-
Γιωργο δεν ειπες το εξης: Αφου απολυθηκαμε ας το κανουν και 18μηνο . Φιεσταρε μην φοβασαι 9μηνο ειναι. Μπες στο www.stratologia.gr και δες τις ημερομηνιες που μπορεις να κοψεις την αναβολη σου για να μπεις τον Νοεμβρη .
Τα δικαιολογητικα που θα παρεις μαζι σου ειναι: Αντιγραφο απο το πτυχιο, Αντιγραφο απο το απολυτηριο, αντιγραφο ταυτοτητας, τον αριθμο ΑΦΜ . Δεν χρειαζεται να ειναι επικυρωμενα, στα επικυρωνουν στο στροτολογικο γραφειο της περιοχης σου -
αντιγραφο απο το πτυχιο δεν υπαρχει λογος να παει εκτος και αν ειναι γιατρος, κατα τα αλλα δηλωσε οτι δε ξερεις τιποτα εκτος αν στη πορεια δεις οτι σε βολευει κατι τετοιο
το μονο που πρεπει να παει σα φοιτητης ειναι χαρτι απο τη σχολη (ζητα για το στρατο ξερουν αυτοι) που λεει οτι εισαι γραμμενος στη σχολη σου για να δικαιολογειται η αναβολη σου , το χαρτι της αναβολης και μια ταυτοτητα καλου κακου
αριθμο αφμ βλεπεις και απο το διπλωμα σου, χαρτι δε πηγαβασικα το μονο σημαντικο ειναι το χαρτι απο τη σχολη που ανεφερα
θωμα το γεγονος οτι περασε για μενα , δε σημαινει οτι θελω να γινει 12μηνο ή 18μηνο για τους αλλους
και 3μηνο να γινει θα χαρω, χασιμο χρονου ειναι -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αντιγραφο απο το πτυχιο δεν υπαρχει λογος να παει εκτος και αν ειναι γιατρος, κατα τα αλλα δηλωσε οτι δε ξερεις τιποτα εκτος αν στη πορεια δεις οτι σε βολευει κατι τετοιοτο μονο που πρεπει να παει σα φοιτητης ειναι χαρτι απο τη σχολη (ζητα για το στρατο ξερουν αυτοι) που λεει οτι εισαι γραμμενος στη σχολη σου για να δικαιολογειται η αναβολη σου , το χαρτι της αναβολης και μια ταυτοτητα καλου κακου
Σ'εμενα, τον αδερφο μου και πολλους φιλους ζητησαν το πτυχιο τους/μας . Ας το παρει καλου κακου να μην τρεχει ο ανθρωπος. Να παει μια φορα στο στρατολογικο να τελειωνει. Απο μαλακια του αδερφου μου πηγε 2η φορα στην ΜΠατρα γιατι δεν ειχε το διπλωμα οδηγησης μαζι του, που γραφει πανω το ΑΦΜ του .
Το θεμα ειναι να πηγαινεις μια φορα και να ξεμπερδευεις μια και εξω, μετα θα εχει 9 μηνες για να τους τρωει καθε μερα στην μουρη, ας μην το κανει και στην πολιτικη του ζωη -
Γιατί; Άμα δεν πας το πτυχίο δε θα σε δεχθούν; Δε θα σε πάρουν φαντάρο;
Μην τους παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. -
αφου ετσι κι αλλιως πτυχιο δε θα χει παρει στο χερι μεχρι να μπει..
σου λεω τα πτυχια δε παιζουν κανενα ρολο, μονο αυτο του γιατρου ειναι που σου αλλαζει τελειως τη θητεια , ουτε καν του νοσοκομου (εκαναν εμενα νοσοκομο και πραγματικο νοσοκομο τον ειχαν στο μηχανικο )αυτους αστους να ζητανε.. εγω δε τους πηγα ποτε πτυχιο, γιατι δεν ειχε νοημα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αφου ετσι κι αλλιως πτυχιο δε θα χει παρει στο χερι μεχρι να μπει..
σου λεω τα πτυχια δε παιζουν κανενα ρολο, μονο αυτο του γιατρου ειναι που σου αλλαζει τελειως τη θητεια , ουτε καν του νοσοκομου (εκαναν εμενα νοσοκομο και πραγματικο νοσοκομο τον ειχαν στο μηχανικο )αυτους αστους να ζητανε.. εγω δε τους πηγα ποτε πτυχιο, γιατι δεν ειχε νοημα
Προτιμω να ειμαι τυπικος για να μην με πρηζουν τοτε
Και οδηγιες προς νεους. Οταν θελουν να σας χωνουν θα τους λετε πως κανετε καθαριοτητες , στο 99,9% των περιπτωσεων πιανει -
Πτυχίο έχει νόημα μόνο αν θες να πας ΥΕΑ. Αλλιώς αδιάφορο είναι, εκτός ίσως αν χωθείς σε κανένα γραφείο αλλά και πάλι δεν σου εξασφαλίζει κάτι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πτυχίο έχει νόημα μόνο αν θες να πας ΥΕΑ. Αλλιώς αδιάφορο είναι, εκτός ίσως αν χωθείς σε κανένα γραφείο αλλά και πάλι δεν σου εξασφαλίζει κάτι.σε γραφειο χωνεσαι και πτυχιο να μην εχεις.. αλλα μετρανε εκει (φυσικα και η μορφωση, αλλα τους το λες στη τελικη δε σου λενε να τους ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ και πτυχιο )
-
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ΒΛΑΨΕΙ η κατάθεση πτυχίου. Ισως να ωφελήσει (σίγουρα αν είσαι γιατρός), οπότε, αν δεν μπορεί να βλάψει, γιατί όχι ?
Πάντως στην ειδικότητά μου στην ΠΑ (ΣΣΜΙΑΣ Α-Π) ήταν απαραίτητο το πτυχίο (αν θυμάμαι καλά ) όπως και σε κάποιες άλλες ειδικότητες (μηχανικοί αεροσκαφών, μετεωρολόγοι, χημικοί και ίσως και κάποιες άλλες).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ΒΛΑΨΕΙ η κατάθεση πτυχίου. Ισως να ωφελήσει (σίγουρα αν είσαι γιατρός), οπότε, αν δεν μπορεί να βλάψει, γιατί όχι ?Πάντως στην ειδικότητά μου στην ΠΑ (ΣΣΜΙΑΣ Α-Π) ήταν απαραίτητο το πτυχίο (αν θυμάμαι καλά ) όπως και σε κάποιες άλλες ειδικότητες (μηχανικοί αεροσκαφών, μετεωρολόγοι, χημικοί και ίσως και κάποιες άλλες).
εγω αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι δε παιζει κανενα ρολο , αντε και του μαγειρα συνηθως
ετσι κι αλλιως θα τους δηλωσεις τι σπουδαζεις ή θα το δουν απο το χαρτι της σχολης σου , αν παιζει τοσο ρολο θα στο πουν αυτοι στη πορεια
βεβαια σε καθε περιπτωση μετραει και τι πτυχιο εχει ο καθενας.. αν εισαι οικονομολογος πχ δεν εχει νοημα
μηχανικο αεροσκαφων ειχα εγω στη μοναδα μου αλλα δεν ειχε μεσο να τον παρουν αεροπορια στρατου
για μετεωρολογο ας μην το σχολιασω καλυτερα τι θες (ειχα γνωστο μου που πηγαινε μεχρι την ΕΜΥ για λιγο το πρωι εδω στο ελληνικο και γυριζε σπιτι του και δεν ειχε σχεση με το αντικειμενο , το ιδιο και στη γεωγραφικη υπηρεσια , θελει γιγαντιο βυσμα.. και μπορει να παρουν και τσοπανη )οδηγο ειχαν στειλει σε αλλη μοναδα μου 18χρονο χωρις διπλωμα που δεν ηξερε να οδηγει (ευτυχως δε πηρε την ειδικοτητα αν και προσπαθησαν) και εχω γνωρισει τοσους επαγγελματιες στο στρατο (απο φορτηγατζηδες μεχρι ταξιτζηδες) που εγιναν ΤΦ
και εναν που τον εκαναν οδηγο πυροσβεστικου, φροντισε να ξεχαστει το θεμα γιατι τωρα το καλοκαιρι αρχισαν να ρωτανε στη φρουρα 'ποιος ξερει να χειριζεται το πυροσβεστικο?'
μαλακας ηταν να μπλεξει?ολα γινονται στη τυχη εκτος απο τους γιατρους (που και παλι ειναι ολοι γιατροι ανευ ειδικοτητας και εχουν σχετικα περιορισμενες ευθυνες)
απο κει και περα αν ειναι κατι που οντως χρειαζεται γνωση παιρνουν ατομα που ξερουν
στο λιτοχωρο πχ το παλικαρι που ηταν για να φτιαχνει τα pc ηταν τσακαλακι , δεν εβαλαν μπετο-βυσμα (οχι οτι δεν θα ηταν και αυτος βυσμα και δε θα υπηρχαν αλλοι με αντιστοιχες γνωσεις ) , εβαλαν καποιο να κανει τη δουλεια γιατι τα στελεχη συνηθως δε τη παλευουν με τα pc
μηχανικους σε ορχους εβαζαν παιδια της δουλειας, στο μιλητο , δεν εδειχναν τα πτυχια τους
αν το εκαστοτε ποστο ηταν σημαντικο ή περιμεναν να κανεις δουλεια εδιωχναν τα ατομα απο κει , πχ σε ποστο που ημουν ειχαν διωξει το προκατοχο μου γιατι ηταν χαζο
σε αλλα που υπαρχουν για τα ξυνουν καποια χοντρα βυσματα ή γενικως προβληματικοι σε κρατανε και ας μην κανεις τιποτα..απλα ειμαι της αποψης οτι δε χρειαζεται να λες οτι ξερεις πολλα γιατι μπορει να μπλεξεις..
εγω πχ pc δεν ηξερα καθολου , γιατι αν με εβαζαν να φτιαξω κατι με τα μεσα που συνηθως διεθεταν (και χωρις ιντερνετ) μπορει να ειχα θεμα
μονο οταν ειδα την ευκαιρια του γραφειου ειπα οτι ξερω απο word/excel και οτιδηποτε απλο τεχνικο το εκανα μονος μου , αλλιως το εστελνα σε αλλους , αυτοι οι αλλοι μπορει να ηξεραν λιγοτερα απο μενα (οπως ειχε τυχει να διαπιστωσω) , δε με ενοιαζε ομως εγω δεν εμπλεκαεβλεπα αλλους για τις τιμητικες να μπλεκουν με χλωροκοπτικα (θα μου πεις ενταξει δεν ειναι κατι φοβερο αυτο) ή και αλυσοπριονα ή να κρεμονται απο σκαλωσιες..
οταν αυτα (χλωροκοπτικα πχ) χαλουσαν καποιοι ηξεραν να τα φτιαχνουν και τοτε μιλουσαν, επειδη τους συνεφερε ομως εκεινη τη στιγμη..
δε βγηκαν να το παιξουν αρχιμηχανικοι της ferrari
καλο ειναι να το παιζεις μπετο , γιατι η απλη αγγαρεια δεν εχει ευθυνες.
οταν κοψεις τη κατασταση τοτε αρχιζεις και λες τι ξερεις και τι οχι -
Ο γνωστός σου στην ΕΜΥ είχε ειδικότητα μετεωρολόγου ? Ή απλά είχε μετάθεση στην ΕΜΥ (πχ. για σκοπιές στην πύλη) ? Το πρώτο θέλει πτυχίο φυσικής ή μαθηματικών, το δεύτερο προφανώς βύσμα.
Κατά τα λοιπά βλέπω ότι τη στρατονοοτροπία 'κάνε το βλάκα μη μπλέξεις' την έμαθες καλά Και μάλλον έχεις δίκιο, εξάλλου η λογική της ήσσονος προσπάθειας ισχύει σε όλο το Δημόσιο (δεν σε κατηγορώ για κάτι, για να μην παρεξηγηθώ).
Σε προσωπικό επίπεδο πάντως έκανα την καλύτερη θητεία που μπορεί να φανταστεί κανείς (ΟΚ εκτός από υπερβύσματα που δεν κάνουν καθόλου θητεία ) λόγω του ό,τι δεν έκανα το βλάκα όταν, 5 μέρες Ν/Σ, έβγαλαν ανακοίνωση 'όσοι έχουν ΣΟΒΑΡΕΣ γνώσεις Η/Υ να παρουσιαστούν στο γραφείο της Μοίρας' και δε μάσησα από τις κλασσικές ιστορίες 'τους φωνάζουν για να τους δώσουν από μια σφουγγαρίστρα' (στο κάτω-κάτω δεν θα πάθαινα τίποτα αν έριχνα και κανα σφουγγάρισμα αλλά ρίσκαρα τα θετικά της ιστορίας και βγήκα καρακερδισμένος).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ΒΛΑΨΕΙ η κατάθεση πτυχίου. Ισως να ωφελήσει (σίγουρα αν είσαι γιατρός), οπότε, αν δεν μπορεί να βλάψει, γιατί όχι ?Πάντως στην ειδικότητά μου στην ΠΑ (ΣΣΜΙΑΣ Α-Π) ήταν απαραίτητο το πτυχίο (αν θυμάμαι καλά ) όπως και σε κάποιες άλλες ειδικότητες (μηχανικοί αεροσκαφών, μετεωρολόγοι, χημικοί και ίσως και κάποιες άλλες).
...και στην δική μου ειδικότητα στις Διαβιβάσεις (χειριστής πολυδιαυλικών συστημάτων και ερμής - πςςςς!!!!), έπερναν μόνο πτυχιούχους θετικών επιστημών (κυρίως από πολυτεχνεία, κομπουτεράδες και κάποιους φυσικούς και μαθηματικούς). Στα 80 άτομα που έκαναν ειδικότητα 3μιση μήνες (φοβερές ξάπλες ), θυμάμαι μόνο έναν να είναι από ΤΕΙ (το 1993).
-
εγω πχ δε θα πηγαινα εκει που θελουν 'σοβαρες γνωσεις η/υ, πηγα εκει που ηθελαν απλα γνωσεις υπολογιστων
δεν ειχα προβλημα να δηλωσω τι ξερω , αρκει αυτο να με συνεφερεγια παραδειγμα δεν ηξερα να βαφω (και ας εχουμε οικογενειακη παραδοση στο θεμα ) γιατι σιχαινομαι τις χειρονακτικες εργασιες , δουλεια γραφειου ηθελα να κανω και εκει ετρεχα και ηξερα και αν δεν ηξερα φροντιζα να μαθω
δεν ηταν οτι δεν ηθελα να δουλευω (καπως πρεπει να περασει και η μερα) , απλα δεν ηθελα να κανω οποιαδηποτε δουλεια (και δυστυχως για μενα εκανα μπολικη χειρωνακτικη, οποτε την απεφευγα ακομα και αν καποιες απο αυτες ειχαν πολυ καλυτερες τιμητικες )
αλλοι ηταν της λογικης να χωνονται παντου ξερουν δε ξερουν και να μαζευουν αδειες , μαγκια τους
εδω δινουν το αιμα τους πολλοι για να παρουν αδεια
(οχι οτι ειμαι κατα της αιμοδοσιας, αλλα να δωσω το αιμα μου για αδεια , δε το εκανα ποτε το θεωρω ξεφτιλα )ειναι και θεμα του χαρακτηρα του καθενος, εγω ηθελα a/c και οχι ηλιο/ζεστη ή κρυο
αλλοι ηταν απλα προκομμενα παιδια που χωνονταν παντου και χωρις ανταμοιβη, αυτους τους επιαναν περισσοτερο μαλακες απο ολους
αν κατι στο στρατο ειχε να κανει με τις σπουδες μου εννοειται οτι θα πηγαινα τρεχοντας, απλα δεν υπαρχει κατι ή αν υπαρχει θα ειναι για 5-6 ατομα
να καθαριζω παντως μου αρεσε, το εκανα πολλες φορες και στο ποστο μου και στο θαλαμο στο ασχετο γιατι γουσταρω τη καθαριοτητα
αλλα φτυαρια , κουβαληματα και λοιπα χαμαλικια απλα δε τα γουσταρω
ομως με αυτα εχεις την ησυχια σου.. εισαι εσυ μερικοι αλλοι και κανας ΕΜΘ και εχετε τους ρυθμους σας
αυτοι με τα χορτα ααααραζαν και δουλευαν οσο ηθελαν χωρις κανενα απο πανω τους (το στρατοπεδο ειχε ατελειωτη δουλεια)
εγω ειχα ενα ψυχακι διευθυντη που τεντωνε και τα στελεχη ( ειχε καμπανιασει και καποιους απο αυτους για χαζο κατ'εμε λογο ) , εμενα με ειχε στη τσιτα αλλα και παλι το προτιμουσα απο το να κανω το χαμαλη -
Αν έβγαζαν ανακοίνωση 'όσοι έχουν ΣΟΒΑΡΕΣ γνώσεις παιχνιδιών Η/Υ να παρουσιαστούν στο Δκτή' θα πήγαινες ?
Μπορεί να θέλαν να σε στείλουν στο πλοίο της αγάπης
Ή μπορεί να θέλαν να σε εντάξουν στην ομάδα του στρατού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παιχνιδιών σε Η/Υ -
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές σας πληροφορίες.Πήγα πρίν από 1 ώρα,αλλά είχαν κλείσει .Μέχρι τη 1 μ.μ είναι ανοιχτά.Δεν πειράζει θα πάω την πέμπτη μάλλον.Ευτυχώς και το παμακ δίπλα είναι για να πάρω βεβαίωση σπουδών.Ειδα πως μέχρι 31/8 μπορώ να κόψω,για να φύγω Νοέμβρη .Για κέντρο που λέτε να με στείλουν,αν είσαι φοιτητής στο παμακ?Αυλώνα μάλλον?Καλά είναι εκεί?
-
Ολα τα κεντρα ζωαρα ειναι (πλην Μεσολογγιου). Ξεχασα να πω πως και τα στρατολογικα ειναι χειροτερα και απο Δ.Υ . 9:00-13:00 λειτουργουν.
-
Αυλώνα και ζωάρα;
Τι λες νέος; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν έβγαζαν ανακοίνωση 'όσοι έχουν ΣΟΒΑΡΕΣ γνώσεις παιχνιδιών Η/Υ να παρουσιαστούν στο Δκτή' θα πήγαινες ?Μπορεί να θέλαν να σε στείλουν στο πλοίο της αγάπης
Ή μπορεί να θέλαν να σε εντάξουν στην ομάδα του στρατού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παιχνιδιών σε Η/ΥΜε βάση το παραπάνω, άκου εδώ τι σημαίνει κωλόφαρδος:
Παρουσιάζομαι στα ΛΥΒ (6 μηνών φαντάρος, λόγω μεγάλης διάρκειας ειδικότητας) με άλλα 40 άτομα. Στην πρώτη αναφορά ζητάνε να έρθουν όσοι ξέρουν από Η/Υ. Βγαίνουμε 4. Ο αντισυνταγματάρχης διοικητής διαλέγει τους 3 (εκτός εμένα) και τους λέει να ακολουθήσουν έναν υπολοχαγό πηγαίνοντας σε ένα γραφείο. Εμένα μου λέει να πάω στο γραφείου του μετά την αναφορά.
Μου αναθέτει λοιπόν να περάσω σε word ένα χειρόγραφο βιβλίο που είχε γράψει (για την ιστορία του χωριού του). Αποτέλεσμα:- Κάθε μεσημέρι, (καλοκαίρι ήταν) πήγαινα σε ένα γραφείο με έναν Η/Υ (386 τότε )και έγραφα. Με aircondition, φραπέ κλπ.
- Στις εξόδους μου έφευγα μαζί με τους αξιωματικούς στις 2. Πολλές φορές με κατέβαζε Αθήνα (από Χαιδάρι) ο ίδιος ο διοικητής.
- Κάθε μέρα μετά την αναφορά συζητούσαμε για το βιβλίο (λάθη, αλλαγές κλπ). Έτσι δημιουργήσαμε μία καλή σχέση.
- Οι υπηρεσίες μου ήταν της ξάπλας (μία σκοπιά έκανα μόνο σε 40 μέρες). Οι υπόλοιποι είχαν τρελαθεί στο 'δεκανέας αλλαγής'.
- Έγινα λοχίας (οι μισοί έγιναν δεκανείς)
- 'Κανόνισα' να τελειώσει το βιβλίο 2-3 μέρες πριν το τέλος της εκπαίδευσης και μου έδωσε 10 μέρες άδεια πριν γυρ΄σω στη μονάδα (Λήμνο).
Κι όλο αυτό χωρίς μέσον, χωρίς γνωριμίες. Οι υπόλοιποι 3 έκαναν επί 3 μέρες data entry σε νεοσύλλεκτους που έμπαινε σειρά και μετά κανονικά στο λόχο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυλώνα και ζωάρα;
Τι λες νέος;Ζωαρα στον Αυλωνα θα ξαναπω
Δεν κανεις τπτ στο κεντρο, μονο παρελαση και προσοχη, ημιαναπαυση, κλεινατε επι δεξια/αριστερα. Σιγα το πραγμα. Καθισιο δλδ . Τα εγραφα περισυ . Ας γραψει καλυτερα ο Κιουσης που επηζε στην λαντζα .
Μανοσκυ 311 δεν υπηρετησες και εσυ?? -
Ίσως άλλαξαν τα πράγματα, γιατί το τρέξιμο τότε ήταν απίστευτο. Και υπηρεσίες στα κωλοφυλάκια και αγγαρείες, η δε ΙΛΥΒ ήταν πόλεμος νεύρων.
Ναι, 311. Εκεί ήταν έτσι κι έτσι, αλλά σαφώς καλύτερα.
Περί Θητείας [#3]