-
Ο χρήστης technik έγραψε:
greek aemy: πανω απ ολα αξιοποιει τις ειδικοτητες των παιδιων στην πολιτικη τους ζωη! Χαχαχα
Αθανατος ΕΣ!ΥΓ: στραβαδια, σε 2 βδομαδες απολυομαι !
Μου θυμιζει αυτο που ειχα ζησει πριν δυο χρονια περιπου,αλλα στην αεροπορια.Στο κεντρο ειχα γνωρισει ενα παλικαρι(καλα να'ναι οπου και αν ειναι),μια χαρα παιδι,ο οποιος ειχε τελειωσει νομικη και μετα ειχε κανει μεταπτυχιακο στο ευρωπαικο δικαιο στη γαλλια.Δουλευε στις βρυξελλες.
Ειδικοτητα στην Π.Α. ?
-Συντηρητης εγκαταστασεων και συγκεκριμενα βαφεας....Δεν εχω αυταπατες οτι θα μπορουσαν να εκμεταλλευτουν τις γνωσεις του,αλλα θα μπορουσαν να τον βαλουν σε ενα γραφειο να τους κανει τη γραφειοκρατικη δουλεια και το βραδυ να κανει τα σκοπετα του...
welcome to reality της θητειας...Technik καλος πολιτης!ΛΕΛΕ!
-
Το 95 που ήμουν στη Σάμο είχαμε έναν ελληνοαμερικάνο ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας στο Σικάγο και στο στρατόπεδο των είχαν βάλλει αποθηκάριο.
Αθάνατος ελληνικός στρατός.Υ.Γ.το ΄95 είναι 1995 έτσι όχι 95 μ.Χ.
-
Σε μας παντως στο ΠΝ, γινόταν καλή χρήση ανθρωπινου δυναμικου τηρουμενων των αναλογιων. Οι μάγειρες ειχαν τον ρόλο μαγείρου, και θέσεις γραφείου, ραντάρ & σηματωρείου απαρτίζοταν στην συντριπτικη πλειοψηφία απο άτομα που είχαν τελειώσει κάποια σχολή... με τυπική αίσθηση ευθύνης & ευστροφίας. Λοιπές θέσεις αγγαρειομαχείων απαρτιζόταν απο άτομα μειωμένης ευθύνης...
Πάντως και στον Σ.Ξ απο τον οποιο πέρασα είδα σωστο καταμέρισμο οπου ηταν δυνατόν! Βεβαια ισως εφταιγε που οι αξιωματικοι στην συγκεκριμενη μοναδα ηταν ποιο επαγγελματιες παρα καραβανάδες.
Σε γενικές γραμμές, ας ειμαστε λιγο ελαστικοι σε κάποια θέματα... Στον στρατο δεν σε θελουν ουτε για αρχιτεκτονα, ουτε για οικονομολόγο, ουτε για aerospace engineer! Και να υπάρχουν κάποιες θέσεις προς εκμετάλευση, εεε δεν μπορουν να εξυπηρετήσουν τους πάντες.
-
-
Σ ευχαριστώ πολύ!
-
μερικοί αξιωματικοί αρχίζουν να δείχνουν ότι ζουν σε έναν άλλον ονειρικό κόσμο: 'ο διευθυντής το διέταξε'
θα αρχίσω να πουλάω κ εγώ τρελίτσα τώρα...και θα πέσει πολύ γέλιο
καινούργιο χόμπι στην μονάδα (μετά το μάζεμα κουκουναριών) είναι το μάζεμα των πευκοβελόνων...μέσα στα δασάκια!!!
-
με τσουγκράνα η με το χέρι
γιατί εγώ τα μάζευα με τα χέρια -
-
η τεχνολογία προχωρά ακάθεκτη
τυχεροί -
-
-
-
-
-
Μπορεί να είναι ανιαρή αγγαρεία αλλά κακά τα ψέματα είναι σωστή μπαρουταποθήκη ιδικά το καλοκαίρι που οι φωτιές καραδοκούν ιδίως σε μέρη που κινούνται και δραστηριοποιούνται τόσοι άνθρωποι!!! Φωτιά έχει ξεσπάσει ακόμα και από σπινθήρες εξάτμισης ογκώδους οχήματος σε σημείο ακάθαρτο πλάι στο δρόμο!!! Αν μάλιστα περνάει δρόμος με κίνηση δίπλα στα σύρματα η κατάσταση είναι τραγική με τα αποτσίγαρα των περήφανων 'νεοελλήνων' μας!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μπορεί να είναι ανιαρή αγγαρεία αλλά κακά τα ψέματα είναι σωστή μπαρουταποθήκη ιδικά το καλοκαίρι που οι φωτιές καραδοκούν ιδίως σε μέρη που κινούνται και δραστηριοποιούνται τόσοι άνθρωποι!!! Φωτιά έχει ξεσπάσει ακόμα και από σπινθήρες εξάτμισης ογκώδους οχήματος σε σημείο ακάθαρτο πλάι στο δρόμο!!! Αν μάλιστα περνάει δρόμος με κίνηση δίπλα στα σύρματα η κατάσταση είναι τραγική με τα αποτσίγαρα των περήφανων 'νεοελλήνων' μας!!!Η αιτία πρόκλησης τόσων πυρκαγιών σε πευκοδάση. Ίσως από τα λίγα πράγματα που έχουν κάποιο νόημα στο στρατό...
(οι μισές πλάκες ήταν σχόλιο από Asterix... )
-
Διέκοψα αναβολή, μπαίνουμε Νοέμβριο...
-
Ελα στην Π.Α να σωθεις να σωθουμε και εμεις αγορι μου!
-
Ούτε λόγος... το κέντρο κατάταξης του Σ.Ξ. είναι 2 χιλιόμετρα από την πόρτα μου. Και γενικά εδώ γύρω θα μείνω, οπότε; Με συμφέρει η ΠΑ;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ούτε λόγος... το κέντρο κατάταξης του Σ.Ξ. είναι 2 χιλιόμετρα από την πόρτα μου. Και γενικά εδώ γύρω θα μείνω, οπότε; Με συμφέρει η ΠΑ;Μην κανεις το λαθος χιλιαδων νεων που νομιζουν οτι επειδη ειναι διπλα στο σπιτι τους θα το βλεπουν και περισσοτερο.
Ειναι καλυτερα να παιρνεις τα οff σου μαζεμενα και να ευχαριστιεσαι τους δικους σου να τους βλεπεις ενω θα γνωριζεις και νεους ανθρωπους και εμπειριες σε ενα αλλο ισως καλυτερο μερος παρα να βλεπεις για μια δυο αντε τρεις μερες (θεου θελοντος) τα αγαπημενα σου προσωπα και να φευγεις.
Μονο αν εχεις επαγγελματικες υποχρεωσεις θα ελεγα να το κανεις αυτο που λες.Ενω αν εισαι αραβωνιασμενος η εχεις δεσμο και τετοια ειναι καιρος να δεις τι πηρες!
Ακουσε εναν που εχει ζησει εκει μεσα καποια χρονια και εχει κανει και θητεια!
Φιλικα!
Περί Θητείας [#3]