-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κουράστηκα...
Πάνε 12 χρόνια απο την τελευταία μέρα στο στρατό...
I am to old for this tricks...
Πάω στο περί φυτείας...Περι Φυτείας?
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΜΠΑΦΩΝ Ο ΑΓΩΝ -
Τι -18 ρε παπατζηδες !!!
Σιγα μην επηδιοντανε και οι πολικες αρκουδες διπλα σας !! -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τι -18 ρε παπατζηδες !!!
Σιγα μην επηδιοντανε και οι πολικες αρκουδες διπλα σας !!-22 στη καβυλη το 2010
-5 τα πρωινα
για δυο μερες και μετα εφυγαν για ασκηση και φωναζαν οι γονεις οτι θα παθουν τιποτα τα παιδια τους.. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τι -18 ρε παπατζηδες !!!
Σιγα μην επηδιοντανε και οι πολικες αρκουδες διπλα σας !!Κατι παχιές ουκρανέζες είχαμε... μάλλον βολικές αρκούδες θα ήταν αυτές.
-
Τον προ-περασμενο χειμωνα -6,9 ηταν η ελαχιστη θερμοκρασια στην Ορεστιαδα.
Τον περασμενο χειμωνα -7,7 ....Μπορω να βρω και records... αλλα δεν αξιζει να μπω στον κοπο. Απο εκει ειναι η καταγωγη μου και ξερω πολυ καλα τα κρυα που κανει. Ναι εχει αρκετη παγωνια, αλλα -22 ... ειναι τοο much για καμπο!
Record low για την Ορεστιαδα, εχει καταγραφει το 1985 στους -19 βαθμους κελσιου btw....
-
Δεν είναι κάμπος, είναι γκατζολία!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δεν είναι κάμπος, είναι γκατζολία!Λιγα τα λογια σου για την πατριδα
Πατοψαρο κρυουλιαρη!!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Δεν είναι κάμπος, είναι γκατζολία!
Λιγα τα λογια σου για την πατριδα
Πατοψαρο κρυουλιαρη!!
Ρε ειχε τόσο κρύο που οι ρόγες μου, χάραζαν γυαλι!
-
Η αλήθεια είναι ότι οι τραυματισμοί στον στρατό προέρχονται από ατομικό λάθος κατά μεγαλύτερο ποσοστό, π.χ σου είπαν να κουβαλήσεις κάτι και το σήκωσες με λάθος τρόπο, σου είπαν να πέσεις κάτω σε πυρ και κίνηση και πήγες και έπεσες σαν τσουβάλι κλπ.
Από λάθος συναδέλφου 2ο στην συχνότητα, έμπλεξες με μ@λ@κα και την πάτησες, παίζατε-χαριεντιζόσασταν και χτύπησες κλπΑπό λάθος αξκου με μικρότερη συχνότητα γιατί έδωσε διαταγή να γίνει κάτι ακατόρθωτο με πολλούς και προφανείς κινδύνους. Κοινώς μ@λ@κας αξκος τον οποίο μπορείς να κυνηγήσεις.
Από εκεί και πέρα το έπαθα στον στρατό και ο στρατός φταίει είναι λίγο τραγελαφικό, μπορεί να παίζεις μπάσκετ και να χτυπήσεις (γι αυτό σε πολλές μονάδες δεν αφήνουν να χρησιμοποιούνται γήπεδα-γυμναστήρια), μπορεί να πηδοάς καμια στην έξοδο και να σε έδειρε ο γκόμενος, όπως μπορεί να μην δένεις καλά τα άρβυλα (πάλιουρας λέμε), να μην δίνεις σημασία στις οδηγίες στις εκπαιδεύσεις-ασκήσεις μπορεί μπορεί μπορεί.
Τώρα τα έχω ευαίσθητη μέση-φτέρνα-γόνατο-μάγουλο κλπ κλπ αυτά τα δηλώνουμε όταν παρουσιαζόμαστε, μας στέλνουν για εξετάσεις και αν όντως είναι έτσι μας προστατεύουν με ένα ωραιότατο Ι, αλλιώς φέρουμε μέρος της ευθύνης για ότι πάθουμε.
-
Dimik καταλαβαίνεις το ζήτημα της τσάμπα ταλαιπωρίας ή δε πρόκειται να το παραδεχτείς ποτέ; Μου εξηγείς για ποιο λόγο γίνονται σκοπιές αφού έχει παντού κάμερες;
Ενα τζιπάκι και 2,3 σκυλαδες μπορούν να φυλάξουν πολύ αποτελεσματικά ένα στρατόπεδο
Σε ποιο στρατό του κόσμου είσαι άυπνος και νηστικός όλη μέρα χωρίς κανένα λόγο; Και χωρίς μάλιστα να είσαι και κανονικα εκπαιδευμένος στρατιώτης;
Σε ποιο στρατό του κόσμου έχει στρατιώτες χωρίς όπλα;
(Μου έλεγε ένας Αιγύπτιος ότι εκεί κόβουν τον αντίχειρα τους για να μην πάνε όσοι είναι φυγοπονοι, όχι όπως εδώ)Ας μην πιάσουμε παροχές, έξοδα κτλ
Δουλεύει λάθος, απλά σου σπάει τα αρχιδια , δεν έχει νόημα βρε παιδί μου
Οπότε και μια άσπρη τρίχα να βγάλω θα παραπονεθω γιατί την έβγαλα άδικα , δε μιλάμε για επιπονα πρόβληματα κιόλας όπως o angel
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Dimik καταλαβαίνεις το ζήτημα της τσάμπα ταλαιπωρίας ή δε πρόκειται να το παραδεχτείς ποτέ; Μου εξηγείς για ποιο λόγο γίνονται σκοπιές αφού έχει παντού κάμερες;Ενα τζιπάκι και 2,3 σκυλαδες μπορούν να φυλάξουν πολύ αποτελεσματικά ένα στρατόπεδο
Σε ποιο στρατό του κόσμου είσαι άυπνος και νηστικός όλη μέρα χωρίς κανένα λόγο; Και χωρίς μάλιστα να είσαι και κανονικα εκπαιδευμένος στρατιώτης;
(Μου έλεγε ένας Αιγύπτιος ότι εκεί κόβουν τον αντίχειρα τους για να μην πάνε όσοι είναι φυγοπονοι, όχι όπως εδώ)Ας μην πιάσουμε παροχές, έξοδα κτλ
Οπότε και μια άσπρη τρίχα να βγάλω θα παραπονεθω γιατί την έβγαλα άδικα , δε μιλάμε για επιπονα πρόβληματα κιόλας όπως o angel
Όχι δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν πιστεύω ότι είναι τσάμπα, ότι γίνεται γίνεται για κάποιο λόγο. Έχω την τάση να ψάχνω τις αιτίες πίσω από τα γεγονότα και στον στρατό πάντα έβρισκα τον λόγο που έκανα οτιδήποτε.
Οι κάμερες δεν είναι το ίδιο με τις σκοπιές, ούτε οι σκυλάδες, και φυσικά δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα παντού (ειδικά εκτός Αθηνών). Οι σκοπιές δεν υπάρχουν για να ταλαιπωρείται κανένας, ούτε ο κύριος λόγος τους είναι μόνο η φύλαξη, είναι και η εκπαίδευση στο να φυλάς τους συναδέλφους σου σε πραγματικές συνθήκες (εκεί που έχει -18, είσαι στο βουνό, έχεις φάει μια κονσέρβα, όλοι κοιμούνται και στα 1000 μέτρα έχει κάτι τύπους που θέλουν να σας σκοτώσουν). Ξέρεις από την ιστορία πόσες μάχες χάθηκαν και πόσες ζωές γιατί ένας σκοπός ψωλαρμένιζε? Γι αυτό και οι αξκοι σκίζουν τα ιμάτια τους κάθε φορά που κάποιος κάνει μαλακίες στην σκοπιά.
Σε όλους τους στρατούς του κόσμου είσαι και άυπνος και νηστικός και πολύ πιο κουρασμένος από τον δικό μας, λέγεται εκπαίδευση και πίστεψε με ότι έχεις δει στον ΕΣ είναι light. Εδώ σε εμάς φέρνουν και δεκατιανό στην εκπαίδευση για να μην πεινάσουν τα παιδιά από τις 8 μέχρι τις 1 που θα πάνε για μεσημεριανό.
Στην Αϊγυπτο κόβουν δάχτυλα, εδώ βάζουν βύσματα να βγουν Ι, αλλά για να μην την πληρώνει ο μη βυσματίας σου λένε έλα και εσύ γιωτάκο και καθάριζε σκατά. Οι ίδιοι το δημιουργήσαμε αυτό με την συμπεριφορά-φυγοπονία μας.
Συμφωνώ απόλυτα στο δουλεύει λάθος, πολύ λάθος, αλλά εντάσσεται και αυτός στο γενικότερο μπουρδέλο της χώρας.
Επίσης συμφωνώ ότι είναι δικαίωμα σου να σου σπάει αρχίδια και να μην γουστάρεις, κανείς δεν νομίζω να γούσταρε να αφήσει το σπιτάκι του και να τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια. Το θέμα είναι ότι δεν φταίει ο στρατός, αυτός έχει μια δουλειά να κάνει και προσπαθεί να την κάνει με τα μέσα και το προσωπικό που έχει + τις παρεμβάσεις από βύσματα. -
+100 στον dimik.
Ελπίζω το θέμα της αναγκαιότητας της σκοπιάς να έχει πλέον ξεκαθαριστεί και να μη ξανατεθεί με τα γνωστά επιχειρήματα περι καμερών, GPS, IR, δορυφόρων, ανιχνευτών κινήσεως, αισθητήρων κραδασμών κλπ...
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Επίσης συμφωνώ ότι είναι δικαίωμα σου να σου σπάει αρχίδια και να μην γουστάρεις, κανείς δεν νομίζω να γούσταρε να αφήσει το σπιτάκι του και να τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια. Το θέμα είναι ότι δεν φταίει ο στρατός, αυτός έχει μια δουλειά να κάνει και προσπαθεί να την κάνει με τα μέσα και το προσωπικό που έχει + τις παρεμβάσεις από βύσματα.
...άλλο που τελικά είδα στην πράξη, οτι 'μαλακία' και αγγαρείες αποτελούν μεγάλο μέρος της θητείας στον Ε.Σ.
-
να ρωτήσω εμείς έχουμε τέτοια σκηνικά στο στρατό μας;
έχω ακούσει για ξηρά τροφή, ποια η διαφορά; -
Εμείς έχουμε κονσέρβες. Και αυτά στο βίντεο ίδιο φαι με την κονσέρβα είναι απλά το βάζουν σε πλαστικό φακελάκι.
-
έχω ακούσει για ξηρά τροφή, ποια η διαφορά;Θα μας τρελάνεις ρε qsis, πήγες στρατό και ούτε καν είδες ξηρά τροφή?
Χάρτινο κιβώτιο που περιέχει τυποποιημένη τροφή για καιρό πολέμου ή για τις ασκήσεις. Περιέχει γαλλέτα, ζαμπόν, κονσέρβα με έτοιμο φαγητό, τσάι, δραμαμίνες κλπ.
Καμία σχέση με τις Αμερικανιές του βίντεο, σκέψου κονσέρβα κρέας με πατάτες, τυρί κονσέρβα με 80% λιπαρά, γαλέτες που αν δεν τις κάνεις παπάρα δεν τρώγονται με τίποτα κλπ κλπ
-
Dimik καταλαβαίνεις το ζήτημα της τσάμπα ταλαιπωρίας ή δε πρόκειται να το παραδεχτείς ποτέ; Μου εξηγείς για ποιο λόγο γίνονται σκοπιές αφού έχει παντού κάμερες;Για τον ιδιο λογο που στριβεις το κεφαλι σου στο αυτοκινητο και δε κοιτας μονο καθρεφτες. Οι καμερες επαυξανουν δεν αντικαθιστουν το Mk. 1 eyeball
Ενα τζιπάκι και 2,3 σκυλαδες μπορούν να φυλάξουν πολύ αποτελεσματικά ένα στρατόπεδο
Εξαρταται τι εχει μεσα και τι θα παθεις αμα το χασεις. Χωρια που η σκοπια ειναι εκπαιδευση. Αν ησουν σε πολεμο δε θα καθοσουν στη σκοπια τοτε
Σε ολους. Στον πολεμο δεν κανεις διαλλειμα για ΚΨΜ. Χωρις κουραση και πεινα δεν εκπαιδευεσαι, παιζεις ηλεκτρονικα με κρουασαν. Εν τω μεταξυ ολοι κιλα πηραμε μεσα, πως εξηγειται αυτο?
(Μου έλεγε ένας Αιγύπτιος ότι εκεί κόβουν τον αντίχειρα τους για να μην πάνε όσοι είναι φυγοπονοι, όχι όπως εδώ)
Σε ολους, απο τον καιρο του Ναπολεοντα, το 'τι εχθρικη δυναμη εχουμε να αντιμετωπισουμε' απαντουνταν με '400 bayonets', δε μετρουσαν και τους αλλους 500 μαγειρους και βοηθους που ειχε ο στρατος του απεναντι, που απαιτουνταν ομως για να τρωνε οι 400 bayonets.
Και εδω κυκλοφορουσαν παλια οι φημες για δαχτυλο στην πορτα και κλεισιμο για να παρει κανεις αναβολη
Ας μην πιάσουμε παροχές, έξοδα κτλ
ΕΔΙΤ
Σορρυ dimik τωρα ειδα το ποστ σου -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
έχω ακούσει για ξηρά τροφή, ποια η διαφορά;Θα μας τρελάνεις ρε qsis, πήγες στρατό και ούτε καν είδες ξηρά τροφή?
Χάρτινο κιβώτιο που περιέχει τυποποιημένη τροφή για καιρό πολέμου ή για τις ασκήσεις. Περιέχει γαλλέτα, ζαμπόν, κονσέρβα με έτοιμο φαγητό, τσάι, δραμαμίνες κλπ.
Καμία σχέση με τις Αμερικανιές του βίντεο, σκέψου κονσέρβα κρέας με πατάτες, τυρί κονσέρβα με 80% λιπαρά, γαλέτες που αν δεν τις κάνεις παπάρα δεν τρώγονται με τίποτα κλπ κλπ
Καλο παιδι ειναι ο Κιουσης, αλλα τον κοβεις να εχει δει ξηρα τροφη? Μονο αυτη που βαζει στη γατα.
Ληγανε κατι κονσερβες ΖΑΝΑΕ φασολια-μοσχαρι σε μια φαση, και τις μοιραζαν, δυο δυο τις τρωγαμε.
Η γαλετα ειναι χρησιμη και για να καρφωνεις καρφια που προεξεχουν, εχει πυκνοτητα κεραμιδιου.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καλο παιδι ειναι ο Κιουσης, αλλα τον κοβεις να εχει δει ξηρα τροφη? Μονο αυτη που βαζει στη γατα.
Ληγανε κατι κονσερβες ΖΑΝΑΕ φασολια-μοσχαρι σε μια φαση, και τις μοιραζαν, δυο δυο τις τρωγαμε.
Η γαλετα ειναι χρησιμη και για να καρφωνεις καρφια που προεξεχουν, εχει πυκνοτητα κεραμιδιου.
Ξέρω γω?, εκεί στην ακριτική Πιερία μπορεί να έκανε κανένα 2 ήμερο σκοινάκια με τις πολικές αρκούδες
Η γαλέτα θέλει βούτηγμα για 10-15 δεύτερα σε πιατάκι με γάλα, και μετά μέλι ή μερέντα από πάνω και τα σπάει
Έχω φάει αρκετές παραλλαγές κονσέρβας (κρεας-φασόλια, πατάτες κλπ) αλλά ήταν όλες άθλιες. Το τυρί από την άλλη το τρώγαμε καθημερινά στην ΣΕΑΠ κομμένο σε κύβους μέσα σε μαρουλοσαλάτα, έδινε στον πούστη κινέζο μια αλμυράδα που του έλειπε, παραδόξως ήταν made in Trikala
-
Με τη γαλέτα μπορείς να αντικαταστήσεις και σπασμένα κεραμίδια πλάκα πλάκα.
Αυτές πάντως τις κονσέρβες με βοδινό και λαχανικά στα σκηνάκια τις τρώγαμε με μεγάλη ευχαρίστηση και ας ξέραμε τότε ότι μερικές μπορεί να είχαν λήξει καιρό πριν.Το πιο cult πάντως στη μονάδα ήταν η φασολάδα με ζελεδάκι δίπλα. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ξέρω γω?, εκεί στην ακριτική Πιερία μπορεί να έκανε κανένα 2 ήμερο σκοινάκια με τις πολικές αρκούδες
Η γαλέτα θέλει βούτηγμα για 10-15 δεύτερα σε πιατάκι με γάλα, και μετά μέλι ή μερέντα από πάνω και τα σπάει
Έχω φάει αρκετές παραλλαγές κονσέρβας (κρεας-φασόλια, πατάτες κλπ) αλλά ήταν όλες άθλιες. Το τυρί από την άλλη το τρώγαμε καθημερινά στην ΣΕΑΠ κομμένο σε κύβους μέσα σε μαρουλοσαλάτα, έδινε στον πούστη κινέζο μια αλμυράδα που του έλειπε, παραδόξως ήταν made in Trikala
Τριημερο με το Call of Duty Black Ops εχει κανει σιγουρα, για την Πιερια δεν το κοβω.
(Κιουση εισαι συμπαθεστατος και ας μη σε εχω δει απο κοντα, σε πειραζω)Γαλετα με βουτηγμα η χωρις, το μονο που μου εσπαγε ηταν τα δοντια.
ΕΠΙΜΕΝΩ για κονσερβα μοσχαρι-φασολια, συζητουσα με φιλο πριν λιγες μερες και το μονο που θυμαται ειναι αυτοΣημερα Ερχεσαι, Αυριο Πεθαινεις για οσους δε γνωριζουν,
Το τυρι το δικο μας, ηταν απο Πορτογαλια. Που το βρηκαν δεν ξερω. Μιλαμε για το κλασικο κονσερβακι σαν του τόνου, 'χρυσου' χρωματος. Καποιοι το εβαζαν στη σομπα να ζεσταινεται. Τιποτα, παλι το ιδιο ηταν.
Περί Θητείας [#3]