-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Η Κύπρος εκτός συνόρων αποστολή? είναι το ίδιο με το Κόσοβο ή το Αφγανιστάν π.χ? εγώ πάντως που τους βλέπω εδώ να απολαμβάνουν τις φρεντάρες και τα γκομενάκια (τους ελλαδίτες φαντάρους) μια χαρά τους βλέπω.
.
Η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα , είναι ΑΛΛΗ χώρα
Ο τρόπος με τον οποίο παίρνουν στρ για ελδυκ είναι γνωστός..
+1
Και οποιος δεν παει, απλα τον στελνουν με αγαπη σε κανα μαυρο ταγμα.αυτο ειναι η τιμωρια αν καταφερεις να μην πας, αμα ομως φας την ενδειξη συνηθως τον ηπιες
κι εκει και με χοντρα βισματα ακομα δε τη γλιτωνεις -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Η Κύπρος εκτός συνόρων αποστολή? είναι το ίδιο με το Κόσοβο ή το Αφγανιστάν π.χ? εγώ πάντως που τους βλέπω εδώ να απολαμβάνουν τις φρεντάρες και τα γκομενάκια (τους ελλαδίτες φαντάρους) μια χαρά τους βλέπω.
.
Η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα , είναι ΑΛΛΗ χώρα
Ο τρόπος με τον οποίο παίρνουν στρ για ελδυκ είναι γνωστός..
+1
Και οποιος δεν παει, απλα τον στελνουν με αγαπη σε κανα μαυρο ταγμα.αυτο ειναι η τιμωρια αν καταφερεις να μην πας, αμα ομως φας την ενδειξη συνηθως τον ηπιες
κι εκει και με χοντρα βισματα ακομα δε τη γλιτωνειςΕχω καμποσους φιλους οι οποιοι ενω κατεθεσαν διαφορα δικαιολογητικα για προσωπικα/οικογενειακα προβληματα τους εστειλαν στο ποιο μαυρο ταγμα του Β.Εβρου με αγαπη
Βεβαια δεν ειναι τοσο μαυρα τα πραγματα, καθοτι οσοι πηγαν ΕΛΔΥΚ εκαναν την ζωαρα τους. Αν ειχα την ενδειξη θα πηγαινα ανετα, απο το να κανω 12-16 ωρες για να παω σπιτι μου απο το Γκατζολια. -
Απο φιλους, οι λυσεις ειναι δυο:
- 6μηνη αναβολη
- (Ι2;-)Ι3-Ι4
-
αεροπλανο απο αλεξανδρουπολη δεεν?
σου ξαναλεω δε ξερω τι ζωαρα κανουν και δε διαφωνω στο κατω κατω οτι κανουν, απλα πας σε αλλη χωρα 'εθελοντικα'εγω ειχα ενα στο θαλαμο που το επαιζε τρελα (υψοφοβια, Ι3 ψυχολογικο κτλ..) και κατεληξε στο καστελοριζο
ολοι οι αλλοι πηγαν -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κατεστημένο? δηλαδή έχουν προσβάσεις παντού και δεν τους πειράζει τίποτα? μπερδεύεις τον στρατό με τις κομματικές οργανώσεις ή την εκκλησία μου φαίνεται.
Ακριβως. Φανηκε οτι δεν τους αγγιζει κανεις με την υποθεση των υμνητων της χουντας της σχολης Ευελπιδων. Εχουν στησει το μαγαζακι τους ομορφα και ωραια στα αχρηστα στρατοπεδα που εξυπηρετουν ψηφαλακια των αντιπαραγωγικων ντοπιων ωστε να δουλευουν τα ξενοδοχεια, οι καφετεριες και τα σουβλατζιδικα της περιοχης με το χρημα του κληρωτου. Mεχρι και οι ντοπιοι παπαδες απειλουν με αφορισμο σε περιπτωση που κλεισει αχρηστο στρατοπεδο. Εντωμεταξυ το κρατος των στρατιωτικων συμμετεχει σε ενα απιστευτο φαγοποτι. Τρωνε εξοπλισμους, πετρελαιο, ρευμα. Παραδειγματα οπως αυτο υπαρχουν απειρα, που ξεκινουν με κλεμμενα κρουασαν τα οποια οι στρατιωτικοι πουλανε εκτος στρατου σε εμπορους μεχρι και...λαθρεμποριο καυσιμων.. Εντωμεταξυ απολαμβανουν σκανδαλωδως τσαμπα διακοπες στα ΚΑΑΥ με τις τσαμπα υπηρεσιες των δουλων-φανταρων, για να μη μιλησουμε για το σε ποια ηλικια βγαινουν στη συνταξη (και στην πορεια κανουν καποια αλλη δουλεια, λαμβανοντας ταυτοχρονα συνταξη), τις συνταξεις σε αγαμες θυγατερες, προικες και αλλα ομορφα . Γενικως ο κλαδος ειναι απ'τους πιο βρωμερους της χωρας, θα ελεγα στο ιδιο επιπεδο με αυτον των δημοσιογραφων, των αστυνομικων, των γιατρων και των δικαστων. Φυσικα δεν ειναι ολοι ετσι, παντου υπαρχουν εξαιρεσεις οπως και στους παραπανω κλαδους. Το τονιζω για να μην παρεξηγουμαι. Αλλα δε μπορω να διαβαζω οτι τους κυνηγαει κιολας το κρατος. Απ'τα πιο χαϊδεμενα παιδια του κρατους ειναι. Κι εγω δεν τα εχω με τους στρατιωτικους ως ατομο. Προφανως και φιλους στρατιωτικους εχω, οπως οι περισσοτεροι, και δε μου εχουν κανει κατι προσωπικα (αρκει να μην περιμενουν να.. υπηρετησω με 7 ευρω/μηνα οταν αυτοι μπουκαρουν στο Αμυνης στην πρωτη μειωση μισθου που τρωνε, ενω ειναι μαλιστα επιλογη τους να κανουν αυτη τη δουλεια), ή να μην περιμενουν οτι τους αναγνωριζω το δικαιωμα να με δικασουν ενω ειμαι πολιτης, εκει προφανως ειμαστε σε συγκρουση .
Η Κύπρος εκτός συνόρων αποστολή?
Εννοειται οτι ειναι εκτος συνορων αποστολη. Και ειναι σιγουρα παρανομο να εκβιαζονται κληρωτοι με υποχρεωτικη μεταθεση στην Κυπρο και να μην ενημερωνονται για τα δικαιωματα τους.
Παραλήρημα από τα λίγα.
- ΟΚ, άχρηστα στρατόπεδα υπάρχουν ουκ ολίγα αλλά από πού κι ως που φταίει ο στρατός για τον πάπαρδο που απειλεί με αφορισμό; (χεστήκαμε, βέβαια). Όπως έγραψες κι εσύ, εξυπηρετούν τους αντιπαραγωγικούς ντόπιους κι όχι τους στρατιωτικούς.
- Όταν λες ότι τρώνε ρεύμα, πετρέλαιο κι εξοπλισμούς, τι εννοείς; Ξέρεις, τα οπλικά συστήματα θέλουν ρεύμα για να δουλέψουν και τα οχήματα-πλοία-αεροσκάφη, καύσιμα για να κινηθούν, ακόμα και για εκπαίδευση. Οι εξοπλισμοί είναι απαραίτητοι γιατί κάθε υλικό απαξιώνεται με την πάροδο του χρόνου, γίνεται μη εκμεταλλεύσιμο επιχειρησιακά και η συντήρησή του γίνεται ασύμφορη ή αδύνατη. Δυστυχώς, η εθνική άμυνα είναι ακριβό αλλά απαραίτητο σπορ. Αν πάλι εννοείς ότι κλέβουν ρεύμα και πετρέλαιο, θα σου απαντήσω ότι όντως συμβαίνουν αυτά, όπως συμβαίνουν σε όλη την ελληνική κοινωνία, στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Με μια διαφορά: στο στρατό υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου που λειτουργούν κι ετσι οι ένοχοι βρίσκονται και κάθονται στο σκαμνί - κι έτσι τα μαθαίνεις εσύ. Μην κάτσω τώρα να σου γράψω για τι κλοπή πέφτει σε μεγάλα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, γιατί αυτά δεν φτάνουν ποτέ στη δημοσιότητα ούτε στα δικαστήρια Τα περί κρουασάν (όπως και το ποιον του συγγραφέα) τα προσπερνώ ως ανάξια σχολιασμού.
- Οι διακοπές στα ΚΑΑΥ ούτε διακοπές είναι (μέσα σε στρατόπεδο δεν κάνεις διακοπές, για πολλούς λόγους που βαριέμαι τώρα να εξηγώ) ούτε τσάμπα είναι. Παρεμπιπτόντως, δες τι σημαίνουν τα αρχικά ΚΑΑΥ και μάθε ποια είναι η κύρια αποστολή τους. Δευτερευόντως, οι περισσότεροι κληρωτοί που υπηρετούν εκεί είναι βύσματα που το έχουν επιλέξει οι ίδιοι και όχι δούλοι.
- Από φέτος, οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί που εργάζονται δεν εισπράττουν καθόλου τη σύνταξη τους ή εισπράττουν μόνο ένα ένα μικρό μέρος αυτής. Πρακτικά, τους απαγορεύεται να εργαστούν - κατά παράβαση του Συντάγματος.
- Η συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία είναι άμεσο αποτέλεσμα της πυραμίδας της ιεραρχίας. Είναι πρακτικά αδύνατο όλοι οι μαθητές μιας τάξης παραγωγικής σχολής να εξαντλήσουν την ιεραρχία - δεν μπορούν 400 Ευελπιδες να γίνουν όλοι στρατηγοί. Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν σταδιακά. Επίσης, τα έτη της παραγωγικής σχολής είναι έτη πραγματικής και σκληρής υπηρεσίας σε ηλικίες που άλλοι κάνουν ανέμελη φοιτητική ζωή. Το ότι μετρούν στα συντάξιμα είναι ένα ελάχιστο αντάλλαγμα.
- Η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες είχε λόγο που καθιερώθηκε. Όταν έχεις το στέλεχος να γυρνά από βουνό σε χωριό κι από νησί σε κωμόπολη κάθε 2-3 χρόνια, υπήρχε αντικειμενική δυσκολία εξεύρεσης συζύγου κι αυτό ήθελε να αντισταθμίσει το μέτρο. Βέβαια, οι εποχές άλλαξαν, υπήρξε κατάχρηση και το μέτρο καταργήθηκε.
- Η προικοδότηση προέρχεται από εισφορές των στελεχών με σεβαστή παρακράτηση στο μισθό τους, όπου το κράτος δεν συμμετέχει καθόλου. Κάτι σαν υποχρεωτική ασφάλιση. Πού είναι το πρόβλημα;
- Είσαι υπό τα όπλα και παράκουσες διαταγή να παρουσιαστείς για να κάνεις τη θητεία σου. Ποιος περιμένεις να σε δικάσει;
- Τα περί αποστολής εκτός συνόρων είναι αστειότητες. Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα; Μήπως ότι στην Κύπρο η θητεία δεν είναι χαλαρή, οι ασκήσεις είναι συνεχείς και η καμπάνα πάει σύννεφο;
Γενικά, θα σου συνιστούσα να μην ασκείς κριτική σε χώρους που δεν γνωρίζεις και δεν επιθυμείς να γνωρίσεις.
-
αεροπλανο απο αλεξανδρουπολη δεεν?
σου ξαναλεω δε ξερω τι ζωαρα κανουν και δε διαφωνω στο κατω κατω οτι κανουν, απλα πας σε αλλη χωρα 'εθελοντικα'εγω ειχα ενα στο θαλαμο που το επαιζε τρελα (υψοφοβια, Ι3 ψυχολογικο κτλ..) και κατεληξε στο καστελοριζο
ολοι οι αλλοι πηγανΕπαιζε και αεροπλανο , πλακα πλακα το ειχα ξεχασει . Οσες φορες πηρα αδεια χρησιμοποιησα το ΚΤΕΛ λογω κοστους καθοτι δεν χαλαγα δικες μου μερες για κατασταση επιβιβασης. Μονο στην απολυση χρησιμοποιησα κατασταση επιβιβασης, αλλα μου εβγαλαν μονο για ΚΤΕΛ . Γκαντεμης εις τριπλουν . Παντως ταξιδευα παντα με εργαλεια (MB Travego-Tourismo-O404) . Μονο το ΚΤΕΛ Εβρου μου βαζε κατι MAN και Neoplan που τα στα τελευταια εβλεπες συνεχεια αναμμενα λαμπακια για βλαβη στο Esp-Abs, κλπ
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
- Οι διακοπές στα ΚΑΑΥ ούτε διακοπές είναι (μέσα σε στρατόπεδο δεν κάνεις διακοπές, για πολλούς λόγους που βαριέμαι τώρα να εξηγώ) ούτε τσάμπα είναι. Παρεμπιπτόντως, δες τι σημαίνουν τα αρχικά ΚΑΑΥ και μάθε ποια είναι η κύρια αποστολή τους. Δευτερευόντως, οι περισσότεροι κληρωτοί που υπηρετούν εκεί είναι βύσματα που το έχουν επιλέξει οι ίδιοι και όχι δούλοι.
- Από φέτος, οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί που εργάζονται δεν εισπράττουν καθόλου τη σύνταξη τους ή εισπράττουν μόνο ένα ένα μικρό μέρος αυτής. Πρακτικά, τους απαγορεύεται να εργαστούν - κατά παράβαση του Συντάγματος.
- Η συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία είναι άμεσο αποτέλεσμα της πυραμίδας της ιεραρχίας. Είναι πρακτικά αδύνατο όλοι οι μαθητές μιας τάξης παραγωγικής σχολής να εξαντλήσουν την ιεραρχία - δεν μπορούν 400 Ευελπιδες να γίνουν όλοι στρατηγοί. Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν σταδιακά. Επίσης, τα έτη της παραγωγικής σχολής είναι έτη πραγματικής και σκληρής υπηρεσίας σε ηλικίες που άλλοι κάνουν ανέμελη φοιτητική ζωή. Το ότι μετρούν στα συντάξιμα είναι ένα ελάχιστο αντάλλαγμα.
- αληθεια γνωριζεις προσωπικα πολλους που πηγαν σε ΚΑΑΥ να δεις ποσο βισματα ειναι και ποσο ωραια περνουσαν? ( ειδικα την ανοιξη που τα στηνουν) ?
εχοντας μιλησει και συνυπηρετησει με ατομα που αποσπαστηκαν/διατεθηκαν σε 2 ΚΑΑΥ, εχω τελειως διαφορετικη αποψη
βεβαια μπορει να κανεις και το ναυαγοσωστη , οκ εκει ζωαρα το για ποιο λογο βεβαια τα κανεις ολα αυτα , ειναι αλλο θεμα.. - μια χαρα μπορουν να εργαστουν , υπαρχει το παραθυρακι του 'συμβουλου' , παιρνουν ΦΟΥΛ τη συνταξη τους
επισης παιρνουν και αρκετα γενναια εφαπαξ - στο τριτο μεχρι ενα σημειο συμφωνω, μιλαμε για εργασια (οποια κι αν ειναι αυτη) απο τα 18
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Παραλήρημα από τα λίγα.
- ΟΚ, άχρηστα στρατόπεδα υπάρχουν ουκ ολίγα αλλά από πού κι ως που φταίει ο στρατός για τον πάπαρδο που απειλεί με αφορισμό; (χεστήκαμε, βέβαια). Όπως έγραψες κι εσύ, εξυπηρετούν τους αντιπαραγωγικούς ντόπιους κι όχι τους στρατιωτικούς.
Εξυπηρετουν ΚΑΙ τους στρατιωτικους οπως αυτοι που εδωσα τα λινκ παραπανω, που κλεβουν καυσιμα, κρουασαν κλπ
Με μια διαφορά: στο στρατό υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου που λειτουργούν κι ετσι οι ένοχοι βρίσκονται και κάθονται στο σκαμνί - κι έτσι τα μαθαίνεις εσύ.
Προφανως και εννοω στρατιωτικους σαν κι αυτους που κλεβουν, οπως στα λινκς που εβαλα.
Εδω τους υμνητες της χουντας χαϊδεψαν, με δουλευεις; Σιγα μη δωσουν την κλικα τους.Μην κάτσω τώρα να σου γράψω για τι κλοπή πέφτει σε μεγάλα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, γιατί αυτά δεν φτάνουν ποτέ στη δημοσιότητα ούτε στα δικαστήρια
δε με νοιαζει τι γινεται σε αλλους κλαδους, εδω συζηταμε κατι συγκεκριμενο, τα λαμογια του στρατιωτικου κυκλωματος. Οταν μιλησουμε για αλλους, θα τους κραξω κι αυτους χωρις να αναφερω 'κυρια κυρια κι ο Γιωργακης κλεβει'.
Τα περί κρουασάν τα προσπερνώ ως ανάξια σχολιασμού.
Ελα τωρα.. παραδεξου οτι εχετε ΤΗ μουργα στο στρατο που κανει ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, χωρις να με βαλεις να γεμισω links τη σελιδα, οπως αυτα σε προηγουμενο post μου. Αρκεσου σε αυτα που ηδη εβαλα.
- Οι διακοπές στα ΚΑΑΥ ούτε διακοπές είναι
εχω παει κιολας στον Αγιο Αντρεα λογω στρατιωτικου πατερα παιδικου μου φιλου, ποιον δουλευεις τωρα;
αχου τα μωρε τα καημενα τα παιζακια, τους απαγορευεται να παρουν τη συνταξη απ'τα 45 ωστε να ΚΛΕΨΟΥΝ και την εργασια καποιου αλλου ταυτοχρονα
Aλλα δεν τρεχει, ετσι κι αλλιως μαυρα δουλευουν οποτε no problem..- Η συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία είναι άμεσο αποτέλεσμα της πυραμίδας της ιεραρχίας. Είναι πρακτικά αδύνατο όλοι οι μαθητές μιας τάξης παραγωγικής σχολής να εξαντλήσουν την ιεραρχία - δεν μπορούν 400 Ευελπιδες να γίνουν όλοι στρατηγοί. Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν σταδιακά. Επίσης, τα έτη της παραγωγικής σχολής είναι έτη πραγματικής και σκληρής υπηρεσίας σε ηλικίες που άλλοι κάνουν ανέμελη φοιτητική ζωή. Το ότι μετρούν στα συντάξιμα είναι ένα ελάχιστο αντάλλαγμα.
Ας τους βαλουν σε αλλες θεσεις, να καθαριζουν τουαλετες. Eδω απαιτεις να σου δουλεψει ο αλλος για 7 ευρω οταν εσυ βρισκεις τετοιες σαθρες δικαιολογιες. Και οταν σου κοψανε το μισθουλη ( ΝΟΜΟΣ του κρατους), μπουκαρες με ελληνικες σημαιες στο υπουργειο
- Η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες είχε λόγο που καθιερώθηκε. Όταν έχεις το στέλεχος να γυρνά από βουνό σε χωριό κι από νησί σε κωμόπολη κάθε 2-3 χρόνια, υπήρχε αντικειμενική δυσκολία εξεύρεσης συζύγου κι αυτό ήθελε να αντισταθμίσει το μέτρο
Επιλογη του, δε με ενδιαφερει. Δεν του εβαλε κανενας το οπλο στο κεφαλι να γινει στρατιωτικος.
- Η προικοδότηση προέρχεται από εισφορές των στελεχών με σεβαστή παρακράτηση στο μισθό τους, όπου το κράτος δεν συμμετέχει καθόλου. Κάτι σαν υποχρεωτική ασφάλιση. Πού είναι το πρόβλημα;
και το μισθο του ποιος τον πληρωνει στην τελικη; πριν παμε να πουμε για τις νομιμες μιζες του ταμειου επι εξοπλιστικων (γι'αυτο και καιγονται οι στρατιωτικοι για τα εξοπλιστικα)
- Είσαι υπό τα όπλα και παράκουσες διαταγή να παρουσιαστείς για να κάνεις τη θητεία σου. Ποιος περιμένεις να σε δικάσει;
Ειμαι ΠΟΛΙΤΗΣ, και περιμενω να με δικασει κανονικο δικαστηριο, οπως σε ΟΛΟΝ τον πολιτισμενο κοσμο (οπου εχει απομεινει η υποχρεωτικη θητεια)
- Τα περί αποστολής εκτός συνόρων είναι αστειότητες. Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα; Μήπως ότι στην Κύπρο η θητεία δεν είναι χαλαρή, οι ασκήσεις είναι συνεχείς και η καμπάνα πάει σύννεφο;
παρανομια, εκφοβισμος και εκβιασμος. εκει ειναι το προβλημα. τα 'μια χαρα περνανε' στους δουλους στρατιωτες σου που σε υπακουν, σε εμενα δεν περνανε γιατι δε μασησα εξ αρχης.
Γενικά, θα σου συνιστούσα να μην ασκείς κριτική σε χώρους που δεν γνωρίζεις και δεν επιθυμείς να γνωρίσεις.
θα ασκω κριτικη οσο ΠΛΗΡΩΝΩ κι εγω
-
ε οχι και 7 ευρω, 8.80 εχει παει
μια μερα μου δινει ο σιτιστης (παλικαρι ο,τι να ναι.. ) το 20αρι μου και μου κανει με νοημα 'δε σε χαλασε'κρουσαν...
-
Ναι, ξέρω πολλούς. Οι πιο πολλοί ήταν πράγματι βύσματα. Ειδικά παλαιότερα που οι σειρές ήταν μεγαλύτερες και υπήρχε κόσμος, τα ΚΑΑΥ ήταν διακοπές. Μετά από μια μέτρια κουραστική μέρα, όλοι αυτοί έβγαιναν κάθε βράδυ εξοδούχοι στα πέριξ μπαράκια, ενώ το μεσημέρι πήγαιναν για μπανάκι. Άλλοι, πολλών συμφορουμιτών συμπεριλαμβανομένων, μετά από μια κουραστική μέρα είχαν σκοπιά γερμανικό. Τώρα είναι όντως πιο δύσκολα τα πράγματα από πλευράς φόρτου εργασίας, αλλά και πάλι ο Άγιος Ανδρέας είναι πολύ καλύτερα από την Καρωτή.
Και ο σύμβουλος αμοίβεται. Ο εργοδότης πρέπει να εμφανίζει μισθοδοσίες-εισφορές, άρα ο απόστρατος φαίνεται ότι μισθοδοτείται. Μόνο με μαύρα μπορείς να γλιτώσεις τη σύνταξη αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι πλέον για τέτοια κόλπα.
Το εφάπαξ είναι από ειδικό λογαριασμό του μετοχικού κάθε κλάδου - άρα και αυτό από τις εισφορές που παρακρατούνται. Ούτε εδώ συμμετέχει το κράτος, άρα πού είναι το πρόβλημα; -
ε οχι και 7 ευρω, 8.80 εχει παει
μια μερα μου δινει ο σιτιστης (παλικαρι ο,τι να ναι.. ) το 20αρι μου και μου κανει με νοημα 'δε σε χαλασε'κρουσαν...
8.62€ δε ειναι?? Απολυθηκα και πηρατε αυξηση??
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Παραλήρημα από τα λίγα.
Εξυπηρετουν ΚΑΙ τους στρατιωτικους οπως αυτοι που εδωσα τα λινκ παραπανω, που κλεβουν καυσιμα, κρουασαν κλπ
Με μια διαφορά: στο στρατό υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου που λειτουργούν κι ετσι οι ένοχοι βρίσκονται και κάθονται στο σκαμνί - κι έτσι τα μαθαίνεις εσύ.
Προφανως και εννοω στρατιωτικους σαν κι αυτους που κλεβουν, οπως στα λινκς που εβαλα.
Εδω τους υμνητες της χουντας χαϊδεψαν, με δουλευεις; Σιγα μη δωσουν την κλικα τους.Μην κάτσω τώρα να σου γράψω για τι κλοπή πέφτει σε μεγάλα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, γιατί αυτά δεν φτάνουν ποτέ στη δημοσιότητα ούτε στα δικαστήρια
δε με νοιαζει τι γινεται σε αλλους κλαδους, εδω συζηταμε κατι συγκεκριμενο, τα λαμογια του στρατιωτικου κυκλωματος. Οταν μιλησουμε για αλλους, θα τους κραξω κι αυτους χωρις να αναφερω 'κυρια κυρια κι ο Γιωργακης κλεβει'.
Τα περί κρουασάν τα προσπερνώ ως ανάξια σχολιασμού.
Ελα τωρα.. παραδεξου οτι εχετε ΤΗ μουργα στο στρατο που κανει ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, χωρις να με βαλεις να γεμισω links τη σελιδα, οπως αυτα σε προηγουμενο post μου. Αρκεσου σε αυτα που ηδη εβαλα.
- Οι διακοπές στα ΚΑΑΥ ούτε διακοπές είναι
εχω παει κιολας στον Αγιο Αντρεα λογω στρατιωτικου πατερα παιδικου μου φιλου, ποιον δουλευεις τωρα;
αχου τα μωρε τα καημενα τα παιζακια, τους απαγορευεται να παρουν τη συνταξη απ'τα 45 ωστε να ΚΛΕΨΟΥΝ και την εργασια καποιου αλλου ταυτοχρονα
Aλλα δεν τρεχει, ετσι κι αλλιως μαυρα δουλευουν οποτε no problem..- Η συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία είναι άμεσο αποτέλεσμα της πυραμίδας της ιεραρχίας. Είναι πρακτικά αδύνατο όλοι οι μαθητές μιας τάξης παραγωγικής σχολής να εξαντλήσουν την ιεραρχία - δεν μπορούν 400 Ευελπιδες να γίνουν όλοι στρατηγοί. Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν σταδιακά. Επίσης, τα έτη της παραγωγικής σχολής είναι έτη πραγματικής και σκληρής υπηρεσίας σε ηλικίες που άλλοι κάνουν ανέμελη φοιτητική ζωή. Το ότι μετρούν στα συντάξιμα είναι ένα ελάχιστο αντάλλαγμα.
Ας τους βαλουν σε αλλες θεσεις, να καθαριζουν τουαλετες. Eδω απαιτεις να σου δουλεψει ο αλλος για 7 ευρω οταν εσυ βρισκεις τετοιες σαθρες δικαιολογιες. Και οταν σου κοψανε το μισθουλη ( ΝΟΜΟΣ του κρατους), μπουκαρες με ελληνικες σημαιες στο υπουργειο
- Η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες είχε λόγο που καθιερώθηκε. Όταν έχεις το στέλεχος να γυρνά από βουνό σε χωριό κι από νησί σε κωμόπολη κάθε 2-3 χρόνια, υπήρχε αντικειμενική δυσκολία εξεύρεσης συζύγου κι αυτό ήθελε να αντισταθμίσει το μέτρο
Επιλογη του, δε με ενδιαφερει. Δεν του εβαλε κανενας το οπλο στο κεφαλι να γινει στρατιωτικος.
και το μισθο του ποιος τον πληρωνει στην τελικη; πριν παμε να πουμε για τις νομιμες μιζες του ταμειου επι εξοπλιστικων (γι'αυτο και καιγονται οι στρατιωτικοι για τα εξοπλιστικα)
Ειμαι ΠΟΛΙΤΗΣ, και περιμενω να με δικασει κανονικο δικαστηριο, οπως σε ΟΛΟΝ τον πολιτισμενο κοσμο (οπου εχει απομεινει η υποχρεωτικη θητεια)
παρανομια, εκφοβισμος και εκβιασμος. εκει ειναι το προβλημα. τα 'μια χαρα περνανε' στους δουλους στρατιωτες σου που σε υπακουν, σε εμενα δεν περνανε γιατι δε μασησα εξ αρχης.
θα ασκω κριτικη οσο ΠΛΗΡΩΝΩ κι εγω
και τι θα πουν? υμνητες της χουντας ηταν εδω το δημοκρατικο πολιτευμα εχει νομο οπου αμα μαζευτουν πανω απο 4 στρατιωτικοι σε στρατιωτικο χωρο θεωρειται ενεργεια πραξικοπηματος οποτε καλυτερα να μην πιανουμε θεματα τοσο υπεροχα
-
παρακρατουνται απο τι? απο τα λεφτα που τους δινει το κρατος?
κατι σα την ολυμπιακη μου κανει αυτο
δε ξερω κατα ποσο το εχεις ψαξει, αλλα ενας Ανχης που ειχα εγω ετσι μου ελεγε γεματος περηφανεια, οτι θα παρουσιαζεται ως συμβουλος (για να μην ειναι τελειως λαθραιος) και δε θα του κοβουν φραγκο απο τη συνταξη
και οτι θα του κλανουν τα @@ στη τελικη
με το που εφυγε την επομενη μερα πηγε σε αλλη δουλεια
αρα ή τρελος ειναι ή χαζος... (δε νομιζω, ηταν μαλλον πανεξυπνος )οσο για τα ΚΑΥΥ , μονο με υπηρεσιακο βγαινεις εξω, δεν εχει εξοδουχους και τη μερα ειδικα την εποχη που τα στηνουν (και μετα το καλοκαιρι οταν τα μαζευουν) εχει τρελο κουβαλημα και γενικα χαμαλικια, εργασιες
και φυσικα η υπηρεσια ειναι κι εκει υπηρεσια και πρεπει να γινεται, δεν παει κανεις και την αραζει
οσοι πανε ΚΑΥΥ μονο αν στη συνεχεια το εξαργυρωσουν σε τιμητικες λενε οτι αξιζε το κοπο, οι υπολοιποι απλα κλαινε
σε περιοδους με κοσμο, οσοι εχουν και ψιλοχαραρο ποστο εννοειται οτι καλοπερνουν, αλλα γενικα το να σε στειλουν εκει μη το θεωρεις βισματικο, υπο πολλες προυποθεσεις ειναι ετσι@θωμας
ξερω γω? παντα με κυνηγουσαν να μου τα δωσουν, δεν εδινα σημασια στα φραγκοδιφραγκα , γιατι αν καθομουν να το σκεφτω περισσοτερο θα με επιανε απογνωση
μπορει και να μου τσιμπαγε και τιποτα δεκαλεπτα μαζι με κανα κοτοπουλο απο το μαγειριο για να φαει ο ανθρωπος.. ποιος νοιαζεται..
ο μισθος 2 μηνων ειναι ενα πηγαινε ελα με το αυτοκινητο.. -
@skye
Το ότι αποκαλύφθηκαν οι κλοπές και παραπέμφθηκαν οι υπαίτιοι, αποδεικνύει ότι το σύστημα δουλεύει. Μη σου πω ότι φτάνουν στο άλλο άκρο, όπως π.χ. πρόσφατα στη Ρόδο. Πότε έμαθες για κάτι αντίστοιχο λ.χ. στο Υπουργείο Πολιτισμού; Στον ΟΣΕ έφαγαν εκατομμύρια για να φτάσουν στις εφημερίδες.
Φαγοπότι τα κρουασάν; Πέρα από ότι το έβγαλε από την κοιλιά του, ακόμα και να είναι αλήθεια, είναι φαγοπότι τα 3 κρουασάν που βουτάει ένας ανθύπας σε ολόκληρη την επικράτεια;
Να καθαρίζουν τουαλέτες; Είναι αυτή εργασία αντίστοιχη των προσόντων ενός συνταγματάρχη με 30 χρόνια υπηρεσίας; Έχεις μεγάλο κόμπλεξ, πραγματικά!
Εσύ πήγες στο ΚΑΑΥ φυτευτός. Εγώ πάω ως στέλεχος, υπόκειμαι σε άμεση ανάκληση όποτε απαιτηθεί (όπως λ.χ. έγινε με τις πυρκαγιές στην Αττική πρόπερσι), εγώ και η οικογένειά μου υφιστάμεθα κριτική για τα πάντα (ακόμα και για πράγματα που δεν ελέγχω) από προϊσταμένους και υφισταμένους, υφίσταμαι διακρίσεις ανάλογα με το βαθμό μου και περιμένω ώρες στην ουρά για να εξυπηρετηθώ. Σου αρκούν αυτά για να καταλάβεις ότι τα ΚΑΑΥ δεν είναι τόπος διακοπών;
Η σύνταξη των άγαμων θυγατέρων ήταν κίνητρο για κατάταξη στο στρατό και αντιπαροχή για τις αντιξοότητες που συναντάς. Αν δεν δώσεις κίνητρα, στις Σχολές θα μπαίνουν με βαθμολογία 15, όπως στη Σχολή Ικάρων πριν κάμποσα χρόνια. Αν θέλεις καλούς, πρέπει να πληρώσεις. Με τη λογική σου, όλα είναι επιλογές σου και δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για τίποτα, ούτε καν για την κατάσταση στη χώρα. Αν δε σου αρέσει, σήκω φύγε.
Το μισθό του στρατιωτικού τον πληρώνει το κράτος - εκτός αν θέλεις να δουλεύουμε τζάμπα. Τις εισφορές, πάλι, δεν τις βλέπουμε: τις παρακρατεί και μέχρι πρόσφατα τις κατέθετε άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδας για να δανείζονται φτηνά τα λαμόγια για να κάνουν ανάπτυξη στη χώρα... Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
Όχι, όταν καλείσαι για κατάταξη δεν είσαι πλέον πολίτης. Γι αυτό παίρνεις παραπεμπτικό για εξέταση στα στρατιωτικά νοσοκομεία και φύλλο πορείας για να παρουσιαστείς στο κέντρο κατάταξης.
Και για άλλα, πιο σημαντικά, πράγματα έχεις υποστεί εκφοβισμό και εκβιασμό. Και για άλλα πράγματα πληρώνεις (;). Δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Α, και τα 'δεν μάσησα' πες τα όταν τολμήσεις να πας στο στρατοδικείο και να τους πεις κατάμουτρα 'σας γράφω στ' αρχίδια μου', όχι πίσω από ένα ψευδώνυμο. -
Μάλιστα, οι στρατιωτικοί θέλουν στρατόπεδα σε κάθε απίθανη γωνιά της Ελλάδας για να μετακομίζουν κάθε 2-4 χρόνια και να μπορούν να κλέβουν κρουασάν, ρεύμα, καύσιμα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Α, ξέχασα, ας μην γινόντουσαν στρατιωτικοί.
Προφανώς και δεν έχεις ιδέα περί λειτουργίας του στρατού και των ελεγκτικών μηχανισμών του οπότε πετάμε και ένα υμνητής της χούντας για να θολώσουμε τα νερά. Ο οποίος υμνητής της χούντας, πιάστηκε, πέρασε την νόμιμη διαδικασία και απαλλάχθηκε όντας ο καλύτερος σπουδαστής της σχολής (αρχηγός), βέβαια θα έπρεπε να του καταστρέψουμε την ζωή επειδή τραγούδησε χουντικό τραγούδι, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια της Ελλάδας για τους νοσταλγούς του Στάλιν ή κάθε άλλο ακραίο.
Τα λαμόγια του στρατού πόσα είναι άραγε αναλογικά με των αριθμών των στρατιωτικών? ή μήπως το ότι το 80% των καθηγητών κάνουν μαύρα ιδιαίτερα δεν τους καθιστά κλέφτες?
Εγώ που έχω κάνει πολλές φορές διακοπές σε ΚΑΑΥ μπορώ να εκφέρω άποψη? Σκ@τά διακοπές είναι οι οποίες σου προσφέρουν απλά ένα 2αράκι 50ετίας και την δυνατότητα να τρως σε τιμές κόστους (με πολύ μικρό κέρδος το οποίο πάει για την συντήρηση των ΚΑΑΥ), για έναν στρατιωτικό είναι ότι χειρότερο να τρώει στην μάπα συναδέλφους ακόμα και στις διακοπές του.
Φαντάζομαι έχεις ιδέα για το πόση είναι η σύνταξη ενός στρατιωτικού που παραιτείται πρόωρα. Σε ότι αφορά το δικαίωμα να το κάνει και να εργαστεί αλλού ή όχι....ήταν δική τους απόφαση (των υπολοίπων) να μην γίνουν στρατιωτικοί? έτσι δεν λες?
Τα περί προικοδοτήσεων κλπ είναι όλα από κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς όπως υπέρ μετοχικού ταμείου στρατού (ναι αυτό που πληρώνει συντάξεις σε αντάρτες του εμφυλίου που διέφυγαν στην ΕΣΣΔ και επιστρέφοντας μετά από 40 χρόνια τους αναγνωρίστηκε ο βαθμός και τα χρόνια από τότε ως υπηρεσία, με αποτέλεσμα ο Δεκανέας του Δημοκρατικού Στρατού να παίρνει σύνταξη στρατηγού), είναι άλλο πράγμα να παίρνεις π.χ 1500€ αντί για 1800€ και να σου κρατάνε χρήματα για κάθε μ@λακια.
Αν ο στρατός σε έχει καλέσει να παρουσιαστείς και δεν το έκανες είναι δουλειά στης στρατονομίας να σε φέρει ενώπιον στρατοδικείου, ποια η διαφορά στρατοδικείου με πολιτικό δικαστήριο? την ίδια νομική σχολή έχουν τελειώσει και οι 2 δικαστές
Η Κύπρος είναι ξεχωριστό κράτος γιατί κάποιοι άλλοι το θέλησαν αλλά δεν παύει να κατοικείται από Έλληνες, τους οποίους καμιά φορά τους αναγκάζουμε να αγοράσουν και κανα ομόλογο μας αλλά τα βελούδινα κ@λαράκια δεν μπορούν να πάνε σε απόσταση 1,5σης ώρας με αεροπλάνο από την μαμά, λες και ο Έβρος ή η Λήμνος είναι πιο κοντά Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους ομοεθνείς μας και αυτό κάνουμε. Τώρα αν τα σημερινά παιδάκια στην εποχή της πληροφορίας πιάνονται κορόιδο ας μην τα είχαν ευνουχίσει η μαμάδες τους.
Η λογική του πληρώνω εγώ πολύ μου αρέσει....αλήθεια πόσο φόρο πλήρωσες πέρυσι ή φέτος?
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Εσύ πήγες στο ΚΑΑΥ φυτευτός. Εγώ πάω ως στέλεχος, υπόκειμαι σε άμεση ανάκληση όποτε απαιτηθεί (όπως λ.χ. έγινε με τις πυρκαγιές στην Αττική πρόπερσι), εγώ και η οικογένειά μου υφιστάμεθα κριτική για τα πάντα (ακόμα και για πράγματα που δεν ελέγχω) από προϊσταμένους και υφισταμένους, υφίσταμαι διακρίσεις ανάλογα με το βαθμό μου και περιμένω ώρες στην ουρά για να εξυπηρετηθώ. Σου αρκούν αυτά για να καταλάβεις ότι τα ΚΑΑΥ δεν είναι τόπος διακοπών;
Θέλω να πιστεύω οτι κάνεις πλάκα.
Δωρεάν διακοπές κλπ για ΌΛΗ την οικογένεια, ενώ άλλοι είτε δεν έχουν καθόλου μέρες για διακοπές είτε δεν έχουν λεφτά να πάνε και εσύ διαμαρτύρεσαι για τις ουρές;;;Άσε που σε πάμπολλες δουλειές υπάρχει ανάκληση εάν χρειαστεί.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
@skye
Το ότι αποκαλύφθηκαν οι κλοπές και παραπέμφθηκαν οι υπαίτιοι, αποδεικνύει ότι το σύστημα δουλεύει. Μη σου πω ότι φτάνουν στο άλλο άκρο, όπως π.χ. πρόσφατα στη Ρόδο. Πότε έμαθες για κάτι αντίστοιχο λ.χ. στο Υπουργείο Πολιτισμού; Στον ΟΣΕ έφαγαν εκατομμύρια για να φτάσουν στις εφημερίδες.Τι μου λες για αλλους κλαδους; Οταν μιλαμε για αλλους κλαδους, θα τους κραξω. Εδω μιλαμε για τα λαμογια του στρατου. Οσο για το bold, και στο ιατρικο κατεστημενο αρα το συστημα δουλευει αφου αποκαλυφθηκαν τα λαμογια του ΙΚΑ .
Φαγοπότι τα κρουασάν; Πέρα από ότι το έβγαλε από την κοιλιά του, ακόμα και να είναι αλήθεια, είναι φαγοπότι τα 3 κρουασάν που βουτάει ένας ανθύπας σε ολόκληρη την επικράτεια;
Μονο τα κρουασαν; Ρευμα κλεβουν, καυσιμα κλεβουν, τα παντα κλεβουν. Και μετα βγαινουν στη συνταξη και κλεβουν και τις δουλειες μας ενω ηδη τσιμπανε αρκετο χρημα (το οποιο εμεις πληρωνουμε), και οταν υφιστανται μειωση, αυτοι που μας κραζουν οταν δεν τηρουμε τους νομους του κρατους, κανουν σα γυναικουλες και μπουκαρουν στο υπουργειο με ελληνικες σημαιες
Να καθαρίζουν τουαλέτες; Είναι αυτή εργασία αντίστοιχη των προσόντων ενός συνταγματάρχη με 30 χρόνια υπηρεσίας; Έχεις μεγάλο κόμπλεξ, πραγματικά!
Ας αναδιοργανωσουν τον κλαδο. Σιγουρα θα βρισκεται δουλεια (αυτη που βαζουν τα βυσματοφανταρα επι παραδειγματα, ελλειψει μηχανογραφησης). Μηπως το καθαρισμα της τουαλετας ειναι δουλεια του μεσου κληρωτου, αποφοιτου ΑΕΙ με μεταπτυχιακα κλπ; Οπως σε συμφερει μου τα λες.
Με τη λογική σου, όλα είναι επιλογές σου και δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για τίποτα, ούτε καν για την κατάσταση στη χώρα. Αν δε σου αρέσει, σήκω φύγε.
ΟΚ, αλλα μη μου ξαναπεις 'γιατι δεν πηγα να υπηρετησω'. Τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας δικα μας ειστε. Νομιμοτητα οποτε σας συμφερει. Και αυτη ειναι η διαφορα μας. Εγω δε θα σου λεγα 'γιατι διαμαρτυρεσαι;'¨αν δε με ρωταγες εσυ γιατι διαμαρτυρομαι που περιμενουν να παρω μερος σε αυτο το τσιρκο για 8μιση ή οσα ειναι τελοσπαντων ευρω. Ισα ισα εχω δειξει οτι εχω σταθει διπλα σε ολους τους απεργους και ημουν ο πρωτος που εκραξα το κρατος οταν ειπε οτι θα αφησει στο δρομο τους ΕΠΟΠ, οποτε μην τα λες σε μενα αυτα, οπως μη μου λες οτι εχω και κομπλεξ. Αν ειχα, δε θα ειχα κανενα λογο να βλεπω με συμπαθεια τους ΕΠΟΠ που αναφερω.
Και για άλλα, πιο σημαντικά, πράγματα έχεις υποστεί εκφοβισμό και εκβιασμό.
Ε μα ειδες τωρα, γυρνας την κουβεντα αλλου. Οπως σε συμφερει
Και για άλλα πράγματα πληρώνεις (;). Δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι με τον ίδιο τρόπο.
Κανεις λαθος μεγαλο. Ο στρατος και τα προβληματα του ειναι το τελευταιο προβλημα της χωρας. Απλα ειναι ενδεικτικα του γιατι ειναι προβληματικη η χωρα.
Α, και τα 'δεν μάσησα' πες τα όταν τολμήσεις να πας στο στρατοδικείο και να τους πεις κατάμουτρα 'σας γράφω στ' αρχίδια μου', όχι πίσω από ένα ψευδώνυμο.
Το εκανα, τους ειπα και πολυ χειροτερα για την ακριβεια, εφαγα τους 6 μηνες μου φυλακη με αναστολη, ασκησα την εφεση μου και περιμενω. ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ομως και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑ. Οι υμνητες της χουντας καταδικαστηκαν; Οι υπευθυνοι για τις αυτοκτονιες;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η Κύπρος είναι ξεχωριστό κράτος γιατί κάποιοι άλλοι το θέλησαν αλλά δεν παύει να κατοικείται από Έλληνες, τους οποίους καμιά φορά τους αναγκάζουμε να αγοράσουν και κανα ομόλογο μας αλλά τα βελούδινα κ@λαράκια δεν μπορούν να πάνε σε απόσταση 1,5σης ώρας με αεροπλάνο από την μαμά, λες και ο Έβρος ή η Λήμνος είναι πιο κοντά Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους ομοεθνείς μας και αυτό κάνουμε. Τώρα αν τα σημερινά παιδάκια στην εποχή της πληροφορίας πιάνονται κορόιδο ας μην τα είχαν ευνουχίσει η μαμάδες τους.
Η λογική του πληρώνω εγώ πολύ μου αρέσει....αλήθεια πόσο φόρο πλήρωσες πέρυσι ή φέτος?
ελα τωρα που εχουν παραπονο και οι κυπριοι επειδη θα τον πιουν ( ) απο τα ομολογα μας
τοσα χρονια πληρωνουμε χρυσαφι την εισβολη
αυτοι δε μας γουςσταρουν καθολου (και στο λεω αυτο εχοντας πολλους φιλους κυπριους στο πανεπιστημιο), εμεις δε τους γουσταρουμε επισης, τι δουλεια εχουμε μαζι τους ?τοσα χρονια κανουν ζωαρα στις πλατες της ελλαδας
-
dp
-
παρακρατουνται απο τι? απο τα λεφτα που τους δινει το κρατος?
κατι σα την ολυμπιακη μου κανει αυτο
δε ξερω κατα ποσο το εχεις ψαξει, αλλα ενας Ανχης που ειχα εγω ετσι μου ελεγε γεματος περηφανεια, οτι θα παρουσιαζεται ως συμβουλος (για να μην ειναι τελειως λαθραιος) και δε θα του κοβουν φραγκο απο τη συνταξη
και οτι θα του κλανουν τα @@ στη τελικη
με το που εφυγε την επομενη μερα πηγε σε αλλη δουλεια
αρα ή τρελος ειναι ή χαζος... (δε νομιζω, ηταν μαλλον πανεξυπνος )οσο για τα ΚΑΥΥ , μονο με υπηρεσιακο βγαινεις εξω, δεν εχει εξοδουχους και τη μερα ειδικα την εποχη που τα στηνουν (και μετα το καλοκαιρι οταν τα μαζευουν) εχει τρελο κουβαλημα και γενικα χαμαλικια, εργασιες
και φυσικα η υπηρεσια ειναι κι εκει υπηρεσια και πρεπει να γινεται, δεν παει κανεις και την αραζει
οσοι πανε ΚΑΥΥ μονο αν στη συνεχεια το εξαργυρωσουν σε τιμητικες λενε οτι αξιζε το κοπο, οι υπολοιποι απλα κλαινε
σε περιοδους με κοσμο, οσοι εχουν και ψιλοχαραρο ποστο εννοειται οτι καλοπερνουν, αλλα γενικα το να σε στειλουν εκει μη το θεωρεις βισματικο, υπο πολλες προυποθεσεις ειναι ετσι@θωμας
ξερω γω? παντα με κυνηγουσαν να μου τα δωσουν, δεν εδινα σημασια στα φραγκοδιφραγκα , γιατι αν καθομουν να το σκεφτω περισσοτερο θα με επιανε απογνωση
μπορει και να μου τσιμπαγε και τιποτα δεκαλεπτα μαζι με κανα κοτοπουλο απο το μαγειριο για να φαει ο ανθρωπος.. ποιος νοιαζεται..
ο μισθος 2 μηνων ειναι ενα πηγαινε ελα με το αυτοκινητο..Αφού κρατικοί υπάλληλοι είναι από που να παρακρατούνται δηλαδή? απλά παίρνουν χαμηλότερο μισθό για να έχουν κάποια δήθεν προνόμια. Ο άνχης που λες πήρε φαντάζομαι (αρκετά) μειωμένη σύνταξη μετά από 20-25 χρόνια υπηρεσίας και πήγε να κυνηγήσει την τύχη του στον ιδ. τομέα... που είναι το κακό? Πολλοί το έκαναν και μετά έκαναν αιτήσεις να τους ξαναπάρουν στον στρατό
Στα ΚΑΑΥ πάντως επειδή στην εφηβεία που πήγα τελευταία φορά έκανα παρέα με τους φαντάρους (ακόμα και στην σκοπιά τους μερικές φορές) παράπονο δεν είχαν εκτός από την κλασική γκρίνια του χακί, μια χαρά μπασκετάκια παίζαμε με τους παραμένοντες, το βράδυ βλέπαμε θερινό κινηματογράφο για να μην μιλήσω για της κόρες των αξκών που ξεμονάχιαζαν όλα αυτά όταν οι σειρές τους πήζανε στην μονάδα, το να είσαι ανάμεσα σε κόσμο με πολιτικά, δίπλα στην θάλασσα και το μόνο που να έχεις να κάνεις να είναι κανα βάψιμο-μαστόρεμα και υπερχαλαρές σκοπιές έχει μεγάλη διαφορά από τον όρχο, την καθημερινή εκπαίδευση και τις νυχτερινές Τρίτη-Πέμπτη.
Άλλωστε μόνοι τους ζητάνε να πάνε εκεί και βάζουν βύσματα.
Περί Θητείας [#3]