Ο χρήστης dimik έγραψε:
σαν εφοδεύων στο στρατόπεδο όσο και σαν ΟΑΣ σε 3 διαφορετικά στρατόπεδα. Οι ΠΖ ήταν κατά ΜΟ πολύ πιο πειθαρχημένοι και σωστοί στα καθήκοντα τους, οι υπόλοιποι εκτός από το ότι έμπαινε έφοδος στον θάλαμο και ο θαλαμοφύλακας ούτε που σηκωνόταν από την καρέκλα είχαν και απαντήσεις του στυλ 'δύναμη όπλων?', 'δεν ξέρω' (σε ΤΥΠ αυτό) βασικά σαν πωλητές σε premium μάρκες ήταν
οταν πατησα στην αθηνα σε ΥΠ και πηγα να κανω θαλαμο οι υπολοιποι με κοιτουσαν περιεργα και με φωναζαν κωλοψαρο
(επειδη εσκασα με εξαρτυση )
μεχρι και ο αυδμ μου με κοιτουσε παραξενα
μετα αρχιζω.. στα βιβλια λαθη , οι καθυστερες να γραφουν σε χαρτακια (που δε χρησιμοποιουσα φυσικα χαρτακια , ειδικα εκει που ειχαμε το 1/3 των οπλων σε σχεση με πριν) ο,τι μαλακια θες , ειχα φριξει μονος μου τελικα καταλαβα τι παιζει με τα οπλα
βεβαια απο ενα σημειο και μετα μπηκα κι εγω στο κλιμα του καφενειου απλα επειδη ειχα παντα μια σχετικοτητα με το σπορ περισσοτερο απο τους υπολοιπους , ημουν αυτος που μαζι με τον επιλοχα μας φωναζαν να ξεμπλεξουμε τα μπερδεματα
και μιλαμε για φοβερα μπερδεματα να καθομαστε κατα τη διαρκεια της υπηρεσιας να αλλαζουμε καταστασεις οπλισμου
να μπαζοβγαινουν οπλα στην αοτ και να τα γραφω εγω... (καμια χρεωση απο αξκο οπλισμου που ουτε ξεραμε πού κοπροσκυλιαζε )
ο επιλοχας ειχε παντα διπλα στο γραφειο του το κοφτη και απλα αυθαιρετα εκοβε λουκετα (μια φορα που αποφασισαμε να σκουπισουμε τους οπλοβαστους μαζεψαμε καμια 30αρια ) , χρεωνε οτι ηθελε οπου ηθελε
εβαζε οπλα στον 'κρυφο' και αγνωστο σε οποια εφοδο ερχοταν οπλοβαστο του αυδμ (που ηταν η ανεπισημη ΑΟΤ μας , τρελο κολπο/πατεντα της μοναδας μας ) αμα περισσευαν επικα σκηνικα ανευθυνοτητας
αλλα η σωστη φαση γινοταν με τις ξιφολογχες , ειχα φτασει να εχω 3 ταυτοχρονα
ακομα δε μπορω να καταλαβω πώς τις χρεωθηκα
μαλλον γινοταν το εξης:
εδινα οπλο σε οποιον χρειαζοταν (γυρνουσε απο αδεια πχ, και αντε να βρεις τον αξκο οπλισμου που οπως ειπα λουφαρε , δεν ασχολουταν με οπλα ο ανθρωπος , οποτε αν ημουν εξοδουχος του χρεωναμε το δικο μου) , αλλα δεν εδινα ξιφολογχη αν δεν ηταν πυλη
την επομενη μερα ομως που ηθελα κι εγω οπλο μπορει να καβατζωνα απο καναν αλλο , ειδικα αν εφευγε κανεις αδεια επρεπε να παραδωσει οπωσδηποτε ξιφολογχη (δεν ημασταν και τοσο ανευθυνοι )
οποτε επαιρνα πακετακι οπλο+ξιφολογχη και αλλη μια που ειχα
αλλη μια φορα το ιδιο και μαλλον ετσι εμεινα με 3
καταστασεις εγραφε ο επιλοχας αναλογα με τι υπηρχε διαθεσιμο