξκος της ΣΝΔ βγαίνει Σημαιοφόρος (Ανθυπολοχαγός) και σε 10 χρόνια γίνεται Υποπλοίαρχος (Λοχαγός). Ο Υπαξ της ΣΜΥΝ βγαίνει Κελευστής (Λοχίας) και σε 10 χρόνια το πολύ να γίνει Αρχικελευστής (Αρχιλοχίας).
-
όχι ρε συ σε λιγότερα από 10 χρόνια γίνονται Αλχιες , είχα τύπους στην ηλικία μου και μικρότερους όταν ήμουν μέσα που ήταν ήδη Αλχίες και μάλιστα ένας στα 27-28 είχε μόλις γίνει και υπασπιστής και βαριόταν να βάλει το διακριτικό και κυκλοφορούσε ακόμα Αλχιας (αλλά υπέγραφε ως υπασπιστής από κει το κατάλαβα)
μόλις αρχίσουν τα αστέρια πρέπει να ανεβαίνουν πολύ αργα
επίσης πάρα πολύ αργά ανεβαίνουν και οι εποπ σε σχέση με τους ΕΜΘ και αυτοί με τη σειρά τους ανεβαίνουν πιο αργά από ότι ανέβαιναν οι εθελοντές
είχα πχ εμθ αλχια στο γραφείο και ήταν και μια εθελόντρια ανθυπολοχαγίνα και η δεύτερη είχε πάρει το αστέρι με ούτε 2 χρόνια διαφορά από την άλλη, η άλλη σαν εμθ μόνο τιμητικά θα πήγαινε ανθυπασπίστρια, αστέρι δε θα έβλεπε ποτέ
-
Σε μας ίσχυαν τα εξής:
- 3 χρόνια Ανθυπολοχαγός. Στα 25 γινόσουν Υπολοχαγός κατ' αρχαιότητα. Στα 24 κατ' επιλογήν αλλά σπάνιο.
- 4 χρόνια Υπολοχαγός. Στα 30 γινόσουν Λοχαγός κατ' αρχαιότητα. Στα 29 κατ' επιλογήν αλλά σπάνιο.
- 5 χρόνια Λοχαγός. Στα 35 γινόσουν Ταγματάρχης κατ' αρχαιότητα.
Στους Υπαξ ήταν κάτι αντίστοιχο.
-
Κιουση αχρησιμοποιητο γυμναστηριο η γηπεδο στην ΠΑ δεν ειδα ποτε. Ειλικρινα οι λογοι που μπορει να μην γινονται αθλοπαιδιες σε ενα στρατοπεδο ειναι καθαρα λογοι που αφορουν τον περισσιο υπηρεσιακο χρονο η την μη ζητηση. Απο κει και περα προσωπικα δεν εχω δει ποτε λογο τραυματισμου -ελαφρα φυσικα που φερει τον ΕΥ - να κλεισει γυμναστηριο.Αν συνεβει αλλου δε το γνωριζω αλλα ουτε το θεωρω ψεμα.
Στην ΠΑ η αθληση ειναι πρωτευον θεμα. Τα εσωτερικα πρωταθληματα περιλαμβανουν και σμηνιτες και φυσικα φερουν ολη την συμπαρασταση των μονιμων. -
Θανάση σε ποια ομάδα είσαι; Διελκυστίνδα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θανάση σε ποια ομάδα είσαι; Διελκυστίνδα;ΑΕΚάρα ρε!
-
σε σας όπως μου τα λες μου βγαίνουν τα νούμερα, οι ΣΜΥ από την άλλη μου είχε φανεί ότι με τις σαρδελίτσες ανέβαιναν γρήγορα και μόλις ξεκινούσαν τα αστέρια πρέπει να πήγαιναν σαν κι εσάς
δηλαδή τον λοχαγό που ανέφερα, μόλις έσκασε στο στρατόπεδο τον έβλεπαν ως κάτι αξιοπερίεργο
(και λόγω ηλικίας τον έχωσαν σε γραφείο και είχε ξενερώσει τη ζωή του, γιατί ήταν άλλο το αντικείμενο του )από την άλλη οι ανθυπολοχαγοί και οι υποχαγοί έδιναν και έπαιρναν και οι δεύτεροι ήταν σε φάση δε τη παλεύω άλλο και ήταν έτοιμοι να τη κάνουν για το σπιτάκι τους
γενικά πάντως ΣΜΥ για μένα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνεις κανείς στο στρατό
δηλαδή ή αξιωματικός να πας για τα όσα , ή καλύτερα καραβανάς και κάποια στιγμή θα βρεις την ησυχία σουΣΜΥ δε τη βρίσκεις ποτέ
-
Πάντως και σε μας στο κέντρο δε μας άφηναν να παίζουμε μπάλα-μπάσκετ. Στη μονάδα κανείς δεν είχε τα κουράγια.
Μόνο έναν τύπο άφηναν να γυμνάζεται ο οποίος ήταν στην εθνική ομάδα της κωπηλασίας ή ιστιοπλοΐας (δε θυμάμαι) και το μόνο που έκανε ήταν γυμναστική, τις 10 μέρες που έμεινε στο κέντρο.... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γενικά πάντως ΣΜΥ για μένα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνεις κανείς στο στρατόμετά τους ΕΠΟΠ.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Κιουση αχρησιμοποιητο γυμναστηριο η γηπεδο στην ΠΑ δεν ειδα ποτε. Ειλικρινα οι λογοι που μπορει να μην γινονται αθλοπαιδιες σε ενα στρατοπεδο ειναι καθαρα λογοι που αφορουν τον περισσιο υπηρεσιακο χρονο η την μη ζητηση. Απο κει και περα προσωπικα δεν εχω δει ποτε λογο τραυματισμου -ελαφρα φυσικα που φερει τον ΕΥ - να κλεισει γυμναστηριο.Αν συνεβει αλλου δε το γνωριζω αλλα ουτε το θεωρω ψεμα.
Στην ΠΑ η αθληση ειναι πρωτευον θεμα. Τα εσωτερικα πρωταθληματα περιλαμβανουν και σμηνιτες και φυσικα φερουν ολη την συμπαρασταση των μονιμων.δεν το αμφισβητώ , στο στρατό ξηράς μια ζωή φοβόνταν μη πάθουμε και καλά κάτι και δε κάνουμε υπηρεσία
μόνο σε χαμαλίκια και την υπηρεσία δεν τους πείραζε γιατί αυτά έπρεπε να γίνουν , το άλλο ήταν διασκέδαση και άραγμα , άρα δεν επιτρεπόταν συνήθως
επίσης στην αερονομία που ήταν φίλος μου και τώρα θυμήθηκα, το γυμναστήριο ήταν κλειστό γιατί κάτι σειρές πριν το είχαν χρησιμοποιήσει κάτι βουβάλια που σχεδόν έσπασαν τα παλιά του όργανα και είχαν ξενερώσει οι άλλοι, γιατί όλη μέρα τα έξυναν και θα ψήνονταν να κάνουν λίγη γυμναστική
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
γενικά πάντως ΣΜΥ για μένα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνεις κανείς στο στρατό
μετά τους ΕΠΟΠ.
ναι και οι εποπ είναι ψιλοσκατά , βασιλιάδες ήταν και είναι οι ΕΜΘ για μένα ξύσιμο Α΄ κατηγορίας
-
ΣΜΥ=καραβαναδες
ανθυπασπιστης=μεταιχμιο μεταξυ ΥΠΑΞ και ΑΞΚΟΥ
Αλλη λεπτομερεια: Αν θυμαμαι καλα, μεταξυ ομοβαθμων, 'αρχαιοτερος'=ανωτερος ειναι αυτος που ειναι απο σχολη αξκων καιοχι ΣΜΥ ΣΜΥΝ κλπ.
Ο υποδικας σε εμας εγινε ταγματαρχης, ηταν αρκετα μεγαλος, μπορει να προλαβε και χουντα στη σχολη ή σε μικρο βαθμο. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε σας όπως μου τα λες μου βγαίνουν τα νούμερα, οι ΣΜΥ από την άλλη μου είχε φανεί ότι με τις σαρδελίτσες ανέβαιναν γρήγορα και μόλις ξεκινούσαν τα αστέρια πρέπει να πήγαιναν σαν κι εσάςδηλαδή τον λοχαγό που ανέφερα, μόλις έσκασε στο στρατόπεδο τον έβλεπαν ως κάτι αξιοπερίεργο
(και λόγω ηλικίας τον έχωσαν σε γραφείο και είχε ξενερώσει τη ζωή του, γιατί ήταν άλλο το αντικείμενο του )από την άλλη οι ανθυπολοχαγοί και οι υποχαγοί έδιναν και έπαιρναν και οι δεύτεροι ήταν σε φάση δε τη παλεύω άλλο και ήταν έτοιμοι να τη κάνουν για το σπιτάκι τους
δηλαδή ή αξιωματικός να πας για τα όσα , ή καλύτερα καραβανάς και κάποια στιγμή θα βρεις την ησυχία σουΣΜΥ δε τη βρίσκεις ποτέ
Η ΣΜΥ πάει λίγο πιο γρήγορα επειδή είναι διετής. Η ανέλιξη όμως είναι ίδια. Στα 29 Αλχίας γίνεσαι. Στα 36 Ανθυπασπιστής και στα 40 Ανθυπολοχαγός.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ΣΜΥ=καραβαναδεςανθυπασπιστης=μεταιχμιο μεταξυ ΥΠΑΞ και ΑΞΚΟΥ
Αλλη λεπτομερεια: Αν θυμαμαι καλα, μεταξυ ομοβαθμων, 'αρχαιοτερος'=ανωτερος ειναι αυτος που ειναι απο σχολη αξκων καιοχι ΣΜΥ ΣΜΥΝ κλπ.
Ο υποδικας σε εμας εγινε ταγματαρχης, ηταν αρκετα μεγαλος, μπορει να προλαβε και χουντα στη σχολη ή σε μικρο βαθμο.ο ανθύπας είναι αξιωματικός (έχουν δάφνες στο μπερέ/τζόκευ και στις καταστάσεις πληρωμών τους εκτύπωνα μαζί με τους αξιωματικούς )
επίσης οι σμυ στο σύνολό τους νιώθουν καραβανάδες και διαχωρίζουν τη θέση τους από τους ευέλπιδες (που δε πολυσυμπαθούν) , λίγοι το παίζουν αξιωματικοί και χέστηκαν για αστέρια και βαθμούς
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η ΣΜΥ πάει λίγο πιο γρήγορα επειδή είναι διετής. Η ανέλιξη όμως είναι ίδια. Στα 29 Αλχίας γίνεσαι. Στα 36 Ανθυπασπιστής και στα 40 Ανθυπολοχαγός.
κι όμως μου φαίνεται ότι έχεις άδικο, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι γίνεσαι πιο μικρός αλχίας και ανθυπασπιστής
εκτός αν μου έκρυβαν χρόνια οι σμυτες που πέτυχα αλλά φαίνονταν πιο πιτσιρίκια από μένα και στη συμπεριφορά
-
αξκος μεν, αλλα μονο απο σμυ γινεσαι ανθυπας... οι αλλοι βγαινουν στα 21-22 κατευθειαν ανθλγοι
Περί Θητείας [#3]