-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Υπήρχαν μάλιστα καταγγελίες ότι οι διοικητές κρατούσαν μέσα τους στρατιώτες ακόμα και 20-30 ημέρες.
Yπαρχουν και χειροτερα: 40 ακριβως μερες μεσα ο γραφων, αρχιφυλακας σε φυλακιο, ουτε μια ωρα εξω (εεεεπ ψευτη δεν σε πηραν με την καναδεζα να σε πανε απο το ενα φυλακιο στο αλλο; Αχαριστε, ε αχαριστε) και ο διοικητης να βγαζει τα ψυχολογικα του πανω σου.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Υπήρχαν μάλιστα καταγγελίες ότι οι διοικητές κρατούσαν μέσα τους στρατιώτες ακόμα και 20-30 ημέρες.
Yπαρχουν και χειροτερα: 40 ακριβως μερες μεσα ο γραφων, αρχιφυλακας σε φυλακιο, ουτε μια ωρα εξω (εεεεπ ψευτη δεν σε πηραν με την καναδεζα να σε πανε απο το ενα φυλακιο στο αλλο; Αχαριστε, ε αχαριστε) και ο διοικητης να βγαζει τα ψυχολογικα του πανω σου.
Συνάδελφο ΔενΕίμαιΑξιωματικός μυρίζομαι....
40 μέρες διακοπές σε φυλάκιο!καταπληκτικά Πόσες ώρες την ημέρα κοιμόσουν κατα μέσο όρο? γιατί εγώ πάνω από 5 δεν κατάφερα ποτέ!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
μ αρέσει που προσπαθούν να νοικοκυρέψουν τον ΕΣέχουν χιούμορ τελικά...
O στρατος είναι ο μόνος που μπορεί να νοικοκυρευτεί μέσα στο μπάχαλο που ζείς αγαπητέ μου!
Έστω και με το αποφασίζω και διατάζω!
Εσένα και πολλούς άλλους ποιός θα μπορέσει?
(με την έννοια του υπάκουου ευδυνείδητου πολίτη)
Και δεν είναι τίποτα για γέλια!,,,,,,,ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΚΑΙ ΣΈΝΑ ΚΑΙ ΜΈΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΣ! -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Συνάδελφο ΔενΕίμαιΑξιωματικός μυρίζομαι....
40 μέρες διακοπές σε φυλάκιο!καταπληκτικά Πόσες ώρες την ημέρα κοιμόσουν κατα μέσο όρο? γιατί εγώ πάνω από 5 δεν κατάφερα ποτέ!
Bαλε με καπου εκει και εμενα για τον υπνο...
Και προς αποφυγην παρεξηγησεων το φυλακιο ειναι ναι μεν πιο ησυχο απο το οποιοδηποτε ταγμα και αν το ταγμα ειναι μαυρο κανεις ΚΡΑ να πας φυλακιο αλλα θα αντεχατε κλεισμενοι μεσα στο ιδιο σας το σπιτι 40 μερες διχως να βγειτε εξω; Και αλλο να εισαι φανταρος και να τα ξυνεις με γυαλοχαρτο Νο6 και αλλο αρχιφυλακας. Οχι οτι σκαβεις αλλα εισαι σε αναμενα καρβουνα 24/7 (διοικητης, μεραρχια, εξωτ. εφοδοι και αμα σου κατσει καμια καλη επιθεωρηση, ε ρε γλεντια)...Απαραδεκτο πραγμα να μην εχεις το δικαιωμα εξοδου + την ευθυνη ατομων που χεστηκαν 2 φορες για το τι τους λες, γιατι δεν ημουν ΔΕΑ, αλλα λοχιας. Οι ΔΕΑ πηγαιναν στα φυλακια των μικρων νησιων στα Δωδεκανησα το 2003/4. Ελα μωρε και τι μπορει να γινει; Ενας φανταρος 'μου' που τον ελεγα Tackleberry (λες και το ηξερα) αδειασε μια γεμιστηρα παιζοντας και ευτυχως δεν σκοτωσε κανενα,ουτε εκανε κακο στον εαυτο του. Ευτυχως ημουν σε αδεια και την 20αρα την εφαγε αλλος... Γενικα με εφαγε το φυλακιο στη θητεια μου και δοξα τω θεω στο Πετριτσι επαιζε εξοδος (γιατι το φυλακιο ηταν 'ακουμπιστο' στο ταγμα αλλιως θα σας ελεγα) οποτε το τοτε νεο αμαξι μου χορτασε την πιστα των Σερρων... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
μ αρέσει που προσπαθούν να νοικοκυρέψουν τον ΕΣ
έχουν χιούμορ τελικά...
O στρατος είναι ο μόνος που μπορεί να νοικοκυρευτεί μέσα στο μπάχαλο που ζείς αγαπητέ μου!
Και δεν είναι τίποτα για γέλια!,,,,,,,ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΚΑΙ ΣΈΝΑ ΚΑΙ ΜΈΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΣ!ε καλά με το 'αποφασίζω & διατάζω' όλα νοικοκυρεύονται...εδώ ακόμη νοσταλγούμε την 7ετία των έργων, σκολείων ακι εκκλησιών...
Τώρα σοβαρά πιστεύεις οτι ο στρατός μπορεί να νοικοκυρευτεί;; Στο στρατό νοικοκύρεμα σημαίνει σφουγγάρισμα ,ασβέστωμα και τέντωμα κουβέρτας...
-
O νέος Αρχηγός ΓΕΣ είναι ΟΛΑ τα λεφτά, και αν παρακολουθούσατε λίγο από κοντά, θα καταλαβαίνατε γιατί το λέω αυτό. Είχα -την τύχη- την ευκαιρία να τον γνωρίσω κάπου και δυστυχώς κατάλαβα πώς είναι ένας σοβαρός άνθρωπος στον ΕΣ περιτριγυρισμένος από ρεμάλια και κολλημένους.
Όχι, το ότι είναι ΠΑΟΚι δεν είναι σημαντικός λόγος.
-
Αν το θέτεις έτσι ,ναι είναι ότι πιο εύκολο για νοικοκύρεμα στην ελληνική πραγματικότητα!
Είναι τραγικό να χλευάζεις την σαβούρα που βλέπεις απο μακριά σου ενώ αυτή που είναι δίπλα σου να σε έχει πνίξει! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
O νέος Αρχηγός ΓΕΣ είναι ΟΛΑ τα λεφτά, και αν παρακολουθούσατε λίγο από κοντά, θα καταλαβαίνατε γιατί το λέω αυτό. Είχα -την τύχη- την ευκαιρία να τον γνωρίσω κάπου και δυστυχώς κατάλαβα πώς είναι ένας σοβαρός άνθρωπος στον ΕΣ περιτριγυρισμένος από ρεμάλια και κολλημένους.Όχι, το ότι είναι ΠΑΟΚι δεν είναι σημαντικός λόγος.
+100000
Όλα τα λεφτά ο Φράγκος...πολύ σωστός σαν άνθρωπος πάνω απ όλα.
Τον είχα αρχηγό Στρατιάς πέρισυ όταν υπηρετούσα στη 1η Στρατια σαν ΔΕΑ Στρατονομίας στον λόχο ΣΝ της Στρατιας και τον έβλεπα πολύ συχνά. Οι στρατονόμοι είχαν χορτάσει τιμητικές μόνο και μόνο επειδή το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι φώναζαν δυνατά και ζωηρά καλημέρα στρατηγέ = 2 μέρες τιμητική.
Στην στραταρχική Μερσέντα καθόταν πάντα συνοδηγός με το κάθισμα τέρμα πίσω και αρκετά ξαπλωτό, είναι τεράστιος σε διαστάσεις! Ο καημένος ο επιτελάρχης πίσω του δεινοπαθούσε
- έχει υπηρετήσει πέρα από Ειδ. Δυνάμεις σε πολύ δύκολες θέσεις πχ. διοικητής Μηχ. Μεραρχίας στον Β. Έβρο (16η αν θυμάμαι καλά), διοικητης Β΄ ΣΣ (υποτίθεται δύναμη ταχειας αντίδρασης της Ελλάδας που αποδίδεται στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση κρίσης)
Στο ότι είναι ΠΑΟΚ μας τα χαλάει μόνο.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
μ αρέσει που προσπαθούν να νοικοκυρέψουν τον ΕΣ
έχουν χιούμορ τελικά...
Και δεν είναι τίποτα για γέλια!,,,,,,,ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΚΑΙ ΣΈΝΑ ΚΑΙ ΜΈΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΣ!ε καλά με το 'αποφασίζω & διατάζω' όλα νοικοκυρεύονται...εδώ ακόμη νοσταλγούμε την 7ετία των έργων, σκολείων ακι εκκλησιών...
Τώρα σοβαρά πιστεύεις οτι ο στρατός μπορεί να νοικοκυρευτεί;; Στο στρατό νοικοκύρεμα σημαίνει σφουγγάρισμα ,ασβέστωμα και τέντωμα κουβέρτας...
Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πράγμα που έχει ο Έλληνας είναι ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ...με την λογική εγώ και κανένας άλλος κανείς δεν πρόκειται να σφουγγαρίσει, ασβεστώσει κλπ (όχι μόνο στον στρατό αλλά και γνεικά σε αυτό το #$^@# κράτος). Εδώ έρχονται μερικοί και λένε ότι μας χρειάζεται χούντα.
Γιατί άραγε όλοι οι άλλοι λαοί τα καταφέρνουν χωρίς βούρδουλα?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πράγμα που έχει ο Έλληνας είναι ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ...με την λογική εγώ και κανένας άλλος κανείς δεν πρόκειται να σφουγγαρίσει, ασβεστώσει κλπ (όχι μόνο στον στρατό αλλά και γνεικά σε αυτό το #$^@# κράτος). Εδώ έρχονται μερικοί και λένε ότι μας χρειάζεται χούντα.
Μπερδευεσαι!
Αλλο ο λαος και αλλο ο στρατος. Οταν στον στρατο σου πουνε χοροπηδα, θα χοροπηδηξεις γιατι ετσι! Γιατι εισαι ο κατωτερος και ο αλλος ειναι ο ανωτερος. Λεγεται και chain of command. Φαντασου τωρα στο πεδιο της μαχης να εχεις τον καθε εξυπνακια να διατυπωνει τις διαφωνιες του και να θελει εξηγησεις και γλυκομιλητο τροπο Mass casualties θα γινουνε!!!Μην μπερδευετε τους ρολους σας μεσα στον στρατο με το 'εξω'. Αλλη η φιλοσοφια και οι αναγκες διοικησης...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μπερδευεσαι!
Αλλο ο λαος και αλλο ο στρατος. Οταν στον στρατο σου πουνε χοροπηδα, θα χοροπηδηξεις γιατι ετσι! Γιατι εισαι ο κατωτερος και ο αλλος ειναι ο ανωτερος. Λεγεται και chain of command. Φαντασου τωρα στο πεδιο της μαχης να εχεις τον καθε εξυπνακια να διατυπωνει τις διαφωνιες του και να θελει εξηγησεις και γλυκομιλητο τροπο Mass casualties θα γινουνε!!!Μην μπερδευετε τους ρολους σας μεσα στον στρατο με το 'εξω'. Αλλη η φιλοσοφια και οι αναγκες διοικησης...
Δεν μπερδεύομαι, επειδή συμφωνώ απολύτως με αυτό που λες επισημαίνω ότι ο κλασσικός ο μ*$&#%^&ς ο Έλληνας κάνει το 'έξυπνο' στον στρατό (γι αυτό είναι σε αυτά τα χάλια) πόσο μάλλον στην ιδιωτική του ζωή, καταλήγοντας ότι με τέτοιους πολίτες-οπλίτες τέτοιο μπ*&%&λο κράτος-στρατό θα έχουμε....και μας αξίζει
Αντίδραση, εγωισμός και το κακό συναπάντημα παντού εντός κι εκτός στρατού (κι όχι μόνο από κληρωτούς αλλά κι από στελέχη)
-
Απ'ότι ξέρω αυτή η νοοτροπία του θα πηδήξεις επειδή το θέλω εγώ στο στρατό απαγορεύεται.Οι παλιοί θα ξέρουν ότι πριν πολλά χρόνια αυτό το φαινόμενο ήταν μέρος της εκπαίδευσης.Ισως καπου και πριν μερικα χρόνια.
Θέλω να πώ ότι υπάρχει η θεία φώτιση για καλύτερη νοοτροπία και έχει γίνει κάτι σοβαρο πάνω σε αυτό.
Η παραγωγή φόβου στο στρατό έπαψε να υπάρχει εκτός ίσως μερικών εξαιρέσεων .
Η παρουσία νέου αίματος και οι περισσότερες απαιτησεις σε τεχνολογία έχουν βελτιώσει σε κάποιο βαθμό τα πραγματα.Δεν χωράνε παραλογες απαιτησεις πλεον!
Εγωισμός σίγουρα υπάρχει και θα υπάρχει όπως και η καλοπέραση.
Έχω ξαναπεί ότι η παρουσία δεκάδων ουζερι ανα οικοδομικό τετράγωνο δηλώνει την νοοτροπία του έλληνα.Δεν μπαίνει ο έλληνας σε περιορισμούς και καλούπια.
Ακόμα και οι εκλογές είναι ενα μπαλάκι που πετά η μια κυβέρνηση στην άλλη όταν έρχονται τα δύσκολα.
Τι να σου κάνει και ο στρατός ! -
Απ'ότι ξέρω αυτή η νοοτροπία του θα πηδήξεις επειδή το θέλω εγώ στο στρατό απαγορεύεται.Οι παλιοί θα ξέρουν ότι πριν πολλά χρόνια αυτό το φαινόμενο ήταν μέρος της εκπαίδευσης.Ισως καπου και πριν μερικα χρόνια.Δεν το εθεσα σωστα... δεν το αναφερω με την λογικη χωσιματος/αγγαρειας παρα μονο με την λογικη υπακοης σε μια εντολη χωρις πολλα σουξου μουξου
Αλλα μιας και το ανεφερες... ναι στον δικο μας στρατο γινεται καταχρηση και παραποιηση της καλως εννοουμενης στρατιωτικης πειθαρχιας... με αποτελεσμα καψωνια και πολλες αλλες μαλατσιες... τα οποια φυσικα και εχουν αντικτυπο. Στην αεροπορια που εισαι ισως ειναι καλυτερα τα πραγματα.... οι στραταιοι παντως εχουν ακομα θεματα.
-
Δεν χωράνε παραλογες απαιτησεις πλεον!καλό...
ναι στον δικο μας στρατο γινεται καταχρηση και παραποιηση της καλως εννοουμενης στρατιωτικης πειθαρχιας...
Αυτό εννοούσα...
Τι να σου κάνει και ο στρατός !
Σε αυτό βέβαια δεν έχεις και άδικο...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
O νέος Αρχηγός ΓΕΣ είναι ΟΛΑ τα λεφτά, και αν παρακολουθούσατε λίγο από κοντά, θα καταλαβαίνατε γιατί το λέω αυτό. Είχα -την τύχη- την ευκαιρία να τον γνωρίσω κάπου και δυστυχώς κατάλαβα πώς είναι ένας σοβαρός άνθρωπος στον ΕΣ περιτριγυρισμένος από ρεμάλια και κολλημένους.
Όχι, το ότι είναι ΠΑΟΚι δεν είναι σημαντικός λόγος.
Στο ότι είναι ΠΑΟΚ μας τα χαλάει μόνο.
Αν δεν ήταν ΠΑΟΚ, μερικές μονάδες ταχείας ξάπλας αξιωματικών και στρατιωτών που υπάγονται στη 1η Στρατιά, δεν θα είχαν Νόβα όμως!
Ο άνθρωπος είναι ζωντανή απόδειξη διαχείρισης έμψυχου δυναμικού. Και από όσο ξέρω, δεν τον ενδιαφέρουν οι 'τύποι', αλλά η δουλειά. Και αυτό επιτυγχάνεται αν έχεις -λέει- τους υπαλλήλους σου (πληρωτέους με 1100-2400, αλλά και 'πληρωτέους' με 8,62) ευχαριστημένους.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο άνθρωπος είναι ζωντανή απόδειξη διαχείρισης έμψυχου δυναμικού. Και από όσο ξέρω, δεν τον ενδιαφέρουν οι 'τύποι', αλλά η δουλειά. Και αυτό επιτυγχάνεται αν έχεις -λέει- τους υπαλλήλους σου (πληρωτέους με 1100-2400, αλλά και 'πληρωτέους' με 8,62) ευχαριστημένους.
Αν η ηγεσία του στρατεύματος κατάλαβε αυτό το μεγάλο μυστικό, τότε τι να πω... Μπράβο! γίνονται και θαύματα!
-
Οι αξιωματικοί -και υπ- που συζήτησα, καθώς μας είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση μερικά από αυτά που ακούσαμε για τον κ.Φραγκούλη, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν, σε αντίθεση με κυρίως τον τελευταίο Α/ΓΕΣ.
Μάλιστα, οι 7 διανυκτερεύσεις/υπηρεσίες το μήνα δεν ήταν και 'μάννα' για αυτούς που πέτυχα εγώ, καθώς έκαναν μόνο 4 ως τώρα. Παρ' αυτά, διατηρούσαν τις καλές συστάσεις.
-
Επανέρχεται το ένδοξο σώμα του Ιππικού στο Στρατό
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009, 19:49
Μονάδα Ιππικού έχει αποφασίσει να συστήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με έδρα τον Αυλώνα Βοιωτίας. Το εγχείρημα όμως, το οποίο έχει ήδη λάβει προέγκριση, ανεστάλη λόγω προεκλογικής περιόδου.
Η πατρότητα της ιδέας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτρη Γράψα, την οποία κατόπιν συστάσεώς του υιοθέτησε και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης.
Τα συμπαθή τετράποδα δεν πρόκειται φυσικά να προελάσουν κατά εχθρικών στρατευμάτων, αλλά, αφού εκπαιδευτούν, προορίζονται να συμμετάσχουν σε επιδείξεις, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Τα «καπρίτσια» των στρατηγών
Η ράτσα αλόγων έχει επιλεγεί με γνώμονα το εντυπωσιακό μέγεθος, την υπακοή και την ευκολία εκπαίδευσης και δεν είναι άλλη από αυτή που χρησιμοποιούν τα έφιππα τμήματα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, του Βελγίου και της Βρετανίας.
Τα άλογα αυτά, δεν ανήκουν στις «ευγενείς» ράτσες των ιπποδρόμων και των στάβλων της αριστοκρατίας, αλλά είναι φτιαγμένα για βαριές δουλειές και διακρίνονται για την αντοχή τους και τη γεροδεμένη κατασκευή τους.
Ωστόσο, η τιμή τους δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη και κυμαίνεται από 10 μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ το «κομμάτι». Αν αναλογιστούμε ότι για να συσταθεί μία ίλη επιδείξεων χρειάζονται 100 περίπου άλογα, ότι πρέπει να κατασκευαστούν υποδομές και στάβλοι, να εκπαιδευτούν αξιωματικοί κλπ, το κόστος ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Είναι γνωστό ότι η Αεροπορία, εδώ και καιρό, προσπαθεί να συγκροτήσει ένα σμήνος σύγχρονων αεροσκαφών για επιδείξεις, ανάλογο εκείνων που εντυπωσιάζουν με τους ελιγμούς τους τα πλήθη στο εξωτερικό. Ότι τα Όπλα μεταξύ τους διατηρούν τις παραδοσιακές αντιζηλίες τους, είναι επίσης γνωστό.
Ήταν λοιπόν φυσικό κάποια στιγμή, ένας στρατηγός περισσότερο παραδοσιακός από τους υπόλοιπους, να φανταστεί πως στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει και μονάδα ιππικών επιδείξεων κατά τα πρωσικά πρότυπα του Φερδινάνδου του Μέγα. Άλλωστε, τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια του κρατικού κορβανά.
«Όλα τά ‘χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε»
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα βρισκόταν σε τελικό στάδιο, όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξήγγειλε πρόωρες εκλογές. Όπως είναι φυσικό, το ζήτημα «πάγωσε». Όμως, η ιδέα είχε προλάβει να «μεταλαμπαδευτεί» στη νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ.
Η zougla.gr απευθύνθηκε στο ΓΕΕΘΑ το οποίο δήλωσε άγνοια, λέγοντας με χιούμορ ότι τα άλογα θα δοθούν ως αντισταθμιστικά οφέλη, όταν η Πολεμική Αεροπορία αγοράσει τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά… F-35!
Το θέμα διέψευσε και το καθ’ ύλην αρμόδιο ΓΕΣ, λέγοντας ότι το ζήτημα των αλόγων στον ελληνικό Στρατό έχει λήξει εδώ και δεκαετίες και μόνο κατ΄ ευφημισμόν χρησιμοποιείται η ονομασία «Διεύθυνση τεθωρακισμένων-ιππικού», για να δείξει την ευγενή καταγωγή των τεθωρακισμένων που αντικατέστησαν στην τακτική μάχη το Ιππικό.
Όμως οι πληροφορίες επιμένουν και μάλιστα ορισμένοι εμπλέκουν ακόμη και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιππασίας, Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη. Αν και το περιβάλλον της υπουργού το διαψεύδει κατηγορηματικά, ο κ. Κούβελος φέρεται να έχει μεσολαβήσει για την προμήθεια των δυσεύρετων αυτών αλόγων, τα οποία μπορεί να διαθέσουν μόνο 2-3 έμποροι στον κόσμο.
Σημειώνεται ότι η ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τομέα. Μάλιστα, πρόσφατα σε αυτήν απευθύνθηκε η κυβέρνηση της Συρίας, η οποία σκοπεύει να προμηθευτεί τα ίδια άλογα.
-
Σωστη κινηση.Επίσεις μπορούνε να επαναφερουν τους 'πελταστες' και τους 'ροπαλοφόρους'
-
Επίσης μην ξεχάσουν και τους τοξότες.
Που ξέρεις μπορεί να καταφέρουν να καταρίψουν και κανένα f16.
Περί Θητείας [#3]