-
Κατάφερα και έσπασα το κρεββάτι.
http://i.imgur.com/M2wbx.jpg
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει φύγει όλη η κάτω μεριά του πλαϊνού μέρους, εκεί δηλαδή που θηλυκώνουν οι τάβλες.
Φτιάχνεται ή μπα; -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει φύγει όλη η κάτω μεριά του πλαϊνού μέρους, εκεί δηλαδή που θηλυκώνουν οι τάβλες.
Φτιάχνεται ή μπα;μπορεις να το βιδοσεις
[spoiler=:2wgz0fmo]χτες το βραδυ το εσπασες? [/spoiler:2wgz0fmo]
-
αν αντί τις θηλυκώσεις βάλεις βίδες ή/και πρόκες με ξυλόκολλα στις ενώσεις ;
ανήσυχο ύπνο έχεις βλέπω
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Πήρα αυτό της Black and Decker απο το πράκτικερ. http://www.blackanddecker.gr/powertools ... rchy/2277/
Τιμή δέν θυμάμαι, ήταν 100-130 ευρώ. Ούτε θυμάμαι αν είναι το 710 ή το 800, αλλά θα το δώ όταν πάω σπίτι. Περιλαμβάνει τσόκ για απλά τρυπάνια, δύο καλέμια (ένα μυτερό και ένα πλατύ) και μερικά διαμαντοτρύπανα διαφόρων μεγεθών.
Το μπετό πάντως το τρυπάει σαν βούτηρο. Τώρα απο αντοχή δέν ξέρω, το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα.
Ένα αντίστοιχο πράσινο Bosch είχα κι εγώ (νομίζω PBH 2000) και μου έμεινε σε ένα ξεχουφτιασμά τοίχου για αυτό είπα να πάω σε κάτι επαγγελματικό για αντοχή.
Τελικά το δικό μου δέν είναι κανένα απο τα δύο. Εγώ έχω το KD990 των 850W. Για κάποιο λόγο δέν το έχει στο site.
-
Θελω να αλλαξω δυο σωματα καλοριφερ απο τα παλια τυπου ΑΚΑΝ (φετες), σε κατι καινουριο. Τα παλια ηταν τετραστηλα με υψος ~1μ (αποσταση μουφων σωληνων 905mm) κ μηκος περιπου 70cm το ενα κ 100cm το αλλο (δεν θυμαμαι αριθμο φετων, ισως 14 και 20 φετες) Επιλογες:
α) Σωματα Βιοσωλ Europanel Prime, με αποσταση σωληνων ιδια με των παλιων (κοινως plug n play)?
β) Κοψιμο κ κολληση καινουριου σωληνα για να ερθει στη 'μοντερνα' αποσταση ωστε να μπαινουν ολα τα μοντερνα σωματα, με οτι αυτο συνεπαγεται σε διαδικασια (υδραυλικος, αδειασμα κυκλωματος για να γινει το κοψιμο, διαφορετικο παλιων+νεων σωληνων)?
γ) Χρησιμοποιηση ενος τετοιου ανταπτορα για μετατροπη της αποστασης σε αυτη των μοντερνων:
http://www.technocosmos.gr/product_info.php?manufacturers_id=13&products_id=768
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Φτιάχνεται ή μπα;μπορεις να το βιδοσεις
αν αντί τις θηλυκώσεις βάλεις βίδες ή/και πρόκες με ξυλόκολλα στις ενώσεις ;
ανήσυχο ύπνο έχεις βλέπω
Εννοείς να βιδώσω τις τάβλες από τη κάτω μεριά τους πάνω στο πλαίσιο;
Φοβάμαι μη τυχόν δεν στερεωθούν καλά και στις επόμενες περιπέτειες έχουμε.. συμβάντα.
Ξυλεία για να το αντικαταστήσω ή για να φτιάξω καινούργιο, που θα βρώ; -
Για μέμα αυτό
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) Σωματα Βιοσωλ Europanel Prime, με αποσταση σωληνων ιδια με των παλιων (κοινως plug n play)?κ δεν καταλαβαίνω κ για το συζητάς.
-
Ξεκινάω:
Το χιτάτσι το πήρα καινούργιο, σε προσφορά (150 Ε)
Το μεγάλο μπος, μεταχειρισμένο από συνεργείο που πήρε καινούργιο, κ αυτό 150 Ε
Το πνευματικό άτλας κοπκο κ το μεγάλο aeg τα πήρα μαζί, καινούργια, από τα Γιαννιτσά.
Το μικρό, 'χρυσό' aeg από μαγαζί στην Πάτρα.
Τους 2 γέρους Γερμαναράδες από μαγαζί (που λέει ο λόγος) έξω απ΄τη Δράμα.
Η εργαλειοθήκη είναι η πρόχειρή μου, την πήρα από Ιταλό μαφιόζο πέρυσι το καλοκαίρι.
Την μέγγενη από Σαλλονίκη, είναι το καμάρι μου.
Συνεχίζεται... -
-
να μαι κι εγω
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ililias βλέπω εχεις και συ hitachi, το πηρες απο 'ιταλο' πλανόδιο ή απο καταστημα? Εγω το πηρα απο πλανοδιο κια δεν το χρησιμοποιησα σχεδον καθολου.Από κατάστημα κ αυτό. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά, ειδικά με το ποτηροτρύπανο (που ήταν κ ο βασικός λόγος που το πήρα). Να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι αν το είχα πληρώσει 150 ή 100 Ε αλλά κάπου έχω την απόδειξη, μπορώ να ψάξω να το βρω.
Η καλή μου συλλογή, ο μικρός μου τροχός κ ο μεγάλος: -
Απο προσωπικη εμπειρια με εργαλειο για τρυπηματα ανωτερης ποιοτητας και απο τα HILTI ειναι τα ακολουθα.... http://www.duss.de/en/Produkte/Bohrhamm ... or=1010020
ειχα σε μια εργολαβια να τρυπησω μπετον για ουπατ περιπου 7000 τρυπηματα... το πηρα και καθαρισα με ενα εργαλειο... ειχα αγορασει της Peugeot... και ενα ακομα χαλασαν στη μιση μερα επανω..... Στη Χιλτι παραδεχονται οτι ειναι πισω απο αυτα...... Δεν ξερω αν τα φερνει ακομα καποιος στην Ελλαδα τοτε...1987 τα βρηκα .... ομως ηταν ακριβα..... περιπου 90000 εδωσα τοτε..... -
Καλα, ειναι πιο ευκολο να βρω τι εργαλειο ΔΕΝ εχω, παρα αυτα που εχω. Το τελευταιο πραγμα που εφτιαξα, μαζι με τον πατερα μου, ειναι καμμια δεκαρια ξυλινες ζαρντινιερες σαν την παρακατω:
αλλα βαμμενες πρασινες με συντηρητικο βερνικι εμποτισμου.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θελω να αλλαξω δυο σωματα καλοριφερ απο τα παλια τυπου ΑΚΑΝ (φετες), σε κατι καινουριο.Για μένα αυτό
α) Σωματα Βιοσωλ Europanel Prime, με αποσταση σωληνων ιδια με των παλιων (κοινως plug n play)?
κ δεν καταλαβαίνω κ για το συζητάς.
Σωστα, επρεπε να γραψω κ το τι αρνητικο παιζει με το καθενα.
Κοιτα, κατ΄αρχας λογω 'εξειδικευσης' του προιοντος, ειναι λιγο ακριβοτερα απο τα συνηθισμενα. Αυτο βεβαια αντιπαρερχεται στην περιπτωση του κοψιματος σωληνων, λογω αμοιβης υδραυλικου κλπ.
Απο κει κ περα μου ειπαν (ο ιδιος υδραυλικος οπως επισης κ αλλος εμπορος που εμποδευεται σωματα - σωματεμπορας δηλαδη - αλλα οχι τα Europanel, αρα μπορει να ηθελε να μου πουλησει τα δικα του) οτι τα Europanel 'δεν ειναι τοσο καλα', χωρις βεβαια να καταλαβα το γιατι. Αυτο που καταλαβα διαβαζοντας τεχνικα & κατασκευαστικα χαρακτηριστικα των Europanel ειναι οτι ειναι απειρως καλυτερα απο τα 30ετιας δικα μου, χωρις βεβαια να ειμαι κ ειδικος.
Για αυτο το τελευταιο εγω επαιζα προς τη λυση γ με τον ανταπτορα, οπου εκει μου ειπαν οτι μπορει, λογω σχηματος, να παγιδευεται αερας μεσα στον ανταπτορα που δεν μπορει να εξαεριστει, κ να μου δημιουργει προβλημα στη κυκλοφορια νερου αρα κ στη θερμανση.
Εχει κανεις αποψη πανω σε αυτα?
-
Εφοσον προκειται να πεταξεις τα σωματα 30ετιας (αλλα προφανως το δικτυο κυκλοφοριας νερου θα παραμεινει),μηπως θα ηταν καλυτερο ( αν εχεις πριζες σουκο) να βαλεις θερμοπομπους;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Εχει κανεις αποψη πανω σε αυτα?Εγώ έχω, την είπα, δεν περιγράφω άλλο.
-
Ότι και να βάλεις είναι δύσκολο γιατί δεν ταιριάζει. Δεν είναι μόνο το ύψος που πρέπει να είναι το ίδιο, είναι και η απόσταση από τον τοίχο.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΖΟΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ 'ΕΡΘΟΥΝ' ΣΤΟ ΣΩΜΑ.Στα σώματα που αλλάζουμε, συνήθως ταιριάζω το σώμα στην επάνω σωλήνα και την κάτω σωλήνα τη συνδέουμε στο σώμα με τουμπόραμα από την άλλη πλευρά (περνάει κάτω από το σώμα και βάζουμε 2 γωνιές).
Αν δεν έχει νερά η εγκατάσταση κόβεις τις σωλήνες και βάζεις τουμπόραμα.
Αν ζορίσεις τις παλιές σωλήνες θα σπάσουν στην ένωση με την κεντρική και μετά χρειάζεται οξυγόνο και μια μέρα δουλειά.
-
παιδιά εγώ ένα απλό κρουστικό δράπανο black n decker έχω και ένα πράσινο της bosch κ μ'αυτά τα 2 κάνω δουλειά. Α έχω και μια απλή σέγα πάλι BnD. Από κατσαβίδια + καρύδια απλά κινέζικα πράματα πάραυτα μ'αρέσουν τα εργαλεία, για να κάνω τη δουλειά μου όμως όχι να τα θαυμάζω
και για να καταλάβω, το πνευματικό πιστολέτο είναι χρήσιμο για κάποιον που θέλει να κάνει μεγάλες τρύπες σε μπετόν; να υποθέσω είναι περιττό για μικρές τρύπες και άχρηστο για τούβλο/σοβά/μέταλλο ε
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
παιδιά εγώ ένα απλό κρουστικό δράπανο black n decker έχω και ένα πράσινο της bosch κ μ'αυτά τα 2 κάνω δουλειά. Α έχω και μια απλή σέγα πάλι BnD. Από κατσαβίδια + καρύδια απλά κινέζικα πράματα πάραυτα μ'αρέσουν τα εργαλεία, για να κάνω τη δουλειά μου όμως όχι να τα θαυμάζωκαι για να καταλάβω, το πνευματικό πιστολέτο είναι χρήσιμο για κάποιον που θέλει να κάνει μεγάλες τρύπες σε μπετόν; να υποθέσω είναι περιττό για μικρές τρύπες και άχρηστο για τούβλο/σοβά/μέταλλο ε
κομπρεσερ ειναι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
και για να καταλάβω, το πνευματικό πιστολέτο είναι χρήσιμο για κάποιον που θέλει να κάνει μεγάλες τρύπες σε μπετόν; να υποθέσω είναι περιττό για μικρές τρύπες και άχρηστο για τούβλο/σοβά/μέταλλο εΠεριττό ναι, αφού τις τρύπες εκεί τις κάνεις δίχως κρούση. Πολύ χρήσιμο σε περίπτωση τρυπήματος μπετόν (μικρές ή μεγάλες τρύπες, δεν έχει σημασία), παίρνει καλέμι για σπασίματα, τρομακτικά χρήσιμο για άνοιγμα καναλιού στον τοίχο για πέρασμα καλωδίων, για άνοιγμα με ποτηροτρύπανο στρογγυλής τρύπας σε τοίχο ή μπετόν κλπ. Δίχως κρούση, είναι 'απλά' ένα δυνατό τρυπάνι.
Δεν είναι κομπρεσέρ, αεροσυμπιεστής δλδ, έχει τελείως διαφορετικό σύστημα κρούσης. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Λεβήτες θέρμανσης ιόντωνΤί είναι τούτο? Είναι πράγματι φθηνός τρόπος θέρμανσης ή παπάτζα?
Μάλλον για το 2ο θα πρόκειται αλλά είπα να ρωτήσω μήπως και κάποιο παιδί έχει επαφή με το θέμα.
Σαφώς και είναι το 2ο, βλ. και την παρακάτω συζήτηση:
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]