-
Το 91' παντως δεν ηταν μυθος. Κομματι 'γεννημενο' το ιδιο ετος με μενα βρηκα.
Παγωμενα κομματια απο αυτο στο καπνισμενο τηγανι του στρατου μαζι με αυγα ... ο καλυτερος μεζες!!!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
o γκοτζίλα είναι απλά ένας μύθος εν έτει 2012.
κάποτε ήταν βαθιάς κατάψυξης κρέας κακής ποιότητας, πλέον δεν ισχύει αυτό.
μην γιίνεστε μπούληδες και μαμάκηδες.
ναι τωρα τα σφαζουν εξω απο το στρατοπεδο
Ναι μωρε καλα το πας. Των ακρων. Κλασσικος εικονογραφημενος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μερικα πραγματα στον στρατο(μαζι με τα μυαλα του 40) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ εδω δεν αλλαζουν τακτικες που τις εχουν αναθεωρησει οι σοβαροτεροι στρατοι το φαγητο θα αλλαξουν?..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μερικα πραγματα στον στρατο(μαζι με τα μυαλα του 40) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ εδω δεν αλλαζουν τακτικες που τις εχουν αναθεωρησει οι σοβαροτεροι στρατοι το φαγητο θα αλλαξουν?..
Εδω τελειωνουν τα αποθεματα πετρελαιου,ο γκοτζιλας ακομα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το εχουν και σε πακτωμενα
-
Όταν ήταν να μας δώσουν κρέας πηγαίναμε με το Στάγιερ στη Μενεμένη και έκοβαν ένα μεγάλο κύβο με μια τεράστια πριονοκορδέλα.
Κατεβαίναμε και Θεσσαλονίκη, ψωνίζαμε κρουασάν, τσιγάρα κλπ για το ΚΨΜ.
Μετά κατάκοποι σταματούσαμε για σουβλάκια πριν επιστρέψουμε.
Ο διοικητής μας άφηνε να φύγουμε για τα σπίτια νωρίς (πριν το μεσημέρι) γιατί είχαμε κάνει αρκετή δουλειά εκείνη τη μέρα.
Όλη η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας και δημόσιας τεμπελιάς τα ένδοξα χρόνια του Ανδρέα.Είμασταν μικρή μονάδα, κάποιος μαγείρευε αλλά ποτέ δεν κατάλαβα ποιος.
Εγώ μόνο πρωινά έτρωγα (σάντουιτς) και καμιά χοιρινή (από τον χασάπη) στα κάρβουνα.
Για να φας έπρεπε να πλύνεις δίσκο και μαχαιροπήρουνα (υπήρχαν άπλυτες στοίβες). -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
o γκοτζίλα είναι απλά ένας μύθος εν έτει 2012.κάποτε ήταν βαθιάς κατάψυξης κρέας κακής ποιότητας, πλέον δεν ισχύει αυτό.
Αρχαίο δεν είναι , αλλά η ποιότητα του κρέατος ειναι τελείως γάμα τα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο γκοτζίλα θα υπάρχει, χρόοοοονια αφου σβήσει ο 'Ηλιος...! Για ποιό πετρέλαιο μιλάς...?
-
Πετρέλαιο , αλλη πονεμένη ιστορία..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πετρέλαιο , αλλη πονεμένη ιστορία..Νταξ αυτο είναι όντως γαμησε τα
-
Στρατιωτικό;
Ακόμα βάζουν από βαρέλια με χειροκίνητες αντλίες;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στρατιωτικό;Ακόμα βάζουν από βαρέλια με χειροκίνητες αντλίες;
Όχι έχουν αντλίες σαν βενζιναδικα για τις καθημερινές ανάγκες (φορτηγά , λεωφορεία , καναδέζες ..)
Έχουν όμως και χειροκίνητες ιστορίες με βαρέλια
Με χειροκίνητη αντλία έχω γεμίσει και φορτώσει βαρέλια με λάδι και αντιπηκτικό για άρματα
Καύσιμα σε άρματα δεν έχω δει πώς βάζουν
Πάντως αυτο το χειμώνα έπεσε πολλή οικονομία στο πετρέλαιο..
(Και στο φαγητό και στα φάρμακα και στα εμβόλια.. μόνο στις σφαίρες δε πέφτει ποτέ επειδή μάλλον θα χαλάσουν αν δε χρησιμοποιηθούν ) -
Στρατιωτικό;
Ακόμα βάζουν από βαρέλια με χειροκίνητες αντλίες;
Όχι έχουν αντλίες σαν βενζιναδικα για τις καθημερινές ανάγκες (φορτηγά , λεωφορεία , καναδέζες ..)
Έχουν όμως και χειροκίνητες ιστορίες με βαρέλια
Με χειροκίνητη αντλία έχω γεμίσει και φορτώσει βαρέλια με λάδι και αντιπηκτικό για άρματα
Καύσιμα σε άρματα δεν έχω δει πώς βάζουν
Πάντως αυτο το χειμώνα έπεσε πολλή οικονομία στο πετρέλαιο..
(Και στο φαγητό και στα φάρμακα και στα εμβόλια.. μόνο στις σφαίρες δε πέφτει ποτέ επειδή μάλλον θα χαλάσουν αν δε χρησιμοποιηθούν )Ναι γι αυτό κάναμε βολές MG3 με ταινία 6 φυσιγγίων? Αυτοί που δεν είχαν ιδέα πέρι τίνος πρόκειται απλά τις έριχναν όλες με το πρώτο άγγιγμα της σκανδάλης και φυσικά στον γάμο του καραγκιόζη βάζοντας και φωτιές στο βουνό από τα τροχιοδεικτικά
Στο φαγητό πάλι προ κρίσης δεν υπήρχε πρόβλημα, πίτσα ατομική με τηγανιτές πατάτες και ρώσική για βραδυνό καλαμαράκια με πατάτες τηγανητές και ο ΑΥΔΜ +20 kg μετά την θητεία η έκφραση του δκτή όταν παρουσιάστηκα με την 8αρα πριν την απόλυση ήταν απερίγραπτή, μπόρεσε μόνο να ψελίσει 'μήπως πάχυνες λίγο ανθλγε?'
-
Μίση ατομική πίτσα ΣΚΕΤΗ (στο Λιτόχωρο είχαμε και τηγανητές πατάτες , αλλά με το μαλακό και μια φορά που ήμουν σερβιτόρος τσακώθηκα με τους μαλάκες τους μάγειρες επειδή έβαζα πολύ φαι ) και από Αυλώνα έφυγα μόνο με αντιτετανικό..
Μου έκαναν και πριν από κανα 2μηνο για μηνιγγιτιδα γιατί σε κάποιο στρατόπεδο σε κάποιο νησί ( Κως νομίζω ) ξέσπασε κρούσμα
Σφαίρες οκ έβαζαν και βάζουν λίγες , αλλά βολές γίνονται τακτικά
-
Μου έκαναν και πριν από κανα 2μηνο για μηνιγγιτιδα γιατί σε κάποιο στρατόπεδο σε κάποιο νησί ( Κως νομίζω ) ξέσπασε κρούσμαΣτη Ρόδο ήταν 3 κρουσματα όχι ένα
Εμας μας έκαναν κατευθείαν -
Είπαν να πειραματιστούν τα παιδιά , άχρηστα πράγματα είναι τα εμβόλια , σιγά μη χαλάνε λεφτά για τους Πακιστανούς εργάτες ( τι λέω οι Πακιστανοί έχουν και δικαιώματα )
Θέλουν να αυξήσουν και τη θητεία κιόλας , αυτο ειναι το πιο θεϊκό
-
Επειδη ήμουν μάγειρας..
Το βοδινο ήταν βαθιας καταψυξης, 30 κιλα κύβος made in Italy. Οι ημερομηνιες πάνω στο κρεας ήταν συνηθως 2-3 χρόνια πριν, ενώ ειχα δει και ενα 6 χρονια πριν. Το κόβαμε παγωμενο σε μικροτερους κυβους στην πριονοκορδέλα και μετά με το μαχαιρι σε μεριδες, και μετά τα χέρια μυριζαν για 2 ημέρες κάτι σε φάρμακο.
Γενικά ήταν πονεμένη ιστορια οταν έβραζε βρωμουσε ο τόπος μονο με πάααρα πολλα μπαχαρικα εξαφανιζες τη μυρωδια, για γευση ούτε λογος, αχυρο.
Το χοιρινό ηταν οκ, Θράκη , τα κοτόπουλα Πίνδος
Με τα κοτόπουλα παίζαμε και μπάλα και στο μαγειρείο
Αν εξαιρέσεις το βοδινό, τα υπόλοιπα ήταν μια χαρά.
Έχω ακουσει ιστορίες για προιστορικά κρέατα - παλιοτερα - αλλα δεν νομιζω οτι συμβαίνουν πια.
-
Πάντως εγώ με τους μάγειρες μας που συζητουσα βοδινο μεγαλυτερο απο 5μηνο δεν είχαμε
Όχι τίποτε άλλο αλλα έμπαινα στο ψυγειο και το έλεγχα -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Επειδη ήμουν μάγειρας..
Το βοδινο ήταν βαθιας καταψυξης, 30 κιλα κύβος made in Italy. Οι ημερομηνιες πάνω στο κρεας ήταν συνηθως 2-3 χρόνια πριν, ενώ ειχα δει και ενα 6 χρονια πριν. Το κόβαμε παγωμενο σε μικροτερους κυβους στην πριονοκορδέλα και μετά με το μαχαιρι σε μεριδες, και μετά τα χέρια μυριζαν για 2 ημέρες κάτι σε φάρμακο.
Γενικά ήταν πονεμένη ιστορια οταν έβραζε βρωμουσε ο τόπος μονο με πάααρα πολλα μπαχαρικα εξαφανιζες τη μυρωδια, για γευση ούτε λογος, αχυρο.
Το χοιρινό ηταν οκ, Θράκη , τα κοτόπουλα Πίνδος
Με τα κοτόπουλα παίζαμε και μπάλα και στο μαγειρείο
Αν εξαιρέσεις το βοδινό, τα υπόλοιπα ήταν μια χαρά.
Έχω ακουσει ιστορίες για προιστορικά κρέατα - παλιοτερα - αλλα δεν νομιζω οτι συμβαίνουν πια.
Έτσι ακριβώς τα ξέρω κι εγώ , επειδή άραζα συχνά στα μαγειρεία (και ήμουν φίλος με τους μάγειρες) και κάποιες φορές που δεν είχα τι να κάνω βοηθούσα και λιγάκι
Το μοσχάρι ήταν θέμα , το χοίρινο ακόμα και στη τριτοκοσμική Αυλώνα τρώγεται μια χαρά και το κοτόπουλο είναι αρκετά ευαίσθητο για περίεργα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πάντως εγώ με τους μάγειρες μας που συζητουσα βοδινο μεγαλυτερο απο 5μηνο δεν είχαμε
Όχι τίποτε άλλο αλλα έμπαινα στο ψυγειο και το έλεγχαΕσείς μπορεί να αγοράζετε από αλλού κι εμείς στην Αθήνα περναμε από αλλού πολύ συχνά (αν και προς στο τέλος μας έστελνε κωλοκρεας κι αυτός )
Εμείς μιλάμε για υπηρεσιακό μοσχάρι το οποίο και στην Αθήνα το τρώγαμε συχνά πυκνά και κλαίγαμε
Αυτοί όμως που έκλαιγαν κανονικά ήταν οι μάγειρες που έπρεπε να το κάνουν φαι
Υπάρχει και αυτο το πράγμα να ξέρεις και να νιώθεις τυχερός που δε στο ταιζουν
Περί Θητείας [#3]