-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το αποτέλεσμα με αυτές τις πλάκες στη φωτό με ικανοποιεί αισθητικά, αλλά και στην τσέπη. Πλέον, αρχίζω το ψάξιμο καταστήματος για αγορά των πλακών, και τεχνίτη.
Απλά, επειδή θέλω να έχει μια μικρή κλίση για να φεύγουν τα νερά από πλυσίματα αυτοκινήτου, κλπ. πιστεύω ότι είναι σημαντικό ο μάστορας να κάνει καλή δουλειά, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο προσωπικής εργασίας.
Κάτι τελευταίο: ποιο είναι το συνολικό ύψος που 'ανεβαίνει' το δάπεδο (πλακάκι+υπόστρωμα, κόλλα, κλπ).Jacob
Το υπόστρωμα είναι σκληρό, 'άγριο' τσιμέντο. Πιστεύω ότι αν τοποθετηθούν καλά τα πλακάκια πάνω σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
JacobΚατ'αρχάς το δάπεδο (υπάρχον μπετό αν κατάλαβα καλά) θα το πλύνεις ΠΟΛΥ καλά και θα το αφήσεις επίσης να στεγνώσει καλά, για να μη κρατήσει υγρασία. Ούτως ή άλλως, αν κάνεις τώρα τις εργασίες, ο μάστορας θα βρέξει τις πλάκες πριν ρίξει τη λάσπη. Σημαντικός είναι ο μάστορας, όχι μόνο στη τοποθέτηση (για κλίσεις, κτλ) αλλά και για τη λάσπη που θα φτιάξει, δε ξέρω αν θα το κάνει με κόλλα, δε ξέρω αν γίνεται με κόλλα σε αυτές τις πλάκες (μιλάω γι'αυτές που έβαλα εγω, τις 40χ40). Το συνολικό ύψος, αν θυμάμαι καλά, είναι γύρω στους 5 με 7 πόντους. Θα το κοιτάξω και θα σου πω μάλλον αύριο.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Κάτι τελευταίο: ποιο είναι το συνολικό ύψος που 'ανεβαίνει' το δάπεδο (πλακάκι+υπόστρωμα, κόλλα, κλπ).
Jacob4,5 εκ οι πλάκες και 3 το 'υπόστρωμα', θα ανέβει 7-8 εκ.
Οι πλάκες αυτές δεν τοποθετούνται με κόλλα πλακιδίων, θέλουν τσιμέντο και το κόστος δεν πρέπει με τίποτε να υπερβεί τα 20€/τμ, τελειωμένο (υλικά-εργασία) Προτείνω 'βότσαλο', για τους λόγους που ανέφερε ο leonp (μαυρίλα απο λάστιχα). -
Εχω ξύλινα παράθυρα με πατζουρια. Θέλω να περάσω σιτες μπορω μόνος μου η ειναι κατι δύσκολο ποσο περίπου κοστίζουν
-
σιτες στο εμποριο θα βρεις κινεζικες παμφθηνες,αλλα θα βρεις και αμερικανικες.Υπαρχουν οι ακαφτες(απο τον ηλιο) οι αλουμινιου(δεν σκουριαζουν σχεδον ποτε) και οι ανοξειδωτες που ειναι οι ακριβοτερες.
Τιμη απο 2 ευρω το μετρο για κινεζικη μεχρι και πανω απο 7 για ανοξειδωτη. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σιτες στο εμποριο θα βρεις κινεζικες παμφθηνες,αλλα θα βρεις και αμερικανικες.Υπαρχουν οι ακαφτες(απο τον ηλιο) οι αλουμινιου(δεν σκουριαζουν σχεδον ποτε) και οι ανοξειδωτες που ειναι οι ακριβοτερες.
Τιμη απο 2 ευρω το μετρο για κινεζικη μεχρι και πανω απο 7 για ανοξειδωτη.Και έχουν εύκολη εφαρμογη της βάζω και μόνος μου
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τιμη απο 2 ευρω το μετρο για κινεζικη μεχρι και πανω απο 7 για ανοξειδωτη.Και έχουν εύκολη εφαρμογη της βάζω και μόνος μου
-
Στεγανοποιητικο μεταξυ μπανιερας και πλακακια τι βαζουμε?
Εφυγε με τα χρονια ο στοκος και μουχλισσε απο την αλλη πλευρα. Εβαλα σιλικονη διαφανη αλλα δεν κρατησε ουτε μηνα. -
Αγαπάω το Pattex SP-101 για τέτοιες δουλειές.
-
θα βαλεις ξανα σιλικονη καλη αντιμουχλικη ακριβη,και απο πανω μια ταινιοα ειδικη για μπανια.Δεν θα ξανασχοληθεις ποτε.
http://www.papazachariou.gr/product_det ... 7&extLang=
-
Στα καθαριστικα μπανιου αντεχει?
-
nai δεν θα εχεις κανενα θεμα.
-
Και που το βρισκουμε αυτο?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Και που το βρισκουμε αυτο?σε καλα χρωματοπωλεια.Εχει τετοια προιοντα και η Den Braven,kai h Bison και πολλες αλλες μαρκες.
και στο Leroy και πρακτικερ θα τα βρεις.
-
Βιδες σε κλειδαρια της πορτας στην εξωτερικη οψη κατω απο το πομολο
Δηλαδη για να μην μπερδευομαστε η περιοχη που μας ενδιαφερει ειναι αυτηκαι οχι αυτη
Για καποιο λογο εχουν χαλασει οι βολτες και οι βιδες 'παιζουν'
Περα απο ταινια υδραυλικου κτλ τι αλλο μπορει να γινει -
Κόβεις κομματάκι από οδοντογλυφίδα, γεμίζεις τη τρύπα και μετά βιδώνεις.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βιδες σε κλειδαρια της πορτας στην εξωτερικη οψη κατω απο το πομολο
Δηλαδη για να μην μπερδευομαστε η περιοχη που μας ενδιαφερει ειναι αυτηκαι οχι αυτη
Για καποιο λογο εχουν χαλασει οι βολτες και οι βιδες 'παιζουν'
Περα απο ταινια υδραυλικου κτλ τι αλλο μπορει να γινειΜιλας για εσωτερικη πορτα, για το καπακι της κλειδαριας?
Αν ναι και ξυλινη, κανα 2-3 οδοντογλυφιδες ή αντιστοιχο ξυλαρακι μεσα στην τρυπα και ξαναβιδωνεις.
-
Δεν ειναι ξυλινη,ειναι look ξυλινη αλλα καμια σχεση,μια συνηθισμενη πορτα ασφαλειας ειναι.
(δεν ειναι αυτη στην φωτο ουτως ή αλλως) -
Αν οι βόλτες που χαλάσανε είναι πάνω στην κλειδαριά, πρέπει να κάνεις καινούριες βόλτες, με το κατάλληλο κολαούζο.
-
η θα ανοιξεις καινουριες βολτες οπως εγραψε ο φιλος πιο πανω η θα βαλεις μια πιο μεγαλη βιδα οπως εισαι τωρα.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Θα δρομολογησω εξελιξεις σε μεγαλο βαθος χρονου
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]