-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Οταν θα περασει ενας τετοιος απο διπλα σου κ απο την τρομαρα σου σκασεις στον εκ δεξιων σου, ή φερεις 5 σβουρες (μιλαμε για ΑΟ = ταχυτητες), ή κανεις τιμονια κ παρεις παραμασχαλα το αλλο μηχανακι που θα σε περναει απο δεξια, θα το ξανασκεφτεις...
(Κατ'αρχάς να διευκρινήσω ότι δεν δίνω σε καμία περίπτωση δίκιο στον 'ινδιάνο')
- Το να κρατήσεις σταθερό το τιμόνι στη τροχιά που είχες δεν είναι option; Πολύ εύκολα αιφνιδιάζεσαι.
- Έγραψε ότι εσκεμμένα θα προσπαθήσει να προκαλέσει ατύχημα.
edit: Η σωστή συμπεριφορά είναι 'Live and let die'. Αν το καλοσκεφτείς, αυτό που εκμυστηρεύτηκε ότι κάνει δεν απέχει και πολύ από τις ιδέες του glenn για το Κόρινθος-Πάτρα...
Τι δεν καταλαβαινεις;;;
Ο τυπος εχει παρει το περιστροφο, εχει βαλει 5 σφαιρες και παει να παιξει ρωσσικη ρουλετα.
Εγω απλα θα βαλω το λαδακι και θα του το καθαρισω.
Ειναι τοσο απλο -
Ο χρήστης ace69 έγραψε:
Οχι... ειναι νεκροι που δεν εχουν το χουν παρει χαμπαρι ακομα.
Εγω αν προλαβω να τον δω να ρχεται κλεινω το κενο και αν επιβιωσει, ας εξηγησει στο δικαστηριο πως στο πο..τσο βρεθηκε αναμεσα στην αριστερη και το διαχωριστικο, αν δεν, 'ημουν αριστερη, λογο πυκνης και επεσε απο πισω μου' Κοινως...στα @@ μου!............
Αν και πρωτιμο την κουρτινα ενα, γιατι εχει πολυ πλακα να τους βλεπεις να πλακωνουν τα φρενα και να ισορροπουν αναμεσα στο τσιμεντακι και το φτερο του ποιο πισω....
Κοινώς προτιμάς να προσπαθήσεις να σκοτώσεις κάποιον ο οποίος είναι ηλίθιος. Σκέψου και τη περίπτωση ο ηλίθιος να είναι τόσο ... ηλίθιος που να μήν ξέρει και να φρενάρει που δυστυχώς ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις δικυκλιστών που οδηγούν με αυτό το τρόπο.
Ε ρε που καταντήσαμε.
Ναι....
Ενας μαλακας λιγοτερος! -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Τακτικη μου ειναι(οταν ειμαι με την μηχανη), να τρωνε λιγο τρομοκρατια αργοτερα ΜΠΑΣ και μαθουν πως πρεπει να καθονται στα φαναρια
Δεν είμαι μόνο εγώ κάφρος δηλαδή, ε;
Αντίστοιχη τακτική ακολουθώ και όταν βλέπεω οποιαδήποτε μηχανή μπροστά μου (από παπί εώς ό,τι να'ναι) χωρίς καθρέφτες και οδηγεί έχοντας γράψει τελείως στα @@@ του τι γίνεται πίσω και ποιός πάει να τον προσπεράσει.
Συνήθως τους κλείνω τη στιγμή που βλέπω πως θέλουν να κάνουν ελιγμό και δεν έχουν γυρίσει ούτε κεφάλι.
+1.
Οταν εγω ειμαι στην λωριδα μου κ παω γρηγοροτερα απο τον διπλανο, κ εκεινος αλλαξει λωριδα χωρις να κοιταξει (καλα, αν εχει ΒΓΑΛΕΙ τους καθρεπτες δεν το συζηταμε...), φυσικα κ ΔΕΝ θα κοψω εγω για εκεινον.
-
Kacey, χωρίς πλάκα, πολλές φορές με αυτά που διαβάζω από εσένα...αισθάνομαι σαν να βλέπω τον εαυτό μου 10-15 χρόνια πρίν!
Ακριβώς οι ίδιες σκέψεις πέρναγαν από το μυαλό μου... δεν ξέρω τί ηλικία έχεις...εγώ είμαι αισίως στα 35
Από τότε που έκανα οικογένεια...άλλαξα τελείως... σκεφτόμουν ότι έχω και μία γυναίκα στο σπίτι...η οποία δεν θα ήθελα να 'τραβήξει' αυτά που πέρασε η μητέρα μου... ειδικά τους τελευταίους 9 μήνες που έχω και την κορούλα...μιλάμε έχω 'φλωρέψει' τελείως στον δρόμο...Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που με κάνουν να θυμάμαι τα παλιά!
Σήμερα έτυχα σε 'φάση' με έναν παππού ασπρομάλλη, με ένα μπορντό Mondeo προπροηγούμενης γενιάς με 'ξανθιά' στο κάθισμα του συνοδηγού! Είμαστε στην Λ.βουλιαγμένης, εγώ στην μεσσαία και λίγο πιο μπροστά από αυτόν και εκείνος αριστερά πίσω μου. Φτάνουμε στο σημείο που γίνονται τα 'εργα' του μετρό και η αριστερή εξαφανίζεται για να συγχονευτεί με την μεσσαία... αντί ο παπάρ@ς ο παππούς να μπεί πίσω μου (δεν υπήρχε άλλο αυτοκίνητο), πατάει τέρμα το γκάζι (μπορεί να έπαθε καμία κράμπα!), έρχεται αριστερά μου, και επιτακτικά πάει να μπεί στην μεσσαία! Αναγκαστικά πλακώθηκα στα φρένα (έχε χάρη που είναι ενός μήνα το αυτοκίνητο!) μπήκα πίσω του και του 'έκανα' τα φώτα... ο παπ@ρας είχε και το θράσος να μου κάνει χειρονομίες! Έφτασα δίπλα του, η γκόμενα είχε το παράθυρο ανοιχτό... του πέταξα μερικά 'Γαλλικά', τον έκανα 'ψιλορεζίλι' στο...όπως φάνηκε αλλοδαπό που του τρώει το εφάπαξ... και έφυγα... -
Ο χρήστης After έγραψε:
Παντως αυτο που δεν θα ξεχασω ποτε...
Ειμαι χτυπημενος απο την πτωση για οσους θυμουνται, με ναρθηκα και επιδεσμο σχεδον σε ολο το σωμα πανω απο την μεση
Περναγα διαβαση στην Αλεξανδρας, με μεγαλο κοπο μιας και πονουσα ακομα πολυ
Καποια στιγμη ερχεται ΖΩΟ γυρω στα 50 με KLE500 μπλε, και παταει κανονικα την διαβαση, αναγκαζοντας με να σταματησω αλλιως θα με παταγε
Προσεχε του λεω, δεν βλεπεις οτι ειναι διαβαση?(φαινομουν απο μακρια οτι ειχα προβλημα κινητικοτητας)
Τι πραγμα μου λεει?
Του το ξαναλεω...
Απαντηση του, ''A μαμησου ρε'', με πολυ υφακι οπως το ελεγε
Τι να σου κανω του λεω που εχω σπασμενο ωμο, αλλιως θα το μετανοιωνες πολυ πικρα αυτο που ειπεςΠαιδια επειδη δεν κρατησα πινακιδα, το εχω μετανοιωσει πολυ πικρα, αλλα που θα παει, ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, καααααπου θα ξανατρακαρουμε, δυστυχως δεν ξεχναω φατσες
πω πω ρε φιλε , μου αναψαν τα λαμπακια , σου ευχομαι ολοψυχα να τον πετυχεις τωρα που εισαι υγιης και να του σφυριξεις 2 λογακια και οχι μονο οσον αφορα τι εστι βερυκοκο....
κουραδομαγκες σαν κι αυτον με βγαζουν απο τα ρουχα μου -
τσ τσ τσ τσ....οι νταηδες του φορουμ
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τσ τσ τσ τσ....οι νταηδες του φορουμΜην σου τύχει κανένας τέτοιος και σένα φίλε Italakia...
Να δώ...θα αντιδράσεις 'κόσμια'; -
αλλο να το λες και αλλο να το κανεις
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Η λέξη-κλειδί που δυστυχώς αγνοούν πολλοί είναι αυτή που ανέφερες - 'συνεργασία'. Εάν όλοι μπαίναμε στο αυτοκίνητο - μηχανή, με νοοτροπία 'ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να φτάσουμε γρήγορα και με ασφάλεια', τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
ναι τελικα εκει ειναι ολο το ζουμι για να μη γινονται ατυχηματα και οχι μονο μεταξυ μηχανων-αυτοκινητων , αλλα μεταξυ ολων.
το κακο ειναι οτι πολλοι ειναι 'κολλημενοι' με τον ΚΟΚ και τη λογικη του 'εχω δικιο' και μερικοι αλλοι φυσικα των αγνοουν τελειως και κανουν του κεφαιου τους.
το θεμα ειναι να προσαρμοζεσαι στις συνθηκες για να μη κινδυνευεις ουτε εσυ, αλλα ουτε και οι αλλοι.
εγω για παραδειγμα σε ο,τι αφορα τις μηχανες κανω το εξης.
Σε μια μεγαλη λεωφορο 3 λωριδων κινουμαι συνηθως αριστερα (εκτος αν θελει καποιος να με προσπερασει). οταν ειμαι αριστερα κλεινω τελειως το χωρο απο αριστερα μου (10 εκατοστα απο το πεζοδρομιο ειμαι) ετσι ωστε να μην αφησω σε καποια μηχανη το περιθωριο να με περασει απο αριστερα και στριμωχτει , αλλα και να μπορω να του αφηνω μεγαλο περιθωριο να με περναει απο δεξια που απο οτι βλεπω το προτιμουν οι μηχανοβιοι.ετσι και τους 'ταλιμπαν' εμποδιζω να στριμωχτουν μεταξυ εμενα και μπαριερας / πεζοδρομιου και τους αφηνω αρκετο χωρο ετσι ωστε να περνανε χωρις να κανουν ακροβατικα κινδυνευοντας να μου σπασουν κανα καθεπτη ή να δημιουργηθει ατυχημα.
το να σε περναει καποιος απο δεξια δεν ειναι νομιμο υποτιθεται, αλλα επειδη ετσι γινεται απλα προσαρμοζομαι στις συνθηκες.
οταν ειμαστε σταματα ξεκινα προσπαθω να ανοιγω χωρο για τις μηχανες και παντα αφηνω ενα κενο απο τον μπροστινο ετσι ωστε να κανουν καθετες μανουβρες με την ησυχια τους, γιατι θα τις κανουν ο,τι και να λεμε , αρα καλυτερα να εχουν χωρο.αντιστοιχα και με τα αυτοκινητα δε κοιταζω μονο ποτε εχω προτεραιοτητα αλλα και ποιες ειναι οι συνθηκες.εκει μου τη δινουν απιστευτα οι γυναικες οδηγοι.
ημουν μια φορα σε στενο στον πειραια οπου εγω κατεβαινα και κατσικα ανεβαινε.
αυτη οπως ανεβαινε ειχε ενα μεγαλο κενο δεξια της και θα μπορουσε να χωθει και να μας περιμενει να κατεβουμε ετσι ωστε να μη στριμωτουμε.
αντιθετα γκαζωνει ερχεται σφηνωνουμε και φτανει 5-6 cm απο τον καθρεπτη μου.
εκει αρχιζω τα μπινελικια και μου λεει με υφακι : εχω προτεραιοτητα!
της απαντω αν μου ακουμπησεις τον καθρεπτη σε σκοτωσα! (τον εκλεισα καλου κακου παντως )και το χειροτερο απο ολα ειναι οταν ειμαι βουλιαγμενης και θελω να στριψω σε φαναρι για να παω αριστερα.εκει περιμενω να μου κανει καποιος χωρο ωστε να μπω στην 'τεταρτη λωριδα' αριστερα, αλλα δεν ξερω πώς τα καταφερνουν παντα υπαρχει καποιο ζωο που του κορναρω, του φωναζω αλλα στο τελος με γραφει και χανω το φαναρι μου , επειδη δε μπορουσε να προχωρησει μισο μετρο
-
Όταν ο δρόμος έχει αυξημένη κυκλοφορία καλό είναι να αφήνουμε χώρο για τις μηχανές που περνούν ανάμεσα, για να γλιτώσουμε καμια γρατσουνια-χτύπημα.
-
'το θεμα ειναι να προσαρμοζεσαι στις συνθηκες για να μη κινδυνευεις ουτε εσυ, αλλα ουτε και οι αλλοι'
Μεγάλη κουβέντα φίλε QsisVΤS...που περικλείει όλο το 'ζουμί' της 'ασφαλούς οδήγησης'...
-
Εισέπραξα κι εγώ πρόσφατα τη μούτζα και το μπινελίκι που θεώρησαν κάποιοι μηχανόβιοι ότι έπρεπε. Ήμουν στη λεωφόρο Μαραθώνος, αμέσως μετά το φανάρι της Ραφήνας, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κυριακή βράδι, πολύ κίνηση και τη συγκεκριμένη στιγμή πηγαίνουμε με περίπου 20 χλμ. Η λεωφόρος σε εκείνο το σημείο κάνει αριστερή καμπή, κι εγώ ήμουν στην αριστερή λωρίδα. Αποφασίζω να μετακινηθώ στη δεξιά, και όταν βλέπω το κενό βγάζω φλας, τσεκάρω καθρέπτη αν υπάρχει ακόμα το κενό και ξεκινάω.
Το πρόβλημα; Μηχανές ενδιάμεσα από τις δύο λωρίδες, ενώ εμείς τσουλάμε με 20 αυτές έρχονται με 50+ (κυρίως από το λιμάνι της Ραφήνας επιστρέφοντας στην Αθήνα), και λόγω αριστερής καμπής εμφανίζονται στους καθρέπτες των αυτοκινήτων της αριστερής λωρίδας μόνο όταν φτάσουν καμιά 10ρια μέτρα κοντά τους. Καθώς λοιπόν ξεκινάω την αλλαγή λωρίδας, ακούω κόρνα από κάπου πίσω να πλησιάζει, σταματάω τη μανούβρα και προσπαθώ να γυρίσω στη λωρίδα μου και παράλληλα να δω από τον καθρέπτη τι γίνεται. Μέχρι τα τα κάνω αυτά, έχει περάσει ο πρώτος μηχανόβιος με τα 50 χλμ του βρίζοντάς με, και ακολουθούν άλλοι 2 με φάσκελα και μπινελίκια (υποστήριξη στον πρώτο). Του έκανα νόημα 'δε σε είδα' αλλά δε νομίζω να ασχολήθηκε με αυτό.
Προφανώς αισθάνθηκα άσχημα μετά από αυτό και ήμουν πιο προσεκτικός μετά. Προφανώς επίσης ήταν λάθος μου που δεν εκτίμησα ότι πάνω στην αριστερή καμπή έχανα την ορατότητα απ' ό,τι θα τύχαινε (και έτυχε) να κινηθεί γρήγορα ενδιάμεσα από τις 2 λωρίδες αυτοκινήτων. Αλλά θεωρώ την κίνηση αυτή από τις μηχανές επικίνδυνη, κυρίως για τη διαφορά της σχετικής τους ταχύτητας με τα αυτοκίνητα, σε συνδιασμό με την περιορισμένη δυνατότηα που είχαν οι οδηγοί αυτοκινήτων να τους αντιληφθούν έγκαιρα.
-
Η κατάσταση με τις μηχανές στην Αθήνα έχει ξεφύγει. Εδώ φοβούνται και δεν τρέχουν σαν παλαβοί ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Όταν ο δρόμος έχει αυξημένη κυκλοφορία καλό είναι να αφήνουμε χώρο για τις μηχανές που περνούν ανάμεσα, για να γλιτώσουμε καμια γρατσουνια-χτύπημα.+1
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Εισέπραξα κι εγώ πρόσφατα τη μούτζα και το μπινελίκι που θεώρησαν κάποιοι μηχανόβιοι ότι έπρεπε. Ήμουν στη λεωφόρο Μαραθώνος, αμέσως μετά το φανάρι της Ραφήνας, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κυριακή βράδι, πολύ κίνηση και τη συγκεκριμένη στιγμή πηγαίνουμε με περίπου 20 χλμ. Η λεωφόρος σε εκείνο το σημείο κάνει αριστερή καμπή, κι εγώ ήμουν στην αριστερή λωρίδα. Αποφασίζω να μετακινηθώ στη δεξιά, και όταν βλέπω το κενό βγάζω φλας, τσεκάρω καθρέπτη αν υπάρχει ακόμα το κενό και ξεκινάω.Το πρόβλημα; Μηχανές ενδιάμεσα από τις δύο λωρίδες, ενώ εμείς τσουλάμε με 20 αυτές έρχονται με 50+ (κυρίως από το λιμάνι της Ραφήνας επιστρέφοντας στην Αθήνα), και λόγω αριστερής καμπής εμφανίζονται στους καθρέπτες των αυτοκινήτων της αριστερής λωρίδας μόνο όταν φτάσουν καμιά 10ρια μέτρα κοντά τους. Καθώς λοιπόν ξεκινάω την αλλαγή λωρίδας, ακούω κόρνα από κάπου πίσω να πλησιάζει, σταματάω τη μανούβρα και προσπαθώ να γυρίσω στη λωρίδα μου και παράλληλα να δω από τον καθρέπτη τι γίνεται. Μέχρι τα τα κάνω αυτά, έχει περάσει ο πρώτος μηχανόβιος με τα 50 χλμ του βρίζοντάς με, και ακολουθούν άλλοι 2 με φάσκελα και μπινελίκια (υποστήριξη στον πρώτο). Του έκανα νόημα 'δε σε είδα' αλλά δε νομίζω να ασχολήθηκε με αυτό.
Προφανώς αισθάνθηκα άσχημα μετά από αυτό και ήμουν πιο προσεκτικός μετά. Προφανώς επίσης ήταν λάθος μου που δεν εκτίμησα ότι πάνω στην αριστερή καμπή έχανα την ορατότητα απ' ό,τι θα τύχαινε (και έτυχε) να κινηθεί γρήγορα ενδιάμεσα από τις 2 λωρίδες αυτοκινήτων. Αλλά θεωρώ την κίνηση αυτή από τις μηχανές επικίνδυνη, κυρίως για τη διαφορά της σχετικής τους ταχύτητας με τα αυτοκίνητα, σε συνδιασμό με την περιορισμένη δυνατότηα που είχαν οι οδηγοί αυτοκινήτων να τους αντιληφθούν έγκαιρα.
Σαν φανατικος μοτοσυκλετιστης, απο αυτα που διαβασα, μπορω να συμπερανω οτι δεν ησουν λαθος
Και εγω κανω διηθηση, αλλα δεν μπορω να ζητησω τα ρεστα σε καποιον που εχει ηδη ξεκινησει να αλλαζει λωριδα(ειδικα στην κινηση), και επειδη εγω εμφανιστικα σαν πυραυλος, να πρεπει να εξαφανιστει απο μπροστα μουΚουραδομαγκες με TDM & gsxr1000 θα ηταν, με φυσικα ιχνος κυκλοφοριακης παιδειας, βαζω στοιχημα
Η πλακα ειναι πως και σε εμενα τυχαινουν τετοια, και νομιζουν οτι επειδη ειναι με μηχανη οτι μεγαλωνει το πεος τους
Μολις βεβαια τρωνε κραξιμο περι καγκουρων κουλαδιων, εκει καπου σαστιζουν -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν ο δρόμος έχει αυξημένη κυκλοφορία καλό είναι να αφήνουμε χώρο για τις μηχανές που περνούν ανάμεσα, για να γλιτώσουμε καμια γρατσουνια-χτύπημα.
+1
Βασικα η λογικη δεν ειναι μην αποκτησουμε καμια γρατζουνια, αλλα να διευκολυνουμε την ζωη του αλλου ΟΤΙ και να οδηγαει αυτος ή αν ειναι πεζος
Αυτη ειναι η αρχη της κυκλοφοριακης παιδειας -
Ο χρήστης After έγραψε:
+1
Βασικα η λογικη δεν ειναι μην αποκτησουμε καμια γρατζουνια, αλλα να διευκολυνουμε την ζωη του αλλου ΟΤΙ και να οδηγαει αυτος ή αν ειναι πεζος
Αυτη ειναι η αρχη της κυκλοφοριακης παιδειαςΗ οποία στο ελλαδισταν δεν υπάρχει!
Ο ελληναρας αγοράζει με δόσεις το 'εργαλείο' και νομίζει ότι μαζί μ αυτό αγόρασε και μερικά τετραγωνικά δρόμο.Στην Α.Ο. Κινούμενα πάντα όσο ποιο αριστερά μπορώ, για να διευκολύνω τους δίτροχους
που κινούνται ανάμεσα στην αριστερή και μεσαία λωρίδα.
Όταν ο αυτόχειρας παει να με περάσει στο κενό ανάμεσα σε μένα και το τσιμέντο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον διευκολύνω και να κάνω δεξιά, θέτοντας σε κίνδυνο κάποιον που εκείνη την ώρα είναι δεξιά μου.
Η θα πας μαλακα από κει που σ αφήνουν η θα σε πανε τέσσερεις! -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Όταν ο δρόμος έχει αυξημένη κυκλοφορία καλό είναι να αφήνουμε χώρο για τις μηχανές που περνούν ανάμεσα, για να γλιτώσουμε καμια γρατσουνια-χτύπημα.αυτό το κάνω συνέχεια. Καλό είναι όμως κ αυτοί να πηγαίνουν πιο σιγά. (οδηγώ και μηχανή)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αυτό το κάνω συνέχεια. Καλό είναι όμως κ αυτοί να πηγαίνουν πιο σιγά. (οδηγώ και μηχανή)
Τις προάλλες είδα στην Εθνική οδό, στο 'κατέβασμα' στο ύψος της 'Αθηνών' τύπο με 'γουρούνα' να προσπαθεί να περάσει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, λές και είχε σκουτεράκι!
Ρε παλιο'μπιπ'...αφού βιάζεσαι, τί σκ@τ@ την πήρες την γουρούνα;;; -
Εγώ πάντως κοιτάω να διευκολύνω όπου μπορώ. Το αν γλιτώνω γρατζουνιές είναι άλλο θέμα, διόλου ασήμαντο γιατί αν γίνει κάτι κατά 70% θα πρέπει να κάνεις το Μαγκάιβερ μετά για να προλάβεις τον άλλο...
Δυστυχώς βλέπω ολοένα και περισσότερους μοτοσυκλετιστές να κάνουν τις εντελώς άκυρες αυτοκτονιακές σφήνες. Το κακό εκεί είναι ότι αν γίνει κάτι θα μιλάμε για σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Ακόμα και αν αποδειχτεί ότι αυτός έφταιγε (γιατί αν βγει έστω και με άκυρο τρόπο το αντίθετο κλάφτα Χαράλαμπε), δεν είναι ότι καλύτερο.
Είτε μιλάμε για παπιά, είτε για μηχανές φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν επιτρέπεται το προσπέρασμα από τις διαχωριστικές γραμμές με εξαίρεση όταν είναι σταματημένα τα αμάξια στο φανάρι.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]