-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μας βάζουν να καθόμαστε προσοχή όταν περναει το αυτοκίνητο του διοικητή ασχέτως αν είναι μέσα (που κατα κανόνα δεν είναι )Αλλά επίπεδα προσφυγής
ασε κι εγω την εχω κανει αυτη τη ξεφτιλα
το κανεις καλου κακου μπας και ειναι μεσα..
-
ο σωστος φανταρος-οδηγος κανει νοημα με τα φωτα ωστε να μην ψαρωνουν στο περασμα του.......
αν γουσταρει σουζες απο το λαο...............με δυο φωνηεντα ισιωνει! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ο σωστος φανταρος-οδηγος κανει νοημα με τα φωτα ωστε να μην ψαρωνουν στο περασμα του.......
αν γουσταρει σουζες απο το λαο...............με δυο φωνηεντα ισιωνει!ο δικος μας ο μαλακ@ς ειχε ξεχασει να αλλαξει την πινακιδα με τον εξαψηφιο και να βαλει εκεινη με τον...ουρανο (και τ΄αστρα ντε ), και σκαει απο την γωνια για να περασει πυλη και να μπει στην μεραρχια.
ανετος εγω, απλα παρακολουθουσα τον υποστρατηγο να περναει απο διπλα μου χωρις φυσικα να χαιρετησω!
με το που μπηκε μεσα, κατεβηκε απο τ΄αμαξι και αμεσως μου εκανε νοημα να πλησιασω.
μου ζητησε να παρουσιαστω με τον διοικητη μου οπου και την γλιτωσα απλα με 10 μερες φυλακη. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ο δικος μας ο μαλακ@ς ειχε ξεχασει να αλλαξει την πινακιδα με τον εξαψηφιο και να βαλει εκεινη με τον...ουρανο (και τ΄αστρα ντε ), και σκαει απο την γωνια για να περασει πυλη και να μπει στην μεραρχια.
ανετος εγω, απλα παρακολουθουσα τον υποστρατηγο να περναει απο διπλα μου χωρις φυσικα να χαιρετησω!
με το που μπηκε μεσα, κατεβηκε απο τ΄αμαξι και αμεσως μου εκανε νοημα να πλησιασω.
μου ζητησε να παρουσιαστω με τον διοικητη μου οπου και την γλιτωσα απλα με 10 μερες φυλακη.Δεν είχε ξεχάσει. Πολλές φορές το ζητάνε οι Αξκοι αυτό για να μην δίνουν στόχο.
Από εκεί και πέρα... χαιρέτα καλού-κακού να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! -
Μου ελεγε προχθες φιλος μου που ηταν στο γες, γεεθα καποιο απο τα 2 (μαζι με ολο μου το σχολειο, εκτος απο μενα το μαλακα ) , οτι ηταν οδηγος καποιου στρατηγου και ειχε ασφαλιτικο octavia εδω δε βαζουν αστερια και ΕΣ πινακιδες, αυτα τα κανουν στην επαρχια
εβαζε λοιπον το φαρο μες στη μεση της αθηνας και καναν ολοι στην ακρη
μια μερα που ειχε πετυχει πορεια και δε μπορουσε να περασει πηγαινε αδισταχτα και ζητουσε απο την ασυνομια συνοδεια για να του ανοιξουν δρομο
τρελα μεγαλεια για φανταρο
-
η ομαδα ΟΑΣ του πενταγωνου ειναι για γελια.
κανα δυο φορες που βγηκα βραδυ απο υπηρεσια, με μεγαλη ανεση εγκατελειψαν την εξωτερικη περιπολο και με πηγαν σπιτι μου!
και με σταση για σουβλακια στο ενδιαμεσο!!
μου ειπαν χαρακτηριστικα πως βαριοντουσαν να την αραζουν στην απο πανω πυλη* (Ψυχικου) και πως τους εκανα μεγαλη χαρη, γι να ξεμουδιασουν λιγο!!!*φυσικα σιγα μην εκαναν προβλεπε τον περιπολο του πενταγωνου...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Πολύ κόμπλεξ βγάζετε εσεις με το υψηλό iq τελικά. Το έχετε πάντα και βγαίνει μονο στα περί Στρατού, ή και σε άλλες περιπτώσεις στη ζωή σας...?
Δεν είναι θέμα κόμπλεξ, είναι θέμα γεγονότων, έχω κάνει τον εκπαιδευτή και τον δκτη Δριας για περίπου έναν χρόνο καθημερινά, το ότι υπήρχαν τόσα αστροπελέκια δεν θα το πίστευα αν δεν το ζούσα.
Δεν λέω ότι ήμουν εγώ ο εξυπνότερος όλων, αλλά δεν γίνεται σε κλάση 20 νεαρών οι 15 να μην καταλαβαίνουν ότι το φως ταξιδεύει γρηγορότερα από τον ήχο (μου αρέσει που τους έλεγα και τις ταχύτητες του καθενός μηπως καταλάβουν ) και ότι μετρώντας την διαφορά της λάμψης με τον ήχο βρίσκουμε στο περίπου την απόσταση του εχθρού. Έκανα μάθημα επιπέδου νηπιαγωγείου και στο τέλος πάντα έπεφτε ερώτηση που με έκανε να θέλω να αυτοκτονήσω.
Για να μην αναφέρω ότι με εξέθεταν στον δκτη ο οποίος περνούσε και έκανε ερωτήσεις στους εκπαιδευόμενους. Ευτυχώς έβλεπε ότι είχα το σχέδιο μαθήματος το ντοσιέ με τις σημειώσεις και τους κανονισμούς-εγχειρίδια εκστρατείας κλπ κομπλέ πάνω στο τραπέζι μου και καταλάβαινε ότι έκανα ότι περνάει από το χέρι μου και ότι ξόδευα χρόνο στο σπίτι για να τα ετοιμάσω.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ο πασχος ειναι πιο εξυπνος απο μενα
-
(σε εχασα εσενα )
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πολύ κόμπλεξ βγάζετε εσεις με το υψηλό iq τελικά. Το έχετε πάντα και βγαίνει μονο στα περί Στρατού, ή και σε άλλες περιπτώσεις στη ζωή σας...?
Δεν είναι θέμα κόμπλεξ, είναι θέμα γεγονότων, έχω κάνει τον εκπαιδευτή και τον δκτη Δριας για περίπου έναν χρόνο καθημερινά, το ότι υπήρχαν τόσα αστροπελέκια δεν θα το πίστευα αν δεν το ζούσα.
Δεν λέω ότι ήμουν εγώ ο εξυπνότερος όλων, αλλά δεν γίνεται σε κλάση 20 νεαρών οι 15 να μην καταλαβαίνουν ότι το φως ταξιδεύει γρηγορότερα από τον ήχο (μου αρέσει που τους έλεγα και τις ταχύτητες του καθενός μηπως καταλάβουν ) και ότι μετρώντας την διαφορά της λάμψης με τον ήχο βρίσκουμε στο περίπου την απόσταση του εχθρού. Έκανα μάθημα επιπέδου νηπιαγωγείου και στο τέλος πάντα έπεφτε ερώτηση που με έκανε να θέλω να αυτοκτονήσω.
Για να μην αναφέρω ότι με εξέθεταν στον δκτη ο οποίος περνούσε και έκανε ερωτήσεις στους εκπαιδευόμενους. Ευτυχώς έβλεπε ότι είχα το σχέδιο μαθήματος το ντοσιέ με τις σημειώσεις και τους κανονισμούς-εγχειρίδια εκστρατείας κλπ κομπλέ πάνω στο τραπέζι μου και καταλάβαινε ότι έκανα ότι περνάει από το χέρι μου και ότι ξόδευα χρόνο στο σπίτι για να τα ετοιμάσω.
δε νομίζω να είχαν χαμηλό iq, επείτηδες τα έκαναν
και εγώ τελευταία μέρα στο ΣΠΕΝ, λέω σε ένα φίλο μου δυνατά
μ@λάκα σκυλοβαρέθηκα εδώ, αυριο που θα μας εξετάσουν στη βολή θα ρίχνω στις μπεκάτσες
μας άκουσε ένας υπολοχαγός από πίσω, την επομένη αντί για εξέταση πήγαμε για σκοπιά στην ΑΟΤ
να μη μας δει ο διοικητής -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν είχα κλάση εκπαιδευόμενων από ΠΖ σε Ταξιαρχικές εκπαιδεύσεις. Σε νιώθω...
Αντίθετα με τα παιδιά των ΤΘ, ΠΒ, ΥΠ δεν είχα θέμα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν είχα κλάση εκπαιδευόμενων από ΠΖ σε Ταξιαρχικές εκπαιδεύσεις. Σε νιώθω...
Αντίθετα με τα παιδιά των ΤΘ, ΠΒ, ΥΠ δεν είχα θέμα.Δεν έτυχε να εκπαιδεύσω άλλα όπλα-σώματα αλλά με τα υπόλοιπα εκτός ΠΖ είχα θέμα με την πειθαρχία τους που την έβλεπα τόσο σαν εφοδεύων στο στρατόπεδο όσο και σαν ΟΑΣ σε 3 διαφορετικά στρατόπεδα. Οι ΠΖ ήταν κατά ΜΟ πολύ πιο πειθαρχημένοι και σωστοί στα καθήκοντα τους, οι υπόλοιποι εκτός από το ότι έμπαινε έφοδος στον θάλαμο και ο θαλαμοφύλακας ούτε που σηκωνόταν από την καρέκλα είχαν και απαντήσεις του στυλ 'δύναμη όπλων?', 'δεν ξέρω' (σε ΤΥΠ αυτό) βασικά σαν πωλητές σε premium μάρκες ήταν
Οι ΤΘ πάντως ήταν πρώτοι σε μαγκιά, έμπαινα στην 21 ΕΜΑ και ήταν σαν έμπαινα σε τεκέ με ρεμπέτες (μπερέδες λελε, κομπολόγια στο χέρι κλπ) ήταν βέβαια 3 και ο κούκος οι στρατεύσιμοι. Είχαν όμως ωραίους αξκους και η έφοδος μαζί τους ήταν πάντα απόλαυση.
-
Ο Ίλχος που είχα και δκτής Ίλης όποτε πήγαινε εξωτερική έφοδο σε καμιά μονάδα οι φαντάροι χεζόντουσαν πάνω τους . Όταν έσκαγε σε εμάς έφοδο ήταν χαλαρός .
Ξεκάρφωτο αλλά δεν πειράζει -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Οι ΤΘ πάντως ήταν πρώτοι σε μαγκιά, έμπαινα στην 21 ΕΜΑ και ήταν σαν έμπαινα σε τεκέ με ρεμπέτες (μπερέδες λελε, κομπολόγια στο χέρι κλπ) ήταν βέβαια 3 και ο κούκος οι στρατεύσιμοι.Στους θαλάμους ισχύει αυτό όταν παλαιώνουν (σαν το καλό κρασί) οι Στρ ΤΘ. Μπερέδες με τις χάντρες-λελε να κρέμονται, λυμμένα μπατζάκια κλπ. Βέβαια όπως είπες κι εσύ:
Είχαν βέβαια ωραίους αξκους και η έφοδος μαζί τους ήταν πάντα απόλαυση.
Το σκατό που τους ρίχναμε ήταν επικό. Μερικοί συνάδελφοι έφεραν και ψαλίδι μαζί τους για τα κορδονάκια των μπερέδων...
ΥΓ: Στα πλαίσια των αναμνήσεων. Νεαρός Ανθλχος εγώ στο ΚΕΤΘ, μαθαίνω ότι ένα παιδικός φίλος παρουσιάστηκε νεοσύλλεκτος στην 1.2 (1η Επχια, 2η Ίλη). Είχα υπηρεσία έτσι κι αλλιώς οπότε πάω το βραδάκι στον θάλαμο του και τον βρίσκω. Τα λέμε λίγο εκεί μέσα και μπαίνει το Όργανο Υπηρεσίας (οργανικός στρ) για να ουρλιάξει που καθόμαστε και δεν τρέχουμε. Είχα πλάτη εγώ και λέει μία: 'Εσείς οι 2 ψαράδες αναφερόμενοι!!!'. Δεν γυρίζω, οπότε έρχεται και μου φωνάζει στο αριστερό αυτί να του παρουσιαστώ... όταν γύρισα και είδε το δεξί πέτο παραλίγο να λιποθυμήσει. 'Ενάμισι χρόνο στα ΤΘ δεν έμαθες να κάνεις αναγνώριση στόχου;' τον ρωτώ. 'Αναφερόμενος αύριο το πρωί στον Ίλαρχο σου...'. Φυσικά όταν έφτασε στην πόρτα του έριξα άκυρο στην αναφορά αλλά του είπα να είναι πιο ευγενικός με τους νεοσυλλέκτους από εδώ και πέρα...
-
Και εγώ φόραγα λελέ τον γαλλικό μπερέ μου . Πάντως το κορδονάκι δεν μ'άρεσε να κρέμεται, ψιλομαλακία μου έκανε . Μόνο την μαλακία τον ελληνικό μπερέ φόραγα κανονικά γιατί ήταν τόσο μεγάλος που σκέπαζε το μισό πρόσωπο όταν τον λελέδιαζα . Αλλά πάντα τον είχα Βαρύ!
Θυμάμαι όταν πρωτομπήκαμε στο 616 ΜΚ ΤΠ για ΣΠΕΝ φώναξα στην σειρά μου, βάλτε ρε όλοι τον μπερέ βαρύ και ασήκωτο για να πάμε κότρα στους φλούφληδες με τα τζόκευ . Πανικός λέμε -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
σαν εφοδεύων στο στρατόπεδο όσο και σαν ΟΑΣ σε 3 διαφορετικά στρατόπεδα. Οι ΠΖ ήταν κατά ΜΟ πολύ πιο πειθαρχημένοι και σωστοί στα καθήκοντα τους, οι υπόλοιποι εκτός από το ότι έμπαινε έφοδος στον θάλαμο και ο θαλαμοφύλακας ούτε που σηκωνόταν από την καρέκλα είχαν και απαντήσεις του στυλ 'δύναμη όπλων?', 'δεν ξέρω' (σε ΤΥΠ αυτό) βασικά σαν πωλητές σε premium μάρκες ήτανοταν πατησα στην αθηνα σε ΥΠ και πηγα να κανω θαλαμο οι υπολοιποι με κοιτουσαν περιεργα και με φωναζαν κωλοψαρο
(επειδη εσκασα με εξαρτυση )
μεχρι και ο αυδμ μου με κοιτουσε παραξεναμετα αρχιζω.. στα βιβλια λαθη , οι καθυστερες να γραφουν σε χαρτακια (που δε χρησιμοποιουσα φυσικα χαρτακια , ειδικα εκει που ειχαμε το 1/3 των οπλων σε σχεση με πριν) ο,τι μαλακια θες , ειχα φριξει μονος μου τελικα καταλαβα τι παιζει με τα οπλα
βεβαια απο ενα σημειο και μετα μπηκα κι εγω στο κλιμα του καφενειου απλα επειδη ειχα παντα μια σχετικοτητα με το σπορ περισσοτερο απο τους υπολοιπους , ημουν αυτος που μαζι με τον επιλοχα μας φωναζαν να ξεμπλεξουμε τα μπερδεματα
και μιλαμε για φοβερα μπερδεματα να καθομαστε κατα τη διαρκεια της υπηρεσιας να αλλαζουμε καταστασεις οπλισμου
να μπαζοβγαινουν οπλα στην αοτ και να τα γραφω εγω... (καμια χρεωση απο αξκο οπλισμου που ουτε ξεραμε πού κοπροσκυλιαζε )
ο επιλοχας ειχε παντα διπλα στο γραφειο του το κοφτη και απλα αυθαιρετα εκοβε λουκετα (μια φορα που αποφασισαμε να σκουπισουμε τους οπλοβαστους μαζεψαμε καμια 30αρια ) , χρεωνε οτι ηθελε οπου ηθελε
εβαζε οπλα στον 'κρυφο' και αγνωστο σε οποια εφοδο ερχοταν οπλοβαστο του αυδμ (που ηταν η ανεπισημη ΑΟΤ μας , τρελο κολπο/πατεντα της μοναδας μας ) αμα περισσευαν επικα σκηνικα ανευθυνοτητας
αλλα η σωστη φαση γινοταν με τις ξιφολογχες , ειχα φτασει να εχω 3 ταυτοχρονα
ακομα δε μπορω να καταλαβω πώς τις χρεωθηκα
μαλλον γινοταν το εξης:εδινα οπλο σε οποιον χρειαζοταν (γυρνουσε απο αδεια πχ, και αντε να βρεις τον αξκο οπλισμου που οπως ειπα λουφαρε , δεν ασχολουταν με οπλα ο ανθρωπος , οποτε αν ημουν εξοδουχος του χρεωναμε το δικο μου) , αλλα δεν εδινα ξιφολογχη αν δεν ηταν πυλη
την επομενη μερα ομως που ηθελα κι εγω οπλο μπορει να καβατζωνα απο καναν αλλο , ειδικα αν εφευγε κανεις αδεια επρεπε να παραδωσει οπωσδηποτε ξιφολογχη (δεν ημασταν και τοσο ανευθυνοι )
οποτε επαιρνα πακετακι οπλο+ξιφολογχη και αλλη μια που ειχααλλη μια φορα το ιδιο και μαλλον ετσι εμεινα με 3
καταστασεις εγραφε ο επιλοχας αναλογα με τι υπηρχε διαθεσιμο
-
Στο 401 έλεγε το χαρτί ακατάλληλος για οδηγός Γ&Δ , ενώ στην καρτέλα της στρατολογιας ένα απλό 'ακατάλληλος για οδηγός '
Τι παίζει ;
-
Ποιός βγήκε 'ακατάλληλος για οδηγός'?Μήπως πρόβλημα με οπτική οξύτητα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στο 401 έλεγε το χαρτί ακατάλληλος για οδηγός Γ&Δ , ενώ στην καρτέλα της στρατολογιας ένα απλό 'ακατάλληλος για οδηγός 'Τι παίζει ;
τι σημαινει Γ&Δ ?
γιατι σε εστειλαν στο 401; για ματια; δεν ξεχωριζες τα νουμερακια
-
Μπήκα με γυαλιά στο στρατό και με είδαν στον έλεγχο...
Κατάλαβαν και τον πρώην βγαλμένο μου ωμο...Στο χαρτί που πήρα από το 401 έλεγε ακατάλληλος για οδηγός βαρέων και στην καρτέλα μου (που μουλωχτα είδα καθώς έτυχε να μου περνάω τα στοιχεία ) έλεγε απλά 'ακατάλληλος για οδηγός '
Μυωπία έχω στο 3 και στο 2,5 χωρίς αστ/μο
Περί Θητείας [#3]