-
Δια χειρος βαραγκη!
-
Ζημιά υδραυλικής φύσεως.
Καταρχάς δεν έχουμε βόθρο.
Έχει βουλώσει το φρεάτιο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και βγαίνουν νερά. Δεν ξέρω αν είναι από την αποχέτευση του σπιτιού ή από τις υδροροοές. Μάλλον αποχέτευση. Το φρεάτιο έχει βάθος τουλάχιστον 30 εκατοστά, έβαλα ένα ξύλο και κάπου βρήκε εμπόδιο, ενώ βγήκαν και μερικές μπουλμπουλήθρες.
Είχε έρθει πριν κανένα μήνα ο υδραυλικός μας και είχε ξεβουλώσει το σωλήνα που είναι πριν απο το φρεάτιο οποίος είχε πιάσει γλίτσα (λέει) μάλλον από τα απορρυπαντικά πλυντηρίου/άλατα δε ξέρω τι (δεν ήμουν εκεί).
Τον ξαναπήραμε σήμερα τηλέφωνο και είπε οτι εκείνος δε μπορεί να κάνει κάτι, πρέπει να πάρουμε αποφρακτική.
Τι κάνω; Έχει κάποιος πρόταση για αποφρακτική; Πόσο θα κοστίσει; -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ζημιά υδραυλικής φύσεως...... πρέπει να πάρουμε αποφρακτική.
Τι κάνω; Έχει κάποιος πρόταση για αποφρακτική; Πόσο θα κοστίσει;Το κόστος καθαρισμού φρεατίου αποχέτευσης κυμαίνεται στα 50 €.
Εταιρείες θα βρείς στο νετ και συνήθως δουλεύουν μέχρι αργά το απόγευμα.
Υπάρχουν και 24ωρες υπηρεσίες, αλλά αν τους θέλεις αργά το βράδυ φοβάμαι ότι θα χρεώνουν και lux διανυκτέρευση ! -
Αν είναι στο πεζοδρόμιο, δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου?
Τι τα πληρώνετε τα δημοτικά τέλη στις ΔΕΥΑ?
-
παλια ντπουλαπια κουζινας απο υλικο πιθανοτατα νοβοπαν επικαλλυμενα με χρωματιστη μελαμινη. Μπορω να τα βαψω με χρώμα-λαδομπογια?
-
γιατί όχι;
Αυτές τις 'κρυφές' πόρτες, χωρίς χερούλι που ανοίγουν και προς τις δύο πλευρές, τύπου σαλούν ξέρω γω, πως στο διάολο τις ψάχνει κανείς;
Κάτι τέτοιο ας πούμε:
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
παλια ντπουλαπια κουζινας απο υλικο πιθανοτατα νοβοπαν επικαλλυμενα με χρωματιστη μελαμινη. Μπορω να τα βαψω με χρώμα-λαδομπογια?Βεβαιως. Τριβεις με ψιλο γυαλοχαρτο, βελατουρα και μετα ριπολινη νερου η διαλυτικου.
-
Υπάρχει περίπτωση να στερεωθεί σε γυψοσανίδα πίνακας φροντιστηρίου ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί όχι;Αυτές τις 'κρυφές' πόρτες, χωρίς χερούλι που ανοίγουν και προς τις δύο πλευρές, τύπου σαλούν ξέρω γω, πως στο διάολο τις ψάχνει κανείς;
Κάτι τέτοιο ας πούμε:
SAMO saloon door
Eισαι σιγουρος οτι δεν ψαχνεις για πτυσσομενη ?? -
όχι δεν θέλω πτυσσόμενη [θα προτιμήσω να αφήσω ανοιχτό παρά να βάλω πτυσσόμενη ]
Όπως αυτή που φαίνεται στη φώτο. Κανονική πόρτα, χωρίς χερούλια κλπ, που ανοίγει και προς τις δύο πλευρές.Ναι ξέρω από που βρήκα τη φώτο, πως να το ψάξω στην ελλάδα δεν ξέρω Το έχω δει σε 1-2 σπίτια, το είχε και ένα που νοίκιαζα.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
--oxaYE0Yxc -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αν είναι στο πεζοδρόμιο, δεν είναι στην αρμοδιότητα του δήμου?Τι τα πληρώνετε τα δημοτικά τέλη στις ΔΕΥΑ?
Μα το πρόβλημα είναι η αποχέτευση μας. Να βάλω φωτογραφία;
Είναι σαν τα φρεάτια της ευδαπ που έχουν μέσα τον μετρητή. Πάνω στο πεζοδρόμιο είναι.
Να καλέσουμε τον δήμο; Ο υδραυλικός μας είπε να βρουμε αποφρακτική. -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να στερεωθεί σε γυψοσανίδα πίνακας φροντιστηρίου ;Yπαρχουν ειδικα ουπα γυψοσανιδας, ειτε πλαστικα ειτε μεταλλικα που ανοιγουν πισω απο την γυψοσανιδα.
Αν δεν εχεις συγκεκριμενο σημειο που θελεις να βαλεις τον πινακα μπορεις με ανιχνευτη να ψαξεις και να βρεις τις κολωνες που στηριζουν εσωτερικα τα φυλλα της γυψοσανιδας, συνηθως εχουν αποσταση μεταξυ τους ανα 60 ποντους. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μα το πρόβλημα είναι η αποχέτευση μας. ............
Eιναι δική σας ευθύνη.
Ο Δήμος-ΕΥΔΑΠ κλπ είναι αρμόδιοι για φρεάτια-σχάρες που βρίσκονται επι του δρόμου. -
@ ThanosΓια τον τριπλής σου λέει ότι είναι περιττός, όχι γενικά για τους ηλιακούς. Αν ο τριπλής είναι στην ταράτσα και ο λέβητας στο υπόγειο, θα έχεις ποιός ξέρει πόσα μέτρα σωλήνα να στέλνουν ζεστό νερό στον ηλιακό και αν υποθέσουμε ότι είναι και αμόνωτες σωλήνες, κλάφτα χαράλαμπε από τις απώλειες μέσα στα ντουβάρια...
Οι σωληνώσεις του μπόιλερ ούτως ή άλλως φτάνουν στο μπάνιο μας - όπου βρίσκεται και ο θερμοσίφωνας(ηλεκτρικός και μπόιλερ).Οι σωλήνες είναι μονωμένοι .Πρέπει να είναι αυτοί οι προμονωμένοι σωλήνες που κυκλοφορούν έτοιμοι σε κουλούρες 75-100μ. σαν και αυτούς.Τέτοιους υποθέτω θα τραβήξουμε ,μέσω φωταγωγού , στην ταράτσα για τη σύνδεση με τον ηλιακό.Πιστεύετε ότι οι απώλειες θα είναι τέτοιες που δε θα είναι λειτουργικός ο θερμοσίφωνας;Είμαι στο 2ο όροφο επί συνόλου τεσσάρων.Έχετε να προτείνετε κάτι παραπάνω στο θέμα της μόνωσης των σωλήνων ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα;
-
Αν τραβήξετε τέτοιους σωλήνες, τότε οκ.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μα το πρόβλημα είναι η αποχέτευση μας. ............
Eιναι δική σας ευθύνη.
Ο Δήμος-ΕΥΔΑΠ κλπ είναι αρμόδιοι για φρεάτια-σχάρες που βρίσκονται επι του δρόμου.Έξω από την γραμμή του οικοπέδου ----> Δήμος . Είτε είναι πεζοδρόμιο, είτε δρόμος.
Δεν είναι δικό σου το φρεάτιο για να το πειράξεις. Μόνο το δικό σου σπίτι εξυπηρετεί αυτό το φρεάτιο, ή και τα προηγούμενα?
-
σχετικό άσχετο
μου ξέφυγε σπρέι σιλικόνης πάνω στον τάπητα διαδρόμου γυμναστικής και γλυστράει
γίνεται ν'αφαιρεθεί ή να περιμένω τη σαβούρα ; -
Έξω από την γραμμή του οικοπέδου ----> Δήμος . Είτε είναι πεζοδρόμιο, είτε δρόμος.
Δεν είναι δικό σου το φρεάτιο για να το πειράξεις. Μόνο το δικό σου σπίτι εξυπηρετεί αυτό το φρεάτιο, ή και τα προηγούμενα?
Βρήκα αυτό στο νετ, οπότε μάλλον έχεις δίκιο
'Εξωτερική διακλάδωση ενός ακινήτου ονομάζεται το τμήμα της εγκατάστασης αποχέτευσης ακαθάρτων νερών που περιλαμβάνει: α) το φρεάτιο προσαρμογής στο οποίο καταλήγει το εσωτερικό δίκτυο του ακινήτου, β) τον αγωγό κατά πλάτος του εγκεκριμένου δρόμου, ή κατά μήκος του πεζοδρομίου, γ) τη σύνδεση του αγωγού αυτού με τον κεντρικό αγωγό του δικτύου που διέρχεται μπροστά από το ακίνητο και κατά μήκος του δρόμου ή με το φρεάτιο παροχετεύσεων που υπάρχει επί του πεζοδρομίου. Το φρεάτιο προσαρμογής χρησιμεύει για τον έλεγχο και τη συντήρηση της εξωτερικής διακλάδωσης και κατασκευάζεται εκτός και παρά την ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου.
Οι επισκευές και συντήρηση των εξωτερικών διακλαδώσεων καθώς και των αγωγών του δικτύου γίνονται από τη Δ.Ε.Υ.Α. με δικές της δαπάνες, εκτός από την περίπτωση που οφείλονται σε κακή χρήση του δικτύου από τους ιδιοκτήτες, οπότε χρεώνεται σε βάρος τους η σχετική δαπάνη και περιλαμβάνεται στον επόμενο λογαριασμό ύδατος.'
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]