-
τι πιθανόητες έχω να πάω στο μηχανικό στη ρόδο αν κάνω τα χαρτιά μου μαζί με το δίπλωμα ?
χωρίς πολυμπριζα κλπ βίσματα ...
εκτός αν κάτσει καμια ευζωνική , έμαθα οτι πέρνουν και κοντούς φέτος...
-
Μην πας εύζωνας. Από διάφορους άκουσα ζόρια. Μηχανικό θα σε πάνε κατά πιθανότητα έτσι κι αλλιώς. Τώρα άμα θες για κάποιο λόγο Ρόδο, είναι σχετικά πιθανό, ακόμα και χωρίς σούκο, αλλά καλού κακού βαλ' το εσύ. Δεν είμαι σίγουρος, πάντως, ότι είναι πολύ καλά, ούτε εκεί.
-
δε γνωριζω, αλλα μηχανικο θα ειχες αρκετες πιθανοτητες να πας
βεβαια δε βρισκω και κατι καλο να εισαι στο μηχανικο
δεν κερδιζεις κατι , παλι σκοπανθρωπος θα εισαι
και στο κεντρο σου μαλιστα θα μαθεις πολλα στρατιωτικα πραγματα οπως να λυνεις οπλα , κατι που αυλωνα και θηβα δε χρειαζεται να ξερειςτο μονο που θα μπορουσε να σου κατσει καλα στο μηχανικο ειναι να εισαι ΤΕΝΞ (και αυτο υπο εξεταση ειναι ποσο καλο θα ηταν) και να εισαι αθηνα, αλλα πλεον σταματησαν να παιρνουν στρατιωτες
οσο για τους ευζωνες, ειναι ο πιο ευκολος τροπος να εισαι αθηνα χωρις βυσμα, ΟΜΩΣ πεφτει ζορι αρχικα στην εκπαιδευση, μετα βεβαια αραζεις
παντως φιλο μου απο το κεντρο που λογω υψους τον πηραν υποχρεωτικα τσολια ( ) πηγε εκει εφαγε φρικες, τους παρακαλουσε να τον πανε εβρο, ομως τελικα βρηκε ακρη και ανεβηκε λοχο διοικησεως , τερμα οι εκπαιδευσεις και μετα ΖΩΑΡΑ
απλα πρεπει να εισαι φουλ προβλεπε, γιατι στα περισσοτερα στρατοπεδα μπορεις να κυκλοφορεις πολυ πιο παρταλοςμια μερα ειχε ερθει στο δικο μου στρατοπεδο για δουλειες και μου ελεγε 'καλα πώς κυκλοφορεις ετσι? '
περνουσαν αξιωματικοι χαιρετουσαν τα κωλοψαρα, εμεις του στρατοπεδου στη κοσμαρα μας
-
Qsis σαν να θυμάμαι την ίδια συζήτηση (για το πάλεμα εκεί μέσα) πριν καιρό... Πολύ χαίρομαι που είδες αυτά που λέγαμε πέρσι και είσαι ένας από μας πλέον!
Monster, όποτε και να πας σκατά είναι, το καλοκαίρι μέσα είναι σκληρό, ο χειμώνας μέσα είναι ψολόκρυο που θα έλεγε και ο madmaxgeo οπότε με τις 'εμπλοκές' που ακούω τώρα τελευταία* και με δεδομένο ότι είσαι Αθηναίος σε ΑΣΜ λογικά, πάνε παιδί μου Φλεβρουάρη να κάνεις καλοκαίρι σε νησί.
*έχω ακούσει ότι πήζεις στο σπίτι σου και ότι δεν παίρνεις υπηρεσιακό ούτε για 2 ώρες για να μπεις στο στρατόπεδο και να φιδιάσεις.
-
Το ΤΕΝΞ αυτή τη στιγμή έχει 2 - ναι, δύο - στρατιώτες και τρώει μια εμπλοκή εμπλοκεμένη... Στο ίδιο στρδο είμαι κι εγώ, αλλά σε άλλη μονάδα.
-
γιατι ειναι σιγουρο οτι θα πας πεζικο;;;
παντως σε οποιο σωμα δειξεις πτυχιο-διπλωμα δεν σε βαζουν με το σωρο....
αν πας με διαθεση οτι θα παρασεις χαλια τοτε θα περασεις πολυ χαλια -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το ΤΕΝΞ αυτή τη στιγμή έχει 2 - ναι, δύο - στρατιώτες και τρώει μια εμπλοκή εμπλοκεμένη... Στο ίδιο στρδο είμαι κι εγώ, αλλά σε άλλη μονάδα.κατσε ρε συ τενξ επαιρναν μονο μεχρι Δ1, πώς εχει κι αλλους ? φυγαμε πλεον οι Δ1
καποτα εισαι? ζωαρα ερχομουν να παρω ψωμια
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Qsis σαν να θυμάμαι την ίδια συζήτηση (για το πάλεμα εκεί μέσα) πριν καιρό... Πολύ χαίρομαι που είδες αυτά που λέγαμε πέρσι και είσαι ένας από μας πλέον!*έχω ακούσει ότι πήζεις στο σπίτι σου και ότι δεν παίρνεις υπηρεσιακό ούτε για 2 ώρες για να μπεις στο στρατόπεδο και να φιδιάσεις.
στο σπιτι σου ειναι αναλογα και πού θα εισαι
αυτη τη στιγμη παντως γενικα παιζει εμπλοκαρα και αθηνα συγκεκριμενα (που σε γενικες γραμμες σε παει χειροτερα απο νησια και εβρο) παιζει τεραστια εμπλοκαρα
-
μηχανικό με την λογική οτι θα λύνω πράγματα (κάτι που γενικά μου αρέσει ) και θα περνάει η ώρα...
ξέρω γω... μάλλον θα πάρω κανα ταμπλετ με μεγάλη μπαταρία και θα σας πρήζω ολη μέρα τα @@ ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μηχανικό με την λογική οτι θα λύνω πράγματα (κάτι που γενικά μου αρέσει ) και θα περνάει η ώρα...ξέρω γω... μάλλον θα πάρω κανα ταμπλετ με μεγάλη μπαταρία και θα σας πρήζω ολη μέρα τα @@ ...
ουτε καν ... σκοπανθρωπος λεμε , ειδικα του μηχανικου δεν ειδα να κανουν κατι 'μηχανικο', ασε που δε γνωρισα και κανενα του ΕΜΠ που να ειναι μηχανικαριος
οι μονοι που σιγουρα θα ασχοληθουν με το αντικειμενο τους στο στρατο ειναι οι γιατροι, οι μαγειρες και ισως οι κουρεις
ολοι οι αλλοι (με καποιες εξαιρεσεις παντα) κανουν τα κλασικα
ΥΓ ποσο εισαι? ισως λογω ηλικιας σε βαλουν σε κανα 'καλο' σωμα
η πιο καλη φαση αν εισαι απλος στρατιωτης (χωρις ακρες και χαμους) ειναι να πας υλικου πολεμου, εχει τους πιο πολιτισμενους στρατιωτες και στελεχη
θα σου ελεγα και υγειονομικο, αλλα αφου δεν εισαι του χωρου και αφου δεν εχει πολλες μοναδες αναλογες (νοσοκομεια βασικα) για να χωρεσεις θα καταληξεις να εισαι το ιδιο με τους αλλους στη μοναδα πεζικου ή τεθωρακισμενων που μαλλον θα πας στη συνεχεια -
Αυτή τη στιγμή όλο το Καποτά (εφτά μονάδες) έχει καμιά 30αριά+κάτι στρατιώτες... Η δική μου έχει τρεις και είμαι ο μόνος ένοπλος. Άρα κάθε μέρα μέσα και ... πύλη. Βγαίνω κανονικά μόνο Π-Σ που έρχεται και ένας άλλος και ενδιάμεσα μόνο με υπηρεσιακά. Που ok, δεν είναι κακά, απλά δεν κοιμάσαι σπίτι σου.
Πάντως λένε ότι η σειρά που μπήκε είναι πολύ μεγάλη. Προσωπικά στ' αχαμνά μου, μιας και δυο βδομαδούλες ακόμα έχω... Μετά άδεια καμιά βδομάδα κι άντε γεια.
Το ότι θα είσαι στο Μηχανικό, κι άρα θα ασχολείσαι με... Μηχανική, ξέχασέ το...
-
στην εποχη μου πυλη εκαναν αποκλειστικα οι ΤΕΝΞ, γενικα τους επηζαν αυτους , μας εστελναν κι εμας στον αγιο στεφανο 4 καθε βδομαδα και τους ειχαμε μονο πυλη πρωι, μεσημερι βραδυ και τους πηγαινε παντα χειροτερα απο μας
1-1 εμεις 2-1 αυτοι και ηταν ευχαριστημενοι κιολας οι περισσοτεροι
ΥΓ προσεχε μη στην αναψει κανας γυφτος εκει στο μενιδι
-
Ναι, ξέρω... Και τις προάλλες πάλι κάτι πιστολιές έπεσαν παραδίπλα...
Κι εμένα 1-1 με πήγαινε όταν είχαμε μόνο ΑΣΔΑ-ΚΕΠΙΚ. Τώρα πύλη κάνει 725ΤΜΧ και ... εγώ.
-
ε μα κι εσυ πυλη στα λελε ? τι πραγματα ειναι αυτα?
-
Δε γ@μιέται... Απ' το να 'κανα θουφού, καλύτερα...
-
θαλαμο-dog ηταν η αγαπημενη μου υπηρεσια , τα ειχα ολα στην εντελεια
πιστευω οτι ημουν απο τους πλεον καταλληλους ανθρωπους για αυτη τη δουλεια (και χωρις 'σκονακια' τα ηξερα παντα ολα απ'εξω)τι εξωτερικες τι παραξενοι εποπτες, εγω κυριος
αλλα απο καποια φαση και μετα που τιγκαραμε στους αοπλους δεν ξανακανα ποτε
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τώρα που το θυμήθηκα....ξέρει-θυμάται κανένας γνώστης αν στις Ασκήσει Πυκνής Τάξης και Λογχομαχίας αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια οπλασκήσεων πρέπει να φέρεται πάντα το κράνος?Είχα σκοτωθεί με τον λοχαγό μου γιατί με έβαλε μετά την εκπαίδευση να κάνω οπλασκήσεις στον λόχο μέχρι να πάνε για φαγητό (μεσημερίάτικα ), τους έβαλα λοιπόν όπως ήταν με κράνος-όπλο-εξάρτηση κάτω από μια σκιά δέντρου σε παράταξη (εγώ έκατσα στον ήλιο) και τους άρχισα στα παραγγέλματα. Περνάει ο λοχαγός από εκεί και αρχίζει να ωρύεται γιατί δεν τους είπα να βγάλουν τα κράνη μέσα στην ζέστη κλπ κλπ, του απάντησα ότι για λόγους προστασίας (σε περίπτωση που ξεφύγει κανένα όπλο στο παρουσιάστε π.χ) δεν προβλέπεται Τον άκουσε όλο το στρατόπεδο
Ήθελα να το βρω μετά να του το τρίψω αλλά δεν είχα το εν λόγω εγχειρίδιοΤο Ε.Ε. 174-1 δεν ορίζει ρητώς την φερόμενη εξάρτυση, αλλά στις εικόνες οι Ανθλγοι φοράνε πλήρη εξάρτυση με κράνος στις ασκήσεις ακριβείας, ενώ απλά τζόκεϋ στις ασκήσεις αόπλου. Κανονικά σε τμήμα που φέρει ατομικό οπλισμό ισχύει αυτό που λες (πλήρης εξάρτυση), αλλά ως γνωστόν, ακόμα και οι σκοποί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες δικαιούνται να μην φορούν το κράνος τους σύμφωνα με τις Πάγιες Διαταγές.
Ένα άλλο ωραίο που ίσχυε είναι ότι Τμήμα Αποδόσεως Τιμών (Άγημα) Όπλου ή Σώματος (ΤΘ, Ειδ. Δυν., Π.Φ., Α.Σ.) που φέρει μπερέ, έχει δικαίωμα να εκτελέσει με τον μπερέ αντί για το κράνος. Τα αγήματά μας ήταν πάντα με τον μαύρο επί της κεφαλής! Τώρα που όλοι φορούν μπερέ όμως δεν ξέρω τι ισχύει.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εισαι στον ελευθερο σου χρονο στη μοναδα (απογευμα , μεταξυ των υπηρεσιων σου) και εχεις βαλει ενα πολυμπριζο να χαζεψεις με το λαπτοπ σου..
To ποιό και να κάνεις τί....??
-
τωρα που ολοι φορουν μπερε , βλεπεις ολα τα χρωματα στα αγηματα
απλα σε μια ιλη οπως αυτη που ημουν που ολοι ηταν μαυροσκουφηδες , μας ελεγαν κι εμας που δεν ημασταν να βαλουμε μαυρο (και το οπλοσημο της ταξιαρχιας)
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
εισαι στον ελευθερο σου χρονο στη μοναδα (απογευμα , μεταξυ των υπηρεσιων σου) και εχεις βαλει ενα πολυμπριζο να χαζεψεις με το λαπτοπ σου..
To ποιό και να κάνεις τί....??
ε ετσι ειναι τωρα τα πραγματα, χωρις ιντερνετ δε παλευεται
αμα ηταν και καλος ο ΑΥΔΜ εσκαγε λαπτοπ με χειριστηρια και αρχισε το ποδοσφαιρακι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μηχανικό με την λογική οτι θα λύνω πράγματα (κάτι που γενικά μου αρέσει ) και θα περνάει η ώρα...Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Τεχνικό θέλεις να πας, όχι Μηχανικό. Το Μηχανικό κάνει έργα, το Τεχνικό συντηρεί υλικά.
Περί Θητείας [#3]