-
H Λατσομπανκ αντεδρασε γρηγοροτερα απο καθε αλλη στην κριση,σταματησε να δινει δανεια σε ουρακοτάγκους,να πεταει πιστωτικες απο ελικοπτερο,ξεφορτωσε συμβασιουχους και τελευταια η επεκταση της γινοταν με franchise (αιωνία η μνήμη).
Η πτωση της Λιμαν την πηδηξε ομως συθέμελα,και εκτος των αλλων ειναι πολυ το χρημα που πρεπει να ριξει φετος για να επιβιωσει,τωρα αν κρινει οτι θα το μαζεψει απο 50 παραπανίσια καταστηματα ακομα τι να πω... -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Χαζοί δεν πρέπει να ήταν και σκούπισαν 7εκ τεμάχια....
Υπαρχουν και πολλες τραπεζες που αγοραζουν για hedging.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Λάτσομπανκ...Δε μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό...
Η Eurobank είναι από τις τράπεζες που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση και είναι η πρώτη που άρχισε να μαζεύεται με την έναρξη της 'κρίσης', μειώνοντας δραστικά τα καταστήματα Open 24 από 110+ που ήταν σε 10 (?). Αμφιβάλλω ότι μέσα στο 2010 είναι ικανή να στηρίξει επεκτατικές κινήσεις... Αν αντέξει χωρίς να χρειαστεί ΑΜΚ, λόγω του πολύ μεγάλου ενεργητικού που διαθέτει θα ξαναπαρουσιάσει υψηλότατη κερδοφορία στο μέλλον, πρέπει όμως να διατηρήσει σε λογικά επίπεδα τα προβληματικά της δάνεια και αυτό δε γίνεται ανοίγοντας νέα καταστήματα, αλλά με σωστή διαχείριση του υπάρχοντος δυναμικού-χαρτοφυλακίου.
-
Παιδιά εργαζόμενος μου το είπε.
-
Εδω παντως το open 24 ξανακλεινει,πρεπει να ειναι η τριτη φορα που το κλεινουν.Εχει και αλλα δυο κανονικα καταστηματα η €μπανκ .
-
**Αποφεύγουν οι τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια σε πελάτες τους **
http://www.reporter.gr/Απ�% ... F%85%CF%82
Ορισμένες τράπεζες αρνούνται να αγοράσουν σε πελάτες τους έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, που έχουν καλές αποδόσεις και σύντομες λήξεις γιατί έχουν πρόβλημα ρευστότητας και δεν θέλουν να φύγουν οι καταθέσεις. Από την περασμένη Παρασκευή κάποιοι έβλεπαν την απόδοση των εντόκων γραμματίων του δημοσίου - τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας - και τις «λιγουρεύονταν». Έλεγαν ότι «αντί να κρατάω τα χρήματα σε μία χαμηλότοκη προθεσμιακή κατάθεση 3ήνου στην τράπεζα με επιτόκιο 2,3-2,8% είναι καλύτερο να τα τοποθετήσω σε έντοκα με απόδοση 4%-5%, που λήγουν στις αρχές Απριλίου». Μέχρι τότε υπολόγιζαν ότι το δημόσιο δεν θα πτωχεύσει και θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του (σ.σ. οι αποδόσεις είναι σε ετήσια βάση).
Προχθές το πρωί αποφάσισα να κάνω επιτόπιο ρεπορτάζ. Επισκέφτηκα τράπεζα στην οποία είμαι πελάτης και ρώτησα πως μπορώ να αγοράσω έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας.
Στο κατάστημα, τηλεφώνησαν μπροστά μου στο dealing room, μεταφέροντας το αίτημά μου.
Ξέρετε τι απάντηση πήρε ο υπάλληλος; «Δεν πουλάμε έντοκα».
Δεν το περίμενα, αλλά το ξεπέρασα. Γύρισα στο γραφείο και είπα αυτή τη φορά να τηλεφωνήσω.
Στη δεύτερη τράπεζα, παρότι ιδιωτική, σύγχρονη, ευέλικτη με ευγενέστατους υπαλλήλους δεν κατάφερα να συνεννοηθώ.
Από το κατάστημα με παρέπεμψαν στη χρηματιστηριακή τους εταιρεία. Από τη χρηματιστηριακή στο dealing room. Από το dealing room στο private banking και από το private banking στο πουθενά γιατί ζήτησα ένα συγκεκριμένο κύριο, στον οποίο πέρασε η τηλεφωνική γραμμή. Δυστηχώς δεν ήταν στο γραφείο του. Αφησα όμως μήνυμα.
Ο άνθρωπος δεν με ξέχασε και μου τηλεφώνησε χθες για να μου όμως ότι το private banking δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά μου. Και με παρακάλεσε να ξαναπάρω το κατάστημα... Φυσικά δεν το έκανα και σταμάτησα την έρευνα αγοράς.
Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως καμία τράπεζα δεν ήθελε να μου δώσει έντοκα γραμμάτια. Ακόμα κι αν με άφηναν να αγοράσω είμαι σίγουρος ότι θα επιβάρυναν τη συναλλαγή με υψηλές προμήθειες καθιστώντας την αγορά των ομολόγων ασύμφορη. Αλλωστε το έχουν ξανακάνει.
Η αγορά ομολόγων είναι μια κλειστή αγορά και οι συναλλαγές over the counter και δεν καταγράφονται σε κάποιο επίσημο σύστημα συναλλαγών, όπως γίνεται με τις πράξεις στο Χρηματιστήριο. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και επιβάλει όση προμήθεια θέλει σε ιδιώτες πελάτες (το ίδιο έκαναν και στα ασφαλιστικά ταμεία).
Κλείνω λέγοντας ότι τα ονόματα των τραπεζών δεν έχουν σημασία, γιατί στόχος δεν είναι η δυσφήμιση. Στόχος είναι:
Α) να αλλάξει το καθεστώς, μιας ακόμα ολιγοπωλιακής αγοράς, που λειτουργεί υπέρ των ολίγων και κατά των πολλών και
Β) να δείξουμε στον κ. υπουργό πως μπορούν να πέσουν τα spreads.
Και μία λεπτομέρεια με σημασία: Η χθεσινή αναφορά-εξαγγελία του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρου Καπράλου στη συνέντευξη τύπου για δυνατότητα εισαγωγής των ομολόγων στο Χρηματιστήριο έτσι ώστε να αποτελέσουν εναλλακτική επενδυτική επιλογή στους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές και να βοηθήσει και το Ελληνικό Δημόσιο στο πρόγραμμα δανεισμού του 2010, είναι ευσεβής πόθος, που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια.
Πολύ απλά γιατί «δεν αφήνουν οι τραπεζίτες».Χρήστος Ιωάννου
ioannou@reporter.gr -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Αν καποιος πιστευει οτι η κριση θα ξεπεραστει τοτε ας αγορασει ομολογα του Ελλ. δημοσιου, σιγουρο κερδος αν η κριση ξεπεραστει φυσικα (αυτο ειναι και το ρισκο).
Σύμφωνοι. ** Από πού** όμως και** σε ποια τιμή**; Εδώ σε θέλω!
Για όσους δεν είχαν καταλάβει τότε, το post του koutsan είναι η περιφραστική απάντηση.
-
Eχω την εντυπωση οτι μπορεις να αγορασεις απο την Εθνικη. Μεγαλη μου φαινεται η αποδοση για 3μηνο 4-4.5%. Πρεπει να ελεγχθει αυτο το νουμερο.
-
Χρυσό πως αγοράζουμε; ( κάνα μισόκιλο). Πάω στην Εθνική και ζητάω χύμα;
Λιρίτσες πουλάει η Εθνική; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Χρυσό πως αγοράζουμε; ( κάνα μισόκιλο). Πάω στην Εθνική και ζητάω χύμα;
Λυρίτσες πουλάει η Εθνική;Φυσικο χρυσο αγοραζεις απο κοσμηματοπωλεια (τις μικρες ραβδους) ή απο ειδικα μαγαζια που πουλανε αυτες τις ραβδους (υπαρχουν στο εξωτερικο). Φυσικα θα πληρωσεις καλη προμηθεια. Αλλα μιλας σοβαρα; Γιατι αν στα κλεψουν τελειωσε.
-
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Mar ... fault.aspx
Στις εργασίες της Τράπεζας της Ελλάδος περιλαμβάνεται και η αγοροπωλησία χρυσού σύμφωνα με τον ν.2771/99, άρθρο 15, παράγρ. 1, και τις εξ αυτού απορρέουσες διατάξεις της Τράπεζας.Στην παρούσα ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε τα δελτία τιμών που εκδίδει η Τράπεζα της Ελλάδος.
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Mar ... FltVal=136
,
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Eχω την εντυπωση οτι μπορεις να αγορασεις απο την Εθνικη.Για δοκίμασε. Αφού σου κάνουν ερωτήσεις σε στυλ 'πόσα εκατομμύρια € διαθέτετε' στο τέλος θα σου πούνε ότι λυπούνται αλλά ουσιαστικά δεν γίνεται.
Μεγαλη μου φαινεται η αποδοση για 3μηνο 4-4.5%. Πρεπει να ελεγχθει αυτο το νουμερο.
Είναι ετησιοποιημένο.
-
Eχω την εντυπωση οτι μπορεις να αγορασεις απο την Εθνικη.
Για δοκίμασε. Αφού σου κάνουν ερωτήσεις σε στυλ 'πόσα εκατομμύρια € διαθέτετε' στο τέλος θα σου πούνε ότι λυπούνται αλλά ουσιαστικά δεν γίνεται.
Μεγαλη μου φαινεται η αποδοση για 3μηνο 4-4.5%. Πρεπει να ελεγχθει αυτο το νουμερο.
Είναι ετησιοποιημένο.
Λογικο ειναι να ζητανε εκατομυρια γιατι αυτες οι δουλιες εχουν κοστος για αυτους (και επισης δεν μπορουν να σπασουν το ομολογο σε κομματια). Ελαχιστο 1 εκατ θα ελεγα για απευθειας σε ομολογα. Καλυτερα 3-5 εκατ. Για τους μικροπενδυτες υπαρχουν τα αμοιβαια.
Την τελευταια φορα που ρωτησα η αποδοση ηταν νομιζω στο 2.7% για πολυ σορτ τερμ.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Χρυσό πως αγοράζουμε; ( κάνα μισόκιλο). Πάω στην Εθνική και ζητάω χύμα; Λυρίτσες πουλάει η Εθνική;Και για τα δύο καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικά καταστήματα, που συνήθως προμηθεύουν τους κοσμηματοπώλες. Μην εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις ότι δεν έχουν βιτρίνα, ούτε διαφημίζονται. Τρία πράγματα μόνο έχω να σου πω:
1 Πάρε τη βεβαίωση που δηλώνει ότι είναι για επένδυση κι όχι για επαγγελματική χρήση. Δεν πληρώνεις ΦΠΑ ή φόρο υπεραξίας - αλλιώς λέγεται αλλά δεν θυμάμαι πώς, σόρρυ.
2 Μη βάλεις τις ράβδους κάτω από το στρώμα. Θα σε ενοχλούν όταν πέφτεις για ύπνο.
3 Καλή τύχη. -
πιάσε μισό κιλό χρυσό σε φέτες.
-
2 Μη βάλεις τις ράβδους κάτω από το στρώμα.
εχω πολύ δρόμο ακόμη για το ΤΙΣ
3 Καλή τύχη.
Αυτό θέλω να αποφύγω απευθυνόμενος σε τράπεζα.
-
Οι Ελληνικές Τράπεζες δεν πουλάνε χρυσό - ούτε χύμα, ούτε σε συσκευασία δώρου. Επίσημα τουλάχιστον. Το πιθανότερο είναι να σε φέρουν σε επαφή με τα μαγαζιά που λέγαμε πριν. Το 'καλή τύχη' ισχύει και για μετά την αγορά, της μίας ράβδου έστω.
-
Είναι Τσικνοπέμπτη και σχεδόν 23:00. Την κάνουμε.
Καλή διασκέδαση για απόψε, καλά κέρδη από αύριο! -
Έλα Αλέκο βρήκα αυτό:
' ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές με χρυσό θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον σχετικό νόμο περί Νομισματικής Επιτροπής, που ισχύει από το 1948, η ελεύθερη αγορά χρυσού από ιδιώτες απαγορεύεται. Ο ίδιος νόμος, παράλληλα, ορίζει ότι όλες οι αγοραπωλησίες χρυσού, συμπεριλαμβανομένων και των χρυσών λιρών, γίνονται μόνο μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.Ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει χρυσές λίρες μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρίσκεται στις 7 π.μ. στην είσοδο του Χρηματιστηρίου, με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του και ένα χρηματικό ποσόν, ανάλογο του ισοτίμου των χρυσών λιρών που σκοπεύει να αγοράσει.
Αφού ζητήσει και προμηθευτεί από τον υπάλληλο ασφαλείας αριθμό προτεραιότητας, θα πρέπει να περιμένει ως τις 8 π.μ. για να φωνάξει κάποιος τον αριθμό του. Στο ταμείο ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να δώσει την αστυνομική του ταυτότητα στον αρμόδιο υπάλληλο, προκειμένου να συμπληρωθεί η βεβαίωση πώλησης με τα στοιχεία του αγοραστή. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται σε τρία αντίγραφα. Ενα για τον αγοραστή, ένα για το Χρηματιστήριο και ένα για την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ακριβώς και ο αριθμός των κομματιών χρυσών λιρών που διατίθεται ημερησίως και ο οποίος ανέρχεται στις 50 χρυσές λίρες Ελισάβετ, νέας κοπής. '
http://www.fotiadisd.gr/forum/viewtopic.php?t=192,
-
Ποσο κοστιζει ΜΙΑ χρυση λιρα? Λεω να κανω τα παιδακια μου (λιγα ευρωπουλα) σε λιριτσες για να μου κανουν παρεουλα Ψαχνω αλλα δεν βρισκω κατι σχετικο Δυσκολες εποχες ερχονται πρεπει να φροντισω για το μελλον
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]