-
Αυτός είναι διπλός αλλε ρετουρ για 2 ξεχωριστά φώτα ο καθενας ή ο ένας κομιτατερ και ο άλλος μόνο α/ρ ;
Και αν Είναι διπλός α/Ρ ποια Είναι η συνδεσμολογία του;
-
Διπλός αλερετούρ είναι, αλλά αν θέλεις μπορείς να τον συνδέσεις και σαν διπλό απλό διακόπτη ή να κάνεις τον ένα αλερετούρ και τον άλλο απλό.
Η συνδεσμολογία του αλερετούρ είναι όπως φαίνεται κάτω.
-
Σαν διπλό α/Ρ τον θέλω για 2 ξεχωριστά φώτα , μονό έχω συνδέσει ήδη αλλά ο διπλός με ψιλομπερδεύει και δεν έχει σχεδιάγραμμα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σαν διπλό α/Ρ τον θέλω για 2 ξεχωριστά φώτα , μονό έχω συνδέσει ήδη αλλά ο διπλός με ψιλομπερδεύει και δεν έχει σχεδιάγραμμαΤί καλώδια έχεις μέσα στο κουτί του δικόπτη? Αν μπορείς βγάλε μια φωτο.
-
Δεν τον έχω συνδέσει ούτε αντικαθιστω κάποιον παλιό. Θα αντικαταστήσω έναν μονό στην ουσία. Για την ακρίβεια θέλω να κάνω το εξής
Έχω στο δωμάτιο ένα φωτιστικό που το ελέγχω ήδη από δύο μόνους α/ρ
Έχω στη σοφίτα ένα φωτιστικό που ελέγχεται από πρίζα
Θέλω τον ένα μόνο κάτω να τον βγάλω και να βάλω τον διπλό ώστε από τον ένα διακόπτη να ελέγχω το φως του δωματίου και με το δεύτερο διακόπτη του ίδιου να ελέγχω της σοφιτας. Στη σοφίτα θα μπει μόνος α/ρ -
Υποψιν οτι για να δουλεψει σαν αλερετουρ πρεπει να υπαρχουν 3 καλωδια. Οποτε αν δεν εχει γινει αρχικα προβλεψη για αλερετουρ δεν γινεται εκ των υστερων.
-
Τα περνάω εξωτερικά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα
-
Δέν κατάλαβα και πολλά! Αν μπορείς κάνε ένα πρόχειρο σχεδιαγραμμα με τους διακόπτες που θέλεις και τα φωτιστικά που θα ελέγχουν.
-
Νομίζω Ότι κατάλαβα αλλά θα το συνεχίσω άλλη φορά το project Επειδή μου λείπουν υλικά
-
Στο σπίτι οι πόρτες έχουν αρχίσει να τρίζουν με το άνοιξε κλείσε και τώρα με τα πιτσιρίκια η κατάσταση αν θες να κοιμηθείς είναι τράτζικ...
Πώς μπορώ να τις «σηκώσω» λίγο χωρίς να τις χαλάσω και τί να ρίξω στους μεντεσέδες για να μην τρίζουν ρε παλικάρια ;;;;
-
Αγκύριο σαν αυτό:
Κάνει για τοίχο απο τούβλο η είναι μόνο για τσιμέντο?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αγκύριο σαν αυτό:
Κάνει για τοίχο απο τούβλο η είναι μόνο για τσιμέντο?
Έχω βάλει σε τούβλο αλλά δεν έχω κρεμάσει κάτι βαρύ επάνω, απλώς τοποθέτησα μία άγκυρα για να δένω τα ποδήλατα.
-
Βρες ροδελιτσες τεφλον στις οποιες θα στηριζεται ο μεντεσες και το βαρος της πορτας.
Μεταλλο με μεταλλο επαφη ... ειναι ζορι οτι και να βαλεις για λιπαντικο, θα κρατησει για πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Βρες ροδελιτσες τεφλον στις οποιες θα στηριζεται ο μεντεσες και το βαρος της πορτας.Μεταλλο με μεταλλο επαφη ... ειναι ζορι οτι και να βαλεις για λιπαντικο, θα κρατησει για πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα!
+1000
Τέτοιες ροδέλες έβαλα και εγώ για να σηκώσω λίγο την πόρτα. Είχα πάρει και πλαστικές (τεφλόν), αλλά και μεταλλικές που έβαλα, δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα
Πρέπει να τις είχα πάρει από το Leroy Merlin ή το Praktiker. Απλά πρέπει να προσέξεις την εσωτερική διάμετρο της ροδέλας ώστε να μπορέσει να περάσει στον μεντεσέ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Στο σπίτι οι πόρτες έχουν αρχίσει να τρίζουν με το άνοιξε κλείσε και τώρα με τα πιτσιρίκια η κατάσταση αν θες να κοιμηθείς είναι τράτζικ...Πώς μπορώ να τις «σηκώσω» λίγο χωρίς να τις χαλάσω και τί να ρίξω στους μεντεσέδες για να μην τρίζουν ρε παλικάρια ;;;;
Βαλε οτι να 'ναι, WD40, ακομα και ελαιολαδο εχω βαλει για προχειρα , τους αρκει. Θα κανουν χρονια να ξανατριξουν.
Δεν ειναι καποια εφαρμογη με απαιτησεις.Βαλε μια σφηνα κατω απο την πορτα πιο κοντα στην πλευρα των μεντεσεδων, για να σηκωθει λιγο, βαλε λιγο απο οτι βαλεις, μετα λιγο την πορτα περα-δωθε για να παει παντου, και τελος.
-
βαλε λιγο απ'οτι βαλεις !!!
Κλαιω γαμω το φελεκι μου, ΘΕΟΣ!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
βαλε λιγο απ'οτι βαλεις !!!Κλαιω γαμω το φελεκι μου, ΘΕΟΣ!
βάλε ένα απ όλα κι είσαι οκ!
Εδωσα επιλογες, ελαιολαδο, wd40 κλπ.
Αν ηταν Πασχα θα ελεγα και λιπος απο το αρνι -
αζαξ, κοκακολα, αποσμητικο σε σπρει, φρεντο ... ριξε εκει οτι να 'ναι!
Αν καπνιζεις και το τσιγαρο ταυτοχρονα φυσα και τον καπνο να ουμε!
Του πουστη, ΚΑΤΙ θα κανει δουλεια ... -
Χωρίς σήκωμα απλά λίγο λιπαντικό (συμφωνώ με το ό,τι νά'ναι) με βαμβακάκι στο μεντεσέ.
Αν όμως τρίζει επειδή βρίσκει κάτω είναι άλλη ιστορία. Θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι δεν χαλαρώσαν οι μεντεσέδες και αφού σφιχτούν αν χρειάζεται δοκιμάζεις ροδελίτσες ή αλλιώς πλάνισμα της πόρτας από κάτω.
-
Εντάξη παλικάρια, ευχαριστώ για τις ιδέες.
Ροδέλες teflon, WD40, ελαιόλαδο, λιπαντικό οποιοδήποτε (να κοιτάξω αν έχει περισσέψει καθόλου Durex Play ).
Κάτι θα βρώ.Τρίξιμο λόγο πολυκαιρίας είναι, δεν βρίσκουν κάτω, ευτυχώς.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]