-
Η ωραία...
και το τέρας!
Κοινώς , δεν αφήνω το μπαλάκι που να χτυπιέσαι απο κάτω!
-
Κωνσταντίνε, τι βαφή χρησιμοποιείς για το τρίχωμά τους;
Πανέμορφες, ακόμα και αγριεμένες
-
Καρότα! ο κτηνίατρος υποστηρίζει πως βοηθούν στην ανάπτυξη και διατήρηση του πυρόξανθου
-
-
δε λεει με τιποτα να βουτήξει κανονικά:
βρεχει το κωλο του ονομα κ πραγμα
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
δε λεει με τιποτα να βουτήξει κανονικά:................
βρεχει το κωλο του ονομα κ πραγμα
Περίεργο , συνήθως λατρεύουν το νερό και το μπάνιο.
-
Κι εμένα ο δικός μου γερμανικός δεν άρεζε καθόλου το νερό, ακόμα και το κατακαλόκαιρο.
-
πολλα σκυλια δεν τους αρεσει ιδιαιτερα το νερο.
Αυτος ο βασανιαρης τι να κανει ρε παιδια?
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
βρεχει το κωλο του ονομα κ πραγμαΨάρια έπιασε;;;
-
-
πολυ συγκινητικο
-
Γι αυτο με συγκλονίζουν και με συγκινούν τα σκυλια!
To εχει περιγράψει ο Όμηρος πριν 3000 χρονια, εξαιρετικά! -
Έχουμε βρει Πιτ μπουλ θηλυκό που πρόσφατα έχει γεννήσει,τα βυζάκια του έχουν γάλα,περίπου 2,5 χρονών.Απίστευτα φιλική,πανέμορφη από σπίτι κυριολεκτικά.Δυστυχώς τα στοιχεία του τσιπ είναι ελλειπή και δεν μπορούμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη.Φιλοξενείτε από τον φιλοζωικό ΦΡΟΝΤΙΖΩ στα Πεύκα Θεσ/νίκης.Εάν γνωρίζει κανείς κάτι ας απαντήσει.Εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης σύντομα, θα προχωρήσουμε σε υιοθεσία αφού στειρωθεί βέβαια.Θα το κρατούσα εγώ αλλά το πεκινουά που έχω και οι γάτες έπαθαν κατάθλιψη.Το σκυλάκι φαίνεται ότι μεγάλωσε σε διαμέρισμα,απίστευτα καθαρό,φιλικό, και προσαρμόσιμο.Δεν βάζω φωτογραφίες για προφανείς λόγους.
-
Καλού κακού μην την φερνεις και σε πολυ επαφη με τις γατες, οσο καλη κι ειναι, μεχρι να προσαρμοστει 100%.
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
αν το εχετε δει, η εχει ξαναμπεί ζηταω προκαταβολικα συγγνώμη:Αυτο το σκηνικο το ζω καθημερινα γυρνωντας απο την δουλεια, και μαλιστα πιο εντονα.
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
αν το εχετε δει, η εχει ξαναμπεί ζηταω προκαταβολικα συγγνώμη: -
Δεν την παλευω αλλο ...
Εδω και 3 χρόνια, έχω στο σπίτι μου το σκυλάκι της κοπέλας μου, πρόκειται για ενα λαμπραντορ με γκριφον που είναι πλέον 6 χρονών. Αξιαγάπητο σκυλί, πάρα πολυ ήσυχο, δεν γαυγίζει σχεδόν ποτέ, είναι πολύ φοβιτσιάρικο αλλα και πάρα πολύ φιλικό σε όλους. Είναι σωστά εκπαιδευμένο, πάρα πολυ υπάκουο, έχει το πρόγραμμα του και είναι πολύ δύσκολο να βρεί κανείς ψεγάδια στην συμπεριφορά του. Είναι απίστευτα χαδιάρα και απίστευτα υπναρού, το μόνο που μου έκανε εντύπωση απ'τη πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε, είναι πως δεν είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρα. Το fetch δεν είναι του στύλ της, πολύ σπάνια θα την δείς να έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και όταν έχει, το πολύ-πολύ να σου φέρει το μπαλάκι 4-5 φορές και μετά πάλι νάνι. Οι μόνες; φορές που κάνει χαρούλες είναι όταν γυρνάμε σπίτι, οπού μας 'παίρνει αγκαλίτσα' και μας 'δίνει φιλάκια'
Εγώ είμαι ο πρώτος που γυρνάει σπίτι κάθε μέρα απ'την δουλειά και ένα απ'τα highlight της ημέρας είναι όταν ανοίγω την πόρτα και τρέχει να με υποδεχτεί. Πραγματικά it makes my day, ότι κι αν έχει γίνει την υπόλοιπη μέρα, νεύρα, κούραση, υποχρεώσεις, όλα εξαφανίζονται. Το θέμα είναι οτι τελευταία αυτό έχει αλλάξει τελείως ...
Η Joys έχει το δικό της κρεβατάκι, στο οποίο περνάει το 90% της ημέρας ξαπλωμένη. Τους τελευταίους μήνες όμως, ξεκίνησε να ανεβαίνει στο κρεβάτι για λίγο τις ώρες που λείπαμε. Βλέπαμε τα πατουσάκια, βλέπαμε τις τρίχες και φυσικά νιώθαμε ζεστό το σημείο που είχε κάτσει. Όπως πάντα, με το που τις λέγαμε 'Τι έκανες τζόυς ;', χεζόταν πάνω της και έτρεμε, τα ματάκια ανοιγόκλειναν αμήχανα και έριχνε κλεφτές ματιές προσπαθώντας να γυρίσει το κεφάλι απ'την άλλη απο ντροπή. Κάποιες μέρες αυτό ηταν αρκετό, κάποιες άλλες μέρες έτρωγε και καμια ξυλιά στον κώλο και κάποιες άλλες έβγαινε τιμωρία στο μπαλκόνι. Το θέμα είναι οτι δεν σταμάταγε να ανεβαίνει ... γυρνούσα κάθε μέρα απ'την δουλειά και αντί να χαιδέψω το σκυλάκι μου, αναγκαζόμουν να το μαλώσω. Οι βδομάδες περνούσαν και έγιναν μήνες, πλέον έμπαινα στο σπίτι, έμπαινα στο δωμάτιο και ήταν εκεί στο κρεβατάκι της, έτρεμε και ντρεπόταν να με κοιτάξει. **Το σκυλι ήξερε οτι κάνει μαλακία και παρόλα αυτά το επαναλάμβανε καθημερινά. ** Δοκιμάσαμε να την αφήνουμε με ανοιχτή την πόρτα μήπως φοβόταν και γι'αυτό ανέβαινε, αλλά δεν δούλεψε. Βάζαμε περιοδικά πάνω στο κρεβάτι που λειτουργούσε περιστασιακά, αλλά αν έβρισκε άνοιγμα ωστε να καταφέρει να ανέβει το έκανε. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσα να δεχτώ οτι θα χρειάζεται καθημερινά να γεμίζω το κρεβάτι βιβλία και περιοδικά, το σκυλί έπρεπε να μάθει αλλιώς.
Μέσα σε όλα αυτά, μιλάμε για ένα πολύ φοβιτσιάρικο σκυλί ... Αν είμασταν με παρέα και κάποιος γελούσε δυνατά, αυτή φοβόταν και ερχόταν γρήγορα κοντά μας. Με το που της έλεγες να σηκωθεί για να την πας τιμωρία πέτρωνε και φοβόταν να κουνηθεί και καθώς σηκωνόταν έβλεπες απο κάτω και την λίμνη απ'το κάτουρο που είχε αφήσει.
Τις τελευταίες 4 μέρες, έμεινε κλεισμένη κάτω απ'τον πάγκο του μπαλκονιού φραγμένη απο το τραπέζι και τις καρέκλες και δεμένη. Έβγαινε μόνο για φαγητό, νερό και βόλτα ... είχε πονέσει η καρδιά μου να την βλέπω μόνη της Νομίζαμε οτι επιτέλους πήρε το μάθημα της και εχθές την αφήσαμε να μπεί στο σπίτι, όλη μέρα ήταν λιγάκι φοβισμένη και το βράδυ κοιμήθηκε μαζί μας. Σήμερα το μεσημέρι όμως όταν γύρισα στο σπίτι, την είχε κάνει πάλι ...
Υποθέταμε πως απλά φοβάται, μυρίζει τα αφεντικά της στο κρεβάτι και απλά θέλει να πηγαινει κοντά για να νιώθει ασφάλεια. Άλλοι λένε πως τα σκυλιά το κάνουν αυτό προσπαθώντας να κάνουν claim το κρεβάτι σαν περιοχή τους και εν τέλει πιστεύουν πως το πέτυχαν καθώς όλη μέρα λείπεις και δεν μπορείς να τους το αρνηθείς την στιγμή που ανεβαίνουν. Άλλοι λένε πως απλά είναι αντιδραστικό σκυλί και το κάνει καθημερινά επειδή την μαλώνουμε.
Το θέμα είναι οτι σήμερα πήρα ενα άδειο μπουκάλι πλαστικό νερο και της έριξα μερικές στον κώλο, το είχα κάνει και χθές γιατι δεν θέλω να την πονάω με το χέρι. Απο την μια φαίνεται να δουλεύει γιατι την τρομάζει ο ήχος χωρίς να χρειάζεται να βάλω δύναμη, απο την άλλη είχαμε μερικά άσχημα αποτελέσματα. Το σκυλί μου έβγαλε δόντια, βασικά δεν κατάλαβα αν το έκανε σε μένα ή στο μπουκάλι αλλά με τρόμαξε. Ξεκίνησε σιγά σιγά να βγάζει δόντια, μετά τα έδειχνε συνέχεια και πιο μετά ξεκίνησε να γριλίζει κιόλας.
Περιτό να πω πως δεν έχει επαναληφθεί ποτέ, το σκυλάκι έβλεπε γάτα και πήγαινε να την γλύψει και γενικότερα όλος ο κόσμος που το γνώριζε μας έλεγε οτι πρόκειται για ένα απο τα πιο ήσυχα και καλο-εκπαιδευμένα σκυλιά που έχει γνωρίσει. Πείτε μου τι να κάνω γατί τα έχω χαμένα ... Αυτό το πράγμα δεν έχει ξανα συμβεί ποτέ, μιλάμε για ένα σκυλί που οτι και να του έκανες, απλά κατέβαζε την ουρά, έτρεμε και κατουριόταν πάνω του.
Λένε οτι you can't teach an old dog new tricks, αλλά δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του κρεβατιού και απλά να συμβιβαστώ με την ιδέα του οτι θα ανεβαίνει πάνω. Σιχαίνομαι να την μαλώνω αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, της έχω μιλήσει δείχνοντας το κρεβάτι και λέγοντας ΟΧΙ επιδεικτικά, κάθε πρωί πριν φύγω για την δουλειά το έκανα πάλι για υπενθύμιση, αλλα κάθε μέρα το ξανα-έκανε.
Τώρα τί ; Dog whisperer ?
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά έχω τρελαθεί και ξέρω οτι εδω μέσα υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτη ειναι η εικόνα των τελευταίων ημερών ->
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Μέσα σε όλα αυτά, μιλάμε για ένα πολύ φοβιτσιάρικο σκυλίΥποθέταμε πως απλά φοβάται, μυρίζει τα αφεντικά της στο κρεβάτι και απλά θέλει να πηγαινει κοντά για να νιώθει ασφάλεια.
νομιζω αυτο ακριβως ειναι, γι αυτο δεν πιστευω οτι μπορεις να το λυσεις. δεν εχει πορτα το υπνοδωματιο?
αλλιως, σε ενα σκυλο που εδω και 3 χρονια ειναι το υποδειγματικο κατοικιδιο οπως λες, δεν μπορεις να του συγχωρεσεις μια ιδιαιτεροτητα? δεν ειναι οτι το κανει επειδη ειναι κακομαθημενη ή κατι παρομοιο, απο μοναξια και φοβο προερχεται, εγω θα σου ελεγα να βαλεις ενα καλυμμα που να μη σε νοιαζει αν λερωθει πανω στο κρεβατι και να την αφηνεις, αν ετσι περνουν πιο ευκολα οι ωρες που ειναι μονη της
-
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:
Μιλαμε για ενα σκυλι που μπορείς να του μάθεις τα παντα, ειναι πανέξυπνη και αντιλαμβάνεται το παραμικρο. Φαντάσου να υπαρχει ενταση λογω διαφωνιας με την γυναικα και χωρις να εχουμε υψώσει τον τονο της φωνης, το σκυλι έβγαινε εξω απ'το δωμάτιο γιατι ενιωθε οτι κατι δεν παει καλα.
Καθε φορα που ανεβαινε, ήξερε οτι έχει κάνει μαλακία, γυρναγα σπιτι και ήταν ήδη στην γωνία της περιμένοντας φοβισμένη. Δεν καταλαβαίνω λοιπον πως γίνεται να ξέρει οτι κάνει λάθος, οτι κάνει κάτι που θα ενοχλήσει το αφεντικό της και εν γνώσει της να το συνεχίζει.
-
Το θέμα είναι τώρα τι κανω ;
Την κρατάω τιμώρια ;
Την χαιδεύω να ηρεμήσει ;
Την ανεβάζω πάνω στο κρεβάτι να τελειώνουμε ;
Θέλω να λήξει όλο αυτό, χωρις όμως να μπερδέψω περισσότερο το σκυλι. Ήδη είναι μπερδεμένο γιατι την τιμωρια και το μάλωμα, τα δεχόταν με χρονοκαθυστέρηση, ενας Θεος ξέρει πόσες; ώρες πρίν είχε ανέβει κάθε μέρα, πριν γυρίσω εγώ σπίτι.
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]