-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Απλά, λιτά και απέριττα: Ας ψάξει όποιος αναρωτιέται περί της φιλοσοφικής ύπαρξης των Ε.Δ κλπ ας ψάξει τους καταλόγους πεσόντων σε πόλεμο και ειρήνη....
Τωρα για τον φίλο που νιώθει ανώτερος επειδή εχει πτυχίο μηχανολόγου(παίζει να είναι κι ο μοναδικος στον Γαλαξία), θεωρώ πολυ ανώτερο τον τελευταίο αμόρφωτο στρατιώτη που τιμάει το εθνόσημο που φοράει, και δεν βλέπει τους ανθρώπους αναλόγως πτυχίου. Τεσπα,πάει μακρυα,καλύτερα να μιλάς σε κλειστή πόρτα παρά σε κλειστά μυαλά...Και ποιος σου είπε ότι ο φίλος δεν τιμάει το εθνόσημο;
Μπορεί κάλλιστα να το τιμάει μια χαρά , αλλά να παραπονιέται για πράγματα που δε του αρέσουν
Δε κάνει κριτική εκ του ασφαλούς, εκεί είναι και υπηρετεί και πήζει
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τσίπουρα πίνω και τώρα με το Λοχαγό μου όπως βλέπουμε και Nova παρέα και λέμε και βλακείες.
Σκοπέτα και περίπολα δεν κάνω ούτως ή άλλως.Εγώ γενικά σαν μηχανολόγος θεωρώ πως είμαι ανώτερος από κάθε στρατιωτικό αλλά that's just me.
Βέβαια εγώ δεν μίλησα για ανωτερότητα αλλά απλά απάντησα στο waste of resources που εσύ έθεσες. -
Όποιος θέλει να υπηρετήσει την πατρίδα πάντως του δίνω τη θέση μου ευχαρίστως.
Κι αυτο επίσης... Πραγματικά περιμένω να ακούσω που υπηρετεί...Φαντάζομαι δίπλα στο σπίτι Ι3 αοπλο...
-
ενταξει δε μπορω να ξερω ποιο ειναι ακριβως το παραπονο του , αν θελει ας γινει πιο λεπτομερης
εγω αν δεν εκανα σκοπιες για παραδειγμα θα ημουν πανευτυχης , απο ενα σημειο και μετα ηθελα και τις εκανα ενω θα μπορουσα να μην κανω (απλα εκανα τα νουμερα που ηθελα , με τα ατομα που ηθελα και τις μερες που ηθελα )
ο στρατος με ενοχλουσε οταν δε μπορουσα να μπω σε προγραμμα -
Πάντως στο τέλος της θητείας στο Καποτά οι σκοπιές πύλη ήταν παράδεισος. Είχες την ησυχία σου και δε σε έπρηζε κανείς. Ok, ήταν 2 βδομάδες σερί μέσα, αλλά ήξερα ότι τέλειωνα κιόλας.
Επίσης γι' αυτό που ειπώθηκε παραπάνω: Όταν ζορίσουν τα πράγματα (βλ. επιθεώρηση από ΓΕΠΣ) να δεις πως πέφτει στα γόνατα κι ο Υπλγος και τρίβει τα πλακάκια στις τουαλέτες...
Αλλά ότι υπάρχουν ηλίθιες νοοτροπίες από Αξκους κτλ, υπάρχουν. Ήθελε ο Δκτης (όχι στο Καποτά) να καθαρίσουμε από ξερά χόρτα μια έκταση, και ήθελε να το κάνουμε όλο με τις τσάπες, ενώ υπήρχαν χορτοκοπτικά, έστω για τα πολλά, φορτωτές κτλ. Ε, ok, την πρώτη μέρα κάναμε όπως είπε. Τη δεύτερη που έλειπε φωνάζουμε έναν ΕΠΟΠ με τον Γιάννη τον Τάρανδο και σε 3' το έκανε γυαλί. Σιγά μη γ@μιόμασταν επειδή του κ@ύλωσε του αλλουνού να μας τσιτώσει με 50 βαθμούς καλοκαιριάτικα.
-
εμεις δουλευαμε φουλ χορτοκοπτικα (ειχαμε 3 team που δουλευαν παραλληλα ) και οσοι τα δουλευαν ειχαν και τα off-ακια τους μια φορα τη βδομαδα
βεβαια εμεις ειχαμε τρελη πρασιναδα , δηλαδη μολις τελειωναν μια φορα το στρδο επρεπε να το ξαναρχισουν απο την αρχη
και τελικα οπως καθε χρονο πηραμε και μια φωτια , αλλα ευτυχως εκαψε ψιλοασημαντα πραγματα**
αν δεν εκοβαν και τα χορτα θα σου ελεγα μετα αν θα ειχαν οι ΤΘ ερπυστριες να κινουν τα αρματα τους
ΥΓ να σε ρωτησω σιναναι , καποτα ψωμια ειχες δουλεψει; γιατι καποτε πηγε να παιξει αποσπαση εκει (να στειλουμε εμεις καποτα , ενω το καποτα μας εστελνε ηδη τενξ , ευτυχως δεν εγινε) και επαιζαν τα ψωμια
ειναι καλη φαση αυτα, ή εχει πολλη δουλεια;
ΥΓ** ειμασταν και το μονο στρατοπεδο στην ελλαδα οπου γινοταν η ειδικοτητα οδηγος πυροσβεστικου
ειχαμε ενα πυροσβεστικο steyr και ενα κανονικο συγχρονο, γιατι το αλλο ητανειχαμε και κανα 2 παιδια που ειχαν κανει την ειδικοτητα.. ρωτουσαν λοιπον στη φρουρα:
εχουμε καναν οδηγο πυροσβεστικου σε περιπτωση φωτιας;
κανεις το χερι
σιγα μη παω να λαμπαδιασω μου ελεγε ενας, αφου δε ξερω τιποτα, θα παω να κανω το πυροσβεστη;και φυσικα στις φωτιες εμπαινε η κανονικη πυροσβεστικη (ευτυχως.. ) και εσβηνε
-
Οι ερπυστριες ατσαλινες ειναι. Το πολυ πολυ να ελιωναν τα πελματα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
οταν ημουν κυπρο μας ειχαν βαλει να ξεχορταριασουμε ενα πεδιο βολης, και μετα απο 2 ωρες με τα τσαπια και βλεποντας οτι ειχαμε καθαρισει 2-3 τετραγωνικα του βαλαμε φωτια
ενταξει, ειχαμε δει οτι γυρω γυρω δεν ειχε ξερα, οποτε δεν θα καιγαμε ολη την περιοχη εκει κατω, αλλα λιγο παραπερα ειχαν οι κυπριοι βολη, όποτε περνουσαν αξιωματικοι κυπριοι ηταν καπως ετσι --->
-
Κι αυτο επίσης... Πραγματικά περιμένω να ακούσω που υπηρετεί...Φαντάζομαι δίπλα στο σπίτι Ι3 αοπλο...
Ι1 και ένοπλος προφανώς. Απλά είμαι μάγκας και κάνω τις υπηρεσίες που θέλω.
Αλλά και Ι3 να ήμουν και Ι4 σημαίνει πως δεν τιμώ το εθνόσημο;
Μόνο οι Ι1 το τιμούν για σένα; Ρατσισμός ή κάποιο κόμπλεξ ανωτερότητας; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι ερπυστριες ατσαλινες ειναι. Το πολυ πολυ να ελιωναν τα πελματα.Sent from my Neo V using Tapatalk.
ρε γαμωτο δεν ειχα μπει στη διαχειριση των αρματων , οσοι ειχαν παει μου ελεγαν οτι εχει πολλα ανταλλακτικα και ψηνομουν να εβλεπα τι παιζει
ολο σε κατι σαπιες διαχειρισεις ειχα μπει εγω
η μονη αξιολογη που ειχα δει και αυτη απο τις καμερες ειναι η διαχειριση με τα οπλα
(μιλαμε για απειρα κιβωτια , οχι μαλακιες )
μαλιστα για χαρη αυτης της διαχειρισης και μονο μας εδιναν μπονους χαρτι στους ενοπλους (που και καλα δεν ειχαμε τιμωρηθει την ωρα της υπηρεσιας) οτι ειμαστε ατομα εμπιστοσυνης και οτι φυλαξαμε σημαντικους στοχους
(σε περιπτωση που θες να γινεις σεκιουριτας ή κατι τετοιο )αλλα στην ΑΟΤ μας ειχαμε κατι σαπια που με το ζορι δουλευαν και δεν ειχαν τη παραμικρη συντηρηση
Μόνο οι Ι1 το τιμούν για σένα; Ρατσισμός ή κάποιο κόμπλεξ ανωτερότητας;αμα δε τους αρεσουν οι αοπλοι γιατι τους παιρνουν δε μπορω να καταλαβω
για να τους λενε γιωταδες
οταν ημουν κυπρο μας ειχαν βαλει να ξεχορταριασουμε ενα πεδιο βολης, και μετα απο 2 ωρες με τα τσαπια και βλεποντας οτι ειχαμε καθαρισει 2-3 τετραγωνικα του βαλαμε φωτια
ενταξει, ειχαμε δει οτι γυρω γυρω δεν ειχε ξερα, οποτε δεν θα καιγαμε ολη την περιοχη εκει κατω, αλλα λιγο παραπερα ειχαν οι κυπριοι βολη, όποτε περνουσαν αξιωματικοι κυπριοι ηταν καπως ετσι --->
μου θυμιζεις το καθαρισμα των υπολειματων των πελματων των αρματων με μια σκουπα και ενα φαρασι
ελεγα να μου δωσουν ενα πιεστικο να τελειωσω σε 2 λεπτα, τιποτα αυτοι καθομουν με τη σκουπα κανα 3ωρο
(και μολις τελειωσα εβγαλαν πιεστικο τα ταγαρια )και εσκαγαν για διαφοροι εποπ και μου ελεγαν να ξεφορτωσω και λαδια απο πανω
Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ! εκανα το κενο μου απο την υπηρεσια σκουπιζοντας, θες να σου κουβαλησω και λαδια, παρε τα 3 μου
μολις καταλαβα καλα τα περι ιεραρχιας εριχνα κατι ωραια ακυρα σε οποιον κατωτερο (απο τον ανωτερο που μου ειχε αναθεσει αρχικα δουλεια ) πηγαινε να μου φορτωσει δουλειες
στο τελος ειχα γινει τοσο θρασυμι που επαιρνα αδεια απο το λοχαγο να ξεκουραστω και καθομουν σε ενα δασακι με το τσιγαρακι και την ηβη και οποιος περνουσε να με χωσει του ελεγα ΟΧΙ , εχω αδεια απο το λοχαγο μου αν εχετε προβλημα παρτε τον στο ταδε εσωτερικο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...Όχι Γιώργο, ψωμιά δεν είχα δουλέψει. Γενικά όταν πήγα Καποτά - τον τελευταίο ενάμιση μήνα της θητείας - παίζει να 'ταν απ' τα χειρότερα στρδα σε υπηρεσίες κτλ, γιατί δεν υπήρχαν άτομα ούτε για δείγμα. Αν θυμάμαι καλά σ' όλο το στρδο (7μονάδες) ήμασταν καμιά 30αριά-35αριά φαντάροι.
Οι του ΤΕΦ, δε, με τα ψωμιά, έτρωγαν αρκετό ζόρι απ' όσο έβλεπα. Τουλάχιστον εμείς, της ΒΜΧ, είχαμε ωραίο, χαλαρό κλίμα από ανωτέρους και το μόνο δύσκολο ήταν οι έξοδοι μόνο με υπηρεσιακά.
-
ναι μολις φυγαμε οι τις Δ1 φαγατε καλη εμπλοκη , τα ξερω
και οι δικοι μας εκλαιγαν , γιατι ετσι οπως ηταν οι υπηρεσιες αν σου καθοταν καμια 5αρα μεσα πεθαινεςδεν ημασταν στρατοπεδο για να κραταει πολλες μερες μεσα κοσμο , το πολυ 2 αντε με το ζορι 3 (και το επομενο πρωι υπηρεσιακο να φυγεις απο τις 9, δηλαδη μολις πρωτοπηγα και σαν καινουριος επρεπε να φαω τη 3αρα μου ηρθε ο επιλοχιας να μου το πει με τροπο και μετα μου εταζε τουλαχιστον 2 εξω )
ουτε μπανια ειχαμε (κατι υποτυπωδη και μπιχλατα μονο οι μαγειρες ειχαν καλο μπανιο στα μαγειρια για παρτη τους ) , ουτε καν πρωινο, αν ειχε αδεια το κψμ δεν ειχες ουτε νερο (γιατι δε πινοταν της βρυσης ) , επρεπε να παραγγειλεις μαζι με καφε
ζητουσαν να παρουν υπηρεσιακο να πανε να πλυθουν (ηταν και καλοκαιρι )
ΥΓ εμας οσοι ερχονταν στα πλυντηρια παντως τους ειχε στα οπα οπα ο εκει Ανχης , καθε μεσημερακι 1:30 πηγαιναν σπιτι τους
ηταν παλικαροςοι δε στρατιωτες του ηταν θεια βρεφη, δεν εχω ξαναδει αξκο να προσεχει τοσο πολυ τους στρατιωτες του
αν πηγαινε κανας καραβανας να τους κανει μαλακια χωνοταν και καθαριζε
με τον δικο μας δοικα ομως ειχε κοντρα και αν τους μιλουσε κανεις απο το λοχο μας (στελεχος) αγριευε -
Γεια σου ρε 'μαγκα'.........................Καλα για το Ι1 μονος σ ειπες πριν για τα χαρτια απο το 401.......Τεσπα......Απο μένα, ενα πραγμα,αλλαξε μυαλα όσο είναι νωρίς γιατί σε βλέπω να την βρίσκεις με το πτυχιο στο τελος...
-
Σχόλιο για το από κάτω δεν βλέπω πάντως.
Το πως με βλέπεις μου είναι αδιάφορο. -
Μόνο οι Ι1 το τιμούν για σένα; Ρατσισμός ή κάποιο κόμπλεξ ανωτερότητας;Τις υπηρεσιες που 'δε θελεις' γιατι εισαι 'μαγκας' ποιος τις κανει? Καποιος μαλακας, σωστα?
Πηρε η μαμα και ο μπαμπας τηλεφωνο και κλαφτηκαν?
Ειχαμε τετοιους τζαμπα 'μαγκες' στην πλατη των συναδελφων τους και εμεις. -
Σχόλιο για το από κάτω δεν βλέπω πάντως.
Το πως με βλέπεις μου είναι αδιάφορο.Κι οι Ι1 χρειαζοντε,και οι Ι3 και οι Ι5976484....Μονο οι κλαψομιζεροψωνιζοντες δεν επιτελουν καποιο εργο.Συμπλεγματα ανωτεροκατωτεροτητας προς το παρον δεν νομιζω πως εχω.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ρε παιδια τι προσπαθειτε να τους πεισετε..αυτοι αν ακουσουν δυναμιτακι να σκαει διπλα τους θα φτασει το σκατο στην καλτσα..αμαν πια , οποιος δεν θελει να υπηρετησει ας το παιξει τρελλαρας αδερφη δεν ξερω γω τι κ ας παει στην μαμα του να τον ξεσκατιζει.. ο καθενας που τελειωνει ενα παν/μιο νομιζει οτι κατι ειναι , λες κ οι βασεις για Ικαρων , Σ.Σ.Ε, Αστυνομια κ.λ.π ειναι χαμηλες..ισα ισα..Ακου Γιαννάκη αγόρι μου κάτι... Δεν το παίζω έξυπνος ούτε θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ον λόγω ΕΜΠ... Η ένσταση μου εγγυάται στο γεγονός οτι θα αφήσω την δουλειά μου και το μεροκάματο μου για κάτι που ούτε θα με γυμνάσει, ούτε θα με μυήσει σε τεχνικές πολέμου, ούτε θα με κάνει πιο ανοιχτομυαλο... Τις άλλες πίπες που εγραψες δεν τις σχολιάζω γιατι κάνω στον εαυτό μου 'παιγνίδι στράτευσης '
-
.Μονο οι κλαψομιζεροψωνιζοντες δεν επιτελουν καποιο εργο.διαφωνω συνηθως οι απαλευτοι ειναι αυτοι που κανουν ολη τη δουλεια
και επειδη ξερουν τι πρεπει να γινει και δε μπορουν να κανουν αλλιως δε τη παλευουν ακομα περισσοτερο
δεν ειναι τυχαιο που οι πιο απαλευτοι σε μας επαιρναν ολα τα σημαντικα ποστα , οι 3 λαλουν ηταν στο κοσμο τους ολη μερα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ρε παιδια τι προσπαθειτε να τους πεισετε..αυτοι αν ακουσουν δυναμιτακι να σκαει διπλα τους θα φτασει το σκατο στην καλτσα..αμαν πια , οποιος δεν θελει να υπηρετησει ας το παιξει τρελλαρας αδερφη δεν ξερω γω τι κ ας παει στην μαμα του να τον ξεσκατιζει.. ο καθενας που τελειωνει ενα παν/μιο νομιζει οτι κατι ειναι , λες κ οι βασεις για Ικαρων , Σ.Σ.Ε, Αστυνομια κ.λ.π ειναι χαμηλες..ισα ισα..
Ακου Γιαννάκη αγόρι μου κάτι... Δεν το παίζω έξυπνος ούτε θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ον λόγω ΕΜΠ... Η ένσταση μου εγγυάται στο γεγονός οτι θα αφήσω την δουλειά μου και το μεροκάματο μου για κάτι που ούτε θα με γυμνάσει, ούτε θα με μυήσει σε τεχνικές πολέμου, ούτε θα με κάνει πιο ανοιχτομυαλο... Τις άλλες πίπες που εγραψες δεν τις σχολιάζω γιατι κάνω στον εαυτό μου 'παιγνίδι στράτευσης '
Καμία ένσταση δεν εγγυαται τίποτε ποτέ...Να έγκειται μπορεί.....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πηρε η μαμα και ο μπαμπας τηλεφωνο και κλαφτηκαν?
Ειχαμε τετοιους τζαμπα 'μαγκες' στην πλατη των συναδελφων τους και εμεις.Άσε τους γονείς μου απ'έξω. Δεν τους ξέρεις και δεν σου επιτρέπω να τους πιάνεις στο στόμα σου.
Τη θητεία μου την περνάω μόνος μου, χωρίς μέσο, χωρίς βύσμα, χωρίς να πάρει κανείς τηλέφωνο γιατί έτσι γουστάρω.
Ότι γλιτώνω το γλιτώνω με λόγο και με νόμιμα μέσα πάντα και ακριβώς επειδή δεν είμαι κανένα φίδι και βοηθάω σε άλλα πράγματα κανένας δεν έχει πρόβλημα στο στρατόπεδο με εμένα.
Περί Θητείας [#3]