-
ο Στελλάρας δουλεύει στο αεροδρόμιο Βασίλη. εγώ θα πάω στον Κηφισό
-
Κάντου ένα τηλ ή στείλτου μήνυμα να σου πει ποια να επιλέξεις
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καλή φαίνεται αυτή η καρέκλα
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... w&iID=7345θα περάσω αύριο να ρίξω καμιά ματιά από κοντά ή μήπως να πάω καλύτερα Πλαίσιο;
Σου συνιστώ να ΜΗΝ την πάρεις,την πήρα εγώ για το γραφείο και σε ένα χρόνο μέσα στράβωσε η βάση της.
Σημείωση: H υπαλληλός μας είναι 50 κιλά
Εχεί ποιοτικές στην ΙΚΕΑ αλλά είναι καπώς ακριβές αυτή που ΄χω μείνει ευχαριστημένος εγώ την πλήρωσα 180 ευρώ περίπου αλλά καμία σχέση
edit: αυτη εδώhttp://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=17926 -
-
Kαι απ΄ότι βλέπω, 'Διευθυντική' ....
-
ε βέβαια, στο δωμάτιό μου εγώ είμαι ο διευθυντής
-
τρυπιέται κολώνα/μπετό με απλό δράπανο (σε κρουστική λειτουργία) ή θα το γκρεμίσω; θέλω να βάλω κάτι ειδικές βάσεις που θα κρατάνε βάρος 30-50 κιλά. Μήπως είναι καλύτερα να τα στερεώσω στο ταβάνι ή θα πέσω σε καμιά βέργα;
-
Αν και δεν συνιστάται, με ειδικές μύτες (τρυπάνια) για μπετό, ναί.
-
Eξαρταται το βαθος αλλα και απο την ισχυ του δραπανου,με ενα επαγγελαμτικο θα το κανεις απλα και γρηγορα αλλα με ενα απλο δραπανο θα κουραστεις αρκετα(και απο την δυσκολια τρυπηματος αλλα και απο τον θορυβο).Επισης παρε ενα καλο τρυπανι για μπετο.Τα 30-50 κιλα ειναι αστεια για το τσιμεντο,σε τοιχοποιια εχω εδω και χρονια κλιματιστικο βαρους 50 κιλων χωρις κανενα προβλημα.Οσο αφορα τα σιδερα μπορεις να πεσεις σε αυτα ειτε στην κολωνα ειτε στο ταβανι,ενας ανιχνευτης καλωδιων,βεργων σιδηρου θα ηταν χρησιμος,αλλα το ενα φερνει το αλλο και το κοστος ανεβαινει υπερβολικα.
-
κανά τέτοιο θα κάνει δουλειά;
-
Κολώνες και δοκάρια ΔΕΝ τα πειράζουμε
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Κολώνες και δοκάρια ΔΕΝ τα πειράζουμεΕγω τα γαργαλαω πάντα! Δεν γινετε αλλιως ναγινει η εγκατασταση. Απλα δεν πειράζω οπλισμο, αν βρεθει στο διάβα μου. αλλωστε και οι μηχανικοι νομιζω λενε οτι παντα εχουν κανει λίγη υπερδιαστασολογηση συμφωνα με τη μελετη υπολογίζοντας τις 'ζημιες' απο υδραυλικους-ηλεκτρολογους.
Αλλα εχω πάντα την απορια γιατι τα ξετρυπηματα πλάκας με κοπρεσερ ειναι περισσότερο 'βλαβερα' απο την αδιαταρακτη κοπή εφόσον με την αδιαταρακτη κόβεται και ο οπλισμος ενώ με το 'σκάψιμο' συνηθως πάς αριστερα-δεξια τις σωληνωσεις ή γίνετε λύγισμα του όποιου οπλισμού.
-
Θέλω να κρεμάσω μια καταραμένη αιώρα στο εξοχικό, αλλά δε μπορώ να βρω τον τρόπο και τα υλικά.
Από τη μία μεριά έχω δέντρο, οπότε είμαι οκ, αλλά από την άλλη έχω μαντρα από τσιμεντόλιθους, σοβατισμένη, η οποία όμως είναι χαμηλή και δε φτάνει να κρεμάσω την αιώρα ωστε να κρεμάσει καλά.
Κάπου βρήκα έναν σωλήνα σχετικά χοντρό, διατομής 3 εκατοστών περίπου, τον οποίο σκέφτομαι να στερεώσω στη μάντρα για να ανεβεί πιο πάνω το σημείο προσδεσης. Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Δε μπορώ να βρω πουθενά υλικά για να στερεώσω το σωλήνα! Πήγα σε κατάστημα με εργαλεία, σιδηρικά κλπ, με στέλνουν σε μαγαζί με υδραυλικά. Το μαγαζί με υδραυλικά με ξαναστέλνει στο κατάστημα με τα εργαλεία. Praktiker δεν έχει εδώ κοντά, οπότε δεν έχω κοιτάξει.
Έχει κανείς καμιά ιδέα; -
Φυτεψε ενα ακομα δεντρο!
Για ποιο συντομα θα προτεινα να ανοιξεις μια μεγαλη τρυπα, να στερεωσεις το σωληνα και να ριξεις τσιμεντο πριν κλεισεις την τρυπα.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Θέλω να κρεμάσω μια καταραμένη αιώρα στο εξοχικό, αλλά δε μπορώ να βρω τον τρόπο και τα υλικά.
Από τη μία μεριά έχω δέντρο, οπότε είμαι οκ, αλλά από την άλλη έχω μαντρα από τσιμεντόλιθους, σοβατισμένη, η οποία όμως είναι χαμηλή και δε φτάνει να κρεμάσω την αιώρα ωστε να κρεμάσει καλά.
Κάπου βρήκα έναν σωλήνα σχετικά χοντρό, διατομής 3 εκατοστών περίπου, τον οποίο σκέφτομαι να στερεώσω στη μάντρα για να ανεβεί πιο πάνω το σημείο προσδεσης. Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Δε μπορώ να βρω πουθενά υλικά για να στερεώσω το σωλήνα! Πήγα σε κατάστημα με εργαλεία, σιδηρικά κλπ, με στέλνουν σε μαγαζί με υδραυλικά. Το μαγαζί με υδραυλικά με ξαναστέλνει στο κατάστημα με τα εργαλεία. Praktiker δεν έχει εδώ κοντά, οπότε δεν έχω κοιτάξει.
Έχει κανείς καμιά ιδέα;Σε μαγαζι που πουλαει κεραιες τηλεορασης για να παρεις δαχτυλιδι με βιδα ,βιδωνεις στον τοιχο με ουπα και το δαχτυλιδι μπαινει γυρω απο την σωληνα .Ειμαι σιγουρος οτι και σε ηλεκτρολογικα ειδη θα βρεις.
-
Έχει κανείς καμιά ιδέα;
Προσοχή με τον σωλήνα. Πέρσι έψαχνα έναν να βάλω για το άπλωμα των ρούχων και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα στράβωσε ο ενισχυμένος που αγόρασα από ένα υδραυλικό.
-
Πωπω μπελάς με την αιώρα... Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα κοιτάξω να δω και στο πρακτικερ αν έχει τίποτα και θα δω τι θα κάνω.
-
Βάλε τον σωλήνα ΕΞΩ από την μάντρα, στερεώνοντάς τον με λίγο τσιμέντο κάτω κ μ' ένα στήριγμα (ακόμα καλύτερα 2) σχήματος U στην μάντρα.
Αν δεν μπορείς απ' έξω κ τον στερεώσεις από μέσα, οπωσδήποτε τσιμέντο κάτω (σαν θεμέλιο) και στερέωμα στην μάντρα με περαστές βίδες (μέχρι έξω, δλδ, με φλάντζα) όσο πιό ψηλά γίνεται.
Ούπα στον τσιμεντόλιθο -> κάποια στιγμή θα βρεθείς ξάπλα στο χώμα χωρίς να το καταλάβεις. -
Πωπω μπελάς με την αιώρα... Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα κοιτάξω να δω και στο πρακτικερ αν έχει τίποτα και θα δω τι θα κάνω.Φτιάξε μία ''πυραμίδα'' με κοιλοδοκούς ή στράντζα Γ (2-3 mm πάχος) στο επιθυμητό ύψος με βάση ισόπλευρο τρίγωνο (για την απόλυτη ισορροπία σε οποιαδήποτε επιφάνεια) με μήκος πλευρών 1 μέτρο τουλάχιστον για μονή αιώρα και με τις ανάλογες ενισχύσεις χιαστί (χωροδικτύωμα).
Έτσι θα έχεις τη μια μεριά σταθερή στο δέντρο και απλά θα μετακινείς τη βάση ανάλογα με τη σκιά!!!
Βάψε τη βάση ένα ωραίο χρωματάκι και όταν ευκαιρήσεις βάλε κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια ή φωτισμό για να ομορφύνει ο πύργος του Άιφελ.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τρυπιέται κολώνα/μπετό με απλό δράπανο (σε κρουστική λειτουργία) ή θα το γκρεμίσω; θέλω να βάλω κάτι ειδικές βάσεις που θα κρατάνε βάρος 30-50 κιλά. Μήπως είναι καλύτερα να τα στερεώσω στο ταβάνι ή θα πέσω σε καμιά βέργα;Στο Praktiker έχω δεί ειδικά μεταλλικά ούπα για να κρατάνε μεγάλο βάρος και να μπορείς να κρεμάσεις κάτι χωρίς φόβο.
Αν δεν μπορείς να βρείς πάνε ρώτα σε κάνα τεντάδικο μπας και σου δώσουν αυτά που χρησιμοποιούν για να στερεώνουν τις τέντες στα μπαλκόνια...Για το τρύπημα θες ένα σχετικά καλό δράπανο, όχι απαραίτητα επαγγελματικό και σίγουρα καλό τρυπάνι για μπετό.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]