-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
@Qsis...Οχι πάντα φίλε...Δεν υπάρχει 'κ.Στρατηγέ...'
Σωστα.Απο Ταξιαρχο και πάνω νομιζω δε λες κυριε...Τωρα ποια ειναι η λογικη δε ξερω...
-
Το ταξίαρχο πάντως εγώ τον έλεγα κύριο
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Έπρεπε να του πεις μάλιστα αρχηγέ μου
'Πες το Αρχηγούλη μου'
ΥΓ: 'Διατάξτε κ. Αρχηγέ' το ορθόν!
Aπορία... (ηλίθια)
Γιατί ο Στρατηγός δεν προσφωνείται 'κύριε' (εφόσον εξυπακούεται οτι είναι...) και ο Αρχηγός το χρειάζεται...?
Διότι η προσφώνηση 'Στρατηγός' θεωρείται τίτλος τιμής και όχι θέση. Αντίθετα ο κ. Αρχηγός είναι θέση κι ας είναι Στρατηγός στο βαθμό.Με άλλα λόγια, όταν Ο Στρατηγός (ο μόνος ε.ε. με 4 Αδαμάντινα Αστέρια) προσφωνείται ως ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ, η ορθή προσφώνηση είναι κ. Αρχηγέ. Το αυτό και για τους Κυρίους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ (με σειρά αρχαιότητας Κλάδων). Αντιθέτως, μετά την αποστρατεία τους είναι Στρατηγοί/Ναύαρχοι/Πτέραρχοι εν είδη του 'κύριε' προ του ονόματος.
-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Πρώτα Εύβοια. Μετά Αθήνα.
Το στρατόπεδο είναι 15ΚΜ από το σπίτι.
Επίσης έχω 2 καρκινοπαθείς στο σπίτι και όταν μπήκα είχε βγει ο πατέρας μου από σοβαρή εγχείρηση και έκανε θεραπείες.
Τελευταία έξοδο πήρα τον Αύγουστο.
Θες να μάθεις κάτι άλλο ή σε βολεύει το σφύριγμα?Ναι αγόρι μου,με το να είισαι σεένα φόρουμ για όλη σου την θητεία και να κλαίγεσαι δεν κερδίζεις κάτι όμως.Υπάρχουν παλλικαράκια στην Πλάτη,στη Λήμνο , στο Καστελόριζο κλπ κλπ με εξίσου σημαντικά προβλήματα και με όλα τα λεγόμενα σου τους προσβάλλεις.Όσο για κάτι σχόλια για καραβανάδες κλπ αστο δεν φτάνεις.Ευτυχώς που δεν μπήκες σε παραγωγική Σχολή όπως άνετα θα μπορούσες να κάνεις,όπως είπες, γτ θα πληρωνόταν κι άλλος ένας τσάμπα.Τεσπα, χαρήκαμε που απαλλάχτηκε ο Στρατός από άλλο ένα... Περαστικά στους γονείς σου, να είναι όλα περαστικά και απο δω και πέρα να σου πάν όλα καλά εύχομαι
Να σε ενημερώσω πως δεν χρειάζεται να με διαβάζεις. Το αν θα κλαίγομαι ή όχι και το αν κερδίζω κάτι από αυτό είναι δικό μου θέμα.
Όταν θα κινδυνεύει η δικιά σου αδερφή να πεθάνει και δεν θα μπορείς να είσαι εκεί τότε να σκεφτείς εσύ πως υπάρχουν άλλοι με τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα και να νιώθεις καλύτερα. Εγώ είμαι εγωίσταρος του κερατά και με ενδιαφέρουν τα δικά μου προβλήματα.
Αν έμπαινα πρώτον θα πήγαινα αστυνομία και δεύτερον σημαίνει πως θα το είχα διαλέξει για δουλειά και άρα θα την έκανα όσο πιο σωστά μπορούσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πληρωνόμουν τσάμπα.
Εσύ μπορεί να χάρηκες. Το αν χάρηκαν εκεί που ήμουν άσε να το ξέρω καλύτερα εγώ και όσοι ήταν μαζί μου.Δεν νομίζω ότι μία κήλη δίσκου σε κάνει γιωτά και να είσαι με αυτη τη καραμελα συνεχεια.
Βέβαια δεν έχει και τόση σημασία τι νομίζεις αλλά το τι λέει ο νόμος, οι 4 γιατροί όπως και η επιτροπή που με είδε.
Θα μπορούσα άνετα να κάθομαι όλη μέρα όπως μου είχαν πει και οι γιατροί να κάνω αλλά δυστυχώς όταν κάνω κάτι έχω την τάση να το κάνω όσο πιο καλά μπορώ και να μην απογοητεύω τους άλλους.Την καραμέλα της Αθήνας ακόμα αδυνατώ να την καταλάβω.
Σπάνια κοιμόμουν σπίτι μου. Σίγουρα πολύ λιγότερες φορές για παράδειγμα από ένα παιδί που γνώρισα που υπηρετούσε στη Σαμοθράκη και είχε 110 μέρες άδεια. -
mpampinos κοψε την κλαψα κι οταν πας κι εσυ φανταρος (που σ'επιασε ο πονος για τα παιδια στην παραμεθοριο ) τα ξαναλεμε
-
αυτοί που ερχόταν 9η ταξιαρχία από Έβρο έβριζαν με το πόσο μέσα-έξω μας πήγαινε
μπορεί να είσαι πιο κοντά στο σπίτι σου, αλλά να είναι χειρότερα -
Καλός πολίτης Νικόλα. Όπως λέει και ο μεγιστοτιτανοτεράστιος Σάκης 'τώρα αρχίζουν τα δύσκολα'
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
αυτοί που ερχόταν 9η ταξιαρχία από Έβρο έβριζαν με το πόσο μέσα-έξω μας πήγαινε
μπορεί να είσαι πιο κοντά στο σπίτι σου, αλλά να είναι χειρότεραακόμα και σε μας στον αγιο στέφανο που ήμασταν σχεδόν φάση της ελλάδος τα παιδιά έβριζαν οι παραμεθώριοι
οι μόνοι που δε μίλαγαν ήταν κάποιοι λίγοι που όντως είχαν περάσει σκατά εκεί που ήταν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το ταξίαρχο πάντως εγώ τον έλεγα κύριοΤο έγραψα λάθος.Ήθελα να πω πάνω απο το βαθμό του ταξιάρχου.
Κατα τα άλλα και έγω υπηρέτησα κοντα στο σπίτι μου και τέλικα έφτασα να πηγαίνω μια φορά το μήνα... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το ταξίαρχο πάντως εγώ τον έλεγα κύριο
Το έγραψα λάθος.Ήθελα να πω πάνω απο το βαθμό του ταξιάρχου.
Κατα τα άλλα και έγω υπηρέτησα κοντα στο σπίτι μου και τέλικα έφτασα να πηγαίνω μια φορά το μήνα...+1
χίλιες φορές μακριά και να χει κόσμο το στρατόπεδο να παίρνεις εξόδους, παρά κοντά στο σπίτι και να το βλέπεις μια φορά το δεκαήμερο για 4 ώρες με υπηρεσιακό. been there done that.
Προφανώς εξαιρούνται περιπτώσεις με προβλήματα στην οικογένεια που πρέπει να σαι κοντά έστω και για τις 4 αυτές ώρες. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
mpampinos κοψε την κλαψα κι οταν πας κι εσυ φανταρος (που σ'επιασε ο πονος για τα παιδια στην παραμεθοριο ) τα ξαναλεμεΟ Μπαμπινος ειναι της δουλειας...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ευχαριστώ για την αποσαφήνιση RZ. (στα περί Στρατηγού κλπ)
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
mpampinos κοψε την κλαψα κι οταν πας κι εσυ φανταρος (που σ'επιασε ο πονος για τα παιδια στην παραμεθοριο ) τα ξαναλεμεΕυθύμη...τα λέγαμε......
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Μπαμπινος ειναι της δουλειας...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Αν και νέος στην πιάτσα χχαχαχα
-
Μπαμπινο μίας και είσαι ενεργός και νέος στη δουλειά, το ηθικό σου μέχρι πόσα ευρώ θα παρέμενε ακμαιοτατο;
Καλά με 8 ευρώ το μήνα λογικά θα ήταν σα του Angel , αλλά με 300 ας πούμε θα παρεμενες στο στράτευμα ακόμα και αν είχες περισσότερες παροχές (φαΐ και εκτός υπηρεσίας ας πούμε)
-
Κιούση μάγκα μου αυτά πες τα σε καναν άλλο.Οι δάφνες κι ο μπερές μου δεν έχουν τιμές πάνω. Το πιάνεις;;;;Αυτά σε κανα πιτσιρικά της σειράς,Και επειδή τα πράγμματα δεν τα ξέρεις καλά να σου στείλω μια φωτοτυπία με τις αποδοχές μου. Αλλά να κάνεις υπομονή γιατί απο δω πανω θα αργήσει να φτάσει με ΕΛΤΑ
-
Δε χρειάζεται να μου στείλεις φωτοτυπία, έχω περάσει και από ταμείο επιλαρχιας όπου τυπωνα μισθοδοσιες και έβλεπα τα λεφτά που δίνονταν από τις ασκήσεις και τα σχολεία
Δε λέω ότι χεζεσαι στο χρήμα, αλλά ότι είσαι επαγγελματίας και το κάνεις και για το χρήμα( το οποίο είναι πολύ καλύτερο στις μέρες μας από πολλών συνομηλίκων σου ), ενώ παράλληλα έχεις την απαίτηση από τον κάθε οπλίτη να έχει τον ίδιο ζήλο όταν κάνει ότι κάνει τσάμπα και βάζοντας απο την τσέπη του
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...ενώ παράλληλα έχεις την απαίτηση από τον κάθε οπλίτη να έχει τον ίδιο ζήλο όταν κάνει ότι κάνει τσάμπα και βάζοντας απο την τσέπη τουτα παραπονα του καθε οπλιτη στο κρατος. ουσιαστικα αυτο τον εβαλε να κανει οτι κανει τζαμπα.
παω ολιγον πασο ομως μιας και η αληθεια παει λιγακι προς την μεση. -
λεφτά που δίνονταν από τις ασκήσεις και τα σχολεία
[/quote]
Και 2ο πολυ καλύτερο από πολλών συνομηλίκων μου;;;Δεν νομίζω Τάκη.Οι περισσότεροι συνομήλικοι μου αυτή τη στιγμή αράζουν σαν φοιτητές,ακόμα ή δουλεύουν στην πόλη τους. Κι αυτοί που δεν δουλεύουν μένουν στο σπίτι τους με τους ανθρώπους τους κι όχι 1400 χλμ μακρυα. Θες να σου πώ πόσα μου μένουν;;;Άστο. Μάλλον ρώτα πόσα βάζουν πολλοί από την τσέπη τους και όχι μόνο για υπηρεσιακά θέματα. Όταν σου έρχεται το παλλικαράκι πχ που δεν υπηρετεί σύνορα Ζωγράφου αλλά σύνορα Τουρκίας και δεν έχει ούτε για τα βασικά λεφτά, έχεις δεν έχεις θα τον βοηθήσεις. Λοιπόν επειδή προσωπικά ντρέπομαι να εξισώνω αυτό που κάνω με αντίκρισμα σε ευρώ,άν έχεις να προσάψεις κάτι αλλο πλην των οικονομικων,τα οποια ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ στην διάθεση σου -
Έχω να λέω πως πολλοί στρατιωτικοί στον Έβρο βοηθάνε τους οπλίτες τους οικονομικά και είναι μαγκιά τους.
Περί Θητείας [#3]