-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έλεγα μήπως υπάρχει καμιά βάση μπου να μπορεί να μπει ...κάπως...γιατι δεν περνεις ενα επιπλο νεο? http://www.lago.gr/products3_det.asp?product_id=7170
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Έλεγα μήπως υπάρχει καμιά βάση μπου να μπορεί να μπει ...κάπως...
γιατι δεν περνεις ενα επιπλο νεο? http://www.lago.gr/products3_det.asp?product_id=7170
Δεν υπάρχει αρκετός χώρος δυστυχώς.
-
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις στην 'πλάτη' της θέσης του υπάρχοντος επίπλου, να στερεώσεις μία βάση-βραχίονα που εκτείνεται έξω από τον χώρο αυτό, και πάνω σε αυτήν να βάλεις την τηλεόραση;
Μιλάω για κάτι τέτοιο
http://www.ideashop.gr/eshop/ksenodoxei ... black.htmlΑυτό όμως προϋποθέτει
- η 'πλάτη' του επίπλου να μπορεί να στηρίξει το βάρος, χωρίς ολική κατάρρευση (εκτός αν την κόψεις με σέγα και βάλεις στη βάση στον τοίχο που ενδεχομένως βρίσκεται από πίσω
- να βρεις βάση με επαρκές μήκος βραχίονα, ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται εκτός του περιορισμένου πλαισίου.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχω αυτή την 26άρα τβ:
Έχει το κλασσικό 'κουτί' της ντουλάπας. Δυστυχώς όμως δεν χωράει η μλκία και έχω στραβωθεί με την 14άρα! Καμιά ιδέα?
Παρε ενα ceiling tv mount (δηλαδη βαση τηλεορασης για το ταβανι, για να κρεμεται απο το ταβανι δηλαδη), κ κρεμασε την απο την ακριβως απο πανω επιφανεια. Εννοειται οτι ετσι η TV θα ειναι εξω απο το κουτι, ακριβως μπροστα του.
-
Θα πέφτει πολύ ψηλά όμως.
Αν βίδωνε σε κάποιο φύλλο ντουλάπας επιτοίχια βάση τηλεόρασης; Με μια ενίσχυση των στηριγμάτων του φύλλου, πχ με επιπλέον μεντεσέ στους 2-3 υπάρχοντες;
Φυσικά θα γίνουν τρύπες στο ξύλο, αλλά αυτές (1) μπορούν μελλοντικά να καλυφθούν, (2) μπορεί να αλλαχθεί μόνο το φύλλο, αν δεν αρέσει οπτικά, κάτι που δεν κοστίζει και πολλά.http://www.skroutz.gr/c/489/baseis-tv.h ... d+tv+32%22
-
Αν η τηλεόραση κρέμεται από φύλλο ντουλάπας μια μέρα θ'ακούσει το μεγάλο μπαμ!
Πολύ μεγάλο το βάρος της crt. Και επιπλέον μεστεσέδες να βάλει πρέπει να είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων. Και το πάχος του ξύλου για να στερεωθεί η βίδα των μεντεσέδων εξίσου μεγάλο.
-
Δεν πρόσεξα ότι πρόκειται για CRT...από τη φωτογραφία για LCD μου φαίνεται, απλά δεν είναι από τις πολύ λεπτές. Βάρος λογικά θα έχει κάτω από 20 κιλά πάντως..
-
Κι εμένα για LCD μου φαίνεται, απλώς λίγο παχουλούτσικη. Αν είναι CRT, δεν θα μπορεί να κρεμαστεί σε βάση σαν αυτή που περιέγραψα ούτως ή άλλως.
-
Δύο απορίες για όποιον ξέρει.
Σε γκαράζ φτιαγμένο από λαμαρίνα αξίζει να βάλω κάποιου είδους μόνωση ; Αν ναι κλασσικό φελιζόλ ή κάτι άλλο ;
Και 2η επειδή έχω σκουριάσει λίγο στο σημάδι τελευταία, πως μπορούμε να κλείσουμε τρύπες σε λαμαρίνα ;
Προσωρινά χρησιμοποίησα αυτό που βάζουμε και στους αρμούς στο μπάνιο ήταν το μόνο που είχα στην αποθήκη ... -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Σε γκαράζ φτιαγμένο από λαμαρίνα αξίζει να βάλω κάποιου είδους μόνωση ; Αν ναι κλασσικό φελιζόλ ή κάτι άλλο ;
Και 2η επειδή έχω σκουριάσει λίγο στο σημάδι τελευταία, πως μπορούμε να κλείσουμε τρύπες σε λαμαρίνα ;
Προσωρινά χρησιμοποίησα αυτό που βάζουμε και στους αρμούς στο μπάνιο ήταν το μόνο που είχα στην αποθήκη ...Δεν νομιζω να αξιζει να βαλεις μονωση, ειδικα αν δεν κλεινει εντελως, δηλαδη αν δεν εχεις βαλει πορτα.
Οι τρυπες τι μεγεθους ειναι; -
εγω βαζω αφρο πολυουρεθανης
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Προσωρινά χρησιμοποίησα αυτό που βάζουμε και στους αρμούς στο μπάνιο ήταν το μόνο που είχα στην αποθήκη ...Δεν νομιζω να αξιζει να βαλεις μονωση, ειδικα αν δεν κλεινει εντελως, δηλαδη αν δεν εχεις βαλει πορτα.
Οι τρυπες τι μεγεθους ειναι;Oι τρύπες είναι ίσα με μια βίδα. Πόρτα θα μπει σύντομα.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Οι τρυπες τι μεγεθους ειναι;Oι τρύπες είναι ίσα με μια βίδα. Πόρτα θα μπει σύντομα.
Σιλικονη
-
Για τις τρύπες : Σιλικόνη?
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Για τις τρύπες : Σιλικόνη?ναι σιλικονη ή στοκο,
αφου θα βαλεις και πορτα οποτε θα κλεισει ο χωρος καλο θα ηταν αν το βλεπει ο ηλιος το γκαραζ να βαλεις και μονωση, εστω ενα απλο φενιζολ -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις στην 'πλάτη' της θέσης του υπάρχοντος επίπλου, να στερεώσεις μία βάση-βραχίονα που εκτείνεται έξω από τον χώρο αυτό, και πάνω σε αυτήν να βάλεις την τηλεόραση;Μιλάω για κάτι τέτοιο
- η 'πλάτη' του επίπλου να μπορεί να στηρίξει το βάρος, χωρίς ολική κατάρρευση (εκτός αν την κόψεις με σέγα και βάλεις στη βάση στον τοίχο που ενδεχομένως βρίσκεται από πίσω
- να βρεις βάση με επαρκές μήκος βραχίονα, ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται εκτός του περιορισμένου πλαισίου.
Θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά όπως βλέπουμε το 'κουτί' φοβάμαι ότι δεν θα κρατήσουν βίδες πάνω στο ξύλο. Ακριβώς δεξιά εκεί που τελειώνει η ντουλάπα υπάρχει ένα κενό (τοίχος δλδ) αλλά το διαθέσιμο πλάτος είναι 9cm. Είναι δυνατό να υπάρχει τόσο μικρή βάση? Αυτή που έβαλες στο λινκ λέει πουθενά διαστάσεις? δεν βρίσκω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα πέφτει πολύ ψηλά όμως.Αν βίδωνε σε κάποιο φύλλο ντουλάπας επιτοίχια βάση τηλεόρασης; Με μια ενίσχυση των στηριγμάτων του φύλλου, πχ με επιπλέον μεντεσέ στους 2-3 υπάρχοντες;
Φυσικά θα γίνουν τρύπες στο ξύλο, αλλά αυτές (1) μπορούν μελλοντικά να καλυφθούν, (2) μπορεί να αλλαχθεί μόνο το φύλλο, αν δεν αρέσει οπτικά, κάτι που δεν κοστίζει και πολλά.http://www.skroutz.gr/c/489/baseis-tv.h ... d+tv+32%22
Δεν το πολυεμπιστεύομαι. Νομίζω το καλύτερο είναι μια βάση (αν υπάρχει) μικρών διαστάσεων (του κομματιού που πάει στον τοίχο) και με μεγάλο μήκος, ώστε να φτάσει εκεί που πρέπει. Δλδ η βάση θα δένει σε τοίχο δεξιά (90 μοίρες ως προς τη γωνία θέασης) αλλά πρέπει να χει μήκος για να χωράει κ η τβ. Κατάλαβε κανένας?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εμένα για LCD μου φαίνεται, απλώς λίγο παχουλούτσικη. Αν είναι CRT, δεν θα μπορεί να κρεμαστεί σε βάση σαν αυτή που περιέγραψα ούτως ή άλλως.lcd είναι ρε σεις! Ο κων είναι κ δεν βλέπει καλά.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις στην 'πλάτη' της θέσης του υπάρχοντος επίπλου, να στερεώσεις μία βάση-βραχίονα που εκτείνεται έξω από τον χώρο αυτό, και πάνω σε αυτήν να βάλεις την τηλεόραση;
Μιλάω για κάτι τέτοιο
Θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά όπως βλέπουμε το 'κουτί' φοβάμαι ότι δεν θα κρατήσουν βίδες πάνω στο ξύλο. Ακριβώς δεξιά εκεί που τελειώνει η ντουλάπα υπάρχει ένα κενό (τοίχος δλδ) αλλά το διαθέσιμο πλάτος είναι 9cm. Είναι δυνατό να υπάρχει τόσο μικρή βάση? Αυτή που έβαλες στο λινκ λέει πουθενά διαστάσεις? δεν βρίσκω.
Το κομμάτι που βιδώνεται στον τοίχο είναι 80χ150 χιλιοστά, συνεπώς φαίνεται να χωράει στην κενή επιφάνεια τοίχου που έχεις. Το ερώτημα είναι αν αρκεί το μήκος της, ώστε να σου φέρει την τηλεόραση στην επιθυμητή θέση, καθώς και αν το τελευταίο της τμήμα (εκεί που εδράζεται η TV) μπορεί να στρίψει 90 μοίρες, προκειμένου να βλέπεις την οθόνη και όχι το πλάι της.Θα υπάρχουν όμως και μεγαλύτερες, δεν μπορεί.
Να ξηλώσεις την πλάτη της ντουλάπας (του 'κουτιού' της TV) ή να κάνεις μια μικρή τρύπα σε αυτό (15χ15 εκ.) και να βιδώσεις εκεί τη βάση στον τοίχο παίζει; Απαλλάσσεσαι έτσι από το θέμα τον 90 μοιρών, αλλά πάλι θες βάση με αρκετό μήκος ώστε η TV να βρίσκεται εκτός του 'κουτιού'.
-
Μόλις κάηκε η λάμπα στο δωμάτιό μου και πλέον ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσω με μια μη πυρακτώσεως...
Ανοίγω το θέμα γιατί θέλω λάμπα νέου τύπου που να ανάβει αμέσως (ας μην είναι στο 100% αλλά να μην περιμένω 2 δευτερόλεπτα στο σκοτάδι για να ανάψει) και βέβαια να είναι αξιόπιστη (κάτι μικρές λάμπες-κεράκια στο φωτιστικό του σαλονιού νέου τύπου μας καίγονται συνέχεια!)
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]