-
εγώ ξέρω για κάποιες δεκάδες δις σε CDS
πάρε παράδειγμα
http://www.forbes.com/sites/greatspecul ... k-default/ -
Μάλλον έχεις δίκιο. Τα 'λίγα δις' που λέω εγώ πρέπει να είναι η τρέχουσα αξία των CDS και όχι το ασφαλισμένο ποσό που όπως σωστά λες πρέπει να είναι δεκάδες δις ευρώ.
Το κύριο πρόβλημα με το κούρεμα είναι ότι, τελικά, αυξάνεις το πρωτογενές έλλειμα μιας και οι ανάγκες χρηματοδότησης των ταμείων αυξάνονται (οι τράπεζες ας πούμε ότι δε θα στηριχτούν καθόλου στο κράτος και μόνο στις αγορές και το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας). -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το καθαρό όφελος από ένα κούρεμα πάντως δεν είναι πολύ μεγάλο. Το 50% περίπου του προς κούρεμα χρέους φαίνεται να είναι σε Ελληνικά χέρια, τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί, τους οποίους θα χρειαστεί να ανακεφαλαιοποιήσει το κράτος...δανειζόμενο αυτά που διέγραψε.Το δημοσιο χρεος ειναι γυρω στα 345 δις (βασικα σε ομολογα και κατι πολυ λιγα σε γραμματια στα οποια δεν μπορει να εφαρμοσθει κουρεμα). Ακομη και αν υποθεσουμε οτι το κουρεμα (50%) εφαρμοζεται μονο στα 250 δις, το χρεος μειωνεται κατα 125 δις . Οι ελληνικες τραπεζες διακρατουν λιγο πανω απο 50 δις . Αν το ελληνικο κρατος πληρωσει τη χασουρα των τραπεζων θα δωσει 25 δις και θα εχει καθαρο κερδος απο το κουρεμα 100 δις.
Οι τραπεζιτες δεν το θελουν γιατι με αυτη τη διαδικασια χανουν τις τραπεζες τους (δεν εχουν να βαλουν τα 25 δις) .Το κρατος , βεβαια , θα πρεπει να καλυψει τα ασφαλιστικα ταμεια. Τα ομολογα που διακρατουν τα ασφαλιστικα ταμεια ειναι γυρω στα 10 δις (αρα πρεπει να καλυψει 5). Ακομη και αν δεν τα καλυψει αμεσα, δεν δημιουργει κανενα επιπλεον προβλημα στις συνταξεις επειδη οι συνταξεις δεν πληρωνονται απο τα ομολογα (δεν ρευστοποιουν ομολογα λογω της μεγαλης πτωσης τους στη δευτερογενη αγορα).
ΥΓ Ακομη κι' αν τα ομολογα που διακρατουν ΕΚΤ και ο μηχανισμος στηριξης ΕΕ-ΔΝΤ εξαιρεθουν απο το κουρεμα , μενουν 200 δις για κουρεμα και το καθαρο κερδος αναπροσαρμοζεται αναλογα. Και δεν ειναι καθολου αμελητεο.
-
Αυριο (Τεταρτη) πιστευω θα υπαρξει δυνατη ανοδος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυριο (Τεταρτη) πιστευω θα υπαρξει δυνατη ανοδοςγια ποια χωρα μιλας;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυριο (Τεταρτη) πιστευω θα υπαρξει δυνατη ανοδος
για ποια χωρα μιλας;
Για ολη την Ευρωπη πιστευω.
Δεν ξερω ποσο καιρο θα διατηρηθει το momentum αλλα αυριο θα παει ανοδικα. -
Φαντάζομαι θα είναι πολύ εύκολο μετά να έχεις την εμπιστοσύνη των αγορών!
Ειδικά οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα νιώσουν τρελή λατρεία για το κράτος τους.
-
Εγινε η ανοδος αλλα δεν βλεπω να κραταει μετα την διαψευση των Γερμανων για τον EFSF,το ΧΑΑ μπορει να γυρισει και αρνητικο ως το τελος της ημερας.
-
Tiger, μας δουλεύεις μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα ήθελα να επισημάνω μια μεγάλη ευκαιρία στο ταμπλό του ΧΑΑ αυτή τη στιγμή : η ΑΛΑΠΙΣ διαπραγματεύεται μόλις στα 0.047 ευρώ, πρόκειται φυσικά για 'στρέβλωση' μιας πολύ αξιόλογης εταιρίας και θα είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρίαΑΛΑΠΙΣ αυτή τη στιγμή στα 0.081 ευρώ στο +28.5%, χθες είχε κάνει +28.5% πάλι και προχθές +25.5%.
Συνολική απόδοση σε 1 βδομάδα από τη στιγμή που την πρότεινα +72%, αποδείχτηκε εξαιρετική πρόταση. Μπράβο μου!
Τώρα μένει να πιάσει και η ΕΤΕ τα 26,75 που ο χρηματιστηριακός γκουρού του φόρουμ θεωρεί- μετά από ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ανάλυση - 'μια λογική τιμή για την μεγαλύτερη και ισχυρότερη τράπεζα'Για την ΑΛΑΠΙΣ πάντως όταν μια μετοχή στηρίζεται σε υγιή θεμελιώδη και ικανούς και τίμιους επιχειρηματίες ανταμοίβει τους μετόχους της με τέτοιες μετοχικές αποδόσεις
Που 'σαι wannabe να με καμαρώσεις που με είπες και παπαγάλο παλιάνθρωπε και μετά κρύφτηκες -
Η Die Welt λεει για αναβολη της Σύνοδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, αν επιβεβαιωθει θα γυρισουν ολα τα χρηματιστηρια στο κοκκινο αυριο.
-
το πρόλαβες ρε Λουμίδη.
το ξαναδιάβασα μετά και μου φάνηκε λίγο άσχετο με τη ροή και οτι δεν θα το καταλάβαιναν οπότε και έφυγε.
πληρωμένος ο αποπάνω 'αναλυτής'
μην ακούτε τίποτα.άκουσα οτι αυτός έδωσε τα 50Μ στον ΛΛ να τα επιστρέψει αφού πρώτα είχε ψωνίσει στα 4,7 λεπτά.
τυχαίο δεν νομίζω καθόλου.
insider φίλτατοι.εδιτ
που πας και χώνεσαι ρε Τίγρη. -
Aν είναι να αναβληθεί η σύνοδος θα είναι για να γίνει κάτι το ουσιαστικό όταν/όποτε γίνει (...θέλω να πιστεύω)
-
+30% ΑΛΑΠΙΣ
κλαίω -
Ο koutsan το είχε πει!
Περιμένω τώρα το outlook της ΕΤΕ. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
+30% ΑΛΑΠΙΣ
κλαίωαπό in.gr : 'Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την Alapis'
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231134417Αυτή η Alapis, από θετική έκπληξη σε θετική έκπληξη μας πάει. Τελικά, όσοι είχαν ποντάρει σ' αυτήν, είχαν απόλυτο δίκιο, ήξεραν τι έκαναν!
-
Σημερα το ΧΑΑ θυμηθηκε παλι οτι οι τραπεζες θα κρατικοποιηθουν,και λογω των Συνοδων λογικα θα συνεχισει να το θυμαται και αυριο και μεθαυριο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
+30% ΑΛΑΠΙΣ
κλαίωαπό in.gr : 'Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την Alapis'
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231134417Αυτή η Alapis, από θετική έκπληξη σε θετική έκπληξη μας πάει. Τελικά, όσοι είχαν ποντάρει σ' αυτήν, είχαν απόλυτο δίκιο, ήξεραν τι έκαναν!
δεν υπάρχει το σήριαλ λέμε.
καλύτερο και απο αργεντίνικο μεσημεριανό με σχολικά πιπίνια και μίνι.
' η μικρή ΛΛ μαθαίνει business' -
Πρέπει να 'χει καεί πολύς κόσμος από το χρηματιστήριο και το 2011 ...
Ξάδελφός μου πούλησε όσες είχε , τέλη Ιουνίου νομίζω , με χασούσα 16.000e . Πάλι καλά γιατί ήταν μερικές τραπεζες μέσα ( ΕΤΕ) και Mig .
Πάντως ο φίλος μου ο Pablo στο λαδο-site BITOG γράφει ' αν η μετοχή σου πέσει κάτω από 8% πούλα την , κάτι έχεις υπολογίσει λάθος' . Που να'ξερε οτι εδώ στην Ελλάδα τέτοιες διακυμάνσεις μπορεί να σου τύχουν και κάθε μέρα. -
1ΔΙΣ εξαύλωση για το τραπεζικο σύστημα.
Η ιστορια σε λιγες αράδες
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1595098&nt=103
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]