-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
..... Αυτό ίσχυε στην εποχή σου
γιατι με πληγωνεις ?
Εγώ φταιω που και στα χωριά έγιναν μαλθακοι;
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Οποιος νομιζει οτι ειναι διαφορετικος απο τους άλλους γελιεται οικτρα. Ακομα και ο πανεπιστημονας ουαου σουπεργαματος 5 διδακτορικα 42 γλωσσες παει στο σουπερμαρκετ και αγοραζει οτι και ολοι οι άλλοι. Χεζει στην τουλετα οβιδες οπως όλοι, και βρωμαν τα αρχιδια του αν δεν πλενεται. Εσυ, ναι εσυ, που διαφερεις? και γιατι να εχεις διαφορετικη μεταχειριση? Οι αλλοι βγηκαν απο οριζοντιο μουνι?. Στο μυαλο σου ειναι η διαφορα απο τους αλλους.
Pare ton (kathe) coupea -pou na min ksexname oti to exei gyrisei se styl saki rouva sta 50 . Kai kapaki pare opoion 'panepistimona' theleis. Mporei na min einai 100% thema mialou, alla oso na einai mia diafora metaksy ougk kai panepisthmona tha tin deis...
Sorry gia ta greeklish alla variemai na patisw shift-alt...
Πρεπει να σε πηξανε στο στρατο, αφου βαριεσαι να πατησεις shift + alt
Οπως ειπε ο mjacob πρεπει να εχεις δουλεψει και λιγακι για να καταλαβεις (γενικα μιλαω) πως λειτουργει το πραγμα. Οι τυποι απο τα χωρια που αναφερω, εκαναν τις δουλειες γιατι ειχαν συνηθισει να αρμεγουν και κανα γιδι, να μαζευουν καμμια ελιά κανα λεμονι κλπ απο μικροι, οποτε η 'δουλειες' του στρατου θεωρουνταν μια διαδικασια και τιποτα παραπανω. Αυτοι που ειχαν ο προβλημα το μεγαλο ηταν κατι αρκετα 'μεγαλοι' με πτυχιο, μεταπτυχιακο και phd στη μεση, που δεν ειχαν δουλεψει ποτε εξω απο το σπιτι και το εκπαιδευτικο ιδρυμα. Εκει παθαιναν την πλακα τους γιατι ουσιαστικα τους ελειπαν τα εφοδια που δινει η εργασια.
Οι αξιωματικοι, και οι υπαξ τωρα πια εχουν περασει με πανελληνιες και καλο βαθμο και βγαλανε τα αντιστοιχα ΑΕΙ ΤΕΙ. Ενας Ανθυπολοχαγος που ειχαμε ειχε γραφτει και στο Μαθηματικο. Ποσο ουγκ ειναι αυτό? Τη δουλεια τους κανουν στην τελικη, που οπως εγραψα ειναι η ομογενοποιηση διαφορετικων ανθρωπων, σαφως και θα πειραξει το μπλεντερ καποιους που δεν εχουν συνηθισει να στριμωχνονται με κανενα τροπο. Εκει παει το 'κακομαθημενοι'.
Αμα τσαντιζεσαι (για οποιοδηποτε λογο) που ο μπατσος σε σταματαει και ζηταει αδεια διπλωμα ασφαλεια (απλα κανει τη δουλεια του) ή ο υπαλληλος στην τραπεζα καθυστερει λιγο γιατι κοιταει την ταυτοτητα, βγαζει χαρτια τα υπογραφει κλπ, (απλα κανει τη δουλεια του) μεχρι να σου δωσει τα λεφτα της αναληψης, ε, εισαι λιγο μαλακας, πως να το κανουμε, και στο στρατο θα το καταλαβουν οι μονιμοι, με ανθρωπους εχουν να κανουν ολη μερα.
Τρελλοι και μαλακες υπαρχουν βεβαια παντου μπορει να εχεις και συναδελφους τετοιους. Αναγκαστικα τους ανεχεσαι.
Ξαναδιάβασε μια τι έγραψα...
@ Κιούση
Γενικά συμφωνούμε. Ειδικά στο ότι η μόρφωση δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αλλά μεταξύ μορφωμένουν/καθίκι και ουγκ/καθίκι μάντεψε ποιος θέλω να με διοικεί.
-
βλεπω πουλακια μου σας ειπα να μη φυγετε κ με ακουσατε!
προσωπικα απο τα 15 ζω μονος(με την οικονομικη κ ευγενικη χορηγια των γονεων),οποτε καθαριοτητα κ ταξη δεν ειναι θεματα που μπορουν να με στενοχωρησουν..δεν εχω δουλεψει παρα 1 μηνα,αλλα ειχα παντα ''ανωτερους'' που επρεπε να ''υπακουω''..οποτε ουτε εκει νομιζω να εχω προβλημα..
το προβλημα που εχω ειναι ως δηλωσα νωριτερα,το κρυο κ η τουαλετα(που για μενα ειναι θρονος κ εχει τελετουργικο )..
το κρυο με ισοθερμικα λογικα θα το παλεψω(αν εχει μειον εξω..)..η τουαλετα αν ειναι τουρκικη κ το ποδι δεν επανελθει μεχρι τοτε,θα εχω προβλημα,επειδη προς το παρον δεν μπορω να κανω καθισμα κ να παραμεινω σε αυτη τη θεση..ελπιζω μεχρι τοτε να στρωσει κ να σαν ανθρωπος!!το θεμα της μορφωσης δεν βρισκω λογο να με απασχολει στο στρατο,ισως επειδη δεν εχω την εμπειρια του στρατου,για να γνωριζω τι μπορει να μου προσφερει..
για το βυσμα,ως δηλωσα νωριτερα,ακομα κ να ειχα,δεν θα ηθελα να το χρησιμοποιησω,λογω διαφορετικου τροπου σκεψης.δεν κατηγορω εννοειται οσους εχουν κ το χρησιμοποιουν,δεν με απασχολει τι κανουν οι υπολοιποι,απο τη στιγμη που δεν επηρρεαζουν εμενα..
αν με επηρρεαζει βεβαιως κατι,γινομαι λιγο αγριοχοιρος,αλλα πλεον προσπαθω πολυ να το περιορισω(δεν τα καταφερνω παντα βεβαιως )!
με λιγα λογια κ καταληγωντας,δεν ''φοβαμαι'' η στενοχωριεμαι για τον στρατο!ισα ισα μπορω να πω οτι εν μερει,ανυπομονω.απλως εχω αποριες(κυριως για θεματα φυσικης καταστασης-εδ),επειδη δεν εχω ιδεα!κ σας ευχαριστω ολους που μου τις λυσατε κ συνεχιζετε να μου τις λυνετε!
-
Το ισοθερμικο απαιτεί κίνηση για να δουλέψει ουσιαστικά
Αν απλά κάθεσαι καθυστερεί κάπως το κρύο
-
μπα..στη μοτο πανω που τα ποδια μενουν λιγο πολυ ακινητα(εκτος κ αν πλαγιαζεις κ το ψαχνεις),μια χαρα λειτουργει το ισοθερμικο!!
μπουφαν κτλ,σου δινουν εκει η τα αγοραζεις απο πριν??47-47,5(αν ειναι στενες) αρβυλα εχει?
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ξαναδιάβασε μια τι έγραψα...
Οτι καταλαβα οτι εννοεις απαντησα. Τι σημασια εχει αν ο αλλος νομιζει οτι ειναι ο Ρουβας?
Ουγκ ξεουγκ, τι σημασια εχει? When in Rome... τρεχεις. -
Σε ένα φίλο μου που φοράει 48 του έδωσαν αρβυλο με custom επίπεδο πάτο
Από θαύμα δε τσακίστηκε όταν χιονιζε
Τζακετ σου παρέχουν
Όσο για τα ισοθερμικά επιμενω οτι αν δε κινείσαι στο τελευταίο μισαωρο στη καλύτερη θα είσαι παγακι
Πάρε και ισοθερμικες κάλτσες γιατί η αρβύλα είναι πολύ κρύα ,δε κρατάει καθόλου κρύο
-
να φανταστω μιλας για σκοπια.δεν επιτρεπεται να περπατας πανω κατω στη σκοπια?ακινητος μενεις?
μηπως υπαρχουν διαφορετικες κατηγοριες ισοθερμικων?
-
Ναι επιτρέπεται (συνήθως) όμως βαριέσαι
Επίσης μιλάω για 2ωρα και με τα ρούχα της πλάκας ( δε ξέρω τι άλλο φοράς στη μηχανή)
-
-
Και μια μπαλακλάβα έχε, είναι το πιο must αξεσουάρ πιστεύω
(Βέβαια κάτι μαλακές το απαγορεύουν , όπως και τα κασκόλ αλλά τους γράφεις επιδειχτικοτατα )Με τη μπαλακλάβα φοράς άφοβα και το βρωμερό κράνος και την έχεις διακριτικά σα κασκόλ την υπόλοιπη μέρα, αλλιως το δαγκώνεις για να είσαι ομοιόμορφος
-
Οτι λεει ο stefan147 για το θεατρο και ο mjacob για τα υπολοιπα, νομιζω οτι περιγραφουν την πραγματικοτητα με τον καλυτερο τροπο. Ειδικα για το 'να εχεις δουλεψει λιγο πριν, να ξερεις τι εστι εξω κοσμος'.Ο στρατος θελει να ομογενοποιήσει διαφορα, καθε λογης, ατομα, για να λειτουργουν με συγκεκριμενο τροπο και για συγκεκριμενο σκοπο. Εννοειται οτι οι δουλειες που ζητουνται να γινουν, ειναι φτιαγμενες για τον ελαχιστο κοινο παρονομαστη. Σιγα τη δυσκολια να καθαρισεις το οπλο, σιγα τη δυσκολια να εχεις μερικα κιλα στην πλατη και να περπατας, σιγα τη δυσκολια να ξυπνησεις το βραδυ (λαθος, να ΣΕ ξυπνησουν, ουτε εκει φερεις ευθυνη) και να μεινεις αγρυπνος φυλωντας σκοπια για 2 ωρες. Γυαλισμα αρβυλων? Μαλακα μου, ποσο δυσκολο... Ισιο κρεβατι? Μπαναγια μου, πως το κανουν τωρα αυτο? Φερτε το αλφαδολαστιχο και το λειζερ. Ποσο δυσκολο ειναι να συντονισεις τα χερια και τα ποδια και να κανεις βημα? Ελεος. Ποσους Πολ. Μηχανικους εχω δει (ελέω ΜΧ) να μη μπορουν να τα κανουν, και να τα κανουν παιδακια απο χωρια, αγράμματα, βοσκοι, να μη το πουμε, θα παρεξηγηθουμε.
Σε κανεναν δεν αρεσει. Μαλλον στους περισσοτερους δεν αρεσει.
Οποιος νομιζει οτι ειναι διαφορετικος απο τους άλλους γελιεται οικτρα. Ακομα και ο πανεπιστημονας ουαου σουπεργαματος 5 διδακτορικα 42 γλωσσες παει στο σουπερμαρκετ και αγοραζει οτι και ολοι οι άλλοι. Χεζει στην τουλετα οβιδες οπως όλοι, και βρωμαν τα αρχιδια του αν δεν πλενεται. Εσυ, ναι εσυ, που διαφερεις? και γιατι να εχεις διαφορετικη μεταχειριση? Οι αλλοι βγηκαν απο οριζοντιο μουνι?. Στο μυαλο σου ειναι η διαφορα απο τους αλλους.
Τελευταιο... οι φανταστικοι τυποι που 'δεν τους αξιζει' να τους μεταβολαρουν καραβαναδες γιατι ειναι πανεπιστημονες, πανεξυπνοι, διαφορετικοι απο τους αλλους, και 'δεν ειναι και 20 χρονων ηλιθιοι, για να κανουν αυτες τις βλακειες, αυτοι σπουδασαν' τι κανουν? ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ να παρει τηλ το θειο που ξερει το διοικητη... ΤΗ ΜΑΜΑ.
Μπραβο αρχιδατε, τριχωτε αντρακλα, ετσι, ΤΗ ΜΑΜΑ.μωρέ τι σεντόνια εκτός θέματος μου γράφεις?
τι σχέση έχουν όλα αυτα με τον παραλογισμό που υπάρχει στο στρατό ?
τον γιατρό τον ανέφερα σαν άτομο που ενώ έχει ζοριστεί αρκετά στην ζωή του έχει μάθει οτι οτιδήποτε γίνεται γίνεται για ένα σκοπό και με μια λογική... ε αυτού του ανθρώπου του κακοφαίνεται το 'γιατί έστι '... παρόλο που έχει μάθει να κάνει τρομερή υπομονή , παρόλο που έχει μαθει να υπακούει τυφλά σε κανόνες κλπ κλπ
μετά κάθεστε και μιλάτε για σκληραγώγηση και αρχίζουν πάλι τα γραφικά περι αμόρφωτων χουαν αρμαντο που ξέρει να σαλαγάει κατσίκια με μηχανικούς που δεν ξέρουν βηματισμούς... τρι μπερντς ... τι σχέση έχει η μόρφωση του στρατεύματος με την σκληραγώγηση όπως την έχετε μερικοί στο μυαλό ...?
σε άτομα που έχουν κάνει αθλητισμό υψηλού επιπέδου ή σπουδές υψηλού επιπέδου η ς σκληραγώγηση αυτή είναι βουτυράκι
και στην τελική όπως είναι γνωστό , κανένας πόλεμος δεν πάρθηκε από μεγάλα μυαλά , όλοι από φαντάρους που πάλευαν στην λάσπη ...
-
qsis
αν σε ειχα στο στρατο μαζι μου,θα ριχναμε πολυ γελιο!!ατακα στην ατακα!
red χωρις να εχω εμπειρια απο στρατο,συμφωνω μαζι σου..δεν νομιζω να ειναι κατι ιδιαιτερο κ δυσκολο ο στρατος.αν εχω δικιο η αδικο,θα φανει σε 10 μηνες που θα βγω κ σε τι κατασταση θα ειμαι!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οτι λεει ο stefan147 για το θεατρο και ο mjacob για τα υπολοιπα, νομιζω οτι περιγραφουν την πραγματικοτητα με τον καλυτερο τροπο. Ειδικα για το 'να εχεις δουλεψει λιγο πριν, να ξερεις τι εστι εξω κοσμος'.
Ο στρατος θελει να ομογενοποιήσει διαφορα, καθε λογης, ατομα, για να λειτουργουν με συγκεκριμενο τροπο και για συγκεκριμενο σκοπο. Εννοειται οτι οι δουλειες που ζητουνται να γινουν, ειναι φτιαγμενες για τον ελαχιστο κοινο παρονομαστη. Σιγα τη δυσκολια να καθαρισεις το οπλο, σιγα τη δυσκολια να εχεις μερικα κιλα στην πλατη και να περπατας, σιγα τη δυσκολια να ξυπνησεις το βραδυ (λαθος, να ΣΕ ξυπνησουν, ουτε εκει φερεις ευθυνη) και να μεινεις αγρυπνος φυλωντας σκοπια για 2 ωρες. Γυαλισμα αρβυλων? Μαλακα μου, ποσο δυσκολο... Ισιο κρεβατι? Μπαναγια μου, πως το κανουν τωρα αυτο? Φερτε το αλφαδολαστιχο και το λειζερ. Ποσο δυσκολο ειναι να συντονισεις τα χερια και τα ποδια και να κανεις βημα? Ελεος. Ποσους Πολ. Μηχανικους εχω δει (ελέω ΜΧ) να μη μπορουν να τα κανουν, και να τα κανουν παιδακια απο χωρια, αγράμματα, βοσκοι, να μη το πουμε, θα παρεξηγηθουμε.
Σε κανεναν δεν αρεσει. Μαλλον στους περισσοτερους δεν αρεσει.
Τελευταιο... οι φανταστικοι τυποι που 'δεν τους αξιζει' να τους μεταβολαρουν καραβαναδες γιατι ειναι πανεπιστημονες, πανεξυπνοι, διαφορετικοι απο τους αλλους, και 'δεν ειναι και 20 χρονων ηλιθιοι, για να κανουν αυτες τις βλακειες, αυτοι σπουδασαν' τι κανουν? ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ να παρει τηλ το θειο που ξερει το διοικητη... ΤΗ ΜΑΜΑ.
Μπραβο αρχιδατε, τριχωτε αντρακλα, ετσι, ΤΗ ΜΑΜΑ.μωρέ τι σεντόνια εκτός θέματος μου γράφεις?
τι σχέση έχουν όλα αυτα με τον παραλογισμό που υπάρχει στο στρατό ?
τον γιατρό τον ανέφερα σαν άτομο που ενώ έχει ζοριστεί αρκετά στην ζωή του έχει μάθει οτι οτιδήποτε γίνεται γίνεται για ένα σκοπό και με μια λογική... ε αυτού του ανθρώπου του κακοφαίνεται το 'γιατί έστι '... παρόλο που έχει μάθει να κάνει τρομερή υπομονή , παρόλο που έχει μαθει να υπακούει τυφλά σε κανόνες κλπ κλπ
μετά κάθεστε και μιλάτε για σκληραγώγηση και αρχίζουν πάλι τα γραφικά περι αμόρφωτων χουαν αρμαντο που ξέρει να σαλαγάει κατσίκια με μηχανικούς που δεν ξέρουν βηματισμούς... τρι μπερντς ... τι σχέση έχει η μόρφωση του στρατεύματος με την σκληραγώγηση όπως την έχετε μερικοί στο μυαλό ...?
σε άτομα που έχουν κάνει αθλητισμό υψηλού επιπέδου ή σπουδές υψηλού επιπέδου η ς σκληραγώγηση αυτή είναι βουτυράκι
και στην τελική όπως είναι γνωστό , κανένας πόλεμος δεν πάρθηκε από μεγάλα μυαλά , όλοι από φαντάρους που πάλευαν στην λάσπη ...
Τι ακριβως θελεις να πεις? Σιγουρα αναφερεσαι σε εμενα? Θες να κανεις πιο λιανα τι εννοεις?
-
clab επειδή χάθηκα με τις βλακείες που γράφονται, τι θέμα έχεις με το πόδι?γράφεις ότι δε μπορείς να κάνεις κάθισμα
γενικά άμα έχεις κάποιο θέμα υγείας όποιο και αν είναι δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνευεις...αν έχεις βύσμα το χρησιμοποιείς! τουρκικες δεν ξέρω που πετυχαίνεις πλέον, ύπνο τον πρώτο καιρό δεν θα έχεις πολύ! οι 9 μήνες είναι λίγοι! θα γνωρίσεις κάθε καρυδιάς καρύδι, καλούς και κακούς...
μη κάνεις καμιά παπαριά και πας τσολιάς, ούτε για ΣΝ δε ξέρω αν αξίζει πια...για ΣΝ αν έχεις κάποτε καμιά ερώτηση σου απαντώ σημειώνοντας ότι τα παιδιά στη Καρδιτσα ειναι σε πολύ καλυτερες εγκαταστασεις απο το Παπαγου που ημουν...τεσπα, πάρε πρώτα τα ρουχα και τις κλειδαριες σου και βλεπεις...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
μηπως υπαρχουν διαφορετικες κατηγοριες ισοθερμικων?
Ναι, υπάρχουν κατηγορίες, αλλα γενικά, η βασική ιδιότητα των ισοθερμικών εσωρουχων-καλτσών, είναι να μην απορροφούν τον ιδρώτα κάποιου που κάνει δραστηριότητα στο κρύο (πολλές φορές έντονη) και να τον περνούν στο επόμενο στρώμα ρουχισμού, ωστε εσωτερικά να παραμένει στεγνός, ακόμη και μετά το τέλος αυτής της δραστηριότητας. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην πάρεις εσώρουχο κάτω απο 20 ευρώ αν θέλεις να είναι κατι καλό κι αποτελεσματικό, μιας και κάθε σωβρακοφανέλλα που κυκλοφορεί την έχουν ονομάσει 'ισοθερμικιά', χωρίς στην πραγματικότητα να είναι...Θα φροντίσεις επίσης, στη σύνθεσή του, να μην έχει καθόλου βαμβάκι, αλλα να αποτελείται κυρίως απο πολυπροπυλένιο ή μαλλί merinos.
-
Γιατί το παιδεύετε τόσο ρε παιδιά; Η θητεία είναι κάτι που καλώς ή κακώς υπάρχει και πρέπει να το περάσουν όλοι (εκτός του skye ). Από τη στιγμή λοιπόν που έτσι έχουν τα πράγματα, απλά θα κάνετε πράγματα που μπορεί να μη σας αρέσουν αλλά για τον έναν (σωστό και λογικό - π.χ. καθαριότητες, ασκήσεις ή πυροπροστασία κλπ) ή άλλο (λάθος - π.χ. κάβλες Δκτη, επίσκεψη Α/ΓΕΣ κλπ) λόγο πρέπει να γίνουν. Το 99% των διαταγών που θα δεχθείτε θα είναι προβλεπόμενες και οφείλετε να εκτελέσετε. Για το 1% που δεν προβλέπεται υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να δικαιωθείτε. Γενικά μιλώντας, αν είστε προβλεπόμενοι δεν θα έχετε προβλήματα και οι σωστοί ανώτεροί σας (πάντα υπάρχουν και σωστοί) θα σας γλυτώνουν από μαλακίες. Τα κωλόπαιδα όμως θα είναι πάντα στοχευμένα για τέτοιες βρωμοδουλειές και όσο μεγαλύτερο στίγμα δίνετε τόσο ευκολότερος στόχος γίνεστε. (Για να μιλήσουμε και στρατιωτικά ). Από εκεί και πέρα οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι μεν σπαστικές αλλά έχουν και εκπαιδευτικούς σκοπούς*. Οι πολλές υπηρεσίες είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα έλλειψης κόσμου - κανείς στρατηγός δεν θέλει κουρασμένο στράτευμα με χαμηλό ηθικό!
*Η διαβίωση του Βρετανικού Στρατού κατά τον Β' Π.Π. περιλάμβανε μεταξύ άλλων και επ' έργω εκπαίδευση στη ταχέα βρώση φαγητού. Έτσι τους έβαζαν καζάνια με φαγητό μπροστά τους και τους έδιναν μερικά δευτερόλεπτα για να φάνε ότι προλαβαίνουν, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη και σκουντώντας ο ένας τον άλλον. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνετε όλοι τον σκοπό αυτού του 'καψωνιού'.
ΥΓ 1: Μην ακούω χαζά για το ότι θα πιάσετε κάποιον έξω κλπ κλπ. Είναι σαν να πας να πιάσεις τον αστυνομικό που σε έγραψε στο δρόμο. Θα καταλήξεις στη φυλακή.
ΥΓ 2: Η ΣΣΕ είναι πανεπιστήμιο, άρα εξ' ορισμού όλοι οι μόνιμοι Αξκοι είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αν η στρατιωτική νοοτροπία δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη είναι άλλο θέμα. Ο πόλεμος όμως έχει τα δικά του ήθη. -
Τέλος στη ζωή του φέρεται να έδωσε τα ξημερώματα στρατιώτης που υπηρετούσε στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ, αναφέρεται ότι στις 03:00 περίπου τα ξημερώματα ο στρατιώτης πεζικού Ι. Κ., που υπηρετούσε σε Μονάδα της περιοχής της Ορεστιάδος, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά του στρατοπέδου, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.
Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του άτυχου στρατιώτη.
-
-
κριμα ρε πουστη..
Περί Θητείας [#3]