-
και ποιο σωμα δεν ερχεται καθολου αθηνα?
γαμώτο θα τρέξει πολύ δυνατό προτζεκτ στο γραφειο και εγώ θα φυλάω κότες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Φέτος δεν είχε κρύα στην ελλάδα .
καλυτερα , περισυ το κρυο σκοτωνε
Ήταν ωραίο , το φετινό πάλι μεγάλη μούφα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Φέτος δεν είχε κρύα στην ελλάδα .
καλυτερα , περισυ το κρυο σκοτωνε
Ήταν ωραίο , το φετινό πάλι μεγάλη μούφα
εγώ μόνο μέχρι -6 είδα
πέρσυ είχε -16 και άλλαζαν τους φρουρούς κάθε μισάωρο -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και ποιο σωμα δεν ερχεται καθολου αθηνα?γαμώτο θα τρέξει πολύ δυνατό προτζεκτ στο γραφειο και εγώ θα φυλάω κότες
και Αθήνα να είσαι, όταν είσαι εκτός στρατοπέδου θα κοιμάσαι...ή θα βλέπεις τη γκόμενα, δεν προλαβαίνεις για τπτ άλλο
αν την προηγούμενη ημέρα είχε θαλαμοφυλίκι ή σκοπιά, θα κοιμάσαι λιγότερο από 5 ώρες το βράδυ, οπότε αν την επόμενη έχεις έξοδο...άραγμα καλύτερα παρά δουλειά -
μλκες εγω πετυχα -10/11 και 60 ποντους χιονι στη κατερινη περισυ, ειχα πλανταξει στο κλαμα
λες και με ειχαν ματιασει οταν μπω εγω να κανει το πιο σκατα χειμωνα
μεχρι και αγιο στεφανο το ψιλοεστρωνε οταν πρωτοπηγα και ριχναμε αλατια απο ενα ρεο για να καθαρισουμε τους δρομους
χαλια το κρυο , χαλια
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
και Αθήνα να είσαι, όταν είσαι εκτός στρατοπέδου θα κοιμάσαι...ή θα βλέπεις τη γκόμενα, δεν προλαβαίνεις για τπτ άλλο
αν την προηγούμενη ημέρα είχε θαλαμοφυλίκι ή σκοπιά, θα κοιμάσαι λιγότερο από 5 ώρες το βράδυ, οπότε αν την επόμενη έχεις έξοδο...άραγμα καλύτερα παρά δουλειάαυτο ειναι ανεκτιμητο
μπανιο σπιτι σου, κουμπωνεις ενα στη γυναικα σου και ερχεσαι στα ισια σου και κοιμασαι στο κρεβατακι σου εστω και καθε 2 μερες ή μερα παρα μερα , βλεπεις κανα φιλο σου (κανονικο )
αυτα δεν αντισταθμιζονται με τιποτα
εγω μολις πηγα αθηνα το πρωτο 1.5 μηνα με 'εχωναν' (οσο μπορουσαν στην αθηνα ) και ημουν συνεχεια με ενα χαμογελο στο στομα και με ειχαν περασει για καθυστερα που δε παραπονιομουν
μετα που αρχισα κι εγω τη ζωαρα , ειδικα στο τελος που κοροιδευα , ηταν οι καλυτερες μερες
-
αν την προηγούμενη ημέρα είχε θαλαμοφυλίκι ή σκοπιά, θα κοιμάσαι λιγότερο από 5 ώρες το βράδυ, οπότε αν την επόμενη έχεις έξοδο...άραγμα καλύτερα παρά δουλειάαυτο ειναι ανεκτιμητο
μπανιο σπιτι σου, κουμπωνεις ενα στη γυναικα σου και ερχεσαι στα ισια σου και κοιμασαι στο κρεβατακι σου εστω και καθε 2 μερες ή μερα παρα μερα , βλεπεις κανα φιλο σου (κανονικο )
αυτα δεν αντισταθμιζονται με τιποτα
εγω μολις πηγα αθηνα το πρωτο 1.5 μηνα με 'εχωναν' (οσο μπορουσαν στην αθηνα ) και ημουν συνεχεια με ενα χαμογελο στο στομα και με ειχαν περασει για καθυστερα που δε παραπονιομουν
μετα που αρχισα κι εγω τη ζωαρα , ειδικα στο τελος που κοροιδευα , ηταν οι καλυτερες μερες
να ρωτήσω για μηχανικό ?
-
μηχανικο εχει τους τενξ (ναρκοπεδια και καλα.. ) στην αθηνα , αλλα δεν ξερω αν παιρνουν πλεον στρατιωτες
στη σειρα μου ειχαν παρει τους τελευταιους, αλλα δεν ξερω αν το εκαναν σαν την αεροπορια στρατου που ξαναπηραν
τενξ παντως ηταν ετσι κι ετσι και επαιζαν διαφορα..
πρωτα απο ολα παιζει περισσοτερη εκπαιδευση , εξετασεις και βυσματα (οσοι κοβονταν απο τενξ πηγαιναν σε κατι κωλονησια )
μετα οσοι εμεναν ειχαν ενα προβληματικο διοικητη που δεν ηθελε να τους κραταει στο ΚΑΠΟΤΑ και τους εστελνε σε ολη την αθηνα εξωτερικες
ερχονταν και σε μας ακομα και τους ειχαμε για πακιστανους , παντα τους πηγαινε χειροτερα απο μας και εκαναν τις χειροτερες υπηρεσιες/αγγαρειες
δε ξερω, το μηχανικο δε μου γεμισε ποτε το ματι , ουτε εχω δει λοχο μηχανικου να ειναι χαλαρουιτα
επισης δεν εχω δει ουτε ενα μηχανικαριο να ειναι τελειως παρταλι , ολοι ηξεραν τουλαχιστον τα βασικαενω υλικου πολεμου πχ ηταν κατα φαντασια στρατιωτες ακομα κι εγω που ημουν ντροπη στους τεθωρακισμενους ημουν κομμαντο μπροστα τους και απο κει που ημουν καμπανοφατσα , εγινα προτυπο στρατιωτη
-
οσοι κοβονταν απο τενξ πηγαιναν σε κατι κωλονησιααυτό το έχεις ξαναγράψει, αλλά δεν υφίσταται.
Δεν κόβεσαι από τενξ, γιατί δεν έχει κάποιο 'προπαρασκευαστικό' στάδιο.
Κάνεις κανονικά εκπαίδευση ΜΧ, και όταν βγαίνουν οι μεταθέσεις σε κάποιους τυχαίνει ΤΕΝΞ. -
Red monster δεν υπαρχει συγκεκριμενος κανονας για τα σωματα κ τις τοποθετησεις μπορει να εισαι τεθωρακισμενος σε στρατοπεδο εδω κ να κανεις ζωαρα η υγειονομικο στον εβρο με ελλειψη ατομων και να τρεχεις ολη μερα. αμα παντως μπορεις να διαλεξεις σωμα παιξε σε υπ, υγ, τχ, δβ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
οσοι κοβονταν απο τενξ πηγαιναν σε κατι κωλονησια
αυτό το έχεις ξαναγράψει, αλλά δεν υφίσταται.
Δεν κόβεσαι από τενξ, γιατί δεν έχει κάποιο 'προπαρασκευαστικό' στάδιο.
Κάνεις κανονικά εκπαίδευση ΜΧ, και όταν βγαίνουν οι μεταθέσεις σε κάποιους τυχαίνει ΤΕΝΞ.κανεις εκπαιδευση σκαπανεα (που ειναι βασικη ειδικοτητα για τους μηχανικαριους ) και στη συνεχεια αφου εχεις και το καταλληλο βυσμο επιλεγεσαι για τενξ
μετα αφου πας τενξ κανεις ΚΑΙ την ειδικοτητα των τενξ και δινεις στο τελος γραπτες εξετασεις οπου ατομα κοβονται (ηταν ενας που ηταν στο στρατοπεδο μου οταν κοπηκε και εμαθε οτι παει σαμο και ειχε βαρεσει φρικες, δε τα φανταζομαι αυτα που λεω)
και μετα αυτοι που μενουν χωριζονται σε 2 κατηγοριες
αυτοι που μενουν καποτα και κανουν ζωαρα (ειχα φιλο μου που ηταν επιλοχας στο καποτα και περασε ζωη και κοτα στα τενξ)
και αυτοι που ειναι οι μ@λακες και πανε ολη την ωρα για εξωτερικες σε διαφορα στρατοπεδα της αθηναστους τενξ καθε φορα ο διοικητης προσπαθει να κοψει συγκεκριμενο αριθμων ατομων για να μειωσει τη δυναμη του (και οπως ειπα κοψιμο=δυσμενης μεταθεση) και στη συνεχεια προσπαθει να ξεφορτωθει επισης συγκεκριμενο αριθμο ατομων σε αλλα στρατοπεδα , επειδη για καποιο λογο δε θελει κοσμο στη μοναδα του
δε ξερω τους λογους, ομως ετσι ειναι
αν καποιος εχει δυνατο βυσμα ουτε θα κοπει, ουτε θα φυγει απο το καποτα
αλλα και να φυγει μπορει να το κανει σαν ενα μαλακισμενο που ερχοταν συχνα σε μας και ολη την ωρα επαιρνε αδειες απο μαςγενικα ο,τι να ναι γινεται red.. μη το ψαχνεις το μεγαλο βυσμα τρωει το μικρο και στην αθηνα τα πραγματα μπορει να ειναι επικινδυνα αν εισαι το μικρο
για αυτο το καλυτερο ειναι να πας σε ενα στρατοπεδο που τα πραγματα ειναι καλα και ακομα και αν εχεις κανα ξαδερφο ορεστη που πηρε 100 μερες αδεια στο 8μηνο, να το ψιλοδεχεσαι γιατι εισαι κι εσυ καλα..
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Red monster δεν υπαρχει συγκεκριμενος κανονας για τα σωματα κ τις τοποθετησεις μπορει να εισαι τεθωρακισμενος σε στρατοπεδο εδω κ να κανεις ζωαρα η υγειονομικο στον εβρο με ελλειψη ατομων και να τρεχεις ολη μερα. αμα παντως μπορεις να διαλεξεις σωμα παιξε σε υπ, υγ, τχ, δβπες του κι εσυ τι ωραια που περνουσαν οι τενξ που εφευγαν εξωτερικες στο καποτα.. κι εσυ νομιζω περασες απο κει
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Red monster δεν υπαρχει συγκεκριμενος κανονας για τα σωματα κ τις τοποθετησεις μπορει να εισαι τεθωρακισμενος σε στρατοπεδο εδω κ να κανεις ζωαρα η υγειονομικο στον εβρο με ελλειψη ατομων και να τρεχεις ολη μερα. αμα παντως μπορεις να διαλεξεις σωμα παιξε σε υπ, υγ, τχ, δβακριβώς...
ήμουν ΕΠ και ήμουν χειρότερα και από τον απλό στρατιώτη γιατί ήμουν στο πόδι 14-16 ώρες την ημέρα
και τώρα που πήρα μετάθεση είμαι 1-1 στην χειρότερη περίπτωση, όταν πάρουν οι περισσότεροι άδεια και έχουν απολυθεί οι παλιοί -
ναι ρε παιδια σημασια εχει πού εισαι οχι τι εισαι
απλα υπαρχουν και τα επικινδυνα του στυλ πυροβολικο, πηγαινε χωκ που δε θελει να παει κανεις και σου κανουμε υποτιθεται και χαρη που εισαι αθηνα
υπαρχουν βυσματικα υποτιθεται στρατοπεδα που ειναι φολες
-
[...]ΜΧ ήμουν, οπότε κάτι ξέρω ρε συ
ΑΥτός που κοπανούσε το κεφάλι του που θα πήγαινε Σάμο, μάλλον καλύτερα θα πέρασε εκεί
ΜΧ να πας red, που έχει σοβαρούς ανθρώπους και υψηλότερο μ.ο. ηλικίας
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]
ΜΧ ήμουν, οπότε κάτι ξέρω ρε συ
ΑΥτός που κοπανούσε το κεφάλι του που θα πήγαινε Σάμο, μάλλον καλύτερα θα πέρασε εκεί
ΜΧ να πας red, που έχει σοβαρούς ανθρώπους και υψηλότερο μ.ο. ηλικίας
μεγαλους ανθρωπους εχει και σε ΥΠ και ΥΓ και οντως και στο μηχανικο
πιο μικρους με λιγοτερη μορφωση εχει ΤΘ, ΠΖ
οσο για τη σαμο που λες δε διαφωνω οτι μπορει να περασε καλυτερα απο κει που ηταν γιατι εκει που ηταν δε περνουσε και ιδιαιτερα καλα
απλα απο κει που εισαι σπιτι σου , ξαφνικα (και ενω εχεις καποιους μηνες στη πλατη σου ) δεν εισαι..
τεσπα εγω θα απεφευγα τενξ, ειναι παρακινδυνευμενο, συνεπως δε θα του προτεινα και μηχανικο γιατι τενξ ειναι το πιο προφανες αν θελει να ειναι σπιτι τουαν θελει να το ρισκαρει και να παει καπου μακρια ειναι αλλο θεμα , δεν ειναι χαλαρα στο μηχανικο παντως
-
ΥΠ είναι οι πιο σάπιοι άνθρωποι βυσματο-καγκουρο-μαλακισμός άνευ ορίων. Μακριά. Καλύτερα πήξιμο οπουδήποτε, παρά με αυτούς τους ανθρώπους.
ΜΧ χαλαρά δεν είναι, αλλά δεν είναι και ΠΖ.
-
λιγο τραγικα τα παρουσιαζεις
επισης παραβλεπεις οτι οι αξιωματικοι τους ειναι πιο σοβαροι ανθρωποι και τα στελεχη τους πιο χαλαρα
-
Το κάθε 'Όπλο/Σώμα έχει την νοοτροπία που χρειάζεται για να πολεμήσει.
Στο ΠΖ π.χ. χρειάζεται σκληραγωγία στις κακές συνθήκες και ψυχικό σθένος.
Στο ΠΒ χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και γνώσεις.
Στα ΤΘ χρειάζεται πλήρης υπακοή στην Ιεραρχία και μεγάλη σωματική ρώμη.
Στην ΑΣ χρειάζεται συναδελφικότητα και επαγγελματικότητα επιπέδου Π.Α.
Στις Ειδ. Δυν. χρειάζεται απόλυτη ομαδικότητα και τέλεια φυσική κατάσταση.Για αυτό λοιπόν κάθε Όπλο ή Σώμα έχει τις δικές του παραδόσεις και άτυπους κανόνες. Καμία παράδοση δεν είναι 'καλύτερη' ή 'χειρότερη'. Κάθε μία είναι προσαρμοσμένη στον σκοπό των εκάστοτε μαχητών.
Ο φίλος μου ο Κιούσης το βλέπει από την πλευρά του στρατεύσιμου Στρ και λέει ότι στο ΥΓ π.χ. είναι καλύτερα. Όντως έτσι είναι. Υπάρχει λόγος όμως. Το ΥΓ δεν θα κληθεί να προελάσει έναντι εχθρικών δυνάμεων όπως θα κληθεί ένας ΟΥΜΑ ΤΘ όπου εκεί η παραμικρή ανυπακοή συνεπάγεται θάνατο (για αυτό άλλωστε η πειθαρχία στα ΤΘ είναι τόσο αυστηρή). Το ΣΥΠ δεν θα κληθεί να καταλάβει οχυρωμένες θέσεις του εχθρού, όπως θα απαιτηθεί από το ΠΖ, όπου οι συνθήκες θα είναι σαν το Αποκάλυψη Τώρα. Το ότι οι 'Μαύροι' έχουν τα κολλήματά τους έγκειται στο ότι πάντα μα πάντα πρέπει να ακολουθείται ο κανονισμός μέσα στο άρμα!!! Το ότι τα 'Τζιτζίκια' τρώνε πήξιμο οφείλεται στο ότι ο πεζός πρέπει να αντέχει πολλά. Κλπ Κλπ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το κάθε 'Όπλο/Σώμα έχει την νοοτροπία που χρειάζεται για να πολεμήσει.Στο ΠΖ π.χ. χρειάζεται σκληραγωγία στις κακές συνθήκες και ψυχικό σθένος.
Στο ΠΒ χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και γνώσεις.
Στα ΤΘ χρειάζεται πλήρης υπακοή στην Ιεραρχία και μεγάλη σωματική ρώμη.
Στην ΑΣ χρειάζεται συναδελφικότητα και επαγγελματικότητα επιπέδου Π.Α.
Στις Ειδ. Δυν. χρειάζεται απόλυτη ομαδικότητα και τέλεια φυσική κατάσταση.Για αυτό λοιπόν κάθε Όπλο ή Σώμα έχει τις δικές του παραδόσεις και άτυπους κανόνες. Καμία παράδοση δεν είναι 'καλύτερη' ή 'χειρότερη'. Κάθε μία είναι προσαρμοσμένη στον σκοπό των εκάστοτε μαχητών.
Ο φίλος μου ο Κιούσης το βλέπει από την πλευρά του στρατεύσιμου Στρ και λέει ότι στο ΥΓ π.χ. είναι καλύτερα. Όντως έτσι είναι. Υπάρχει λόγος όμως. Το ΥΓ δεν θα κληθεί να προελάσει έναντι εχθρικών δυνάμεων όπως θα κληθεί ένας ΟΥΜΑ ΤΘ όπου εκεί η παραμικρή ανυπακοή συνεπάγεται θάνατο (για αυτό άλλωστε η πειθαρχία στα ΤΘ είναι τόσο αυστηρή). Το ΣΥΠ δεν θα κληθεί να καταλάβει οχυρωμένες θέσεις του εχθρού, όπως θα απαιτηθεί από το ΠΖ, όπου οι συνθήκες θα είναι σαν το Αποκάλυψη Τώρα. Το ότι οι 'Μαύροι' έχουν τα κολλήματά τους έγκειται στο ότι πάντα μα πάντα πρέπει να ακολουθείται ο κανονισμός μέσα στο άρμα!!! Το ότι τα 'Τζιτζίκια' τρώνε πήξιμο οφείλεται στο ότι ο πεζός πρέπει να αντέχει πολλά. Κλπ Κλπ...
Μου έκανε εντύπωση στην μονάδα μου που στις Ίλες μαζί με τα οχήματα που ανήκαν στις Ίλες είχαν και τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Σε καμιά άλλη μονάδα δεν υπήρχε που ήταν άλλου όπλου ή σώματος. Είμαστε κομμάντα Τέλος
Περί Θητείας [#3]