-
AΥΤΟ! Μου έκανε κι εμένα εντύπωση. Αφού όταν άκουσα για Στρ ήμουν σίγουρος ότι θα εννοούσαν ΕΠΟΠ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεδομενο πως ηταν λαθος και οι 12 λιγοι ειναι.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Λίγοι γιατί ;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μα και τωρα στη πινεζα ολη τη θητεια τους ειναι οσοι ειναιτο τι δυναμη εχει ενας λοχος ή ταγμα εξαρταται και το μερος
χαρακτηριστικα παντως θυμαμαι 'ταγμα' με 70 στελεχη και 30 φανταρους
επισης λενε οτι δεν εχουν κοσμο και κλαιγονται, αλλα επειδη εχουν μαθει να τα βολευουν με λιγους να ξερεις οτι και οταν σκαει αρκετος αρχιζουν παλι να παραπονιουνται γιατι δεν εχουν τι να τους κανουν και ειναι πιο δυσκολο να τους διαχειριστουν και πρεπει να βγαζουν κι αλλες υπηρεσιες
για αυτο λεω οτι κοροιδευομαστε μεταξυ μας..
θα επρεπε να ληφθουν πολυ δραστικα μετρα για να γινει σωστη διαχειριση , αλλα αυτο δε προκειται να γινει ποτε
Στο ΚΕΕΔ έχει δύναμη λόχου τα 220 άτομα με κάθε διμοιρία να έχει καμία 50αρια...
Εννοείται δεν φτάνουν μπάνια ντουζ κλπ
Ζήσε το όνειρο σου δαση στην μαγευτική νέα περαμο
-
Σε 9 μήνες που είναι και σκαρτοι 9 δεν προλαβαίνεις να μάθεις τίποτα.................
+1000!
Διαφωνω. Σε 2 μηνες γινεσαι αξιοπρεπης οδηγος, αρκει να μην εισαι στοκος. Με τον καιρο ερχεται και η εμπειρια. Δεν ειναι και κανενα F16.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
1 μηνα κεντρο, 1 μηνα σπεν, 1 μηνα αδειες στη χειροτερη
παμε στο 6μηνο
ενα μηνα ειδικοτητα οπου μαθαινεις τα βασικα παμε στο 5μηνο
μετα εχεις 5 μηνες να τελειοποιησεις τις οποιες ικανοτητες σου αν βεβαια θεωρησουμε οτι συνεχιζεις να εκπαιδευεσαι τακτικα
ναι θεωρητικα γινεται, αλλα στη πραξη μονο οι ΔΕΑ εχουν καπως αρκετο χρονο και δεχονται καποια επιπλεον εκπαιδευση
προφανως το ιδιο ισχυει και για ειδικες δυναμεις οπου ασχετως χρονου η εκπαιδευση ειναι καλυτερη, αλλα απο οτι φαινεται κι εκει υπαρχει θεμα
Στο ΣΠΕΝ θα μπορει να ενταχθει εκπαιδευση οδηγου. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Μια βδομαδα απο το πρωι ως το βραδυ στον στιβο μηχανοδηγησηε μετα και ετοιμος.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Realzeus, δε λέω οτι 2 μήνες δεν είναι αρκετοί για να εκπαιδευτεί κανείς ως οδηγός. Απλά αναλογικά με το σύνολο της θητείας, αν προσθέσουμε και αυτά που αναφέρει ο Κιούσης, είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης και εις βάρος της πραγματικής υπηρεσίας, για την οποία απομένει πλέον λίγος χρονος. Πότε και για πόσο θα τοποθετούνται-αξιοποιούνται αυτοί στις μονάδες τους...?
Απο κει και πέρα, μπορεί και σε μια εβδομάδα να βγαίνει κανείς οδηγάρα και οι 2 μήνες που ηταν παλιότερα να ηταν υπερβολικά πολλοί και τσάμπα και βερεσέ....Εγω δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό.Το προβλημα με τα Κ.Ε προεκυψε απο την συγχωνευση τους. Δεν ειναι οτι βαριουνται τωρα ενω παλια οχι. Απλα τωρα ειναι κεντρα συγκεντρωσης και οχι εκπαιδευσης.
Εδω διαφωνώ εγω...
Οταν παρουσιάστηκα εγω (1995), μια χαρά συγχωνευμένα ήταν τα κέντρα. Λίγα και καλά, οχι οπως τα τελευταία χρόνια που... κάθε πόλη είχε και το Κ.Ε.Ν της! Τωρα είναι Κέντρα συγκεντρωσης όπως λες (κατάταξης λέω εγω), επειδή δεν μαθαινουν τίποτα και απλά παρουσιάζονται και οχι λόγω του γεγονότος οτι είναι συγχωνευμένα. Στα χρόνια μου ήταν εκπαίδευσης (και με αρκετό κόσμο) γιατί καθόμασταν εκει 8 εβδομάδες και εκπαιδευόμασταν (και αν θυμάμαι καλά μαλιστα, στο ΚΕΠΒ οι οδηγοί μένανε παραμένοντες αλλο τόσο σχεδόν αφου φέυγαμε οι υπόλοιποι. Δε ξέρω λεπτομέρειες όμως, γιατί εγω έφυγα την 3η εβδομάδα περίπου).Τα ΣΠΕΝ και οι πίπες που υπάρχουν τώρα, προέκυψαν τα τελευταία χρόνια ως ανάγκη, μετά την κατάργηση στην ουσία των Κέντρων Εκπαιδεύσεως και τη μετατροπή τους σε Κέντρα Κατατάξεως. Είναι μια 'απομίμηση' των ΤΠΕΝ που είχαμε εμείς και τα οποία ήταν όντως Τμήματα Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αφου ακολουθούσαν τις 8 εβομάδες του Κέντρου και είχαν επίσης διάρκεια άλλες 8 εβδομάδες. Φυσικά αυτές οι διάρκειες δεν υπάρχουν πλέον λόγω 9μήνου. Ετσι οι εκπαιδευόμενοι πλέον κάνουν λίγο απ΄όλα και για... λίγο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μα και τωρα στη πινεζα ολη τη θητεια τους ειναι οσοι ειναι
το τι δυναμη εχει ενας λοχος ή ταγμα εξαρταται και το μερος
χαρακτηριστικα παντως θυμαμαι 'ταγμα' με 70 στελεχη και 30 φανταρους
επισης λενε οτι δεν εχουν κοσμο και κλαιγονται, αλλα επειδη εχουν μαθει να τα βολευουν με λιγους να ξερεις οτι και οταν σκαει αρκετος αρχιζουν παλι να παραπονιουνται γιατι δεν εχουν τι να τους κανουν και ειναι πιο δυσκολο να τους διαχειριστουν και πρεπει να βγαζουν κι αλλες υπηρεσιες
για αυτο λεω οτι κοροιδευομαστε μεταξυ μας..
θα επρεπε να ληφθουν πολυ δραστικα μετρα για να γινει σωστη διαχειριση , αλλα αυτο δε προκειται να γινει ποτε
Στο ΚΕΕΔ έχει δύναμη λόχου τα 220 άτομα με κάθε διμοιρία να έχει καμία 50αρια...
Ντάξει τα κέντρα πάντα έχουν κόσμο.
Το 2006 που υπηρέτησα στο τάγμα διαβιβάσεων του Β Σώματος στη Βέροια ήμασταν 9 άτομα. (στις καλές μέρες πιάναμε 12, όταν δεν είχαμε αποσπασμένους αλλού)
Στο τάγμα διαβιβάσεων στη Ξάνθη στο Δ' Σώμα ήμασταν καμιά 40αριά με 8-9 άτομα μόνιμα σε φυλάκιο.
Αστεία πράγματα, για τάγματα που δούλευαν τα ΚΕΠΙΚ Σώματος Στρατού, όχι κανενός στρατοπέδου της πούτσας. -
4 διμοιρίες Χ 50 άτομα = 200... Πώς προκύπτει το 220...?
Πόσους λόχους εκπαιδεύσεως λειτουργείτε....? 3 ή 4....?? (αν και αυτά καλά είναι να μη λέγονται δημόσια.....) Απο 4 και πάνω (αν υπάρχει και 5ος δηλαδή, ακόμη καλύτερα, αλλα δύσκολο το βλέπω), είναι ΟΚ. Αν είναι 3 οι λόχοι τα πράγματα είναι 'άσχημα' για τις μονάδες. Λίγα τα άτομα και πολλές οι μονάδες.
Μην απαντάς δημόσια με περισσότερες λεπτομέρειες, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις μου, δε θελω απάντηση. Τωρα, αν θες γενικά να κάνεις κουβέντα με τους υπόλοιπους, δε θα σε ελέγξω εγω ...
-
Το ΣΠΕΝ έχει ξεκινήσει απο την 10Δ Εσσό (αν δεν κάνω λάθος) 314 σειρά σχεδόν δυο χρόνια απο έναν Υπτγο Δκτη της Μεραρχίας στην Γκασμαδία εεε συγγνώμη Μυτιλήνη ήθελα να πώ και απο την 315 σειρά 11 Β Εσσό έγινε πανελλαδικά . Επίσης στην 11 Β Εσσό (315) το κέντρο ήταν 9 μέρες ενώ στην δικιά μου σειρά 11Γ1 (316 Γ1) έγιναν 19 ημέρες και απο την 13Α εσσό (318) έγιναν 26 οι μέρες του ΚΕΝ .
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
4 διμοιρίες Χ 50 άτομα = 200... Πώς προκύπτει το 220...?
Πόσους λόχους εκπαιδεύσεως λειτουργείτε....? 3 ή 4....?? (αν και αυτά καλά είναι να μη λέγονται δημόσια.....) Απο 4 και πάνω (αν υπάρχει και 5ος δηλαδή, ακόμη καλύτερα, αλλα δύσκολο το βλέπω), είναι ΟΚ. Αν είναι 3 οι λόχοι τα πράγματα είναι 'άσχημα' για τις μονάδες. Λίγα τα άτομα και πολλές οι μονάδες.
Μην απαντάς δημόσια με περισσότερες λεπτομέρειες, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις μου, δε θελω απάντηση. Τωρα, αν θες γενικά να κάνεις κουβέντα με τους υπόλοιπους, δε θα σε ελέγξω εγω ...
Σιγά τα απόρρητα μυστικά του ΕΣ
Κώστα πές τα όλα να μαθαίνουμε, ο εχθρός παρακολουθεί@Spartan κάνω λίγο πλάκα
-
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=240371 Αυτά που έλεγε ο Qsis λίγο ποιό πίσω.
-
Λίγοι γιατί ;Γιατί με την παρούσα δομή δεν επαρκούν για επάνδρωση. Για αυτό και πήζουν οι στρατεύσιμοι.
Εδω διαφωνώ εγω...
Οταν παρουσιάστηκα εγω (1995), μια χαρά συγχωνευμένα ήταν τα κέντρα. Λίγα και καλά, οχι οπως τα τελευταία χρόνια που... κάθε πόλη είχε και το Κ.Ε.Ν της!Η διαφορά ήταν ότι τότε το κάθε Κέντρο ήταν αποκλειστικά επικεντρωμένο στα αντικείμενα του κάθε Όπλου ή Σώματος. Στο ΚΕΤΘ γίνονταν εκπαίδευση, το ίδιο φυσικά και στα υπόλοιπα ΚΕΝ. Τώρα από ότι ακούω από τα παιδιά εδώ μέσα κάθονται όλη μέρα.
Realzeus, δε λέω οτι 2 μήνες δεν είναι αρκετοί για να εκπαιδευτεί κανείς ως οδηγός. Απλά αναλογικά με το σύνολο της θητείας, αν προσθέσουμε και αυτά που αναφέρει ο Κιούσης, είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης και εις βάρος της πραγματικής υπηρεσίας, για την οποία απομένει πλέον λίγος χρονος. Πότε και για πόσο θα τοποθετούνται-αξιοποιούνται αυτοί στις μονάδες τους...?
Από την άλλη όμως αν πηγαίνουν ανεκπαίδευτοι, είναι άχρηστοι στις Μονάδες, εκτός αν τους θέλουν μόνο για σκοπανθρώπους.
-
Επειδή μάλλον το έχει ´αρεξηγησει ο κιουσης, στο κέντρο, δεν κάνουμε τίποτα ουσιας, απλά από ότι μαθαίνω από αλλά κέντραας έχουν αρκετά πιο σφιχτό προγράμμα με μπόλικα καψωνακια...
Το πιο ενδιαφέρον ήταν η πορεία για βολη και η ομιλία του ιαβερη
Για να είμαι πολιτικάλ κορεκτ θα πέσει ΤΡΕΛΟ σεντόνι μόλις ορκίστω...
-
Επειδή μάλλον το έχει ´αρεξηγησει ο κιουσης, στο κέντρο, δεν κάνουμε τίποτα ουσιας, απλά από ότι μαθαίνω από αλλά κέντραας έχουν αρκετά πιο σφιχτό προγράμμα με μπόλικα καψωνακια...Το πιο ενδιαφέρον ήταν η πορεία για βολη και η ομιλία του ιαβερη
Τώρα πρέπει να πέσει, μετά δεν θα μπορείς! Θα ξαναμιλήσεις όταν πάρεις το ΑΠΟΛΕΛΟΧΑΡΤΟ, να μαθαίνει και κάτι για το τέλος σιγά σιγά! θα σε μηύσουμε με τον Γιώργο μην ανησυχείς!.
Μην κοιτάς που εγώ κελαηδούσα πέρσυ ενώ ήμουν φαντάρος , δεν με άγγιζε κανείς και τίποτα . -
Το '98 που ήμουν φαντάρος στη Σαμοθράκη οι περισσότεροι απο τους οπλίτες που είχαν ειδικότητα οδηγού αυτοκινήτου είτε δεν έμαθαν να οδηγούν στο ΕΚΕ είτε φοβόντουσαν να πάρουν ευθύνη κλπ..Έτσι ο Διοικητής έκανε σχολέιο και απένημε δεύτερη ειδικότητα οδηγού σε όσους ήξεραν πράγματι να οδηγούν...Επίσης το λεωφορείο που μετέφερε τα στελέχη από/προς τη μονάδα και τους εξοδούχους το οδηγούσε πάντα ΕΠΥ...
-
Από την άλλη όμως αν πηγαίνουν ανεκπαίδευτοι, είναι άχρηστοι στις Μονάδες, εκτός αν τους θέλουν μόνο για σκοπανθρώπους.
Μα γι΄αυτό είπα οτι η θητεία στην ουσία είναι σύντομη και οι 2 μήνες εκπαίδευση (των οδηγών πχ) ως αναλογία πολλοί για το συνολικό 9μηνο, είναι όμως απαραίτητοι, άρα καταλήγω οτι επιβαλλεται μεγαλύτερη θητεία.
-
Η μονη φαση που δεν ειχαμε οπλα χρεωμενα ηταν τις 2 εβδομαδες μεχρι την ορκομωσια που καναμε παρελαση, μαθαιναμε να αναφρομαστε κλπ.
Απο εκει και περα, οπλα, βασικη εκπαιδευση ('αερααααα' ), πυρ και κινηση, βολες κλπ, μεχρι να παρομε ειδικοτητα, που ηταν 2 μηνες για τον περισσοτερο κοσμο. Οι μεν οδηγοι σταγιερ κλπ, ενος στρατοπεδου, οι οδηγοι Μ113 πηγαιναν στο πεδιο βολης που τα ειχαν αραγμενα, οι οδηγοι αρματων Μ48 πηγαιναν και επηζε το μ... τους στην Αυλωνα, οι οδηγοι βαρεων νομιζω πηγαιναν και Πατρα μετα το Ναυπλιο.
Οι σκαπανεις εκαναν 2 μηνες στο Ναυπλιο και επιπροσθετα καμποσο καιρο τη ΣΜΧ και μετα στη μοναδα.Οι οδηγοι Μ113 ηταν ετοιμοι να οδηγησουν μετα το 2μηνο. Μπορει να σας φαινεται πολυ, αλλα πρεπει να μαθουν ολοι, οχι μονο οι πιο εξυπνοι, οποτε ο χρονος εκπαιδευσης ηταν προσαρμοσμενος σε ενα κοινο παρονομαστη. Δε θελει οπως ειπε και ο Διας καμμια βαθια διανοηση, να το γκαζι, εδω οι ταχυτητες, γκαζωνουμε λιγο παραπανω για να στριψει κλπ, και ο παλιος στη θεση Αρχηγου πληρωματος-πολυβολητη με ενα κλαδι στο χερι να κοπαναει το κρανος οταν κανεις βλακειες η παραφερεσαι.
-
Επειδή μάλλον το έχει ´αρεξηγησει ο κιουσης, στο κέντρο, δεν κάνουμε τίποτα ουσιας, απλά από ότι μαθαίνω από αλλά κέντραας έχουν αρκετά πιο σφιχτό προγράμμα με μπόλικα καψωνακια...Το πιο ενδιαφέρον ήταν η πορεία για βολη και η ομιλία του ιαβερη
εσυ εχεις παρεξηγησει τι κανουν στα αλλα κεντρα, μολις πας στη μοναδα σου και κανεις νουμερο με καποιον αλλο θα καταλαβεις
θα δεις μονο πώς θα πιανει το οπλο και θα καταλαβεις
-
Γνώμες για νησί ;;
Κω Ρόδο η Χίο;;
Αλλες καλές επιλογές;
-
ροδος, ειναι το μονο μερος που δεν εχω ακουσει κανενα να παραπονιεται
επισης δεν παιζει κρυο ουτε για πλακα εκει κατω ποτε και το καλοκαιρι παιζει φαση λογω τουρισμου
-
Γνώμες για νησί ;;Κω Ρόδο η Χίο;;
Αλλες καλές επιλογές;
Μακριά, the winter is coming + ότι θα πήξεις, άσχημα.
Συνάδελφος ΔΕΑ κιόλας δήλωσε Ρόδο με την λογική ότι καλοκαίρι είναι, τουρισμός κλπ κλπ κλπ, τελικά πήγε σε ένα στρατόπεδο στην βόρεια μεριά μακριά από τον πολιτισμό, η εμπλοκή πήγαινε σύννεφο και πήρε αναβολή
Αν πρέπει να πας οπωσδήποτε σε νησί προτίμησε μικρά νησιά της 'άγονης' γραμμής, θα είστε 3 και ο κούκος και θα κάνετε ότι γουστάρετε, σειρήνες στο αιγαίο φάσηΝα προτιμήσεις ηπειρωτική Ελλάδα, τουλάχιστον με το αυτοκινητάκι σου θα κάνεις ένα road trip και θα φτάνεις σπίτι σου όποτε θέλεις χωρίς να εξαρτάσαι από πλοία και αεροπλάνα. Επίσης αν έχεις αυτοκίνητο μπορείς να πετάγεσαι σε διπλανές πόλεις (ενάντια στις διαταγές φυσικά) και να βλέπεις και ένα άλλο μέρος. Π.χ αν υπηρετείς Έβρο δεν είναι τίποτα να πεταχτείς στην Κυριακάτικη έξοδο σου Κομοτηνή μέσω εγνατίας.
-
Γνώμες για νησί ;;Κω Ρόδο η Χίο;;
Αλλες καλές επιλογές;
Αν μιλάς για τα ΕΤΕΘ ....δεν ξέρω. Αλλά Κω και Ρόδο είναι ωραία νησιά.
Αν πάει σε αμφίβιους καταδρομείς τα νησιά είναι οι μοναδικές του μεταθέσεις. Αν πάει ορεινός τότε η Βόρειος Ελλάδα.
Περί Θητείας [#3]