-
Το παραδειγμα του Σολομου και του Ισαακ ηταν οχι αν πρεπει να θεωρηθουν ηρωες η οχι. Ουτε να δικαιοληγησουμε τις πραξεις των μεν η των δε.... Ηταν αν αυτοι οι ανθρωποι θεωρουσαν τους εαυτους τους Ελληνες η οχι. Αν εμεις τους θεωρουμε Εληνες η οχι. Και γενικοτερα εειδη υποθηκε πιο πισω οτι γιατι να στελνουμε στρατο στην Κυπρο. Αφου δεν ειναι Ελλαδα και οι ιδιοι λενε δεν ειμαστε Ελληνες κλπ κλπ.... Εκει λοιπον αναφερθηκε το θεμα οπου φυσικα ο j.marr οχι απλα το μαμησε και ψωφισε αλλα συνεχιζει και μαμαει ψοφιο....
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας..
Ακούω Φ..
Απορω γιατι σε κρατανε και δεν σε διωχνουν μια ωρα αρχητερα τετοιο χημειο που εισαι....
Επειδη εχεις ραψει την παρλλαγη εισαι για 10Φ λιαν επιεικως. Αν δεν την εραβες θα σου εδινα 10 Τιμιτικη . Οσο για τα αρβυλα καλα πας παρε 5 Τ. Βεβαια δεν εχεις λελεδιασει καλα και με στεναχωρεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας..Ακούω Φ..
20Φ μόνο και μόνο επειδή καταστρέφεις την περιουσία μου πατώντας την με τα άρβυλα (υποθέτω βρίσκεσαι σε γραφείο στρατοπέδου)
για την εμφάνιση τίποτα γιατί το να κυκλοφορείς σαν λέτσος είναι δικό σου θέμα, αρκεί να μην σε βλέπουν οι ανώτεροι του άμεσου προισταμένου σου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μέσα στο ανθελληνικό παραλήρημα θα ξεχάσουμε και όσα ξέραμε...Επειδή κάποιες προφανέστατες μαλακίες βαφτίζονται εθνικό συμφέρον δεν σημαίνει οτι παύουν να είναι μαλακίες.
Το παραδειγμα του Σολομου και του Ισαακ ηταν οχι αν πρεπει να θεωρηθουν ηρωες η οχι. Ουτε να δικαιοληγησουμε τις πραξεις των μεν η των δε.... Ηταν αν αυτοι οι ανθρωποι θεωρουσαν τους εαυτους τους Ελληνες η οχι. Αν εμεις τους θεωρουμε Εληνες η οχι. Και γενικοτερα εειδη υποθηκε πιο πισω οτι γιατι να στελνουμε στρατο στην Κυπρο. Αφου δεν ειναι Ελλαδα και οι ιδιοι λενε δεν ειμαστε Ελληνες κλπ κλπ.... Εκει λοιπον αναφερθηκε το θεμα οπου φυσικα ο j.marr οχι απλα το μαμησε και ψωφισε αλλα συνεχιζει και μαμαει ψοφιο....
Έλληνες μπορεί να είναι. Ελλαδίτες ΔΕΝ είναι και ο στρατός μας δεν έχει καμιά δουλειά εκεί. Άλλη χώρα άλλα σύνορα. Απλό.
-
Ούτε ο τουρκικός στρατός έχει δουλειά απέναντι. Δε νομίζω ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο με το ζόρι. Αύριο φεύγει, αν το ζητήσει η κυπριακή κυβέρνηση. Ο τουρκικός όμως θα φύγει, αν το ζητήσουν οι Τουρκοκύπριοι;
-
Δεν είπα οτι έχει. Το αν θα φυγει σε περίπτωση που η Β.Κ. αναγνωριστεί κλπ δεν μπορώ να ξέρω.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
20Φ μόνο και μόνο επειδή καταστρέφεις την περιουσία μου πατώντας την με τα άρβυλα (υποθέτω βρίσκεσαι σε γραφείο στρατοπέδου)
για την εμφάνιση τίποτα γιατί το να κυκλοφορείς σαν λέτσος είναι δικό σου θέμα, αρκεί να μην σε βλέπουν οι ανώτεροι του άμεσου προισταμένου σου.
Άκυρο , δε προβλέπονται όλα αυτά που λες για τη σειρά μου
ΛΕΛΕ ΡΕ!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Άκυρο , δε προβλέπονται όλα αυτά που λες για τη σειρά μου
ΛΕΛΕ ΡΕ!
αχ να ειχες τον χαροκοπο θα τις μετραγες μεχρι του χρονου
-
Η αληθεια ειναι οτι η ΤΔΒΚ ειναι ενα κρατος αναγνωρισμενο μονο απ'την Τουρκια. Και σιγουρα μιλαμε για παρανομη κατοχη εδαφων. Μεχρι εδω καλα. Αλλα αυτη δεν ειναι ολη η αληθεια. Για παραδειγμα, επι 20ετιας προ εισβολης οι Ε/Κ προσπαθησαν να εξαφανισουν τους Τ/Κ απ'το νησι. Υπηρξαν πολλα πογκρομ και επιθεσεις εναντιον τους, και η Τουρκια απειλουσε να επεμβει για πολλα χρονια, οπως ειχε το δικαιωμα ως εγγυητρια δυναμη -αλλα εκεινη την εποχη, και το ΟΚ της διεθνους κοινοτητας σε μεγαλο βαθμο-. Ηταν δεδομενο οτι αυτη η κατασταση θα οδηγουσε την Τουρκια σε εισβολη, και ειναι λογικο οτι η Τουρκια δε θα αφηνε μονους και αβοηθητους τους Τ/Κ. Φυσικα μετα το χειριστηκε κι αυτη οπως ηθελε (και θελει), δηλαδη δυο κρατη (και ειναι λογικο να θελει δυο κρατη δεδομενης της συστασης του πληθυσμου της Κυπρου).
Εδω μια σημειωση: ενα βασικο προβλημα της χωρας ειναι η μεθολογια της ιστοριας που 'οφειλει να υπηρετει το εθνος-κρατος', η οποια συνοψιζεται λιγο πολυ στο 'οι Ελληνες μονιμως οι καλοι και θυματα, παντα φταινε οι αλλοι για τα προβληματα μας'. Προκειται για λογικη 19ου αιωνα σαφως. Το προβλημα ειναι οτι στην Ελλαδα, για πολιτικους λογους, αυτο δεν αλλαξε ποτε ουσιαστικα, δηλαδη, οπως και στον κλαδο της εκπαιδευσης, μειναμε και στην ιστορικη μελετη στην εποχη του ρομαντισμου. Αυτο εχει τραγικες συνεπειες σημερα και ειναι η αιτια που ενα μεγαλο μερος του κοσμου, αν το ρωτησεις για την κριση, θα σου πει 'μας ψεκαζουν', 'φταινε οι ξενοι' κλπ. Η αναφορα γεγονοτων πραγματικων που δε συμφερουν το εθνος-κρατος χαρακτηριζεται ως ανθελληνισμος. Ετσι ξεπεταχτηκαν και ολοι αυτοι οι ψευτοπατριωτες που ουσιαστικα κονομησαν πουλωντας πατριδα στο ραγια. τι ελλας ελληνων χριστιανων, τι εθνικιστικη δεξια, τι 'πατριωτικο' ΠΑΣΟΚ (υπηρχε και μη πατριωτικο προφανως) φαγαμε δε λεγεται. Αυτη η ρομαντικη αντιληψη ηταν σαφως χρησιμη πριν 200 χρονια, στη γεννηση του νεοελληνικου εθνους. Μετα τον β'ΠΠ ομως, ειναι βαρος. Αυτο το καταλαβαν στο δυτικο κοσμο αργα ή γρηγορα, γιατι διορθωνεις ενα προβλημα δημιουργωντας τελικα ενα μεγαλυτερο. Ας πουμε οι Ελληνες, κρατωντας ζωντανους τους ρομαντικους μυθους που πλεον ειναι αχρηστοι (κρυφα σχολεια, γενικως καθημερινη πραγματικοτητα της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας), μη εχοντας μια πιο πληρη εικονα στα ελληνοτουρκικα ζητηματα, ειναι παντα ετοιμοι να επαναλαβουν ιστορικα λαθη. Και ειναι λογικο.
Περι Μακεντονσκι τωρα: προκειται περι χαρακτηριστικης γεννησης εθνους. Εχει πολλα κοινα με το Νεοελληνικο προφανως, επικληση σε ενα αρχαιο παρελθον, στην ορθοδοξη πιστη και τις παραδοσεις των μακεδονων (που μοιαζουν σε τεραστιο βαθμο με αυτες των Ελληνων της ελληνικης Μακεδονιας). Βεβαια εδω το λαθος των Ελ ειναι οτι νομιζουν οτι μπορουν ενδεχομενως να σταματησουν αυτη τη γεννηση. Θα ειχαν ισως δικιο αν αυτη συνεβαινε τωρα, ή προσφατα εστω. Η αληθεια ειναι ομως οτι αυτη η γεννηση εχει ηδη λαβει χωρα και ειναι τετελεσμενο γεγονος. Δεν ξυπνησαν 20 χρονια πριν αυτοι οι ανθρωποι ως Μακεδονες, οσο κι αν πιστευουν αυτο πολλοι Ελληνες. Και αρα, πλεον, τιποτε απολυτως δε μπορει να γινει και η οποια καταπιεση φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα. Μιλαμε για μια ιστορια που παει πισω καπου 120 χρονια, και την οποια υποστηριξαν σε διαφορετικες φασεις και για διαφορετικους λογους (που παντοτε ειχαν να κανουν βεβαια με τις βλεψεις που ειχαν στον πληθυσμο και τα εδαφη αυτα) τοσο οι Ελληνες οσο και οι Σερβοι και Βουλγαροι. Σκεφτειτε τωρα λοιπον, στον β' ΠΠ να πηγαινε ενας Ιταλος και να ελεγε στους Ελ της εποχης οτι ειστε τουρκοχριστιανοι, οχι ελ. Ε, θα φρικαρε ο κοσμος. Εν παση περιπτωσει στους Μακεντονσκι εχουμε φερθει τραγικα τα τελευταια 20 χρονια. Αν πιστευα στη μοιρα, θα ελεγα οτι το γεγονος οτι τωρα οι διαφοροι Γερμανοι μας λενε οτι ειμαστε Τουρκοζητιανοι, οτι δεν εχουμε καμια σχεση με τον ελληνικο (ή ευρωπαϊκο) πολιτισμο κλπ, οτι ειναι η ειρωνεια του καιρου που εχει γυρισματα, και θα ελεγα πως μενει να δουμε αν θα γυρισει και για τους Γερμανους ο τροχος. Προφανως ομως δεν πιστευω στη μοιρα..υγ σχετικα με τις φωτογραφιες που ποσταρε καποιος, αφορα οπαδους της Ομονοιας. Ειναι γνωστη η κοντρα ΑΠΟΕΛ-Ομονοιας στην Κυπρο. Οι πρωτοι ειναι δεξιοι-ακροδεξιοι, οι δευτεροι αριστεροι-ακροαριστεροι. Τα συνθηματα αυτα περισσοτερο εχουν στοχο να χτυπησουν τους οπαδους του ΑΠΟΕΛ παρα οποιαδηποτε σχεση με την Ελλαδα. Φυσικα και πολλοι Ομονοιατες ειναι κατα της ιδιαιτερης σχεσης με την Ελλαδα -αυτο δεν τους κανει ανθελληνες ομως.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Εσύ πήγες στο ΚΑΑΥ φυτευτός. Εγώ πάω ως στέλεχος, υπόκειμαι σε άμεση ανάκληση όποτε απαιτηθεί (όπως λ.χ. έγινε με τις πυρκαγιές στην Αττική πρόπερσι), εγώ και η οικογένειά μου υφιστάμεθα κριτική για τα πάντα (ακόμα και για πράγματα που δεν ελέγχω) από προϊσταμένους και υφισταμένους, υφίσταμαι διακρίσεις ανάλογα με το βαθμό μου και περιμένω ώρες στην ουρά για να εξυπηρετηθώ. Σου αρκούν αυτά για να καταλάβεις ότι τα ΚΑΑΥ δεν είναι τόπος διακοπών;
Θέλω να πιστεύω οτι κάνεις πλάκα.
Δωρεάν διακοπές κλπ για ΌΛΗ την οικογένεια, ενώ άλλοι είτε δεν έχουν καθόλου μέρες για διακοπές είτε δεν έχουν λεφτά να πάνε και εσύ διαμαρτύρεσαι για τις ουρές;;;Άσε που σε πάμπολλες δουλειές υπάρχει ανάκληση εάν χρειαστεί.
Εσύ κάνεις πλάκα! Διαβάζετε πριν απαντήσετε; ΔΕΝ είναι δωρεάν, ΟΥΤΕ διακοπές. Πληρώνεις για τα πάντα (έστω φτηνά) αλλά οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι γτπκ και παραμένεις στο ίδιο περιβάλλον της εργασίας σου. Αν θέλεις, πες το 'φτηνά μπάνια για τα παιδιά', αλλά όχι διακοπές.
Και βέβαια διαμαρτύρομαι για τις ουρές. Αν πρέπει να παθαίνω 3 εγκεφαλικά, περιμένοντας μια ώρα στην ουρά για να φάω κακοψημένα σουβλάκια, την ίδια ώρα που τα πιτσιρίκια έχοντας βαρεθεί αρχίζουν και μου φεύγουν από δω κι από κει, ενώ παλεύω να βουτήξω τον τελευταίο λιγδιασμένο δίσκο ή άπλυτο νεροπότηρο και να αποφύγω τους βιαστικούς έξυπνους που πάνε να μου φάνε τη σειρά, δεν είναι διακοπές.
Για να σου κάνουν ανάκληση, πρέπει να σε βρουν. Στα Κουφονήσια με κλειστό κινητό, δεν μπορούν. Στο ΚΑΑΥ στέλνουν το στρατονόμο στην πόρτα σου, ενώ το τζιπάκι περιμένει απέξω με αναμμένη τη μηχανή.Οκ το να πληρώνεις σε τιμή κόστους δεν είναι τσάμπα (λάθος μου) αλλα σε σχέση με τι πληρώνει κάποιος έξω είναι σχεδόν τσάμπα!
Την διανυκτέρευση την πληρώνει κανείς; Ναί ή όχι, και εάν ναι πόσο κάνει; Γιατι εάν ΔΕΝ την πληρώνει, ε τότε είναι ουσιαστικά τσάμπα!(δεν ξέρω, ρωτάω...)Και εάν δεν είναι καλά τα ΚΑΑΥ τότε γιατί έχουν τρελή πληρότητα;; Κάτι δεν μου κολλάει στην εξίσωση...
Λοιπόν, ενδεικτικές τιμές από πέρσι:
- Κακοψημένο σουβλάκι (σκέτο καλαμάκι για αποφυγή παρεξηγήσεων) 0,50 ευρώ. Καλοψημένο έξω, 1,00 ευρώ.
- Μικρό δυάρι κατασκευής 1950, ανακαινισμένο το 2004: 90 ευρώ για 10 μέρες. Πέντε άτομα το ένα πάνω στο άλλο. Σεντόνια-πετσέτες δικά μου, καθαριότητα δική μου αρμοδιότητα. Αντίστοιχο έξω την ίδια περίοδο: από 40 την ημέρα με σέρβις, έως όσο θέλεις αναλόγως περιοχής.
Άντε να στο γράψω μια φορά ακόμα: εγώ δεν ξεκουράζομαι εκεί λόγω περιβάλλοντος και συνθηκών. Δεν γουστάρω να περνάω δύο ώρες την ημέρα στην ουρά για να φάω μέτριο φαγητό, δεν γουστάρω ο κάθε συνάδελφος να κριτικάρει πώς ντύνεται η γυναίκα μου ή το πώς φέρονται τα πιτσιρίκια μου στην παραλία. Δεν γουστάρω να κουβαλάω μαζί μου δυο βαλίτσες σεντόνια και πετσέτες, ούτε να γυρνάω από την παραλία και να πρέπει να σκουπίσω και να σφουγγαρίσω. Εγώ δεν το λέω διακοπές αυτό. Πρώτη φορά πήγα σε ΚΑΑΥ όταν γεννήθηκε το πρώτο πιτσιρίκι. Μέχρι τότε ούτε απέξω δεν περνούσα. Τώρα πάω αναγκαστικά, γιατί αν δεν πάω εκεί, δεν μπορώ να πάω πουθενά αλλού και τα παιδιά δεν πρόκειται να δουν θάλασσα φέτος. Τόσο απλά. Στην ίδια κατάσταση με μένα, είναι και όσοι συνάδελφοι δεν έχουν άλλο δικό τους μέρος για να πάνε διακοπές. Είναι, φαίνεται, πολλοί - εξ ου και η πληρότητα.
Άμα σε χαλάει μην πάς!!!!
Με 90 ευρώ τις 10 μέρες άλλοι θα κάνανε τούμπες για παραθαλάσσιο μέρος!!! Μην λέμε ότι θέλουμε!!!
Ότι σε εσένα έρχεται 90 ευρώ με διαμονή-ξαπλωστροομπρέλα και ένα ασφαλή γενικ´α χώρο για τα παιδιά, σε άλλους έρχεται 500+ στην καλύτερη!!! Οπότε ναι, τσάμπα είναι!
Σε ότι αφορά τις μεταθέσεις που είπε ο πιο πάνω, είναι μέρος της δουλειάς! Δεν θέλεις μεταθέσεις; Δεν πάς στρατό ώς μόνιμος. Simple as that!
Τσάμπα δεν είναι, είναι φτηνά. Αλλά δεν είναι διακοπές όπως τις εννοεί ο κόσμος. Είναι το ανάλογο του να χρειάζεσαι απελπισμένα μεταφορικό μέσο αλλά δεν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις καινούργιο μεσαίο και παίρνεις μεταχειρισμένο σουπερμίνι 10ετίας.
Α, και δεν είναι κάθε χρόνο. Στην καλύτερη περίπτωση, κάθε τρία χρόνο.
Το αν θα πάω ή όχι, είναι δικό μου θέμα και δεν χρειάζομαι συμβουλές. Απάντησα επειδή ρώτησες, όχι επειδή μ' αρέσουν οι εξυπνάδες. -
-
Χαζομαρες.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πού είναι το αστείο; Εμάς έτσι μας ξυπνάγαν στη σχολή σε όλη τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Πού είναι το αστείο; Εμάς έτσι μας ξυπνάγαν στη σχολή σε όλη τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης...
Μα κι εμένα έτσι με ξύπναγαν στον ίδιο ακριβώς θάλαμο.....απλά είναι αστείο όταν βλέπεις τους ηθοποιούς πίσω από την σκηνή να ετοιμάζονται να βγούν
-
Εγώ πάντως στη μονάδα μου έχω ευχαριστηθεί Ανθυπολοχαγούς και υπολοχαγούς απο ΣΜΥ να τεντώνουν δοκίμια
Μιλάμε ειδικα τον έναν τον ευχαριστιέμαι όποτε έχει υπηρεσία
Το τι τους κάνει δε λέγεται -
Παρεπιπτόντως Qsis ο ξάδερφος μου απολύεται
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Παρεπιπτόντως Qsis ο ξάδερφος μου απολύεταιΩ ρε το σβυσμααααααααα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εγώ πάντως στη μονάδα μου έχω ευχαριστηθεί Ανθυπολοχαγούς και υπολοχαγούς απο ΣΜΥ να τεντώνουν δοκίμια
Μιλάμε ειδικα τον έναν τον ευχαριστιέμαι όποτε έχει υπηρεσία
Το τι τους κάνει δε λέγεταιξέρεις φαντάζομαι πως διαμερίζεται η πίεση όταν ασκείται επί της κορυφής πυραμίδος
-
Εχω μια ερωτηση επειδη τα ξεχασα . Για να κοπει αναβολη λογω σπουδων τι χρειαζεται στην στρατολογια? Αντιγραφο ταυτοτητας, πτυχιο, απολυτηριο λυκειου??
-
Περί Θητείας [#3]