-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Γ@μώ την ανεργία μου , ξεμείναμε από δουλειά και έχω να γράψω εδώ από το καλοκαίριNo money, no mastoremata
+1
Κανουμε μονο οτι δεν θελει υλικα και ο,τι μαστορεμα ειχαμε ετοιμο απο πριν αλλα το αφηναμε για 'μετα'Ερωτηξις: Θελω να βαλω στο μπανιο 'την παπαρια που κραταει το κωλοχαρτο', το οποιο πιανει στο πλακακι με βεντουζες. Μονο θεωρητικα ομως γιατι οπως και να το βαλω αυτο μετα απο δυο μερες max πεφτει. Εχω δοκιμασει να βαλω σιλικονη αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Τις τρυπες στο πλακακι θελω να τις αποφυγω οσο ειναι δυνατον. Καμμια ιδεα;
-
Ακουμπα το χαρτι στο καζανακι!
-
Εγω δεν εχω κανενα προβλημα, το εταιρον ημισυ ομως εχει αλλη γνωμη... Και δεν ειμαστε για τετοιου ειδους αλλαγες!
-
υπάρχουν και όμορφοι επιδαπέδιοι κωλοχαρτοστάτες
-
Κάνε τις τρύπες στον αρμό ανάμεσα στα πλακάκια έτσι όταν βγάλεις τη βάση και στοκάρεις τις τρύπες θα φαίνονται ελάχιστα.
Πρόσεξε να μη περνάνε σώλήνες νερού πίσω από εκεί που θα τρυπήσεις.
-
Δοκιμασε με θερμη σιλικονη σε ραβδους(θελει βεβαια και το αναλογο πιστολι),ετσι εχω βαλει μια τετοια θηκη στα πλακακια της κουζινας για να μπαινει μεσα το σφουγγαρακι των πιατων.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα δοκιμασω πρωτα τη θερμοκολλα και μετα βουρ για τρυπες.
@leonp: καμμια φορα, ειμαστε τοσο κοντα στη λυση αλλα δεν μας περναει απο την γκλαβα μας. Πχ, οταν σκεφτομαι τη φραση 'τρυπα στον τοιχο' ερχεται αυτοματα το τρυπανι των 6 χιλιοστων. Αν τρυπησεις τον αρπμο με το εξαρι, τρωει και λιγο πλακακι. (ακολουθει αυτομπινελικωμα) Αν ομως τρυπησεις με λεπτοτερο τρυπανακι, πενταρι πχ, στουρνε Μητσο, δεν τρωει τιποτα... . -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ευχαριστω
Μαζευουμε τα νερα τωρα γιατι μαζι με την πορτα απασφαλισαμε κ τα νεραΚαι τώρα κατάλαβες γιατί δεν άνοιγε η πόρτα
Δεν μπορούσες να το ξαναβάλεις να κάνει σκέτη άντληση;
Μετά θα άνοιγε η πόρτα κανονικάΔεν εκανε αντληση ,ειχε μαζεψει διαφορα η αποχετευση ,μεχρι κ χρηματα κ δεν εδιωχνε το νερο .
Οταν με την βοηθεια των παιδιων ανοιξαμε την πορτα ,θεωρησαμε σκοπιμο να ανοιξουμε κ την στροφιγγα που βρηκαμε στο πορτακι της αντλιας κ τοτε πλημυρισαμε γλυτωσαμε ομως το 45αρι του επιστημονα /υδραυλικου κ εγω ανανεωσα τον θαυμασμο της για τις γνωσεις μου -
Το είχα φανταστεί
Το φίλτρο καλό είναι να καθαρίζεται μια στο τόσο για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους απρόοπτα και φυσικά οι τσεπες απο τα ρούχα πρέπει να αδειάζουν γιατί εκτός απο το βούλωμα τα διάφορα αντικείμενα μπορεί να προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα στο πλυντήριο. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
............μεχρι κ χρηματα .............NA που πήγαν τα λεφτά ΓΑΠ
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Α, και κάτι έκτακτο. Φαίνεται ότι παρέδωσε το πνεύμα ο 18ετής ηλεκτρικός θερμοσιφωνάς μου (80λιτρος νομίζω είναι). Στάζει από τη βάση του κυλινδρικού καπακιού, και θεωρώ απίθανο να επισκευάζεται. Υπάρχουν καλές και οικονομικές προτάσεις (
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Α, και κάτι έκτακτο. Φαίνεται ότι παρέδωσε το πνεύμα ο 18ετής ηλεκτρικός θερμοσιφωνάς μου (80λιτρος νομίζω είναι). Στάζει από τη βάση του κυλινδρικού καπακιού, και θεωρώ απίθανο να επισκευάζεται. Υπάρχουν καλές και οικονομικές προτάσεις (
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λόγω προηγούμενης εμπειρίας και μετά από αυτοψία που πραγματοποίησα, είχα καταλήξει μετά βεβαιότητας στο συμπέρασμα ότι θέλει αλλαγή, καθώς η διαρροή δεν ήταν σε κάποια σύνδεση/βαλβίδα αλλά στο κάτω μέρος της βάσης του κυλίνδρου...πολύ απλά, έχει σκουριάσει και τρυπήσει τοπικά.
Έφερα και υδραυλικό για αυτοψία, ο οποίος επιβεβαίωσε τους φόβους μου, και αύριο θα γίνει η αλλαγή. Κόστος 135 € για έναν νέο 60λιτρο τελικά θερμοσίφωνα, +50 € περαστικά. Αν και γενικά πιάνουν τα χέρια μου, δεν μου έχω εμπιστοσύνη να τον περάσω μόνος, κυρίως ως προς το ηλεκτρολογικό σκέλος του πράγματος.
-
πως πορω να καταλαβω αν μια μπαταρια ΑΑ ή ΑΑΑ κλπ ειναι αδεια?
Εχω μια ντουζινα απο αυτες, τις βαζω σε ενα ραδιοφωνακι αλλά δεν δουλεύει-δεν ξερω αν ειναι λειτουργικο. Εχω ενα βολτομετρο (καλό) και μετραω τάση κοντα στο 1.5V. Αλλα πολλες εχουν λήξει ή ειναι παλιες σιγουρα. Η ταση που μετράω τι ειναι? Δεν θα επρεπε να δείχνει λιγότερο? -
Οι ΑΑΑ και οι ΑΑ έχουν ονομαστική τάση 1.5V, πράγματι εφόσον έχουν αποφορτιστεί θα έπρεπε να λαμβάνεις μικρότερη ένδειξη.
Με βολτόμετρο τις μετράμε, δε νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος (ε εντάξει, τις 9βολτες μπορούμε να τις ακουμπήσουμε στη γλώσσα να δούμε αν κάνουν 'τζιζ' ) Αν το βολτόμετρό σου έχει πολλές κλίμακες, διαβάζεις σίγουρα τη σωστή;
Πάντως κάποιες συσκευές θέλουν πολύ κοντά στο 1.5 V για να δουλέψουν, αρκεί δηλαδή και μικρή πτώση στην απόδοση της μπαταρίας για να μη γίνεται πια δουλειά. Τις δοκίμασες σε κάποια πιο απλή συσκευή (π.χ. επιτραπέζιο ρολόι);
-
Τάση μπορεί να έχει μια μπαταρία μετρώντας την πολύ κοντά στην ονομαστική της τιμή ακόμα και πεσμένη,αμπέρ δεν έχει για να λαλήσει το μηχάνημα
-
Αυτό έχει την ίδια σημασία σε μία ΑΑ σε σχέση με τη σημασία που έχει σε μια μπαταρία αυτοκινήτου;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν ξέρω αν έχει την ίδια σημασία σε μία ΑΑ σε σχέση με τη σημασία που έχει σε μια μπαταρία αυτοκινήτου.Το ίδιο είναι(εστω κι αν μιλαμε για μιλιαμπερ),απλά αν είναι και τελείως τάφος ε δεν θα δείξει ούτε βολτ
-
ΟΚ το 'πιασα...θα μετράω και την ένταση με το πολύμετρο εις το εξής!
-
Την ένταση (Ι)όμως την μετράς με φορτίο,εν σειρά,οχι όπως την τάση (v)παράλληλα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]