-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ειλικρινά δεν θέλω να το παίξω ο καλός του χώρου αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέτε ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι κάθε μοίρα - επιστασία δουλεύει ανάλογα με το ποιος την διοικεί (κακός αλλά έτσι είναι) και μπορείς ακόμα και μέσα στον ίδιο σχηματισμό να βρεις καλά οργανωμένες επιστασίες ή απλά απαράδεκτες. Όσο για τους ΕΠΟΠ μην είστε τόσο αυστηροί. Είναι για μας μεγάλο βοήθημα και σε μεγάλο βαθμό από εμάς εξαρτάτε πως θα προσαρμοστούν τι νοοτροπία θα αποκτήσουν (ιδίως στην αρχή της πρόληψης τους) και πως θα αποδώσουν. Πολλά από αυτά τα παιδιά έρχονται (ιδίως στο τεχνικό κομμάτι) να δώσουν μεγάλη βοήθεια έτοιμοι μάλιστα και καταρτισμένοι επαγγελματίες χωρίς την ανάγκη πολύμηνων εκπαιδεύσεων εν μέσω μάλιστα πολλών 24ωρων υπηρεσιών που κάνουν το εγχείρημα συχνά να καρκινοβατεί. Καλοί και κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Επίσης οι κακοί προϊστάμενοι και δει οι χωρίς κατάρτιση στον τομέα τους διαλύουν κάθε επιστασία και κουτσαίνουν όλο το οικοδόμημα. Στο στρατό μπορεί να είναι ποιο έντονα τα φαινόμενα ή απλά να αναδεικνύονται περισσότερο. Σας το λέω συχνά μην τσουβαλιάζετε τους πάντες!!! Ο στρατός εκτελεί πολλές και απαιτητικές εργασίες που θέλουν καλή κατάρτιση, μεγάλο κόπο και συχνά κάτω από κακές και αντίξοες συνθήκες. Το ότι δεν καταβάλετε από όλους η επιθυμητή προσπάθεια είναι αλήθεια αλλά μην μηδενίζουμε κανένα**. Ο σωστός ηγέτης - προϊστάμενος (ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τον) μπορεί να πάρει από όλους ωφέλιμη εργασία αρκεί να ξέρει πως. **
Κανένας δεν πιστεύω ότι είναι άχρηστος, απλά όταν οι συνθήκες ευνοούν τον φυγόπονο θα φροντίσει να αράξει. Αυτό γίνεται παντού και όχι μόνο στο στράτευμα!!!Συμφωνώ απολύτως. Ωστόσο, το bold, πόσο συχνό φαινόμενο είναι στο στρατό;;;;; Προσωπικά το είδα μόνο σε έναν λοχαγό. Από τους καμιά 15-20αριά που είχαμε συνολικά στις 2 μονάδες... Να μην πιάσω τους διοικητές...
-
Ηλεκτρονικά συστήματα ενεργοποιεί ο Στρατός για να μπλοκάρει τη χρήση των κινητών
*Τους γνωστούς «κόφτες», αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να μπλοκάρουν την ανεξέλεγκτη λειτουργία των κινητών στις μονάδες, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο.Όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα της Τετάρτης, πρόκειται για ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίζουν όσα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα σε χώρους όπως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στους οποίους απαγορεύεται πλην εξαιρέσεων η χρήση κινητής τηλεφωνίας.
..........*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ηλεκτρονικά συστήματα ενεργοποιεί ο Στρατός για να μπλοκάρει τη χρήση των κινητών
*Τους γνωστούς «κόφτες», αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να μπλοκάρουν την ανεξέλεγκτη λειτουργία των κινητών στις μονάδες, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο.Όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα της Τετάρτης, πρόκειται για ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίζουν όσα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα σε χώρους όπως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στους οποίους απαγορεύεται πλην εξαιρέσεων η χρήση κινητής τηλεφωνίας.
..........*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244Ναι και τι ακριβως θα αλλαξει? Απλα θα μαζευονται ολοι σε χωρους οπου δεν μπλοκαρονται τα κινητα... thats all
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
H κρεμαστη εχει μονο ενα φυλακιο ΗΠ, εκτος απο εμρικα τζιτζικια που φυλανε εξ.σκοπια εκει, οι αλλοι ειναι με κανονικη μεταθεση ΔΒ.
θα βγουμε και γνωστοι?
όχι ρε συ, εγώ είμαι νέος...
ψαράς θες να πεις
γιατι ρωτουσες?
Nέος σε ηλικία.
Ήμουν ρόδο και δεν θυμάμαι μονάδα στην Κρεμαστή γι αυτό. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[...]Πως να σεβαστεις τον αθλιο εκεινο τυπο που εδωσε αδεια βολής στο πυροβόλο την ωρα που εκεινο σκοπευε αντι για τον στοχο (σε νυχτερινη βολη) στο απέναντι μοναστηρι;[...]ίσως και να ήταν ο μόνος που θα σεβόμουνα μεσα στον ΕΣ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα της Τετάρτης, πρόκειται για ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίζουν όσα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα σε χώρους όπως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στους οποίους απαγορεύεται πλην εξαιρέσεων η χρήση κινητής τηλεφωνίας.
..........[4Χαχαχαχα..
Πάλι χτύπησαν οι γελοίοι δημοσιογράφοι παντογνώστες!!!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Πως να σεβαστεις τον αθλιο εκεινο τυπο που εδωσε αδεια βολής στο πυροβόλο την ωρα που εκεινο σκοπευε αντι για τον στοχο (σε νυχτερινη βολη) στο απέναντι μοναστηρι;[...]
ίσως και να ήταν ο μόνος που θα σεβόμουνα μεσα στον ΕΣ
Περισυ,καποιος αλλος τσακαλος,το πέτυχε.Το ειχαν στις ειδησεις.Φυσικα τα βληματα ηταν εκπαιδευτικα,χωρις εκρηκτικη γομωση,και το βιντεο που ειχε προβληθει στην τηλεοραση,εδειχνε μια καλη τρυπα σε τοιχο και ενα ξυλινο κουφωμα.
Και αυτο ειναι απίστευτο σφαλμα στον χειρισμο,διοτι,οσες φορες (ναι,δεν ηταν μονο ούτε δυο)πυροδωτηθηκε βλήμα κατα του μοναστηριου,πάντα επεφτε πολύ κοντα,λογω μεγαλης διαφορας απόστασης που ειχε απο τον κανονικο στοχο,και επειδη το νυχτερινο σκοπευτικο ηταν ρυθμισμενο χειροκινητα στην απόσταση του στοχου.Οπότε,ποτε δεν εφτανε ως εκει.
Πέρισυ,τι σκατα κανανε,ποιός ξερει. -
Μπορεί να είχαν βάλει στοιχημα ποιος θα το καταφέρει!
Ρε συ Ανδρεα, τι σειρά ήσουν;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μπορεί να είχαν βάλει στοιχημα ποιος θα το καταφέρει!Ρε συ Ανδρεα, τι σειρά ήσουν;
Αν ηθελε καποιος να το χτυπήσει ηθελημενα,ηταν πανευκολο Θανο.
Επίσεις,αν ηθελε καποιος να μην πυροδωτηθει ποτε βλήμα κατα του μοναστηριου αυτου,δεν ειχε παρα να ειδοποιει τους καλογερους που το συντηρουν,να σβηνουν αυτη τη ρημαδα τη λαμπα,που εδινε ακριβως το ιδιο ειδωλο με το λαμπάκι που αναβε στο 'στοχο-τραινο',στα νυχτερινα μας σκοπευτικα.
Και ομως,καθε φορα που ειχαμε νυχτερινες βολές,το μοναστηρι ειχε αναμενη τη λαμπα. -
209; Και πρόλαβες εκεί τους ΕΠΟΠ; Μήπως εννοείς του ΕΠΥ ; (αναφέρομαι σε προηγούμενο post σου φυσικά)
Γιατι εγω 272 και μόνο ακουστά τους είχα... οτι είχαμε (όπου και αν πήγα) ήταν ΕΠΥ. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
209; Και πρόλαβες εκεί τους ΕΠΟΠ; Μήπως εννοείς του ΕΠΥ ; (αναφέρομαι σε προηγούμενο post σου φυσικά)
Γιατι εγω 272 και μόνο ακουστά τους είχα... οτι είχαμε (όπου και αν πήγα) ήταν ΕΠΥ.Tους 'πενταετεις' γνωρισα.Δεν θυμαμαι ακριβως τα αρχικα που ειχαν,και μαλλον τους μπέρδεψα με τους ΕΠΟΠ.
Τι ειναι αυτοι οι ΕΠΟΠ;Δεν ειναι το ιδιο με τους ΕΠΥ;Και αν οχι,σε τι διαφερουν;Δεν ειναι και αυτοι έφεδροι μακρας θητείας;(οχι οτι ειμαι σιγουρος οτι τους ονομαζανε και ΕΠΥ τοτε)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιατι εγω 272 και μόνο ακουστά τους είχα... οτι είχαμε (όπου και αν πήγα) ήταν ΕΠΥ.Tους 'πενταετεις' γνωρισα.Δεν θυμαμαι ακριβως τα αρχικα που ειχαν,και μαλλον τους μπέρδεψα με τους ΕΠΟΠ.
Τι ειναι αυτοι οι ΕΠΟΠ;Δεν ειναι το ιδιο με τους ΕΠΥ;Και αν οχι,σε τι διαφερουν;Δεν ειναι και αυτοι έφεδροι μακρας θητείας;(οχι οτι ειμαι σιγουρος οτι τους ονομαζανε και ΕΠΥ τοτε)
ΕΠΥ ήταν για 5 χρόνια (αν ήθελαν κάθονταν και άλλο)
Ενώ οι ΕΠΟΠ είναι (αν θυμάμαι καλα) για 10 χρονια. Αλλά η διαφορά ειναι στους βαθμούς... και οτι κανουν κανονικα σκοπια κτλ...
Εμας τότε οι ΕΠΥ μονο τιποτα αρχιφύλακες φυλακίου έκαναν... -
Οι δικοι μας ΕΠΥ,καναν και σκοπιές.Οχι οσες καναμε οι εμεις βεβαια,αλλα κανανε που-καιπου.Περισσοτερο ομως,δεκαενεις αλλαγης,περιπολα και τετοια.
Ο ιδιος δηλαδη τυπος στρατιωτικων με τους ΕΠΥ ειναι και οι ΕΠΟΠ,με περισσοτερο χρονο θητειας. -
Χμ... Λογικά θα ηταν στην κρίση του κάθε Αξιωματικου πως θα τους ¨δουλέψει¨...
Η μόνη διαφορά στους ΕΠΥ που είδα στις μονάδες που πήγα, ήταν στο Νατο, που εκεί δεν έκαναν απλά τίποτα...
Εδιτ: Βέβαια ούτε εμείς κάναμε εκεί τίποτα...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μπορεί να είχαν βάλει στοιχημα ποιος θα το καταφέρει!
Ρε συ Ανδρεα, τι σειρά ήσουν;
Αν ηθελε καποιος να το χτυπήσει ηθελημενα,ηταν πανευκολο Θανο.
Επίσεις,αν ηθελε καποιος να μην πυροδωτηθει ποτε βλήμα κατα του μοναστηριου αυτου,δεν ειχε παρα να ειδοποιει τους καλογερους που το συντηρουν,να σβηνουν αυτη τη ρημαδα τη λαμπα,που εδινε ακριβως το ιδιο ειδωλο με το λαμπάκι που αναβε στο 'στοχο-τραινο',στα νυχτερινα μας σκοπευτικα.
Και ομως,καθε φορα που ειχαμε νυχτερινες βολές,το μοναστηρι ειχε αναμενη τη λαμπα.Ρε τους αλήτες στο μοναστήρι τολμούσαν να έχουν και λάμπα!
-
Γιά να συνοψiσουμε λοιπόν.
Οι αξιωματικοί είναι καθiκια ,εκτός από μερικούς πού ίσως να είναι καί άνθρωποι της προκοπής.
Οι υπαξιωματικοί μιά από τα ίδια .
Οι εποπ και οι επυ απλά δεν κάνουν τίποτα.
Καί φυσικά είναι και άσχετοι καί ανεκπαιδευτοι όλοι τους!
Οι δε φαντάροι ,ούτε που τους νοιάζει !
Τελικά βρε παιδιά ποιοί δουλεύουν στο στρατό? Πέστε μου καί μένα να μάθω!Προσοχή στην απαντηση γιατί θα πέσει πολύ γέλιο και συγνώμη κιόλας!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
H κρεμαστη εχει μονο ενα φυλακιο ΗΠ, εκτος απο εμρικα τζιτζικια που φυλανε εξ.σκοπια εκει, οι αλλοι ειναι με κανονικη μεταθεση ΔΒ.
θα βγουμε και γνωστοι?
όχι ρε συ, εγώ είμαι νέος...
ψαράς θες να πεις
γιατι ρωτουσες?
Nέος σε ηλικία.
Ήμουν ρόδο και δεν θυμάμαι μονάδα στην Κρεμαστή γι αυτό.Δεν ηταν για τους πολους αυτο...ηταν μονο για τους μαχιμους
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τελικά βρε παιδιά ποιοί δουλεύουν στο στρατό? Πέστε μου καί μένα να μάθω!
Δουλευουν,οποιοι πιαστουνε στο φιλότιμο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Eπιεικώς!
Καί επειδή δεν θέλω να γράφω πάλι απλά σού λ'εω ότι στο στρατό το φιλότιμο πάει έσβησε!
Αυτά που πρέπει να γίνουν θα γίνουν και την δουλειά που έχει αναλάβει κάποιος θα την κάνει.Αν δεν ελένχεται ίσως θα λουφάρει .Αυτό το πιστεύω .
Και μην μου πείς ότι από τούς πιλότους μέχρι τους εποπ υπόλογους τούς εφοδιαστές και τούς τεχνικούς μέχρι τον απλο φανταρο οδηγό ότι όλοι δουλεύουν με το φιλότιμο ως κίνητρο γιατί θα πέσει φωτιά να σε κάψει!
Εκτός αν αυτοί δεν είναι στρατός! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και ομως,καθε φορα που ειχαμε νυχτερινες βολές,το μοναστηρι ειχε αναμενη τη λαμπα.
Ήθελαν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε! Αλλά εσείς κάνατε 20 χρόνια για να πετύχετε σωστά το στόχο!
:iconcool: >>
Eπιεικώς!
Καί επειδή δεν θέλω να γράφω πάλι απλά σού λ'εω ότι στο στρατό το φιλότιμο πάει έσβησε!
Αυτά που πρέπει να γίνουν θα γίνουν και την δουλειά που έχει αναλάβει κάποιος θα την κάνει.Αν δεν ελένχεται ίσως θα λουφάρει .Αυτό το πιστεύω .
Και μην μου πείς ότι από τούς πιλότους μέχρι τους εποπ υπόλογους τούς εφοδιαστές και τούς τεχνικούς μέχρι τον απλο φανταρο οδηγό ότι όλοι δουλεύουν με το φιλότιμο ως κίνητρο γιατί θα πέσει φωτιά να σε κάψει!
Εκτός αν αυτοί δεν είναι στρατός!Δουλεύουν όσοι δεν μπορούν να το αποφύγουν. Απλώς αυτοί που δεν έχουν φιλότιμο ή δεν έχουν κάποιον να τους φέρει στο φιλότιμο δουλεύουν με τον τρόπο του ΕΣ. Δηλαδή εντελώς παράλογα και άνευ ουσίας. Και επειδή αυτό είναι η συντριπτική πλειοψηφία, γι' αυτό και επικρατεί αυτό το μπάχαλο που όλοι λέμε τόσο καιρό, αλλά αρνείσαι να δεχτείς...
Δεν μίλησε κανείς για πιλότους πχ που λες εσύ. Επίσης κανείς δεν είπε πως παντού στις ΕΔ επικρατεί μπάχαλο. Πάντως, δεν έχω γνωρίσει άτομο που να υπηρέτησε στο στρατό και να μην συμφωνεί με την άποψή μου ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία των μόνιμων δεν είναι ικανοί για τίποτα. Όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Τα πράγματα σε ναυτικό και αεροπορία είναι σαφώς καλύτερα.
Περί Θητείας [#3]