-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε 9 μήνες που είναι και σκαρτοι 9 δεν προλαβαίνεις να μάθεις τίποτα.................
+1000!
Διαφωνω. Σε 2 μηνες γινεσαι αξιοπρεπης οδηγος, αρκει να μην εισαι στοκος. Με τον καιρο ερχεται και η εμπειρια. Δεν ειναι και κανενα F16.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
1 μηνα κεντρο, 1 μηνα σπεν, 1 μηνα αδειες στη χειροτερη
παμε στο 6μηνο
ενα μηνα ειδικοτητα οπου μαθαινεις τα βασικα παμε στο 5μηνο
μετα εχεις 5 μηνες να τελειοποιησεις τις οποιες ικανοτητες σου αν βεβαια θεωρησουμε οτι συνεχιζεις να εκπαιδευεσαι τακτικα
ναι θεωρητικα γινεται, αλλα στη πραξη μονο οι ΔΕΑ εχουν καπως αρκετο χρονο και δεχονται καποια επιπλεον εκπαιδευση
προφανως το ιδιο ισχυει και για ειδικες δυναμεις οπου ασχετως χρονου η εκπαιδευση ειναι καλυτερη, αλλα απο οτι φαινεται κι εκει υπαρχει θεμα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ακούγονται πολλές συζητήσεις για 12 μ με τους μόνιμους να ζητούν 14μηνα
λοιπον για να το ξεκαθαρισουμε απο τωρα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
60%++ η ανεργεια στους νεους... παιζει πολυ δυνατά η περιπτωση
περνα μια απο ενα στρατοπεδο και τα ξαναλεμε.. αν δε σε πιασουν τα γελια και τα κλαματα
κοιτα ηδη εχει πεσει επισημη χυλοπιτα απο τη κυβερνηση , δεν υπαρχουν λεφτα για στρατο και αυτος που εχουμε με το ζορι συντηρειται
επισης αλλο ανεργος , αλλο στρατιωτης που θες τα κερατα σου σε λεφτα , η αυξηση θητειας θα δημιουργησει τεραστια δυσαρεσκεια και ακομα περισσοτερους κοπανατζηδες
το να συντηρουνται περισσοτερο τα κατσικοχωρια (γιατι αυτο μονο θα εξυπηρετησει η αυξηση ) δεν ειναι καν βιωσιμη σαν λυση μιας και ο κοσμος δεν εχει χρηματα
Ποιος σου ειπε οτι τους νοιαζει τι λες εσυ η εγω; Γεγονος παραμενει οτι με μεγαλυτερη θητεια μειωνεται τεχνητα η ανεργεια και επανδρωνουν τις μοναδες φτηνα μιας και δεν υπαρχουν λεφτα για ΕΠ.ΟΠ. Παντως ολα τα στελεχη ζητανε μεγαλυτερη θητεια πολλα χρονια τωρα.
-
Σε 9 μήνες που είναι και σκαρτοι 9 δεν προλαβαίνεις να μάθεις τίποτα.................
+1000!
Διαφωνω. Σε 2 μηνες γινεσαι αξιοπρεπης οδηγος, αρκει να μην εισαι στοκος. Με τον καιρο ερχεται και η εμπειρια. Δεν ειναι και κανενα F16.
1 μηνα κεντρο, 1 μηνα σπεν, 1 μηνα αδειες στη χειροτερη
παμε στο 6μηνο
ενα μηνα ειδικοτητα οπου μαθαινεις τα βασικα παμε στο 5μηνο
μετα εχεις 5 μηνες να τελειοποιησεις τις οποιες ικανοτητες σου αν βεβαια θεωρησουμε οτι συνεχιζεις να εκπαιδευεσαι τακτικα
ναι θεωρητικα γινεται, αλλα στη πραξη μονο οι ΔΕΑ εχουν καπως αρκετο χρονο και δεχονται καποια επιπλεον εκπαιδευση
προφανως το ιδιο ισχυει και για ειδικες δυναμεις οπου ασχετως χρονου η εκπαιδευση ειναι καλυτερη, αλλα απο οτι φαινεται κι εκει υπαρχει θεμα
Στο ΣΠΕΝ θα μπορει να ενταχθει εκπαιδευση οδηγου. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Μια βδομαδα απο το πρωι ως το βραδυ στον στιβο μηχανοδηγησηε μετα και ετοιμος.
-
Ποιος σου ειπε οτι τους νοιαζει τι λες εσυ η εγω; Γεγονος παραμενει οτι με μεγαλυτερη θητεια μειωνεται τεχνητα η ανεργεια και επανδρωνουν τις μοναδες φτηνα μιας και δεν υπαρχουν λεφτα για ΕΠ.ΟΠ. Παντως ολα τα στελεχη ζητανε μεγαλυτερη θητεια πολλα χρονια τωρα.
εγω ξερω σιγουρα οτι δεν τους νοιαζει τι λεμε εγω κι εσυ , το ιδιο και τι λενε οι εποπ/εμθ που εχουν το μεγαλυτερο προβλημα και κανουν σκοπετα
το μονο που κανει η κυβερνηση για να μειωσει την ανεργια ειναι τα επιδοτουμενα προγραμματα με λεφτα της ΕΕ
με δικα τη λεφτα δεν μπορει να κανει τιποτα γιατι δεν περισσευουν
οσο φθηνος και να ειναι ο φανταρος , οσο και να εχουν μειωσει το κοστος του δεν παυει να κοστιζει αρκετα
οποτε γιατι να μπουν στο κοπο να βρουν λεφτα για αυτο; για να μην κουραζονται τα στελεχη; στα @@ τους τους γραφουν και αυτους και μαλιστα τους γραφουν και γιατι δε μπορουν να συνδικαλιστουν (αν και νομιζω οτι αλλαξε ο νομος σχετικα με αυτο) και γιατι στη τελικη η δουλεια της και οι μισθοι τους ειναι εξασφαλισμενοι
και ειδικα η κεφαλη του στρατου ειναι και καλοπληρωμενη, οποτε θα συνεχισουν να τους γραφουν οπως κανουν με τους και τοσους
ειναι σα να μου λες οτι παραπονιουνται οι νοσοκομοι που δεν εχουν κοσμο τα νοσοκομεια
παιζουν απλα τη γατα με το ποντικι,γιατι αν αρχισει η κυβερνηση τις σοβαρες περικοπες και θα αρχισει να κλεινει στρατοπεδα και θα αρχισει να διωχνει εποπ που δεν εχουν εξασφαλισμενη τη μονιμοτητα πραγμα που δε τους συμφερει
και ξαναλεω ποσοι ειναι οι στρατευσιμοι ; 60-80 χιλιαδες (ή ακομα λιγοτεροι; )
να τους κανουν 100-120 , τι θα αλλαξει περα απο κοστη και για το κρατος και για τις οικογενειες τους
ποια κυβερνηση θα αναλαβει ΚΑΙ αυτο το βαρος ;και γιατι να το κανει ? για να ικανοποιησει την τροικα; το αντιθετο θα γινει
για να ικανοποιησει τους εποπ; χεστηκε ας κατσουν να κανουν υπηρεσιες
για να ικανοποιησεις τους αξκους; χεστηκαν και αυτοι, αυτοι θελουν το λοχο με τα 5 ατομα και στρατοπεδο διπλα στο χωριο τους μολις μαζεψουν μορια και τα εχουν -
Στο ΣΠΕΝ θα μπορει να ενταχθει εκπαιδευση οδηγου. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Μια βδομαδα απο το πρωι ως το βραδυ στον στιβο μηχανοδηγησηε μετα και ετοιμος.
το σπεν δε θα επρεπε να γινεται καν και να γινεται στα κεντρα, ΑΛΛΑ ΟΧΙ! στα κεντρα δεν εχουν καμια ορεξη να εκπαιδευσουν (πρεπει να το κανουν μετα ΑΛΛΟΙ ή ξανα τα ιδια τα κεντρα και δε τους λεει κανεις τιποτα ) μιλαμε για αστειες καταστασεις
εχω δει 6+ μηνες στρατιωτη με ποση υπηρεσια στη πλατη του να στελνεται να κανει σπεν
κι εγω βασικα πρωτα επιασα οπλο στη σκοπια και εμαθα στη πραξη τις αναγνωρισεις και πώς να κουμπωνω γεμιστηρες , ποτε στην αρχικη μου 'εκπαιδευση' και η μετεπειτα εκπαιδευση με βρηκε να κανω υπηρεσιες πανω απο μηνα -
Το προβλημα με τα Κ.Ε προεκυψε απο την συγχωνευση τους. Δεν ειναι οτι βαριουνται τωρα ενω παλια οχι. Απλα τωρα ειναι κεντρα συγκεντρωσης και οχι εκπαιδευσης.
-
με αλλα λογια να αγαπιομαστε, και παλι τα βασικα του στρ εκτος απο παραγγελματα και παρελαση θα μπορουσαν να τα δειξουν
επισης κατι που ξεχασα να πω πριν, μην περιμενεις απο τους γιωταδες πολιτικους που εκαναν λιγοτερη θητεια απο οτι εγω στον αγιο στεφανο να αντιληφθουν τις πραγματικες αναγκες του στρατου, ουτε απο τους γαλοναδες να τους τις εξηγησουν πληρως
αυτοι επαψαν να εχουν επαφη με το χαμηλοβαθμο στατευμα και φυσικα στρ (δε μιλαω για τα πλουσια υπερβυσματα του πενταγωνουν ) πολλα χρονια τωρα
το τι τραβαει ο αλλος στο κατσικοβουνι ειναι αγνωστες εννοιες για αυτους
-
Από αυτά που λέτε, βγάζω το συμπέρασμά, ότι ήταν μεγάλο λάθος η μείωση της θητείας κάτω από 12 μήνες.
Προσπαθώντας να γίνουν πολιτικά αρεστοί, έκαναν ζημιά στο στράτευμα.Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Δεδομενο πως ηταν λαθος και οι 12 λιγοι ειναι.
-
Αλήθεια τι είναι το ΣΠΕΝ ? Όταν υπηρετούσα δεν υπήρχε .
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Από αυτά που λέτε, βγάζω το συμπέρασμά, ότι ήταν μεγάλο λάθος η μείωση της θητείας κάτω από 12 μήνες.
Προσπαθώντας να γίνουν πολιτικά αρεστοί, έκαναν ζημιά στο στράτευμα.Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
αν κρινουμε απο την υποστελεχωση που υπαρχει γενικα αυτη τη περιοδο μαλλον ηταν
και φυσικα δεν ειναι απλο πραγμα να ξαναπαμε σε αυξηση
εγω παντως λογω κοστους , γιατι ο στρατος δε σου παρεχει οσα χρειαζεσαι , ειμαι υπερ της μειωσης και θα ημουν υπερ επιπλεον μειωσης
ας τον συρρικνωσουν στο κατω κατω , εχει φτασει να ειναι ενα παραλληλο κρατος (παντα ηταν βεβαια ) , μονο που τωρα εχει μεινει με 5 κατοικους
κοροιδευμαστε
-
Αλήθεια τι είναι το ΣΠΕΝ ? Όταν υπηρετούσα δεν υπήρχε .Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Αντί να κάνεις την βασική σου εκπαίδευση στο κέντρο πας στην μονάδα και μετά σε στέλνουν στον τοπικό σχηματισμό για να την κάνεις εκεί.
Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλεκτου
Στάλθηκε από το Nexus S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Αλήθεια τι είναι το ΣΠΕΝ ? Όταν υπηρετούσα δεν υπήρχε .Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
η εκπαιδευση που εκανες στο κεντρο ειναι, απλα τωρα στα περισσοτερα κεντρα δεν κανουν τιποτα
αφου λοιπον εφταναν οι φανταροι ανεκπαιδευτοι και δε μπορουσαν να κανουν τιποτα, ειχαν τη φοβερη ιδεα αντι να πιεσουν τα κεντρα να εκπαιδευουν, να κανουν εκ νεου την εκπαιδευση σε διαφορα στρατοπεδα (κεντρα και απλα στρατοπεδα)
φοβερη λογικη ετσι;
και πες στην εποχη μου ηταν 2 βδομαδες το κεντρο, μετα το ξανακαναν σχεδον μηνα γιατι 2 εβδομαδες ηταν ξεφτιλα , υποτιθεται οτι αρχισαν να εκπαιδευουν περισσοτερο (οχι στη πραξη ) , αλλα το σπεν παρεμεινε
δηλαδη πλεον ειναι στανταρ οτι θα το φας στη μαπα ακομα και αν ησουν σε κεντρο σαν αυτο που ειναι ο red που ειναι ειδικες δυναμεις και οντως εκπαιδευονται
παρανοια
θελω να δω τι θα λεει ο ρεντ που εκανε βασικη σε κεντρο λοκατζηδων και θα ΞΑΝΑκανει κατα πασα πιθανοτητα σε μοναδα κωλοφανταρων με βαριεστημενους εμθ
-
αν κρινουμε απο την υποστελεχωση που υπαρχει γενικα αυτη τη περιοδο μαλλον ηταν
και φυσικα δεν ειναι απλο πραγμα να ξαναπαμε σε αυξηση
εγω παντως λογω κοστους , γιατι ο στρατος δε σου παρεχει οσα χρειαζεσαι , ειμαι υπερ της μειωσης και θα ημουν υπερ επιπλεον μειωσης
ας τον συρρικνωσουν στο κατω κατω , εχει φτασει να ειναι ενα παραλληλο κρατος (παντα ηταν βεβαια ) , μονο που τωρα εχει μεινει με 5 κατοικους
κοροιδευμαστε
Στην μονάδα που υπηρέτησα στην Λέσβο είχαμε δύναμη 200 ανδρών σε 4 λοχους.
Σήμερα ένα τάγμα τι δύναμη έχει ? Εάν θέλουμε να έχουμε ΕΔ πρέπει να υπάρχει εκπαίδευσηκαι οι 9 μήνες δεν φτάνουν. Άσχετα αν μας αρέσει η όχι. Τώρα για συρρίκνωση που λες , δεν θα σου άρεσε να είσαι στην πινέζα για όλη την θητεία σου.Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
μα και τωρα στη πινεζα ολη τη θητεια τους ειναι οσοι ειναι
το τι δυναμη εχει ενας λοχος ή ταγμα εξαρταται και το μερος
χαρακτηριστικα παντως θυμαμαι 'ταγμα' με 70 στελεχη και 30 φανταρους
επισης λενε οτι δεν εχουν κοσμο και κλαιγονται, αλλα επειδη εχουν μαθει να τα βολευουν με λιγους να ξερεις οτι και οταν σκαει αρκετος αρχιζουν παλι να παραπονιουνται γιατι δεν εχουν τι να τους κανουν και ειναι πιο δυσκολο να τους διαχειριστουν και πρεπει να βγαζουν κι αλλες υπηρεσιες
για αυτο λεω οτι κοροιδευομαστε μεταξυ μας..
θα επρεπε να ληφθουν πολυ δραστικα μετρα για να γινει σωστη διαχειριση , αλλα αυτο δε προκειται να γινει ποτε
-
η αυξηση θητειας ειναι για καποιους θα δημιουργησει προβληματα και θα καποιους θα λυσει.
το θεμα ειναι να κλεισουν οι μοναδες που εξυπηρετουνε βυσματα μονιμους και φανταρους.
οταν και αν γινει αυτο (να γινει σωστα ομως) τοτε συζηταμε τι μπορουμε να κανουμε με τη θητεια.ακουω απο γνωστους οτι στα κεντρα τον τελευταιο 1.5 χρονο πινουν καφε και αραζουν ολη μερα.
χαμενος χρονος που βρισκοντε εκει φανταροι και στελεχοι. εμεις στην ΠΑ το 2009 καναμε πληρη
εκπαιδευση κανονικα, χωρις πλακα. ειχα χασει 8.5 κιλα απο το τρεξιμο. καναμε ασκησεις οπλων,
παρελαση, καθηκοντα σκοπου, λυσιμο-δεσιμο g3-bren και βολη 10-5 σφαιρες με το καθε ενα...ΟΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ! -
στην αεροπορια ομως μονο κεντρο κανετε, τιποτε αλλο
αλλου παιζει ασταματητο τρεξιμο σε ολη τη θητεια
-
στην αεροπορια ομως μονο κεντρο κανετε, τιποτε αλλοαλλου παιζει ασταματητο τρεξιμο σε ολη τη θητεια
Ακριβώς , βλέπω τον αδερφό μου. 26 μέρες κέντρο εκπαιδεύτικε και απο τότε ξύνεται. Η εκπ/ση Αερονομίας άλλο ανέκδτο, απο τον φραππέ στο τσιγάρο και το αντίθετο .
Πάντως για να μπούμε στο κλίμα 24 μήνες στρατός είναι αρκετοί για τους νέους . Εμένα δεν με πιάνει
Πάντως αναμμενόμενο το δυστύχημα. Με τα σαπάκια τα παπάκια, ποιός ξέρει τι ράψιμο είχε πέσει για να φανεί καλό αυτό και να το βγάλουν σε άσκηση. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Με τα σαπάκια τα παπάκια, ποιός ξέρει τι ράψιμο είχε πέσει για να φανεί καλό αυτό και να το βγάλουν σε άσκηση.γεια σου ρε θωμα κωλοφανταρο που εχεις εντρυφησει στη λογικη του στρατου
-
Με τα σαπάκια τα παπάκια, ποιός ξέρει τι ράψιμο είχε πέσει για να φανεί καλό αυτό και να το βγάλουν σε άσκηση.
γεια σου ρε θωμα κωλοφανταρο που εχεις εντρυφησει στη λογικη του στρατου
Έτσι και ήμουν υπέυθυνος σε γραφείο κίνησης και τα σχετικά δεν μπορείς να φανταστείς τι οικονομίες θα έκανα
Πάντως γτ οδηγούσε φαντάρος??
Σε εμάς απαγορευόταν. Μόνο τζιπάκια και καναδέζες, Steyr πάααααααααααρα πολύ σπάνια μην πώ ποτέ!
Μην αναφέρω πως απο 216Γ1-Γ2 και 317 Δ1-Δ2 συνολικά πέτυχα 4 να έχουν δίπλωμα και για Steyr και μου λέγανε με το ζόρι βγάλανε για τα τζιπάκια .
Τα καλά της ΛΑΦ όταν σου έρχονται νεούδια και καλείς Φρουραρχείο για να ειδοποιήθουν οι μονάδες τους .
Περί Θητείας [#3]