-
Και φυσικα υπαρχουν και περιπτωσεις οπου στρατιωτης εκπαιδευομενος χτυπηθηκε απο αλλο στρατιωτη ,το αναφέρει και αντι να τιμωρηθεί ο ενοχος φτανει το θυμα να πηγαινει ψυχιατρείο και να παιρνει με το έτσι θελω χωρις να εχει τιποτα ι1, αναβολή.Πραγματικο γεγονος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο νόμος δηλώνει ότι όλοι οι Έλληνες άρρενες υποχρεούνται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.Κατ'αρχάς μιλάμε για το σύνταγμα και όχι για κάποιο νόμο,και μετά δεν αναφέρει για άρρενες.Όλοι οι Έλληνες που μπορούν λέει.
Επομένως και οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να υπηρετήσουν αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο τη γλιτώνουν εις βάρος των ανδρών.Απο κει και πέρα το να θέλουν να σε εκπαιδεύσουν στην τέχνη του σκοτώνειν ενώ εσύ μπορεί να μη θέλεις είναι αντισυνταγματικό απο μόνο του και αντίκειται στις ελευθερίες του ατόμου.
Και μη μου πείτε οτι υπάρχει ο αντιρρησίας συνείδησης γιατί όλοι ξέρουμε οτι αν δηλώσεις κάτι τέτοιο σου κάνουν τη ζωή κόλαση. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Απο κει και πέρα το να θέλουν να σε εκπαιδεύσουν στην τέχνη του σκοτώνειν ενώ εσύ μπορεί να μη θέλεις είναι αντισυνταγματικό απο μόνο του και αντίκειται στις ελευθερίες του ατόμου.Μπορείς να κάνεις εναλλακτική θητεία, εκτός στρατοπέδου. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να μη μάθεις να σκοτώνεις ( ), αλλά να μην ξεβολευτείς.
-
Γιου καν'τ μπι σίριους...
-
Εγω παντως σε 20 μηνες δεν εμαθα να σκοτωνω ανθρωπο Δυο φορες καναμε βολες και μετα οδηγηση , εχω 100000+χλμ στην Πολεμικη Αεροπορια .
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Επομένως και οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να υπηρετήσουν αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο τη γλιτώνουν εις βάρος των ανδρών.
Μην το λετε αυτο ρε γμτ, εδω θελουμε να γλιτωσουμε κοσμο απ'το παιδομαζωμα, θα τους βοηθησουμε να παρουν κι αλλο (τις γυναικες) ;
αλλά να μην ξεβολευτείς.
σκατα σε οσους ξεβολευονται
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω παντως σε 20 μηνες δεν εμαθα να σκοτωνω ανθρωπο Δυο φορες καναμε βολες και μετα οδηγηση , εχω 100000+χλμ στην Πολεμικη Αεροπορια .(Άσχετο) BILL τι σειρά ήσουν;
-
Β 95 Τριπολη,Τατοι,Τριπολη,Καισαριανη,Τριπολη.
Πολυταξεδευμενος
-
Παρεξήγηση.'Αμυνεσθε περί πατρις' .Και φυσικα οχι με χατροπόλεμο!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μην το λετε αυτο ρε γμτ, εδω θελουμε να γλιτωσουμε κοσμο απ'το παιδομαζωμα, θα τους βοηθησουμε να παρουν κι αλλο (τις γυναικες) ;Άμα πήγαιναν και οι γυναίκες όμως θα ήταν ωραίος ο στρατός και θα πηγαίναμε και εθελοντικά , και επίσης η θητεία θα ήταν η μισή αφού θα υπήρχει διπλάσιο στράτευμα δηλαδή 4.5 μήνες.
Για ποιό λόγο δηλαδή τη γλιτώνουν αφού θέλουν ισότητα;
Όσο για το Ι5 είναι τόσο εύκολο όσο λέτε; Άν ήταν έτσι δε θα υπηρετούσε κανείς.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ο νόμος δηλώνει ότι όλοι οι Έλληνες άρρενες υποχρεούνται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Κατ'αρχάς μιλάμε για το σύνταγμα και όχι για κάποιο νόμο,και μετά δεν αναφέρει για άρρενες.Όλοι οι Έλληνες που μπορούν λέει.
Επομένως και οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να υπηρετήσουν αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο τη γλιτώνουν εις βάρος των ανδρών.Απο κει και πέρα το να θέλουν να σε εκπαιδεύσουν στην τέχνη του σκοτώνειν ενώ εσύ μπορεί να μη θέλεις είναι αντισυνταγματικό απο μόνο του και αντίκειται στις ελευθερίες του ατόμου.
Και μη μου πείτε οτι υπάρχει ο αντιρρησίας συνείδησης γιατί όλοι ξέρουμε οτι αν δηλώσεις κάτι τέτοιο σου κάνουν τη ζωή κόλαση.Σύνταγμα της Ελλάδος. Κεφάλαιο 2ο, Άρθρο 4ο, Παράγραφος 6η: 'Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με του ορισμούς των νόμων.'
Οι νόμοι ορίζουν κάθε άρρενα που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ως έχοντα την υποχρέωση στράτευσης. ΄
Αν δεν σου αρέσουν οι νόνοι είναι άλλο θέμα...
Σε ποιο σημείο αντίκειτε το Σύνταγμα στην εκπαίδευση στα όπλα και αντίσταση κατά του εχθρού;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε ποιο σημείο αντίκειτε το Σύνταγμα στην εκπαίδευση στα όπλα και αντίσταση κατά του εχθρού;Το σύνταγμα μιλάει και για την ελευθερία του ατόμου.
Το να σε αναγκάζουν να υπερασπιστείς την πατρίδα σου με τη χρήση βίας ενδέχεται να είναι αντίθετο με τη θέληση σου,άρα καταπιέζεται η ελευθερία σου.
Και υπάρχουν άνθρωποι που θα προτιμούσαν να τους σκοτώσουν ,απο το να σκοτώσουν οι ίδιοι.Το να τους στερήσεις αυτή την ελευθερία δεν είναι αντισυνταγματικό;Αλλά η γνώμη μου είναι οτι η συζήτηση είναι πιο πολύ θεωρητική.
Οι πιο πολλοί απο μας υπερετήσαμε παρά τη θέληση μας και αν είχαμε τη δυνατότητα να γλιτώσουμε θα το κάναμε. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
καθάρισες ρε ?
φρόντισε να μη λείπεις την επόμενη φορά να μας πεις ιστορίες
Xαλαρουιτα λεμε.
Πιο πολλες ιστοριες θα εχει ο mjacob παντως, εγω ζητημα να ειχα αμεση επαφη με δαυτους πανω απο 5 λεπτα συνολικα.Το δικο μου σχολιο αφορουσε τα περι ακρης. Στο Ι5, προσποιητο ή αληθινο, δεν τιθεται θεμα ακρης ο καθενας μπορει να το κανει.** Τα υπολοιπα που γραφεις εχουν συζητηθει πραγματικα ad nauseam και δεν θα καταληξουμε καπου, οποτε δε θα τα σχολιασω χαριν οικονομιας -τα επιχειρηματα και αντεπιχειρηματα ειναι γνωστα σε ολους λιγο πολυ-. **
Αυτο που θα πω ειναι οτι ατομα σαν τον kovathe και εμενα ειναι και για τον ιδιο το στρατο καλυτερα να βρισκονται εκτος στρατευματος@Μανο, δεν προσποιεισαι κατι, την αληθεια λες. Οι ιδιοι σε ρωτανε 'θελεις να υπηρετησεις αγορι μου;'
+1 σε ολο και ειδικα στο μπολντ.
Μπορείς να κάνεις εναλλακτική θητεία, εκτός στρατοπέδου. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να μη μάθεις να σκοτώνεις αλλά να μην ξεβολευτείς.
Για μαθε και πες μας τι περιλαμβανει η 'εναλλακτική θητεία' και τι χαρακτηρα εχει ακριβως και μετα ξανασυζηταμε πανω σε αυτο.
Με τα υπολοιπα τρολαρισματα σου δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω γιατι βαριεμαι (ναι, εχει πεσει τρελη βαρεμαρα τελευταια ).Όσο για το Ι5 είναι τόσο εύκολο όσο λέτε; Άν ήταν έτσι δε θα υπηρετούσε κανείς.
Οχι, ειναι ακομη πιο ευκολο
Απλα ο κοσμος δεν το ξερει και πιστευει ακομα γελοιους urban legends του στυλ 'θα σου παρουν το διπλωμα', 'θα στιγματιστεις', 'δε θα μπορεις να βγαλεις διαβατηριο' και αλλα ευτραπελα.
Τσεκαρε τους ομηροι:
http://www.omhroi.org/ -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Οι πιο πολλοί απο μας υπερετήσαμε παρά τη θέληση μας και αν είχαμε τη δυνατότητα να γλιτώσουμε θα το κάναμε.
θα ηταν ενδιαφερον να ειχαμε μια ενναλακτικη πραγματικοτητα οπου θα υπηρετουσε οποιος ηθελε...και να βλεπαμε τα αποτελεσματα μιας τετοιας 'ελευθεριας'... Υποπτευομαι πως πολλοι θα αναθεωρουσαν σχετικα με το τι θελουν και τι ακριβως γλυτωνουν
Βεβαια σιγα σιγα προς αυτο το σεναριο οδευουμε...
-
Μην ξεχνάμε ότι ο νόμος επίσης ορίζει εναλλακτική κοινωνική εργασία. Και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.
Edit: το αναφέρατε ήδη παραπάνω... Δυστυχώς είναι από εξαιρετικά δύσκολο εώς αδύνατο να πάρει κάποιος αυτό το μονοπάτι.
-
φυσικά και έχει εφαρμοστεί. Απλώς είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο διάστημα 'θητείας'.
-
Τουλάχιστον το Ι5 είναι πιο ειλικρινές από καραβυσματικές περιπτώσεις. Είναι πιο τίμιο να πας να ξεφτυλιστείς μπροστά σε ένα μάτσο καραβανάδες παρά να 'κάνεις θητεία' από το σπίτι σου και να το παίζεις και φαντάρος.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Για ποιό λόγο δηλαδή τη γλιτώνουν αφού θέλουν ισότητα;
Νομιζω εχει να κανει με την προστασια της μητροτητας. Καλως τη γλιτωνουν, το θεμα ειναι να μην πηγαινει κανεις που δε θελει, οχι να πηγαινουν κι αλλοι
+οο για τους ομηρους, τα παιδια εχουν βοηθησει απιστευτα πολλους απο εμας.
δειτε τους οδηγους ανυποταξιας και απαλλαγης οσοι ενδιαφερεστε, αξιζουν τον κοπο.
υγ περι εναλλακτικης: δεν ειναι μονο η διαρκεια, υπαρχουν κι αλλα προβληματα, πχ για ιδεολογικους λογους αιτησεις κατα κανονα απορριπτονται. ειναι ενας θεσμος που ουσιαστικα δημιουργηθηκε για να μη φυλακιζονται οι μαρτυρες του ιεχωβα.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Πιο πολλες ιστοριες θα εχει ο mjacob παντως, εγω ζητημα να ειχα αμεση επαφη με δαυτους πανω απο 5 λεπτα συνολικα.
Καλά εντάξει... τώρα που πλέον πραγματικά τους έχω σιχαθεί, και δεν μπορώ να μην τους κράζω όποτε λένε/κάνουν μαλακίες..... οι ιστορίες μαζεύονται με ταχύτατους ρυθμούς
[Βέβαια ελπίζω να καταφέρω να απολυθώ στο τέλος, γιατί μαζί με τις ιστορίες μαζεύονται κι άλλα πράγματα ] -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τουλάχιστον το Ι5 είναι πιο ειλικρινές από καραβυσματικές περιπτώσεις. Είναι πιο τίμιο να πας να ξεφτυλιστείς μπροστά σε ένα μάτσο καραβανάδες παρά να 'κάνεις θητεία' από το σπίτι σου και να το παίζεις και φαντάρος.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ξεφτιλιστείς (βλ. να το παίζεις καθυστερημένος, πρεζάκι, σχιζοφρενής κλπ)
Αρκεί να τους πεις 'εγώ σε περιβάλλον εγκλεισμού δεν την παλεύω. Αν με βάλετε μέσα, ή θα αυτοκτονήσω ή θα σκοτώσω κάποιον'.Ε... δεν νομίζω ότι παίζει να σε κατατάξουν
Σφραγιδούλα 'αγχώδης δυσπροσαρμογή επί εδάφους κοινωνικών προβλημάτων' και τέλος.
Περί Θητείας [#3]