-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ναι αλλά άμα βρούμε πετρέλαιο στο Αιγαίο; Πάει την πάτησα...το θεμα ειναι αμα μας αφησουν να το βγαλουμε..
-
Και αντε βαζεις νερο/χημικα κλπ.Τι θα τα κανεις αυτα μετα;Στην αποχετευση;
-
μιλας στον εκαστοτε δημο και ρωτας που εχει βαρια αποχετευση
-
Το καθαρίζεις αλλά δεν το πετάς, το κάνεις πισίνα, γιακούτσι, σάουνα.... Δεν ξέρεις πότε το αέριο ή η ΔΕΗ αρχίσουν να ζητάνε όσα τους λείπουν...
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
σε καμια περιπτωση δεν μπηγεις οπλισμους στο εδαφος,αμεσος κινδυνος οξειδωσης,ο οποιος θα συνεχιστει και μεσα στο μπετον,θα σκουριασει η μπετοβεργα,θα τιναξει την επικαλυψη του μπετου,θα αποδιοργανωθει το σκυροδεμα
Οι οπλισμοι παντα πρεπει να ειναι επικαλυμενοι
Τα κατακορυφα σιδερα του τοιχειου σου πρεπει να σπανε σε γωνια 90 μοιρες και να συνεχιζουν στο θεμελιο,ωστε να αγκυρωσουν.βεβαια δεν ειναι καποιο τοιχειο που πρεπει να παραλαβει φορτια σημαντικα,εχει μικρο υψοςΕυχαριστώ πολύ για την επισήμανση
-
Τα ραμποτέ ξύλα, είναι ακριβά;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Τα ραμποτέ ξύλα, είναι ακριβά;Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ποιότητας, προέλευσης, διαστάσεων και συνεπώς και τιμής. Τι θέλεις να φτιάξεις Θάνο;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Τα ραμποτέ ξύλα, είναι ακριβά;
Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ποιότητας, προέλευσης, διαστάσεων και συνεπώς και τιμής. Τι θέλεις να φτιάξεις Θάνο;
Θελω στην σοφίτα να κλείσω ενα κομμάτι ενός δωματίου...
περίπου 5 μετρα Χ 1.5 μέτρο... -
Και Θανο γιατί όχι με γυψοσανίδα που θα είναι σίγουρα φθηνότερη?
Ετσι είχα κλείσει σε προηγούμενη κατοικία μου την σοφίτα περιμετρικά για χρήση αποθήκευσης και για ... να υπάρχει και κάθετος τοίχος γύρω γύρω. -
Πιο φθηνή;!
Απλά είπα για ραμποτέ γιατί μπορώ να το φτιάξω μόνος μου...
Ενω την γυψοσανίδα θα πρέπει να το κάνει κάποιος που ξέρει...Δεν θέλω τρελά πράματα, απλά να χωρίσω στα δυο αυτο το δωμάτιο (δεν ειναι ψιλο άλλωστε) για να εχω και κατι σαν αποθηκη, αλλα και για να κρατάει περισσότερη ζέστη τον χειμώνα...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πιο φθηνή;!
Απλά είπα για ραμποτέ γιατί μπορώ να το φτιάξω μόνος μου...
Ενω την γυψοσανίδα θα πρέπει να το κάνει κάποιος που ξέρει...Δεν θέλω τρελά πράματα, απλά να χωρίσω στα δυο αυτο το δωμάτιο (δεν ειναι ψιλο άλλωστε) για να εχω και κατι σαν αποθηκη, αλλα και για να κρατάει περισσότερη ζέστη τον χειμώνα...
Το ραμποτέ είναι πιο εύκολο στην εργασία. Η γυψοσανίδα είανι φθηνότερη, αλλά θέλει κόψιμο, θέλει γάζες, σπατουλάρισμα, βάψιμο, είναι μπελάς.
Αντίθετα με ραμποτέ ξεμπλέκεις εύκολα με τρίψιμο και βερνίκι
-
Για να λέτε οτι η γυψοσανίδα είναι φθηνότερη, τότε μου κάνουν ακριβά και τα δυο... μμππρρρρ καλά ειναι και ετσι
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πιο φθηνή;Φανταζομαι φθηνότερη από την ξυλεία.
Και για μένα που καρφί να με βάλεις να καρφώσω ... θα ρίξω τον τοίχο, θα σπάσω τα δάχτυλα μου, θα φύγει το σφυρί απο το χέρι και θα πέσει στο κεφάλι μου και μετά στο πόδι μου και θα σπάσει και το πλακάκι στο δάπεδο κλπ καταστροφές ... φθηνότερη θα έβγαινε!Δες το πάντως και με το ξύλο. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορεί να βγει πέρα από καλό αποτελεσμα και πιο φτηνό.
-
Κοιτα απο την μεριά που είναι να μπει το ραμποτέ, θα μπουν βιβλιοθήκες (οι κοντές - φθηνές του ΙΚΕΑ) και ελεγα να μην ειναι αέρας απο πίσω... αλλά μάλλον έτσι το βλέπω να μένει.
Πάντως ευχαριστώ και τους δυο σας!!!
-
Και με την γυψοσανίδα μπορείς να δουλέψεις μόνος σου. Και τα μέτρα μπορούν να βγούν και πιο γρήγορα. Το αγγούρι είναι το στοκάρισμα και ιδιαίτερα το τρίψιμο, αν στο στοκάρισμα κάνεις περιττές σπατάλες...
Το πλεονέκτημα, πέρα απο την ευκολία συναρμολόγησης είναι ότι μπορείς να αλλάζεις χρώμα και να ανανεώνεις τον χώρο.
Τα εργαλεία που χρειάζεσαι είναι τα εξής:
επαναφορτίζόμενο κατσαβίδι, μία ξύλινη πλανισμένη ή μεταλλική βέργα, ένα μολύβι και ένα κοπίδι (φαλτσέτα)
Και τα υλικά (εκτός απο τις γυψοσανίδες):
Λαμαρινόβιδες, στόκος αρμολόγησης, αστάρι γυψοσανίδας, ταινία πλέγματος, τάκος και γυαλόχαρτο
Ο σκελετός μπορεί να φτιαχτεί με έτοιμα μεταλλικά Π ειδικά για γυψοσανίδες ή με καδρονάκια ξύλινα 2χ3 ή 3χ3... -
Να συμπληρώσω λέγοντας ενδεικτικά ότι μία γυψοσανίδα 1,2 χ 2,5 έχει περίπου 10 €, ο στόκος και το αστάρι δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10 €, 2 € έχει η γάζα αρμού...τα υπόλοιπα είναι γνωστά (βίδες, γυαλόχαρτα)
-
Τα πλαστικα ραμποτε δεν βολευουν; http://www.pantazis-sa.gr/view_cat.php?cat_id=234 Βαζεις και μερικα φυλλα ντάου απο την μερια της αποθηκης.......
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Και με την γυψοσανίδα μπορείς να δουλέψεις μόνος σου. Και τα μέτρα μπορούν να βγούν και πιο γρήγορα. Το αγγούρι είναι το στοκάρισμα και ιδιαίτερα το τρίψιμο, αν στο στοκάρισμα κάνεις περιττές σπατάλες...
Το πλεονέκτημα, πέρα απο την ευκολία συναρμολόγησης είναι ότι μπορείς να αλλάζεις χρώμα και να ανανεώνεις τον χώρο.
Τα εργαλεία που χρειάζεσαι είναι τα εξής:
επαναφορτίζόμενο κατσαβίδι, μία ξύλινη πλανισμένη ή μεταλλική βέργα, ένα μολύβι και ένα κοπίδι (φαλτσέτα)
Και τα υλικά (εκτός απο τις γυψοσανίδες):
Λαμαρινόβιδες, στόκος αρμολόγησης, αστάρι γυψοσανίδας, ταινία πλέγματος, τάκος και γυαλόχαρτο
Ο σκελετός μπορεί να φτιαχτεί με έτοιμα μεταλλικά Π ειδικά για γυψοσανίδες ή με καδρονάκια ξύλινα 2χ3 ή 3χ3...Ομορφα
Σε ευχαριστώ!
Αν και ¨πιάνουν¨ τα χέρια μου για να το κάνω αυτό, δεν θελω να κάνω κάτι τόσο ¨μπελαλίδικο¨ στην σοφίτα, λογικά δεν θα μείνω πάνω απο χρόνο.
Ήθελα κατι πιο απλό, για να ξεμπερδεύω τσάκα τσάκα.Τεσπα. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα πλαστικα ραμποτε δεν βολευουν; http://www.pantazis-sa.gr/view_cat.php?cat_id=234 Βαζεις και μερικα φυλλα ντάου απο την μερια της αποθηκης.......Βασίλη και αυτά μου κάνουν! Το θέμα είναι πόσο πάει το μαλλί...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Τα πλαστικα ραμποτε δεν βολευουν; http://www.pantazis-sa.gr/view_cat.php?cat_id=234 Βαζεις και μερικα φυλλα ντάου απο την μερια της αποθηκης.......
Βασίλη και αυτά μου κάνουν! Το θέμα είναι πόσο πάει το μαλλί...
Πλαστικα ειναι ,οχι μαλλινα
Τιμες δεν ξερω αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι πιο φτηνα απο τα ξυλινα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]