-
Ναι ρε φουστη μου, ΝΑΙ! DEMO TEAM ΞΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων
Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς»
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στη Θεσσαλονίκη
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση ΣούδαςΟμάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος»
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην 117 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση ΚαλαμάταςO φουτάνας γιος ο Βενιζέλος, θα πρέπει να χει φρικάρει απο ολα αυτά τα σοου της ΠΑ, των αρμάτων κλπ κλπ... Μαλακισμένε χοντρομλκα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
οκ ωραίο χαζοχαρούμενο τραγουδάκι και τα γκομενάκια αλλά σαν αυτό δεν είναι
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ενας γνωστος μου ειπε οτι εχει να κανει με την αποτομη αυξηση υψους,αλλος μου λεει οτι ειναι θεμα αεροπλανου και πιεσης.Απότομη αύξηση ύψους; Γιατί να έχουμε πιο απότομη στην Ελλάδα απο ότι έχουν αλλού;
Λογικά θέμα αεροσκάφους θα είναι... πέρασε για λίγο απο το μυαλό μου και ίσως το θεμα συμπίεσης, αλλα λογικά θα το έχουν στο auto πάντα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
μια ερωτηση με κατι που αντιμετωπιζω οταν πεταω.
Τα τελευταια χρονια πεταω καθε 40 ημερες για Χιο.Αρκετες φορες(6 στις 10 ας πουμε) ενω καταπινω συχνα,μασαω τσιχλες,δεν καταφερνω να ξεβουλωνω τα αυτια μου.Κατα την διαρκεια της απογειωσης εχω εντονο πονο στο δεξι αυτι,οχι μονιμο αλλα κατι σαν σουβλια,λες και στο τρυπανε ρε παιδι μου με καρφιτσα.
Σε ταξιδια στιο εξωτερικο με μεγαλυτερα αεροπλανα μου εχει συμβει μονο μια φορα σε επιστροφη απο Αγγλια.Στην Ελλαδα μου συμβαινει πολυ συχνα.Ενας γνωστος μου ειπε οτι εχει να κανει με την αποτομη αυξηση υψους,αλλος μου λεει οτι ειναι θεμα αεροπλανου και πιεσης.Αν σου συμβαίνει κατά την απογείωση, τότε το πιο πιθανό ότι έχεις κάποιας μορφής reverse blocking. Κανονικά η διαδικασία της εξίσωσης όταν η εξωτερική πίεση πέφτει είναι αυτόματη (και σε κάθε περίπτωση όταν το αισθάνεσαι αυτό σε απογείωση μην προσπαθείς να εξισώσεις με φύσημα της μύτης γιατί το κάνεις χειρότερο). Αν σε πονάει όντως στο αυτί, τότε κάτι με την ευσταχιανή σάλπιγγα παίζει. Αν σε πονάει στο κούτελο, τότε ιγμόρεια. Δοκίμασε να παίρνεις τπτ αντισταμινικά/αντιφλεγμονώδη πριν την πτήση. Και φυσικά να πας σε κανά ΩΡΛ.
Να το προσέχεις, γιατί κάθε φορά που πονάς δημιουργείται φλεγμονή, και αυτό κάποια στιγμή μπορεί να οδηγήσει με σημαντικό 'φράξιμο' και να γίνει φοβερά επίπονο καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.
-
^οπως τα λέει ο δύτης είναι
Sent from my Nexus 4 using 3
-
τωρα που το λες μου το εχει κανει και στο κουτελο.Παλι σαν σουβλιες ενα πραγμα.Μαλλον πρεπει να παω ωρλ.
-
ο πόνος από reverse blocking και αυξημένη εσωτερική πίεση σε σχέση με του περιβάλλοντος, είναι ακριβώς όπως τον περιγράφεις. Πολύ οξύς, σουβλιές-like.
Ε, για να πείσεις τον εαυτό σου να μην το αναβάλει, σκέψου ότι τώρα που το αισθάνεσαι για λίγο, είναι επειδή οι δίοδοι μπορεί να είναι πρησμένες αλλά τελικά περνάει ο αέρας και εξισώνεται η πίεση. Αν πρηστούν περισσότερο, τότε θα νιώθεις αυτές τις σουβλιές διαρκώς καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν πρηστούν περισσότερο, τότε θα νιώθεις αυτές τις σουβλιές διαρκώς καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.ουτε που θελω να το φανταστω ο πονος αυτος ειναι πολυ μεγαλυτερος μπροστα σε πετρα στο νεφρο που εχω περασει πχ.
Ευχαριστω Μιγιακοβε
-
Ok my Respect!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ο πόνος από reverse blocking και αυξημένη εσωτερική πίεση σε σχέση με του περιβάλλοντος, είναι ακριβώς όπως τον περιγράφεις. Πολύ οξύς, σουβλιές-like.Ε, για να πείσεις τον εαυτό σου να μην το αναβάλει, σκέψου ότι τώρα που το αισθάνεσαι για λίγο, είναι επειδή οι δίοδοι μπορεί να είναι πρησμένες αλλά τελικά περνάει ο αέρας και εξισώνεται η πίεση. Αν πρηστούν περισσότερο, τότε θα νιώθεις αυτές τις σουβλιές διαρκώς καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.
αμα κανεις εξισωση καθε φορα που νιωθεις να σε πιεζει δεν εχεις προβλημα αν το αφηνεις ρισκαρεις βαροτραυμα..(αν πηρες κανα φαρμακο πριν για αυτο ακριβως τον λογο)
-
εξίσωση (π.χ. Valsalva) κάνεις όταν η εξωτερική πίεση είναι μεγαλύτερη της εσωτερικής (δλδ στην προσγείωση ή κατάδυση).
Όταν η εξωτερική είναι μικρότερη της εσωτερικής (απογείωση, ανάδυση), δεν κάνεις τπτ. Πρέπει να γίνεται 'από μόνη της'. Αν προσπαθήσεις να 'κάνεις εξίσωση' συνήθως τα κάνεις χειρότερα.
-
Εγω κουναω λιγο το σαγονι και στρωνει, εχω ακουσει οτι και να μασας τσιχλα βοηθαει.
-
Στην προσγείωση όλα αυτά. Στην απογείωση δεν πρεπει να συμβαινει αυτό ποσο μάλλον να πονάει με σουβλιες. Αλλωστε το έγραψε πως δεν δουλεύει ούτε αυτό.
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εξίσωση (π.χ. Valsalva) κάνεις όταν η εξωτερική πίεση είναι μεγαλύτερη της εσωτερικής (δλδ στην προσγείωση ή κατάδυση).Όταν η εξωτερική είναι μικρότερη της εσωτερικής (απογείωση, ανάδυση), δεν κάνεις τπτ. Πρέπει να γίνεται 'από μόνη της'. Αν προσπαθήσεις να 'κάνεις εξίσωση' συνήθως τα κάνεις χειρότερα.
δεν ειδα οτι ελεγε για απογειωση (καπου ειχα διαβασει οτι εχουν αναπτυξει ενα ειδος βαμβακιου η κατι τετοιο για ακριβως αυτο να 'προσθετει' πιεση στο αυτι κατα την απογειωση )
-
η γυναικα μου οταν ταξιδευαμε με τα μωρα τοτε αεροπορικως τους εβαζε πιπιλα (πτησις σε ηλικια 20 ημερων) η αργοτερα τσιχλα για να μην εχουν προβλημα σε αυτη τη διαδικασια απογειωσις - προσγειωσις. Ετσι δεν εκλαιγαν ποτε λογω πονου στα αυτια.. Ειναι μια πρακτικη μεθοδος ωστε να μην ταλαιπορουνται ολοι και να μην ξερεις τι να κανεις με τη λογικη γκρινια των παιδιων
-
παιδια συνηθως το παθαινω στην απογειωση,αλλα μου εχει τυχει να κοιμηθω κατα την διαρκεια της πτησης και να ξυπνησω απο τετοια σουβλια στο αυτι.Σε αυτη τη φαση δεν ηταν σε απογειωση αλλα ενω ταξιδευε ψηλα το αεροπλανο.Δεν υπαρχει αυτος ο πονος λεμε!
Εχω δοκιμασει και τσιχλα,καμια φορα πιανει,αλλα τις περισσοτερες οχι. -
Tόσο έντονος-δυνατός πόνος και δεν έχεις απευθυνθεί ακόμα σε ΩΡΛ....? Τί περιμένεις....?
-
ελα ντε,ειμαι λιγο αμελης,δεν συμβαινει και συνεχεια...
Εκλεισα ηδη ραντεβου. -
Καλά έκανες. Περαστικά εύχομαι...
-
να σαι καλα!
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ [#2]