-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι συλλεκτες κανουν δουλεια αλλα δεν ειναι λυση,ειναι ασπιρινη μεχρι να λυσεις το προβλημα.
Εννοείται ότι οι συλλέκτες είναι ασπιρίνη. Πήρα έναν χθες από το Praktiker πάντως, να δω αν θα κάνει τίποτα... Δεν πιστεύω να έχει τίποτα αναθυμιάσεις έτσι;;;;
Υποθέτω ότι πλένετε και στεγνώνετε συνέχεια μωρουδιακά ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για να έχετε τέτοια υγρασία.
Κι όμως... Πολύ σπάνια στεγνώνει ρούχο μέσα στο σπίτι... Σχεδόν ποτέ... Απλά νομίζω ότι όλη η υγρασία της ατμόσφαιρας υγροποιείται εκεί, λόγω του ότι είναι το πιο κρύο σημείο...
Η γαλαζόπετρα δηλαδή είναι το 'θειάφι' που ρίχνουμε στα αμπέλια; Τέτοιο να μπει σε τοίχο;
Θα το ψάξω.Γαλαζόπετρα = Θειϊκός χαλκός. Πάντως εγώ δεν θα το βάλω στον τοίχο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο...
Χθες λοιπόν πήγα στο Praktiker πήρα ένα συλλέκτη υγρασίας, χρώμα και θα κάτσω σήμερα να καθαρίσω τους τοίχους και να τους βάψω.
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν αφιλοκερδώς, τους περιμένω κατά τις 5:30 το απόγευμα... Αμοιβή: Ιταλικό κρασί και η αγάπη μου
-
Mάρκο μην το βάψεις από πάνω, κακό κάνεις κι όχι καλό (δες την μούχλα σαν φυτό, το καλύπτεις και ξαναπετάει).
Αν δεν θέλεις να πειραματιστείς με τον χαλκό, πάρε ένα σύστημα απ' τα πολλά που υπάρχουν για το πρόβλημα. Παράδειγμα (δοκιμασμένο από μένα με καλά - μέχρι τώρα - αποτελέσματα) αυτό της βιβεχρώμ: Μυκητοκτόνο υγρό καθαρισμού, αστάρι νερού κ μυκητοκτόνο χρώμα κ μετά το βάφεις με ό, τι χρώμα θέλεις. Αν θέλεις λεπτομέρειες πες μου - θα τις έβαζα έτσι κι αλλιώς αλλά ... δεν προλαβαίνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω...........Edit
Έλα: http://www.vivechrom.gr/htmlsite/result ... =74&type=1 -
Δεν καταλαβαινω γιατι προχωρεις σε ενεργειες (εργασιες) που θα οδηγησουν στο ιδιο αποτελεσμα κ δεν δινεις οριστικη λυση στο προβλημα ,το οποιο, εχεις εντοπισει ποιο ειναι .
Εχει δικιο ο Ηλιας που εχει γινει εξαλλος μαζι σου -
Ασε τον τοίχο να στεγνώσει πρώτα Καλά στα λέει ο Ιλιλίας.
Βάλε τον συλλέκτη προς το παρόν και θα δείς οτι σύντομα το κυπελάκι θα γεμίσει, αν φυσικά το πρόβλημα είναι εσωτερικό -
Ηλια το μυκητοκτονο που του προτεινεις εχει σαν δραστικη ουσια τον χαλκο η το χλωριο ,συνηθως προτιμουν τον χαλκο που ειναι αοσμος
-
Το ξέρω, δεν υπάρχει κ τπτ καλύτερο απ' αυτόν, άλλωστε!
Αλλά κάποιοι ακούν 'χαλκός' και τρομάζουν. Ενώ 'μηκυτοκτόνο υγρό καθαρισμού' και μάλιστα 'άοσμο'... -
Μα, δεν θα έβαφα πάνω από τη μούχλα, είπα ότι θα την καθαρίσω πρώτα! Είδα και το μυκητοκτόνο αυτό, λέω να το πάρω.
Στο site λέει να το αφήσουμε πάνω στους τοίχους για 24ώρες και μετά να το καθαρίσουμε με νερό. Αυτό σημαίνει βάψιμο το Σάββατο (=> βάζω το μυκητοκτόνο σήμερα, το καθαρίζω αύριο μετά τη δουλειά, αφήνω τον τοίχο να στεγνώσει => βάφω Σάββατο απόγευμα, γιατί το πρωί έχω μία δουλειά). Πολύ πάει, θα ήθελα το Σάββατο το απόγευμα να βρίσκομαι στη Βέροια, εμπρός από τζάκι, συνοδεία κατάλληλης ανθυγειηνής τροφής και ποτού ( ), αλλά θα δω τι θα κάνω...
Το μυκητοκτόνο μου φαίνεται πιο εύκολο στο χειρισμό απ' ότι ο χαλκός (που θα πρέπει πάρω σε μορφή σκόνης ή πέτρας και θα πρέπει να τρίψω πάνω στους τοίχους...)
@ΓΙΩΡΓΟΣ123: Οριστική λύση δεν ξέρω πως μπορεί να δοθεί, μιας και το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο ότι τα συγκεκριμένα σημεία μαζεύουν υγρασία λόγω του ότι έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σπίτι. Αυτό πως μπορεί ν' αλλάξει;;; Το πρόβλημα δεν οφείλεται σε διαρροή ή κάτι άλλο... Το ξέρω ότι θα το αντιμετωπίζω κατά διαστήματα (εκτός κι αν είναι τόσο αποτελεσματικός ο συλλέκτης υγρασίας), απλά θέλω να κάνω κάτι που να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο... Κι ας φωνάζει ο Ηλίας (κατά βάθος το ξέρω ότι είναι καλό παιδί... ). Ο θειϊκός χαλκός ξέρω ότι δεν είναι επικίνδυνος, έχω διαβάσει το MSDS λόγω δουλειάς...
@μιραγκέ: Το θέμα είναι καθαρά πρακτικό. Δεν θέλω να βάφω με το μωρό στο σπίτι και τώρα είναι ευκαιρία που λείπει. Αν αφήσω το συλλέκτη να δω τι θα γίνει, θα επιστρέψει το μωρό και η μούχλα θα μείνει πάνω στον τοίχο... Θα πρέπει να τις ξαναστείλω στη Βέροια για μερικές μέρες για να βάψω... Άρα ότι βάψιμο είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα... Και ο συλλέκτης θα τοποθετηθεί μετά για να μειώσει το πρόβλημα μελλοντικά...
Αν σκουπίσω τον τοίχο (με κανένα απορροφητικό πανί, πχ χαρτί κουζίνας ή αυτά τα πανάκια της κουζίνας) θα επισπεύσω το στέγνωμα ή θα είναι ασπιρίνη;;;
-
[quote='markvag']Μα, δεν θα έβαφα πάνω από τη μούχλα, είπα ότι θα την καθαρίσω πρώτα! Είδα και το μυκητοκτόνο αυτό, λέω να το πάρω.
Το μυκητοκτόνο μου φαίνεται πιο εύκολο στο χειρισμό απ' ότι ο χαλκός (που θα πρέπει πάρω σε μορφή σκόνης ή πέτρας και θα πρέπει να τρίψω πάνω στους τοίχους...)
@ΓΙΩΡΓΟΣ123: Οριστική λύση δεν ξέρω πως μπορεί να δοθεί, **μιας και το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο ότι τα συγκεκριμένα σημεία μαζεύουν υγρασία λόγω του ότι έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σπίτι. Αυτό πως μπορεί ν' αλλάξει;;; ** Το πρόβλημα δεν οφείλεται σε διαρροή ή κάτι άλλο... Το ξέρω ότι θα το αντιμετωπίζω κατά διαστήματα
Αφου γνωριζεις απο που προερχεται το προβλημα , γιατι δεν κανεις απο την αρχη την σωστη ερωτηση .ΑΥΤΟ ΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , .
Το πιο πιθανο .ειναι οτι εχεις μικρα σωματα κ μεγαλα αλλου που δεν χρειαζονται Κ σε λαθος σημειο τον θερμοστατη .
Κακη μελετη στην εγκατασταση .Κανεις τις αλλαγες κ τελειωνεις -
Περιαστικό εξοχικό 30ετίας, με μεταγενέστερη εγκατάσταση καλοριφέρ ηλικίας 20 ετών περίπου. Χωρίς να ξέρω και πολλά, από μια ματιά που έριξα, ο καυστήρας είναι ενιαίος με το μπόιλερ, τοποθετημένος σε εξωτερικό σπιτάκι στον κήπο. Μέσα στο σπίτι, οι σωλήνες έχουν περαστεί πάνω στον τοίχο, τρυπώντας τους τοίχους όπου χρειαζόταν. Μέχρι στιγμής, η συντήρηση του συστήματος θέρμανσης γίνεται ευλαβικά (και δαπανηρά), γιατί το κρύο της περιοχής δαγκώνει. Να διευκρινίσω ότι το ακίνητο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο και όχι σε μένα.
Στο τελευταίο σέρβις, ο μάστορας δήλωσε ότι ο κυκλοφορητής πνέει τα λοίσθια και συνέστησε αλλαγή με συνολικό κόστος γύρω στα 300 ευρώ, αφού 'θα κρατήσει-δεν θα κρατήσει κανένα μήνα'. Η αλλαγή δεν έγινε, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Από τότε που άρχισε να χρησιμοποιείται φέτος, το σύστημα θέρμανσης δεν ζέσταινε το σπίτι όπως πριν, αφού 2-3 από τα 10 περίπου σώματα που το αποτελούν παραμένουν τελείως κρύα. Τα άλλα, ειδικά αυτά που είναι 'κοντά' στον καυστήρα, καινε κανονικά (σύμφωνα με το εμπειρικό '1-2-3-4-5-6, άουτς!'). Σύμφωνα με τους ενοίκους, ακούγεται συνέχεια ήχος νερού που τρέχει από τους σωλήνες, σημάδι ύπαρξης αέρα στο κύκλωμα.
Ο υποφαινόμενος εκλήθην προς εξαέρωση. Υπομονετικά, με το κλειδάκι μου προσπάθησα μάταια να αφαιρέσω τον αέρα, αφού ακόμα και όταν το κατάφερνα σε ένα σώμα (έκαιγε ολόκληρο, χωρίς κρύα σημεία), μετά από λίγο τα κρύα σημεία επανεμφανίζονταν. Το μόνο που κατάφερα, ήταν να αφαιρέσω συνολικά περίπου 10 λτ νερό, να μειωθεί αρκετά ο θόρυβος νερού που τρέχει, να επαναφέρω προσωρινά ένα από τα 'μακρινά' παγωμένα σώματα (ζεστάθηκε για λίγο και μόνο το πάνω μέρος του, καθώς και οι σωλήνες που οδηγούν σε αυτό) καθώς και να ...αφήσω μόνιμα παγωμένο ένα 'κοντινό' σώμα που πριν δούλευε σχεδόν κανονικά. Σήκωσα ψηλά τα χέρια, τους άφησα το κλειδάκι (μπας και...) και αποχώρησα, με τη συμβουλή να καλέσουν τον τεχνικό για να τους εξηγήσει πώς είναι δυνατό να μπεί τόσος αέρας στο κύκλωμα και να τον αφαιρέσει, πριν κάνει ο,τιδήποτε άλλο.
Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ο τύπος ήλθε, είδε και απήλθε γνωματεύοντας: 'Αλλαγή του αυτόματου πλήρωσης νερού, του κυκλοφορητή και όλων των τεσσάρων βανών εξαέρωσης, κόστος 600 ευρώ με 150 εργατικά, λόγω δυσκολίας στην αντικατάσταση του αυτόματου' (γειτνιάζει με την καμινάδα και για αυτό κάηκε). 'Α, και μην ανοίξετε το καλοριφέρ, γιατί υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, λόγω της αφαίρεσης του νερού'.
Μέχρι τώρα, ο τύπος ήταν εντάξει (;) (μέχρι αποδείξεις έκοβε). Για αυτά που λέει, δεν ξέρω αλλά όντως το σπιτάκι του καυστήρα είναι στενό και κακοσχεδιασμένο, χωρίς εύκολη πρόσβαση στον ηλεκρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Tο σπίτι χρησιμοποιεί πιεστικό για να ανεβάζει την πίεση του νερού του δικτύου, η οποία είναι αρκετά χαμηλή - το νερό απλά ρέει αν ανοίξεις τη βρύση ενώ είναι κλειστό το πιεστικό. Σύμφωνα με τους ενοίκους, το καλοριφέρ δουλεύει αρκετά συχνά με το πιεστικό κλειστό, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
Εγώ τους συνέστησα να συναινέσουν αρχικά στην αντικατάσταση του αυτόματου και να προχωρήσουν αντικαθιστώντας με τη σειρά τις βάνες και, εν συνεχεία, τον κυκλοφορητή, μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα.
Είναι εντάξει ο μάστορας ή λαμόγιο; Τους καθοδήγησα σωστά; Καμμιά άλλη πρόταση;
TIA! -
με ενδιαφέρει και εμένα η απάντηση γιατί αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα, με εγκατάσταση με πιεστικό.
δυστυχώς λόγω μικρής επισκεψιμότητας και οτι λίγο πολύ ζεσταίνεται το σπίτι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. ο ήχος του αέρα είναι συνεχής και εντονότατος.
το σύστημα πλήρωσης ήταν και εμένα το νο1 που πήγε το μυαλό μου (έχουμε και τραγικά άλατα!)
αν γίνεται απομονώστε το μποιλερ για αρχή μήπως χάνει απο εκεί τίποτα.
4?! βάνες?
σαν πολλές ακούγονται και όντως δεν χρειάζεται να αλλαχτούν. όχι σε πρώτη φάση τουλάχιστον. -
Στα http://www.levitostasia.net/portal.php
http://www.monachos.gr/forum/default.asp?CAT_ID=3 ειχα βρει αρκετες πληροφοριες -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
με ενδιαφέρει και εμένα η απάντηση γιατί αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα, με εγκατάσταση με πιεστικό.
δυστυχώς λόγω μικρής επισκεψιμότητας και οτι λίγο πολύ ζεσταίνεται το σπίτι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. ο ήχος του αέρα είναι συνεχής και εντονότατος.
το σύστημα πλήρωσης ήταν και εμένα το νο1 που πήγε το μυαλό μου (έχουμε και τραγικά άλατα!)
αν γίνεται απομονώστε το μποιλερ για αρχή μήπως χάνει απο εκεί τίποτα.
4?! βάνες?
σαν πολλές ακούγονται και όντως δεν χρειάζεται να αλλαχτούν. όχι σε πρώτη φάση τουλάχιστον.Θα κανεις εξαερωση με κρυα σωματα κ θα επιμενεις συνεχιζοντας με ζεστα .Ισως χρειαστει να το κανεις πολλες φορες .
Το μποιλερ ειναι μεγαλος μπελας σε περιοχες που το νερο παρουσιαζει μεγαλη σκληροτητα (αλατα) κ το διπλο φιλτρο που εβαλα στην παροχη ,βελτιωσε μεν την κατασταση δεν φαινεται ομως να ειναι, η λυση .
Θερμοσιφωνα κ μηχανισμους για τα καζανακια αλλαζω καθε χρονο
Στην περιπτωση μου ο αερας ,συντονιζε το σωμα κ γινοτανε σεισμος -
Κάτι σχετικό είχαμε πάθει εμείς.
Ο 2ος όροφος δεν θερμαινόταν καθόλου, ενώ ο πρώτος ήταν μία χαρά.
Όταν έγινε το σέρβις στον καυστήρα, οι τεχνικοί έκαναν εξαέρωση όλων των καλοριφέρ του 2ου, και έκαναν ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ. Μου είπαν οτι δεν είχαν δει τόσο αέρα σε όροφο, όλα ήταν άδεια= καθόλου νερό. Μετά, κοίταξαν τον κυκλοφορητή του 2ου και είπαν οτί είχε χαλάσει, πιθανώς από τα άλατα λόγω του αέρα στο κύκλωμα. Όταν τον βάζω στο αυτόματο ΔΕΝ λειτουργεί, δηλαδή όταν ενεργοποιείται ο θερμοστάτης του ορόφου και στέλνει σήμα δεν ανοίγει η βάνα. Όταν τον βάζω στο χειροκίνητο (έχει ένα διακοπτάκι) λειτουργεί, γιατί είναι συνέχεια ανοιχτή η βάνα. Το χειροκίνητο έχει σαν συνέπεια να 'κλέβει' ζεστό νερό από τους άλλους ορόφους, αφού ο καυστήρας στέλνει ζεστό νερό πχ στον 1ο που έχω ανάψει το καλοριφέρ, αλλά επειδή είναι ανοιχτή η βάνα στον 2ο, το ζεστό νερό κυκλοφορεί και στον 2ο.
Οι τεχνικοί μου είπαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα να το λειτουργώ έτσι. Επίσης μου είπαν οτι ο κυκλοφορητής πιθανώς να 'φτιάξει' άμα παίξω με τον διακόπτη 'Αυτόματο-Χειροκίνητο' αρκετές φορές, επειδή θα διαλυθούν τα άλατα. Το'χω κάνει κάμποσες φορές αλλά βαρέθηκα και άρχισα να παίζω με κάτι άλλο (το xbox 360 βρωμόπαιδα ).ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μετά την εξωφρενική εξαέρωση που έκαναν σε όλα τα σώματα του 2ου (και ενός του δώματος στο 3ο), κάτι έλεγαν για πιέσεις και συμπληρώσεις νερού.
Δηλαδή δεν είχε αρκετό νερό το σύστημα, οπότε συμπλήρωσαν. Νομίζω στο 1,8-2 το πήγαν, αλλά έχει περάσει 4μηνο και δε θυμάμαι. Η δουλειά έγινε στο κυκλωμένο κόκκινο της 2ης φωτογραφίας.ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
Την τελευταία εβδομάδα παρατήρησα οτι ο καυστήρας βγάζει καυτό νερό από έναν σωλήνα.
Είναι ο κυκλωμένος πράσινος. Πρέπει να γέμισε το 4λιτρο δοχείο μέσα σε μία δυο βδομάδες. Μέχρι τότε δεν έβγαζε ποτέ νερό. Επίσης το σέρβις και το συμπλήρωμα νερού έγινε τον Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος.
Ο κολλημένος κυκλφορητής, στη θέση manual:
http://img25.imageshack.us/img25/3654/kyklof.jpg
O καυστήρας:
http://img191.imageshack.us/img191/5026/kafst.jpg -
ρε κουφάλα FestoNero μένεις στο σπίτι μου στο χωριό όταν λείπω?!
καλά μιλάμε χρειάστηκε να κοιτάξω δεύτερη φορά για να βεβαιωθώ οτι δεν είναι δικιά μου φωτό. -
Εγκατασταση για το πουτσ0 εντελως συμφωνα με τις φωτογραφιες!!
Για να ζεσταθουν όλα τα σωματα χρειάζονται εξαερωση κα ιφυσικα να υπαρχει μόνιμα ενα εξαεριστηρακι αυτοματα στο ποιο ΨΗΛΟ σημειο της εγκαταστασης! Φυσικα μετα χρειάζεται πλήρωση με νερό το οποίο επιτυγχάνετε με να αυτόματο πληρωτή ή χειροκίνητα!
Το κοστος στα 600Ε ειναι τεραστιο ότι δυσκολια και να εχει!! -
Αν δεν υπάρχει επαρκής πίεση στο δίκτυο τα σώματα θα γουργουρίζουν και τα τελευταία δεν θα ζεσταίνονται.
Πίεση = καλός κυκλοφορητής + πιεστικό με όργανο για να βλέπουμε και τι γίνεται μην αρχίσουν διαρροές από τον λέβητα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σύμφωνα με τους ενοίκους, ακούγεται συνέχεια ήχος νερού που τρέχει από τους σωλήνες, σημάδι ύπαρξης αέρα στο κύκλωμα.Αν ο κυκλοφορητής επαρκεί για το μέγεθος της εγκατάστασης:
Πρέπει να ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ τις βάνες στο κάθε σώμα ώστε το νερό που περνάει να είναι αυτό που χρειάζεται και όχι παραπάνω. Μετά θα πηγαίνει νερό σε όλα τα σώματα.
Χρειάζεται ΕΜΠΕΙΡΟΣ τεχνίτης για την ισοστάθμιση του δικτύου.ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
Την τελευταία εβδομάδα παρατήρησα οτι ο καυστήρας βγάζει καυτό νερό από έναν σωλήνα.
Είναι ο κυκλωμένος πράσινος. Πρέπει να γέμισε το 4λιτρο δοχείο μέσα σε μία δυο βδομάδες. Μέχρι τότε δεν έβγαζε ποτέ νερό.Το κόκκινο δοχείο που μόλις φαίνεται δεξιά είναι το ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ.
Όταν το νερό της εγκατάστασης θερμαίνεται, διαστέλλεται και πρέπει το δοχείο διαστολής να παραλάβει τον επιπλέον όγκο. Αν το δοχείο διαστολής είναι μικρό, χάλασε ή είναι πολύ γεμάτη η εγκατάσταση, τότε ανοίγει η βαλβίδα ασφαλείας και βγαίνει το περίσσιο νερό. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρε κουφάλα FestoNero μένεις στο σπίτι μου στο χωριό όταν λείπω?!
καλά μιλάμε χρειάστηκε να κοιτάξω δεύτερη φορά για να βεβαιωθώ οτι δεν είναι δικιά μου φωτό.Το κόκκινο δοχείο που μόλις φαίνεται δεξιά είναι το ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ.
Όταν το νερό της εγκατάστασης θερμαίνεται, διαστέλλεται και πρέπει το δοχείο διαστολής να παραλάβει τον επιπλέον όγκο. Αν το δοχείο διαστολής είναι μικρό, χάλασε ή είναι πολύ γεμάτη η εγκατάσταση, τότε ανοίγει η βαλβίδα ασφαλείας και βγαίνει το περίσσιο νερό. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ.Μάλλον είναι πολύ γεμάτη η εγκατάσταση. Η πίεση τώρα που δεν λειτουργεί είναι στο 2,2 (η κόκκινη βελόνα, η μαύρη είναι στο 2,25 δε ξέρω τι διαφορά έχουν), οπότε θα το ξανακοιτάξω σε μερικές μέρες να διαπιστώσω αν πέφτει. Το δοχείο διαστολής δεν έχω κάποιο τρόπο να ελέγξω αν λειτουργεί. Καλώ υδραυλικό ή καυστηρατζή;
-
Εχω σταματησει να γραφω στο φορουμ καιρο αλλα βλεποντας εδω τι γραφεται για τις εγκαταστασεις θερμανσης να δωσω μερικες συμβουλες λογω επαγγελματος...
Μην πειραζετε πιεσεις, καυστηρες κλπ μονοι σας!!
Βρειτε ανθρωπο που εχει μερακι και ξερει.. Πολυ δυσκολα θα βρειτε κατι τετοιο απο εταιρια τεχνικων ή κοινοχρηστων.. Ειτε βρειτε αδειουχο υδραυλικο που εχει μερακι και δεν τα αρπαζει απλα ειτε βρειτε εμπειροτεχνη που παλι να μην κανει την αρπαχτη..Φυσικα και κοστιζει η συντηρηση και επισκευες... Ενας σωστος αυτοματος πληρωσης εχει 50Ε αγορα και αν βαλεις βανες με ρακορ πριν και μετα απ αυτον οπως πρεπει πας στα 70Ε μονο για υλικα...
Τα περισσοτερα λεβητοστασια στην Ελλαδα ειναι εκτος προδιαγραφων ακομα και σε σπιτια του κουτιου..
Απλα γιατι κανεις δεν ελεγχει και κανεις δεν δεχεται να πληρωσει κατι σωστο...
Και φυσικα κανεις δεν συντηρει καθε χρονο οπως πρεπει...Μερικες ανακριβιες...
1.Αυτο στην φωτογραφια με τα 'αλατα' δεν ειναι κυκλοφορητης ειναι τριοδη βανα και ειναι αλλη η χρηση της.. Οι 'τεχνικοι' μαλλον δεν ειχαν σχεση με το επαγγελμα...
2. Δεν υπαρχουν 'βανες εξαερωσης' υπαρχουν αυτοματα εξαερηστικα βρισκονται συνηθως στα ψηλοτερα σημεια της εγκαταστασης, σε οριζοντια τμηματα, και σε σημεια που σχηματιζονται τυχον 'Π'..
3. Οι καυστηρατζηδες δεν πειραζουν οτι εχει σχεση με νερα.. Εκδιδουν φυλλο ελεγχου και αναφερουν παρατηρησεις που τις αναλαμβανει υδραυλικος.
4. Μια παρεξηγημενη εννοια.. Ο λεβητας πιανει θερμοκρασια και περναει νερο μεσα του. Ο καυστηρας ειναι το μηχανημα εμπρος απο τον λεβητα που δινει την φλογα.. Ο θερμοστατης του ρυθμιζει την εναυση-σβεση φλογας..Η βαλβιδα ασφαλειας που τρεχει στο μπιτονακι (μην το δουλευεις αυτο μεχρι να το φτιαξεις ουτε για πλακα!!!) τρεχει για πολλους λογους.. Υπερβολικη πιεση λογω χαλασμενου δοχειου διαστολης, ανεπαρκους αερα στο δοχειο διαστολης, χαλασμενου αυτοματου πληρωσης, εισροης νερου απο τρυπιο μποιλερ ή και φυσικα βλαβη της ιδιας της βαλβιδας..
Απαξ και ανοιξε αλλαζεις προληπτικα την βαλβιδα, ελεγχος αερα ΔΔ με αδεια εγκατασταση και αντικατασταση ρυθμιση αυτου και τσεκ σε αυτοματο πληρωσης και αντικατασταση αυτου...
Υποψιν οτι σε κλειστα κυκλωματα ο αυτοματος πληρωσης, δοχειο διαστολης, βαλβιδα ασφαλειας θεωρουνται αναλωσιμα.. Υποψια βλαβης αυτων μονο σημαινει αλλαγη...
Σε μια σωστη εγκατασταση κλειστου κυκλωματος η διαφορα απο ζεστη σε κρυα δεν θα πρεπει να ξεπερνα τα 0.2-0.4bar πανω. Κοινως αν εχουμε 1.5bar κρυο οταν ζεσταθει θα πρεπει να παει 1.7bar..
Τα νερα που τρεχουν στις σωληνωσεις δεν ειναι μονο αερας ειναι ανεπαρκεια πιεσης νερου.
Κοινως μην αδειαζεις συνεχεια νερα προσπαθωντας να εξαερωσεις...Εξισορροπηση και οχι ισοσταθμιση δικτυων γινεται μονο με σοβαρη μελετη μηχανολογου και υπαρξη καταληλων εξαρτηματων σε συλλεκτες και με ειδικο οργανο ειτε ροομετρα..
Οτιδηποτε αλλο ειναι καθαρα εμπειρικη μεθοδος και αν εχεις πολλα διαμερισματα σχεδον απιθανο να βγαλεις ακριβεια...Αχταρμας ειναι το ποστ απλα περιγραψα πολυ γενικα καποια πραγματα...
Και παλι .. ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Φιλικα.. Σ.
-
Σωστός !
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]