-
Το ότι έχουμε διαφορετικές επιλογές στις τροχαίες παραβάσεις που θεωρούμε αποδεκτές και 'επιτρεπόμενες' δεν μας καθιστά λιγότερο απαράδεκτους από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που καυτηριάζουμε σε αυτό το νήμα.
Όταν το αντιληφθούμε αυτό, θα έχουμε κάνει ουσιαστικό βήμα προς την κατανόηση του τι πραγματικά προκαλεί το χάος και τα τροχαία στο οδικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.
-
Αναρωτιέμαι πού εκπαιδεύονται όλοι αυτοί οι Ελληνες οδηγοί οι οποίοι μόλις βγούν ΕΚΤΟΣ των ελληνικών συνόρων μετατρέπονται ως διά μαγείας από ζώα σε κανονικούς οδηγούς.
Οι Έλληνες, ξέρουμε να οδηγούμε, ή τουλάχιστον ΟΛΟΙ ξέρουμε ποιό είναι το ΣΩΣΤΟ.
Όπως ξέρουμε και τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουμε εκεί που το νταϊλίκη και το «ξέρεις ποιός είμαι εγώ» δεν περνάνε.
Για αυτό και στο εξωτερικό είμαστε όλοι υποδείγματα οδηγών.Απλά βρίσκουμε και κάνουμε εδώ ότι κάνουμε.
Σε ένα άναρχο περιβάλλον προσαρμοζόμαστε ανάλογα και γινόμαστε όλοι από λίγο έως πολύ ζώα. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αναρωτιέμαι πού εκπαιδεύονται όλοι αυτοί οι Ελληνες οδηγοί οι οποίοι μόλις βγούν ΕΚΤΟΣ των ελληνικών συνόρων μετατρέπονται ως διά μαγείας από ζώα σε κανονικούς οδηγούς.Στο ιδιο σχολειο που μετατρεπει τους κανονικους οδηγους σε ζωα μολις μπουν στην Ελλαδα...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ότι έχουμε διαφορετικές επιλογές στις τροχαίες παραβάσεις που θεωρούμε αποδεκτές και 'επιτρεπόμενες' δεν μας καθιστά λιγότερο απαράδεκτους από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που καυτηριάζουμε σε αυτό το νήμα.Μαλιστα...
Στην γειτονια μου εχει ενα φαναρι. Η διασταυρωση εχει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ορατοτητα προς ολες τις μεριες. Αργα το βραδυ δεν περναει ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ κανεις, ειδικα καθημερινες (αλλα ακομα κ τωρα που περασα 1πμ Παρασκευης, κανεις). Κ αν περναει, τον βλεπεις απο τουλαχισοτν 400 μετρα μακρυα.
Ειμαι πολυ ζωον που σε αυτη την περιπτωση δεν φρεναρω καν για το φαναρι? Δηλαδη θα πρεπει να περιμενω σαν τον μαλακα στην μεση του πουθενα να γινει πρασινο?
Ειμαι το ιδιο ζωον με τον αλλο που περναει το κοκκινο 'επειδη νομιζει οτι θα προλαβει', με τον πιωμενο οδηγο που νομιζει οτι δεν τρεχει τιποτα γιατι θα πηγαινει αργα, με τον μηχανακια που θεωρει οτι μπορει να περναει απο οπουδηποτε μονο κ μονο επειδη χωραει?
Ρωταω γιατι κανω ακριβως αυτο που κατακρινεις πιο πανω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ότι έχουμε διαφορετικές επιλογές στις τροχαίες παραβάσεις που θεωρούμε αποδεκτές και 'επιτρεπόμενες' δεν μας καθιστά λιγότερο απαράδεκτους από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που καυτηριάζουμε σε αυτό το νήμα.
Μαλιστα...
Στην γειτονια μου εχει ενα φαναρι. Η διασταυρωση εχει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ορατοτητα προς ολες τις μεριες. Αργα το βραδυ δεν περναει ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ κανεις, ειδικα καθημερινες (αλλα ακομα κ τωρα που περασα 1πμ Παρασκευης, κανεις). Κ αν περναει, τον βλεπεις απο τουλαχισοτν 400 μετρα μακρυα.
Ειμαι πολυ ζωον που σε αυτη την περιπτωση δεν φρεναρω καν για το φαναρι? Δηλαδη θα πρεπει να περιμενω σαν τον μαλακα στην μεση του πουθενα να γινει πρασινο?
Ειμαι το ιδιο ζωον με τον αλλο που περναει το κοκκινο 'επειδη νομιζει οτι θα προλαβει', με τον πιωμενο οδηγο που νομιζει οτι δεν τρεχει τιποτα γιατι θα πηγαινει αργα, με τον μηχανακια που θεωρει οτι μπορει να περναει απο οπουδηποτε μονο κ μονο επειδη χωραει?
Ρε συ Καcey, δεν σκέφτεσαι τον ανθρώπινο παράγοντα; Να μην είδες καλά μια φορά, να ερχόταν κάποιο όχημα χωρίς φώτα, να μην... χίλια πράγματα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαλιστα...
Και εγω το κανω οταν επικρατουν ολα οσα αναφερεις πιο πανω αλλα ειναι σπανιο πλεον.....
Στο εξωτερικο που μενω εχουν καμερες στις διασταυρωσεις ετσι δεν διανοησαι να περασεις γιατι θα σε ξεσκισουν ..... ομως δεν σε ενοχλει μιας και οταν περναω διασταυρωση εχοντας πρασινο ειμαι 99% σιγουρος οτι δεν θα σφαξει το κοκκινο ο αλλος.... ειναι σημαντικο αυτο το τελευταιο..... και το προτιμω να περιμενω σε διασταυρωση εστω και αδεια και να ξερω οτι οι αλλοι σεβονται το κοκκινο... Παρεπιπτοντως αναφερω και γενικωτερα οτι συμφωνω με το σκεπτικο του Kacey, οταν αναφερει τροπο οδηγησης σε διαφορες περιπτωσεις... εγω απλα λογω ηλικιας δεν ειμαι διατεθειμενος να τσακωθω.... με καποιο Ζωο..... -
Ναι αν εχει κοκκινο πρεπει να στεκεσαι κλαρινο μεχρι να γινει πρασινο ! Απλα πραγματα. Το οτι ολοι το καταπατουμε ειναι γεγονος ( και εγω σε περιπτωσεις σαν αυτες που αναφερθηκαν πιο πριν και μονο, αλλιως ειναι αποπειρα δολοφονιας ) αλλα αυτο εχει να κανει με την ελληνικη μαγκια και το οτι απλα κανεις δε θα σε τιμωρησει...στην εξαιρετικα σπανια περιπτωση που θα σε πιασει. Τωρα οταν βγαινουμε εξω στρωνουμε ολοι, ειναι απιστευτο !!
πως τον διαιτητη τον πανε καροτσακι με διαμαρτυριες στο κεντρο και μπουκαρουν ολοι μεσα απο τον παγκο οταν ο αγωνας γινεται εδω ενω ειναι παναγιες οταν παιζουν στην Ευρωπη, ενα πραγμα ;
Ως ελληνες παντως δεν ειμαι σιγουρη οτι αναγνωριζουν ολοι οτι ειναι λαθος η συγκεκριμενη πρακτικη στα φαναρια... Εχω περιπτωσεις που το θεωρουν αυτονοητο οτι θα παραβιασουν το κοκκινο 'αφου δεν περναει κανενας'
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Ναι αν εχει κοκκινο πρεπει να στεκεσαι κλαρινο μεχρι να γινει πρασινο ! Απλα πραγματα. Το οτι ολοι το καταπατουμε ειναι γεγονος ( και εγω σε περιπτωσεις σαν αυτες που αναφερθηκαν πιο πριν και μονο, αλλιως ειναι αποπειρα δολοφονιας ) αλλα αυτο εχει να κανει με την ελληνικη μαγκια και το οτι απλα κανεις δε θα σε τιμωρησει...στην εξαιρετικα σπανια περιπτωση που θα σε πιασει. Τωρα οταν βγαινουμε εξω στρωνουμε ολοι, ειναι απιστευτο !!πως τον διαιτητη τον πανε καροτσακι με διαμαρτυριες στο κεντρο και μπουκαρουν ολοι μεσα απο τον παγκο οταν ο αγωνας γινεται εδω ενω ειναι παναγιες οταν παιζουν στην Ευρωπη, ενα πραγμα ;
Ως ελληνες παντως δεν ειμαι σιγουρη οτι αναγνωριζουν ολοι οτι ειναι λαθος η συγκεκριμενη πρακτικη στα φαναρια... Εχω περιπτωσεις που το θεωρουν αυτονοητο οτι θα παραβιασουν το κοκκινο 'αφου δεν περναει κανενας'
+10
-
Τα υποχρεωτικά τα θεωρούμε προαιρετικά .
-
Πριν λιγες ωρες, ερχομενος στη δουλεια και περιμενοντας στο φαναρι της πολυτεχνειου για να στριψω 26οκτωβριου βλεπω ενα ΖΩΟΝ να πηγαινει αντιθετο ρευμα στον παραλληλο δρομο με εμενα να βγαινει σε μια απο τις κεντρικοτερες διασταυρωσεις της Θεσσαλονικης, διπλα απο τα δικαστηρια και να στριβει στην 26ης χωρις καν να σταματησει (πρεπει να ητανε τυφλα, δεν εξηγειται τετοιο ρισκο). Εαν ερχοτανε καποιος απο απεναντι του με πολλα (οπως συνηθιζεται εκει) θα επεφτε πολυ κλαμα, οπως κι αν εγω εσφαζα το κοκκινο βλεποντας οτι 'δεν ερχεται κανενας'
Ακομα θυμαμαι το δασκαλο στη σχολη οδηγων να μου λεει οτι κοιταμε παντα και απο τις 2 μεριες του δρομου σε περιπτωση που καποιος παει αναποδα αλλα αυτο ξεπερναει καθε φαντασια, δεν ξερεις απο που θα σου'ρθει...
Στην πολη τα χειροτερα συμβαινουν οταν δεν εχει καθολου κινηση και ολοι λενε 'δε βαριεσαι, ποιος θα περασει τετοιαν ωρα' -
Όσοι περνούν με κόκκινο και μετά τρακάρουν, δεν είχαν σκοπό το τρακάρισμα.
Πίστευαν ότι έλεγξαν τη διασταύρωση, δεν είδαν κανέναν και πέρασαν.Μερικοί τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άλλους, το θέμα όμως είναι η ασφάλεια ακόμα κι όταν κυκλοφορούν μπούφοι (που δεν παραδέχονται ότι είναι μπούφοι).
Άρα ΟΛΟΙ σταματάμε σε ΟΛΑ τα κόκκινα - αλλιώς ΠΡΟΣΤΙΜΟ. -
Ένα βράδυ, χρειάστηκε να βγώ από το σπίτι με το αυτοκίνητο για να πάω σε εφημερεύον φαρμακείο γιατί είχα πρόβλημα με την τότε 3ων μηνών κορούλα μου. Ηταν 3:00 η ώρα. Καθημερινή και οι δρόμοι άδειοι (σχεδόν)...και όμως από Αγ.Σοφία μέχρι Κερατσίνι, είδα 2 ατυχήματα σε διασταυρώσεις λόγω παραβίασης του κόκκινου. Και εκείνοι θα 'νομιζαν' πως αυτή την ώρα δεν περνάει κανείς... και εκείνες οι διασταυρώσεις έχουν ορατότητα αρκετών μέτρων...αλλά αν ο άλλος πάει με όσα πάει, είναι δύσκολο να μην τον δείς απλά την τελευταία στιγμή.
-
Πρωτοσελιδο σημερινου αγγελιοφορου http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=5/2/2009&page=16
Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία στη «μαύρη» λίστα των τροχαίωνΤρεις από τους επτά νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Ημαθία, περιλαμβάνονται στη «μαύρη» λίστα των πιο επικίνδυνων νομών με βάση τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν στα όριά τους το 2008. Μέτριας επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται ο νομός Πέλλας, ενώ χαμηλής επικινδυνότητας τείνουν να χαρακτηριστούν οι νομοί Πιερίας, Σερρών και Κιλκίς.....
Τελικα μηπως δεν εχω αδικο που οταν βλεπω ΧΚΑ και ΗΜΑ αλλαζω δρομο; No offence και οχι οτι εμεις ειμαστε καλυτεροι....
-
Παρεπιπτόντως χθες το πρωί που κατέβαινα από Πανόραμα ένας μπάρμπας με χουντάι accident έσφαξε κόκκινο (ερχόταν από το ρεύμα του περιφερειακού προς ανατολικά, για να πάει προς Πυλαία) και βγήκε μπροστά μου (μάλλον 'είδε' ότι δεν ερχόταν κανείς ή ήθελε να πεθάνει). Ευτυχώς τον είδα εγκαίρως και καβάλησα την κόρνα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσοι περνούν με κόκκινο και μετά τρακάρουν, δεν είχαν σκοπό το τρακάρισμα.
Πίστευαν ότι έλεγξαν τη διασταύρωση, δεν είδαν κανέναν και πέρασαν.Μερικοί τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άλλους, το θέμα όμως είναι η ασφάλεια ακόμα κι όταν κυκλοφορούν μπούφοι (που δεν παραδέχονται ότι είναι μπούφοι).
Άρα ΟΛΟΙ σταματάμε σε ΟΛΑ τα κόκκινα - αλλιώς ΠΡΟΣΤΙΜΟ.Καλά, αυτό εννοείται.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που περνάνε με κόκκινο επειδή δεν το είδαν η επειδή τώρα έγινε κόκκινο.
Αυτοί δεν ελέγχουν τίποτα εκτός απο το δεξί πόδι τους (και αυτό αμφισβητείται..). -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Ένα βράδυ, χρειάστηκε να βγώ από το σπίτι με το αυτοκίνητο για να πάω σε εφημερεύον φαρμακείο γιατί είχα πρόβλημα με την τότε 3ων μηνών κορούλα μου. Ηταν 3:00 η ώρα. Καθημερινή και οι δρόμοι άδειοι (σχεδόν)...και όμως από Αγ.Σοφία μέχρι Κερατσίνι, είδα 2 ατυχήματα σε διασταυρώσεις λόγω παραβίασης του κόκκινου. Και εκείνοι θα 'νομιζαν' πως αυτή την ώρα δεν περνάει κανείς... και εκείνες οι διασταυρώσεις έχουν ορατότητα αρκετών μέτρων...αλλά αν ο άλλος πάει με όσα πάει, είναι δύσκολο να μην τον δείς απλά την τελευταία στιγμή.Στην Αθηνα προσωπικα και πρασινο να εχω τσεκαρω οσο μπορω την περιπτωση να ειναι καποιος που θα σφαξει το κοκκινο..... ετσι εχω επιβιωσει απο το 72 που εχω το διπλωμα και δεν εχω φιλιθει προσωπικα με καποιον τετοιον!!! ετυχα σε περιπτωση να οδηγει φιλος και να ειμαι μεσα, να εχουμε περασει σιγουρα με πρασινο... και ο ταξιτζης που μας εμβολισε να λεει τα δικα του (το 1977 αυτα)... τσεκαροντας δε την λειτουργεια των φαναριων προσεξα οτι το δικο του ηταν κοκκινο αλλα το επομενο φαναρι απο το δικο του ηταν πρασινο!! αρα κοιτουσε το πιο κατω και οχι το δικο του, με αποτελεσμα να νομιζει οτι και το δικο του ηταν πρασινο!!!!! ετσι μας εμβολισε!!! χωρις τραυματισμους ευτυχως.
-
τελικά κάθε περιοχή έχει και τους 'δικούς' της! Όταν ήμουν φαντάρος στην Χίο (1996-97) κοροιδεύαμε τους 'ντόπιους' για τον τρόπο που οδηγούσαν, και μάλιστα λόγω των πινακίδων που είχαν (ΧΙΑ) τους είχαμε βγάλει Χειριστές Ιπτάμενων Αυτοκινήτων! (δεν μπορείτε να φανταστείτε, ακόμα και σε ευθείες, πόσα αυτοκίνητα έβλεπα σχεδόν καθημερινά να έχουν βρεθεί από το πουθενά, μέσα στα χωράφια )
-
ελαφρως Τις καλυτερες πινακιδες τις εχει η Κορινθος : ΚΡΑ ΚΡΖ!
-
Αραγε...στον προγραμματισμό του υπουργείου, υπάρχει κάποια στιγμή να βγούν και πινακίδες με τα αρχικά ΖΩΟ;
Προς το παρόν,(από προφορά τουλάχιστον) οι πινακίδες ΖΖΟ ταιριάζουν μία χαρά σε μία γειτόνισσά μου!
Ακόμα και σε όρες ΜΗ κοινής ησυχίας, ακούμε την εξάτμισή της από πολλά μέτρα μακρυά! (και να είχε και τιποτα της προκοπής... ένα Αυστραλέζικο Saxo έχει! ) -
Την ρωτησες αν το εκανε ροϊκη; Προγραμμα; Φανταζομαι το μαλλι πλατινα ε;
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]