-
Οι σίτες αυτές όμως έχουν προδιαγεγραμμένες διαστάσεις! Μπορείς να τις ζητήσεις σε διαστάσεις ειδικές που να ταιριάζουν στα κουφώματα που έχεις?
Και τι γίνεται σε παλια ξύλινα κουφ'ωματα που εχουν και τον πείρο (επάνω και κάτω) για να πιάνει η βέργα του κλειδώματος? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο thread,το προβλημα μου ειναι η τηλεφωνικη γραμμη
Την ελεγξε τεχνικος της forthnet,ειπε οτι εχει προβλημα γιατι πχ οταν σηκωνει κανεις το τηλεφωνο επηρρεαζεται το internet και χρειαζεται να την δει ηλεκτρολογος.Επισης εχω προβλημα και στην ποιοτητα του ηχου.
Ομως να φωναξω εναν ηλεκτρολογο και να του πω τι,απο την στιγμη που το τηλεφωνο δουλευει,το ιντερνετ δουλευει και τυπικα ολα δουλευουν;Αυτό γίνεται όταν έχεις βάλει πάνω τηλεφωνική συσκευή χωρίς φίλτρο. Επειδή δέν μου έχει τύχει ποτέ να χαλάσει φίλτρο, το πιό πιθανό είναι οτι αλλάξατε θέση σε κάποια τηλ. συσκευή ή βάλατε καινούρια χωρίς να βάλετε φίλτρο.
Έχεις τηλ. κέντρο ή ISDN?
EDIT: Μήν ξεχάσετε να ελέγξετε και το συναγερμό ή αν έχετε πχ κάποια συσκευή που ανάβει το καλοριφέρ μέσω τηλεφώνου. Γενικά, εκτός απο το ρούτερ, οτιδήποτε άλλο συνδέεται στην τηλεφ. γραμμή πρέπει να έχει φίλτρο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Την ελεγξε τεχνικος της forthnet,ειπε οτι εχει προβλημα γιατι πχ οταν σηκωνει κανεις το τηλεφωνο επηρρεαζεται το internet και χρειαζεται να την δει ηλεκτρολογος.Επισης εχω προβλημα και στην ποιοτητα του ηχου.
Ομως να φωναξω εναν ηλεκτρολογο και να του πω τι,απο την στιγμη που το τηλεφωνο δουλευει,το ιντερνετ δουλευει και τυπικα ολα δουλευουν;Αυτό γίνεται όταν έχεις βάλει πάνω τηλεφωνική συσκευή χωρίς φίλτρο. Επειδή δέν μου έχει τύχει ποτέ να χαλάσει φίλτρο, το πιό πιθανό είναι οτι αλλάξατε θέση σε κάποια τηλ. συσκευή ή βάλατε καινούρια χωρίς να βάλετε φίλτρο.
Έχεις τηλ. κέντρο ή ISDN?
EDIT: Μήν ξεχάσετε να ελέγξετε και το συναγερμό ή αν έχετε πχ κάποια συσκευή που ανάβει το καλοριφέρ μέσω τηλεφώνου. Γενικά, εκτός απο το ρούτερ, οτιδήποτε άλλο συνδέεται στην τηλεφ. γραμμή πρέπει να έχει φίλτρο.
Εχω φιλτρο στις συσκευες,επισης εχω κανει και δοκιμες χωρις φιλτρο,ενα και το αυτο.
Δεν εχω κεντρο ή ISDN,εχω συναγερμο ο οποιος εχει και αυτος φιλτρο.
Κατι παει στραβα ηλεκτρολογικο,δεν εχω ιδεα τι ομως -
Τα φιλτρα ειναι στον τοιχο και οχι στο τηλεφωνο, σωστα;
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Τα φιλτρα ειναι στον τοιχο και οχι στο τηλεφωνο, σωστα;Παρεμβαλονται μεταξυ τηλεφωνου και τηλεφωνικης πριζας
-
@τιγρη
- το εκανε απ την αρχη αυτο ή ξαφνικα?
- παρε πολυμετρο και μετρα τα Volt, ξεκινωντας απο τα ορια που βρισκονται κατω και υστερα σε καθε πριζα μεσα στον χωρο. Θα πρεπει να ειναι 50 ή λιγο λιγοτερα
- οταν λες προβληματα στην ποιοτητα του ηχου τι εννοεις?
που θελω να καταληξω:
μπορει να εχει χαλασει καποιο/καποια φιλτρακια.
μπορει να τα εχει παιξει καποια τηλεφωνικη συσκευη.
ξεκινα και παιζε με συνδιασμους.βγαλε τα ολα απ τις πριζες και δοκιμασε μονο τα τηλεφωνα.
υστερα δοκιμασε φιλτρακια με τηλεφωνα. δε μπορει, θα πετυχεις τον προβληματικο συνδιασμο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχω φιλτρο στις συσκευες,επισης εχω κανει και δοκιμες χωρις φιλτρο,ενα και το αυτο.
Δεν εχω κεντρο ή ISDN,εχω συναγερμο ο οποιος εχει και αυτος φιλτρο.
Κατι παει στραβα ηλεκτρολογικο,δεν εχω ιδεα τι ομωςΑν μία τηλεφωνική συσκευή δέν έχει φίλτρο ή έχει χαλασμένο, τότε ακόμα και αν σηκώσεις την άλλη με το καλό φίλτρο θα κοπεί το internet.
Οπότε ξεκίνα με το να αποσύνδεσεις τελείως όλες τις τηλεφωνικές συσκευές απο πάνω (αν μπορείς και το συναγερμό). Δοκίμασε με μία συσκευή (και το φίλτρο της) σε διάφορες πρίζες αν σου κόβει το internet. Μετά δοκίμασε το ίδιο με άλλη συσκευή και το φίλτρο της. Μετά σύνδεσε πάλι το συναγερμό και δοκίμασε πάλι.
Με τα πολλά θα καταφέρεις να βρείς ποιά πρίζα, ποιά συσκευή ή ποιό φίλτρο έχει πρόβλημα. Επίσης ρίξε μια ματιά και στο καλώδιο που πάει στο ρούτερ (εκεί δέν έχει φίλτρο) και αν δέν πετύχουν τα παραπάνω δοκίμασε να του αλλάξεις πρίζα και αυτού.
Τέλος δέν αποκλείεται απλά το ρούτερ σου να τα έχει παίξει.
-
Πάρε καινούρια φίλτρα, μου έχουν πει ότι αυτά που βγάζουν 2 εξόδους (τηλέφωνο και internet) είναι καλύτερα.
Βάλε φίλτρο και στο ρούτερ (διπλό). -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ομως να φωναξω εναν ηλεκτρολογο και να του πω τι,απο την στιγμη που το τηλεφωνο δουλευει,το ιντερνετ δουλευει και τυπικα ολα δουλευουν;Απο υγρασία πως είναι οι καλωδιώσεις; Παρε ενα σπρέι επαφών και ρίξε άφθονο στα καλώδια τις καθε πρίζας και στα πριζακια των συσκευων, μην τα συνδέσεις αμεσως αφησε το λιγο να στεγνώσει.
-
Φαίνονται τα χάλκινα που έχουν πρόβλημα από υγρασίες, γίνονται κατάμαυρα.
... και θέλουν αντικατάσταση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σίτα που τυλίγεται (μηχανισμός ΣΙΤΑΛ) σε αλουμινένιο πλαίσιο που το βιδώνεις με 4 βίδες.
Αν είσαι Θεσσαλονίκη στείλε ΠΜ για το κατάστημα.Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, ναι. Δεν είμαι Θεσσαλονίκη αλλά ίσως μπορώ να κάνω παραγγελία. Στείλε μου αν θες ένα pm με τα στοιχεία του καταστήματος.
Θα περάσω να δω κι απ'τα Lidl τι μπορώ να βρω. Αλλιώς όταν πάω Αθήνα κοιτάω στα Leroy. Έψαχνα κάτι ιντερνετικό για να μην τρέχω δεξιά-αριστερά αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάτι...
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
-
Δεν χρειαζεται να γινουν καταμαυρα για να μην δουλευουν καλα. Αν ειναι απο υγρασια με το σπρει επαφων φτιάχνουν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάρε καινούρια φίλτρα, μου έχουν πει ότι αυτά που βγάζουν 2 εξόδους (τηλέφωνο και internet) είναι καλύτερα.
Βάλε φίλτρο και στο ρούτερ (διπλό).Δέν έχουν κάτι το ιδιαίτερο αυτά (splitter), ένα απλό φίλτρο με μία διακλάδωση πρίν το φίλτρο που βγάζει αφιλτράριστο σήμα. Στο ρούτερ δέν χρειάζεται τέτοιο εκτός αν θέλεις τη διακλάδωση για να βάλεις και τηλ. συσκευή δίπλα του.
Απο υγρασία πως είναι οι καλωδιώσεις; Παρε ενα σπρέι επαφών και ρίξε άφθονο στα καλώδια τις καθε πρίζας και στα πριζακια των συσκευων, μην τα συνδέσεις αμεσως αφησε το λιγο να στεγνώσει.
Δέν αρκεί λίγη υγρασία, πρέπει η πρίζα να κολυμπάει κυριολεκτικά στο νερό για να έχει πρόβλημα. Άλλωστε τα συμπτώματα του Tiger (κακή ποιότητα φωνής και κοψίματα στο internet) είναι χαρακτηριστικό πρόβλημα φίλτρων.
-
*Ο χρήστης *dog80 ** έγραψε:
Απο υγρασία πως είναι οι καλωδιώσεις; Παρε ενα σπρέι επαφών και ρίξε άφθονο στα καλώδια τις καθε πρίζας και στα πριζακια των συσκευων, μην τα συνδέσεις αμεσως αφησε το λιγο να στεγνώσει.
Δέν αρκεί λίγη υγρασία, πρέπει η πρίζα να κολυμπάει κυριολεκτικά στο νερό για να έχει πρόβλημα. Άλλωστε τα συμπτώματα του Tiger (κακή ποιότητα φωνής και κοψίματα στο internet) είναι χαρακτηριστικό πρόβλημα φίλτρων.
Τι να σου πω, τετοια προβληματα εκανε και σε εμενα με τη παραμικρη υγρασια και αδικα αλλαζα φιλτρα.
-
Ο χρήστης b18c έγραψε:
Σίτα που τυλίγεται (μηχανισμός ΣΙΤΑΛ) σε αλουμινένιο πλαίσιο που το βιδώνεις με 4 βίδες.
Αν είσαι Θεσσαλονίκη στείλε ΠΜ για το κατάστημα.Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, ναι. Δεν είμαι Θεσσαλονίκη αλλά ίσως μπορώ να κάνω παραγγελία. Στείλε μου αν θες ένα pm με τα στοιχεία του καταστήματος.
Θα περάσω να δω κι απ'τα Lidl τι μπορώ να βρω. Αλλιώς όταν πάω Αθήνα κοιτάω στα Leroy. Έψαχνα κάτι ιντερνετικό για να μην τρέχω δεξιά-αριστερά αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάτι...
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Έχει ίδιες σίτες στο πράκτικερ ή λερόι αλλά σε πολύ περιορισμένες διαστάσεις (αποκλείεται να ταιριάζει στο παράθυρό σου).
Στις ίδιες τιμές (νομίζω ολόιδια σίτα) σε ότι ακριβώς διάσταση θέλεις - από Βουλγαρία.
Γωνιακό κατάστημα στην Βασ. Όλγας, Θεσσαλονίκη, ζήτα τον Ρόσι (Rosen) tel. 2310 811348
Σήμερα γυρίζει (είναι διακοπές στη Βάρνα) και ταϊζω τις γάτες του. -
Στέλνει και Αθήνα, Λεωνίδα?
-
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω για ρόλο-παντζούρι, ιμάντα (το κορδόνι με το οποίο ανεβοκατεβαίνει από τη μέσα μεριά)?
Στα πρακτικερ έχει σε διάφορα χρώματα, μήκη κ πλάτος? Ένα μαύρο ψάχνω, όχι κάτι ιδιαίτερο.
Χρειάζεται να μετρήσω κάτι άλλο; Μου φαίνεται εύκολη δουλειά κ λέω να το δοκιμάσω από το να περιμένω τον αλουμινά... Τι έχετε να πείτε όσοι έχετε εμπειρία;
Ευχαριστώ.
ΥΓ θα προτιμούσα το μαγαζί να ήταν Αθήνα (κέντρο), Καλλιθέα ή Πειραιά.
Sent from my ST18i
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στέλνει και Αθήνα, Λεωνίδα?Ναι, αν και δεν έχει ξαναστείλει.
Για σένα αν πάρεις αυτές με το αλουμινένιο πλαίσιο, καλύτερες τιμές από αυτές στο πράκτικερ.Βιδώνουν στις 4 γωνίες, μόνο πρόσεξε αν υπάρχει ρολό μάλλον δεν χωράνε.
-
Θελω να βαλω προστατευτικα για τις κολωνες στην πιλωτη της πολυκατοικιας που μενω. Σαν και τα παρακατω.
Αυτα στεκονται με 6 βιδες. Θα εχω προβλημα να κανω τρυπες στην κολωνα;
Που θα μπορουσα να απευθυνθω για να μαθω με σιγουρια; Να μην εχω προβληματα και με τους αλλους. -
έχω απογοητευτεί με την nova επίγεια γιατί σου δίνει μόνο 2 κανάλια και με κανονική χρέωση (τώρα έχω δωρεάν) είναι 35€
με δορυφορική start pack είναι 20.50 και έχω κ ένα σωρό ντοκυμαντέρ κλπ που τα προτιμώ από τα ταινιοαθλητικοκάναλα.
αν προχωρήσω λοιπόν σε δορυφορική θα πρέπει να περάσει έξτρα καλώδιο ο τεχνικός και να κάνει τρύπες ή θα μπορεί να βάλει μίκτη στη ταράτσα για το σήμα της επίγειας + της δορυφορικής και να βάλω αντίστοιχα splitter μετά στις καταλήξεις του σπιτιού;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]