-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@τριντεντ
ξερεις ομως ποια ειναι η μαλακια οτι αυτα γινονται συνεχειαδηλαδη στην αθηνα που ημουν το 70% ηταν με αναλογες περιπτωσεις σα τη δικη μου (και καποια βυσματα βεβαια ειδικα στις εκλογες)
οσοι ειχαν παει απο την αρχη εκει το ειχαν ζμπρωξει , αλλοι το εζμπρωξαν στη συνεχεια και παει λεγοντας
δηλαδη πρεπει να βαζεις βυσμα για αυτα που δικαιουσαι (αν εβαζα και στη δευτερη περιπτωση θα εκανα και 8μηνο, αλλα δε γουσταρα να υποχρεωνομαι συνεχεια και πιστευα οτι απο τη στιγμη που θα εβλεπαν γονιο -γιατι τον απλο φανταρο τον εχουν χεσμενο- θα το αντιμετωπιζαν διαφορετικα , αλλα @@ )
πχ αλλο παραδειγμα πεθαινει ο πατερας ενος συναδελφου οσο υπηρετουσαμε (ειχε καρκινους, οχι καρκινο για αυτο και η κατ'εξαιρεση ) , ο ιδιος ο διοικητης μεσολαβησε και σε λιγες μερες πηρε το 8μηνο (ηταν ξηγημενος, ειδικα σε τετοια θεματα )
γιατι το εκανε; γιατι ηξερε οτι αν το πηγαινε με τη νορμαλ γραφειοκρατεια δε θα το επαιρνε ποτεΚοιτα παπαρες παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν εις τους αιωνας των αιωνων. Οπως πιθανως το ειδες τοτε και νομιζω αρκετα πιο ξεκαθαρα τωρα, ο 1 μηνας παραπανω σε συγκριση με το να ταλαιπωρεις τους δικους σου δεν ηταν τιποτα. Η αδικια βεβαια παραμενει. Υπαρχει η περιπτωση η ιδια επιτροπη να ειχε περασει αλλους πιο βυσματουχους που δεν δικαιουνταν πραγματα και μετα εκλεισε την κανουλα στους νομιμους για να μη μεγαλωσουν οι αριθμοι.
Ευτυχως δεν ειχα μπλεξιματα με υπηρεσιες καρεκλοκενταυρων τετοιου ειδους στο στρατο, η μονη μου τριβη ηταν με μαχιμους που μπορει να μας ζοριζαν, καταλαβαινες ομως οτι ξερουν τι σημαινει ζορι και οι ιδιοι, και οτι γινεται ειναι μερος της δουλειας τους και οχι προσωπικος σαδισμος ή οτι αλλο. Μερικοι ηταν πιο γκαζωμενοι απο τους αλλους, αλλα μεσα σε λογικα πλαισια, δεν ηταν κανεις εντελως 'αλλου'. Ημουν τυχερος μεσα στην 'ατυχια' μου? Δεν ξερω να σου πω. Αυτο το στρατο ειδα, για αυτον μιλαω. Εχω ακουσει πολλες ιστοριες απο κοσμο, αλλα κρατω και μικρο καλαθι γιατι πολλοι υπερβάλλουν.
-
trident εγω δεν ειχα θεμα με το ζορι (οκ ειχα καποια σωματικα θεματα και δεν ειμαι για πολλα πολλα , αλλα δεν πεθανα κιολας)
ειχα θεμα με το ο,τι να'ναι και την αδικια που συναντησασε καποια φαση εμαθα να παιζω κι εγω αυτο το παιχνιδι και οταν συνειδητοποισα τη δυναμη που μπορει να εχει ο στρατιωτης μαζι με αλλους στρατιωτες (στα πλαισια του δυνατου παντα) , τη χρησιμοποιησα και περασα οσο γινοταν καλα
δε με ενοχλουσε να ειμαι καπου και ολοι μαζι να πηζουμε , απλα αυτο δε γινοταν παντα
και εντελως παραδοξως στο 'σπιτι' μου (γιατι εκανα κατι βαρβατα χλμ ) ή ακομα και στο νοσοκομειο τα πραγματα μοιραζονταν πιο σωστα απο οτι στη πιο 'μαχιμη και γενναια' μοναδα που ημουν οπου ο ορος ξεφτιλα ειναι λιγος να περιγραψει αυτα που συνεβαιναν εκει πανω και οχι μονο στη δικη μου μοναδα και γυρω γυρω στο υπολοιπο στρδο..
ισως για αυτο ειμαι και λανθασμενα αν θες προκατειλημμενος κατα των πιο μαχιμων,αγριων και προβλεπε οπλων
γιατι εκει πεφτει περισσοτερη ταλαιπωρια , αλλα δε μοιραζεται εξισου (ειδικα στη περιπτωση μου )
επισης οι καθημερινες τους ενασχολησεις για το δικο μου χαρακτηρα ηταν ενα ατελειωτο χασιμο χρονου, τουλαχιστον αλλου ενιωθα οτι εκανα και κατι πραγματικα χρησιμο ή εμαθα 2-3 πραγματααλλου πηγα εστω και λιγο (πχ 424 ) και δεν ειχαν καν τη λογικη εκει 'ηρθαν οι φιλοξενουμενοι για λιγες βδομαδες, ας τους πηξουμε για να βγουν οι δικοι μας που τρωνε εμπλοκη '
καναμε ακριβως τα ιδια με τους οργανικους. μιλουσες σε ενα στελεχος και σου μιλουσε ελληνικα , ηξερε μια τεχνη περα απο το λυνει και δενει το οπλο του , δεν σου ελεγε γιατι δεν εχεις κρεβατι αεροδρομιο και γιατι δε του εκανες ζωηρη αναγνωριση
επισης ειχα θεμα με το παραλογισμο
να υπαρχουν παντου καμερες και εσυ να καθεσαι να φυλας μαζι με τις καμερες (και βασικα οι καμερες να βλεπουν απλα αν ο φανταρος φυλαει καλα ) και ολα αυτα για να μην καθεσαι
για να σε τεντωσουν, για να σε σκληραγωγισουν.. ή απλα λογω σαδισμου..
και νομιζω ολοι εχουμε δει υπηρεσιες να ανοιγουν (αχρηστες μεχρι πριν λιγες μερες ) για να μην καθονται οι φανταροι ή κανουν μια εξοδο παραπανω και θυμωσει ο ταξιαρχος ή ο στρατοπεδαρχης , επειδη οταν ηταν στην ευελπιδων του εκαναν το κωλο να και κουβαλανε ενα καρο ψυχολογικα.. -
Εχω αλλες εμπειριες...
Εκτος απο 2-3 αρχιδια στα γραφεια, (οι υπολοιποι γραφεις ηταν καλοι) εμεις βραζαμε στο ιδιο καζανι ολοι και δεν κανω πλακα. Αντε 1-2 οχι πραπανω ντοπιοι να παιρνανε διανυκτερευση λογικο ηταν, και τελος. Οι υπολοιποι μαχιμοτατοι...Στο κεντρο ενας συμπολεμιστης μου ελεγε 'trident εκει sτη μοναδα που θα παμε μεταθεση ακουω οτι ειναι πικρα, αλλα μη φοβασαι, εχω συγγενη το διοικητη, αυτος με κανονισε να παω εκει, θα σε χαλαρωσω και εσενα, μαλακα μη πεις τιποτα σε κανενα...'.
Fast forward στη μοναδα, οσα κιλα σκατα ειχα εγω στα ρουχα, ειχε και αυτος να μη σου πω χειροτερα, επηξε η μουνα του μαζι με ολους, καποια στιγμη τα ειχε παρει τοσο πολυ με το συγγενη διοικητη, που εβγαζε αφρους στην κυριολεξια.
Καποια στιγμη ηρθε νεος υποδιοικητης, λοχαγος, το πρωι βγηκαμε αναφορα, και ηθελε να δειξει στο διοικητη οτι ειναι σβελτος και ζωηρος...
'3 αδες γρηγορα', κλπ, ξεκιναμε να τρεξουμε., αλτ, και βαζει φωνη στους υπολοχαγους και υπαξ στα γραφεια 'κυριοι συναδελφοι ο λοχος κανει πρωινη γυμναστικη, βγειτε εξω'. 1ος αυτος μπροστα, απο πισω εμεις, και σκορπιοι οι αλλοι, εμεις να μη μπορουμε να τρεξουμε απο τα γελια μολις ειδαμε τις φατσες τους... -
ναι ενταξει οταν τα πραγματα μοιραζονται και ο διπλανος σου ειναι κυριολεκτικα κι οχι θεωρητικα το ιδιο με σενα , τα πραγματα ειναι αλλιως
υπαρχει περισσοτερη αλληλεγγυη και περναει πιο ευκολα ο χρονος
οταν βλεπεις οτι ο αλλος περναει ζαχαρη εις βαρος σου σε βαθμο αηδιας σου γυρναει το ματι
και οταν το σχολιαζεις γινεσαι και 'προβληματικος'τους προβληματικους στην 26 τους εστελναν δυσμενεις αποσπασεις , ειχαμε ενα του τον εστειλαν κανα μηνα στο μαυροδενδρι στους -20 και του ελεγαν και κοροιδευτικα , θα λιωσεις εκει που θα πας, θα γυρισεις 6 κιλα λιγοτερος
καλοι ανθρωποι..
στη αθηνα σου ελεγαν θες να πας αποσπαση στον αγιο αντρεα; (που εχει κουβαλημα χοντρο για να στηθει και δεν ειναι καλα για οποιον εχει αλλη αποψη και ισουται ολες τις μερες μεσα, στις 20κατι μερες μια φορα πηραν εξοδο και μια φορα ενα υπηρεσιακο και κουβαλουσαν ολη μερα + υπηρεσιες. οσο δουλευουν και εχουν κοσμο οκ μπορει να ειναι και καλα να υπηρετεις εκει )
αν πας θα παρεις μετα και 10 μερες αδεια..
οχι κατσε να σε λιωσουμε και να σου πιουμε το αιμα για να ικανοποιησουμε τον ταδε ταξχο και τον ταδε στργο και να μας λες και ευχαριστω που σε εχουμε τσαμπα δουλικο
(γιατι καποια πραγματα οπως τα καυυ , μονο δουλεια με το στρατο δεν εχουν.. )και μετα μαλιστα αρχιζε και μοιραζε ακυρα σε οποιες αποσπασεις του ζητουσαν , οχι σαν τον αλλο το δοικα που ειχαμε που μεχρι και σερβιτορους στη λεσχη εστελνε και η μοναδα ετρωγε εμπλοκαρα απο τη κολαση
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οταν βλεπεις οτι ο αλλος περναει ζαχαρη εις βαρος σου σε βαθμο αηδιας σου γυρναει το ματι
και οταν το σχολιαζεις γινεσαι και 'προβληματικος'σωστο αυτο! μαλακια ρε σι, με το 8μηνο. αν θελανε να ασχοληθουνε θα ξεμπερδευες σε λιγες μερες.
εγω 2 μηνες πριν απολυθω εμαθα οτι επρεπε να παω χαρτια οτι κανω 9μηνο. οι τυποι-ες
στη στρατολογια της μοναδας με ξερανε και δεν λεγανε τιποτα. τους ρωτησα γιατι εγινε αυτο?
'ααα εμεις δεν ξερουμε τιποτα, στα χαρτια σε εχουμε σα 12μηνο'. απο την 1η μερα που πηγα
στη μοναδα ξερανε οτι κανω 9μηνο. τσπ, βλακειες.δε μου αρεσει καθολου το τσουβαλιασμα που γινεται στις τελευταιες σελιδες. ο στρατος
ειναι μια μικρη κοινωνια. στη ζωη σας εκτος στρατου δε συναντησατε ανθρωπους με iq υπο το μηδεν?
υπαρχουν αρκετοι νομιζω. απλα στο στρατοπεδο ειναι μικρη η περιοχη και φενενται εντονα
ενω δεν ειναι. υπαρχουν πραγματικα αξιολογοι ανθρωποι και μεσα και εξω απο το στρατο.
υπηρετησα στην ΠΑ βεβαια και ισως εχει διαφορα με τον ΕΣ, αλλα ειδα πολλα χαζα
και εκει οπως: 4 εποπ να τσακονωνται εντονα για το ποιος ειναι πιο γρηγορος με τα super mini
που οδηγανε και υπαξ-αξ να ειναι οι καλυτεροι ανθρωποι-επαγγελματιες.θυμαμε σκηνικο που μας ειχε παει σμηνιας εποπ, στην παλια λεσχη αξιωματικων της μοναδας
να τη σφουγγαρισουμε ΟΛΗ. 5 φανταροι εμεις να σφουγγαρισουμε 300+ τμ πλακακια.
τα πλακακια δε φενοτανε οτι ηταν ασπρα απο τη σκονη που ειχε. ηταν παρατημενο χρονια το κτιριο.
μας αφηνει λεγοντας οτι πρεπει να τελιωσουμε σε 2 ωρες (2 μερες ηθελες κανονικα αλλα οκ). ξεκινανε οι αλλοι
4 να σφουγγαριζουν, ενω εγω σκεφτομουν οτι απλα δεν γινεται σε 2 ωρες. περνουμε τους κουβαδες
και πλημυρισαμε ολο το κτηριο με νερο σε 20 λεπτα. η σκονη ειχε παει στην ακρη.
οταν ηρθε να μας παει ο εποπ αναρωτιοτανε πως σφουγγαρισαμε το κτηριο σε 2 ωρες.
ποτε του δεν καταλαβε οτι ριξαμε νερο με τους κουβαδες. -
καλα ειναι και ο εγκλεισμος , αλλα ειναι και οτι το κανεις για τη ψυχη της μανας σου , στον εξω κοσμο ειτε εχεις καποιο οικονομικο οφελος (δουλεια ), ειτε αμα καποιος ειναι μαλακας απλα δε συναναστρεφεσαι μαζι του
εκει εισαι στην ουσια φυλακισμενος ολη μερα με προβληματικους και η παραμικρη στραβη μπορει να στη βιδωσει
αν δηλαδη ηταν μια φυσιολογικη κατασταση , δε θα ειχαμε ακομα ατομα να αυτοκτονουν και να τρελαινονται εκει μεσα
οσο για τις παραλογες απαιτησεις αυτες ειναι must
ειχα φιλο μου αεροπορια επισης που τους λεει μια μερα ενας 'ξεχωριστε το κοκκινοχωμα απο το ασπροχωμα' (σε μια μεγαλη αλανα οπου υπηρχε κοκκινοχωμα και λιγο μετα ξεκινουσε το ασπρο, αυτος για καποιο λογο ηθελε να ειναι πιο εμφανης η διαφορα εκει που αλλαζε το χρωμα, οχι να ανακατευονται
βγαλε ακρη
επισης με βαζει εμενα μια μερα ενας στο στρατιωτικο νεκροταφειο να καθαρισω τα φυλλα (για εκδηλωση που θα γινοταν μετα απο 3 μερες _)
σκαει ο υπαλληλος του νεκροταφειου και του λεει: ασε το παιδι αφου και να τα καθαρισει αυριο το πρωι παλι ετσι θα ειναι (μαδουσαν τα δεντρα συνεχως)
θα βαλω το μηχανημα λιγο πριν αρχισει η εκδηλωση και θα τα κανω σε 5 λεπτα λαμπικοΟΟΟΟΧΙ λεει ο καραβανας, αφου ηρθαμε μεχρι εδω να καθαρισουμε θα καθαρισει , τι θα καθομαστε; (αυτος εννοειται οτι καθοταν)
-
Κάθε φορά που κάποιο εκλεκτό μέλος του forum πάει στρατό έχουμε τα ίδια.
Μόλις απολύεται και βγαίνει από τον μικρόκοσμο της στρατιωτικής θυσίας, καταλαβαίνει αυτά που του λέγανε οι 'απέξω'...
Το χουμε δει το έργο. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μόλις απολύεται και βγαίνει από τον μικρόκοσμο της στρατιωτικής θυσίας, καταλαβαίνει αυτά που του λέγανε οι 'απέξω'...
Το χουμε δει το έργο.+751 σελίδες!
-
Μόνο με μένα χαιρόντουσαν πέρσυ που δεν γκρίνιαζα
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Το χουμε δει το έργο.με λάθος απ'εξω κανεις παρέα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το χουμε δει το έργο.με λάθος απ'εξω κανεις παρέα
Tον Κιούση είχα στο μυαλό μου σαν πιο πρόσφατο παράδειγμα...
-
Δίκιο έχει ο bayern redmonster.
Όλοι το ίδιο πράγμα ακριβώς ζούνε.
-
ενταξει και ο ρεντ οταν ειναι μεσα θα το βλεπει σκατα ,οπως και ο angel , και μολις βγει εξω θα ηρεμησει και ενδεχομενως θα σκεφτει και καποια πραγματα πιο ψυχραιμα λογικο ειναι
περα απο τα ασχημα , ο στρατος ακομα κι ετσι οπως ειναι εχει να σου διδαξει καποια μαθηματα για τη ζωη ( μεγαλη κουβεντα πεταξα τωρα )
οχι απαραιτητα για το καλο σου ή πραγματα 'εποικοδομητικα' με τη κλασικη εννοια του ορου , αλλα πραγματα που υπαρχουν και καλο ειναι να δεις
πχ ρεντ θα δεις ατομα στην ηλικια σου και μικροτερα με μηδενικη μορφωση και δε θα πιστευεις οτι υπαρχουν ακομα στις μερες μας τετοια , μαζι θα ξεσκατιζετε , θα τσαπιζετε , θα κοιμαστε, θα τρωτε
(το ιδιο αν πχ δεις κανα τουρκο απο τον εβρο.. ατομα που διαφορετικα δε θα εβλεπες ποτε )
τα ατομα που συνηθως βλεπεις γυρω σου ή ακομα χειροτερα στη σχολη σου (που υποτιθεται οτι βλεπεις ατομα απο ολη την ελλαδα ) , δεν εχουν σχεση με τα ατομα που πραγματικα υπαρχουν γυρω μας
ακομα και ο αγραμματος καραβανας που θα σου κανει τη ζωη δυσκολη και δε θα το πιστευεις οτι θα σε χωνει , εχει και αυτος το ενδιαφερον του , γιατι και στη πραγματικη ζωη καποιος μαλακας τυροβλαχος ενδεχεται να σε χωνει και να σε διαταζει (εναντι καποιας αμοιβης βεβαια, αλλα αν μαθεις να εισαι τσαμπα δουλος ολα μετα θα σου φαινονται πιο απλα και κυριως λογικα )
απο την αποψη της κοινωνικοπλιτικης μελετης παντως εχει φοβερο ενδιαφερον ο στρατος , οπως φυσικα και τα παραξενα ηθη και εθιμα που τον διακατεχουν (aka οπου τελειωνει η λογικη αρχιζει ο στρατος)
αυτα αυτη τη στιγμη θα σου φαινονταν απιστευτα οτι συμβαινουν, κι ομως συμβαινουν
και μεχρι να τελειωσει το 9μηνο θα το θεωρεις λογικο που συμβαινουνε ρε και να γινεις πρασινομπερες, εκει θελω να σε δω με τι μυαλα θα γυρισεις πισω θα δεις οτι ο εγκλεισμος και η πλυση εγκεφαλου κανουν θαυματα , ακομα και στους πιο 'λαμπρους' εγκεφαλους
-
Αν ο εγκεφαλος ειναι λαμπρος, μπαινει λαμπρος, κανει οτι χρειαζεται και βγαινει παλι λαμπρος.
Αν ειναι σπερματσετο, και δε θα κανει τιποτα, και σπερματσετο θα βγει. -
γκουγκλαρω το σπερματσετο κ δεν μου βγαζει κατι.. τι σημαινει σπερματσετο;;;;;;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
γκουγκλαρω το σπερματσετο κ δεν μου βγαζει κατι.. τι σημαινει σπερματσετο;;;;;;Σπαρματσέτο είναι το σωστό.Κατα λάθος να το έγραψε έτσι;
Είναι το κερί
-
την οικογενειακή κατάσταση για τη μειωμένη θητεία που την καταθέτω? στο στρατολογικό με το χαρτί κατάταξης ή όταν μπώ στο κέντρο?
-
Οταν λεμε μειωμενη τωρα για ποσο μειωμενη μιλαμε? Οταν ηταν 18 μηνες η θητεια, η μειωμενη ηταν 12, τωρα τι γινεται?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
γκουγκλαρω το σπερματσετο κ δεν μου βγαζει κατι.. τι σημαινει σπερματσετο;;;;;;εεεεπ 1ον γκουγκλαρεται μια χαρα, 2ον στην πατριδα ετσι το λεμε (τουλαχιστον ο πατερας μου)
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οταν λεμε μειωμενη τωρα για ποσο μειωμενη μιλαμε? Οταν ηταν 18 μηνες η θητεια, η μειωμενη ηταν 12, τωρα τι γινεται?τώρα από 9 πάει 8...
Περί Θητείας [#3]