-
Για βενζινοκινητο χλοοκοπτικο για 300-400 τετραγωνικα μετρα γκαζον εχει να προτεινει κατι καποιος?
Να αντεχει στα σκλητοτραχηλα χερια του παππου,που θα το μεταχειρειζεται οπως ενα κοινο εργαλειο -
μεσινεζα εννοεις? αν ναι εγω εχω ενα καβασακι (το μοτερ ειναι γνυσιο ιαπωνιας αλλα το καλαμι οχι, αν και γραφει πανω καβασακι)
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
μεσινεζα εννοεις? αν ναι εγω εχω ενα καβασακι (το μοτερ ειναι γνυσιο ιαπωνιας αλλα το καλαμι οχι, αν και γραφει πανω καβασακι)οχι μεσινεζα,κατι σαν και αυτο θελω
http://www.etools.gr/ergaleia-khpou/xlo ... ptiko.html
αυτο ειναι θυγατρικο της still,υποτιθεται στα 270 Ε
η ενα τετοιο
http://www.etools.gr/ergaleia-khpou/xlo ... ppo-2.htmlστα 210 Ε
Απλα δεν νομιζω να αντεχουν και πολυ στην σκληρη χρηση
Ο παππους δεν θα κοιταξει αν αναψει το μηχανημα,να το αφησει να κρυωσει η να βαζει τα καλυτερα λαδια κτλ
εχει λιωσει απειρα Husvarna αλυσοπριονα ως ξυλοκοποςαποριπτονται ηλεκτικες λυσεις,επειδη υπαρχει μεγαλη αποσταση απο την κοντινοτερη παροχη ρευματος αλλα και λογω χαμηλοτερης αντοχης
-
να προτιμισεις επωνυμη μαρκα, το viking φαινεται καλο εδιτ: τωρα ειδα οτι εχει μονο 2,5 ηππους, ειναι λιγοι νομιζω
για 400τμ δεν νομιζω να παθει τιποτα ακομα κι αν δεν το αφηνει να κρυοσει
η husqvarna ειναι μια απ της καλητερες μαρκες -
Δεν υποτιθεται αλλα πραγματι η Viking(Αυστριακη εταιρεια) εχει αγοραστει απο την Stihl εδω και χρονια,και τα προιοντα της ειναι απο τα καλυτερα μαζι βεβαια με αυτα των Husqvarna,MTD, Jonsered κλπ, και επειδη θα το χειριζεται ο παππους καλο ειναι να ειναι αυτοκινουμενο.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
να προτιμισεις επωνυμη μαρκα, το viking φαινεται καλο εδιτ: τωρα ειδα οτι εχει μονο 2,5 ηππους, ειναι λιγοι νομιζω
για 400τμ δεν νομιζω να παθει τιποτα ακομα κι αν δεν το αφηνει να κρυοσει
η husqvarna ειναι μια απ της καλητερες μαρκεςΚολλημα με αυτο το εικονιδιο ? --->
-
Αμα ειναι να μπλεξω με τριφασικο καλυτερα να βαλω μια ξυλοσομπα...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Κολλημα με αυτο το εικονιδιο ? --->
ναι μου αρεσει
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Δεν υποτιθεται αλλα πραγματι η Viking(Αυστριακη εταιρεια) εχει αγοραστει απο την Stihl εδω και χρονια,και τα προιοντα της ειναι απο τα καλυτερα μαζι βεβαια με αυτα των Husqvarna,MTD, Jonsered κλπ, και επειδη θα το χειριζεται ο παππους καλο ειναι να ειναι αυτοκινουμενο.τη δυναμη του παππου φοβαμαι και την πεποιθηση του οτι τα ολα τα εργαλεια αντεχουν και εχουν την αξιοπιστια ενος τσεκουριου η πριονιου
Εκει που θα κοβει το δικο του γκαζον μπορει να πεταχτει και στον γειτονα να κανει και το δικο του και στον ανιψιο του κτλ και να καταληξει να εχει κοψει την αγριαδα ολου του χωριου μεσα σε ενα απογευμαΕχει καψει ηδη κανα 2 μικρα ηλεκτρικα χλοοκοπτικα
οσον αφορα τις θυγατρικες εχω παντα μια υποψια οτι ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας απο τα αντιστοιχα της γνωστης
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Κολλημα με αυτο το εικονιδιο ? --->
ναι μου αρεσει
Μαλιστα
-
Στην συγκεκριμενη περιπτωση μην φοβασαι την θυγατρικη καθως η STIHL αγορασε την VIKING ακριβως επειδη δεν παραγει χλοοκοπτικα(ενω παραγει χορτοκοπτικα) και ηθελε να μπει και σε αυτην την κατηγορια.
-
Από τη μικρή μου πείρα όσον αφορά τα βενζινοκίνητα χλοοκοπτικά:
Αποτελούνται από το σασί και τον κινητήρα. Το σασί είναι είτε ατσάλινο είτε αλουμινένιο με το δεύτερο αρκετά ακριβότερο. Προσωπικά με 2 στην κατοχή μου ατσάλινα αποθηκευμένα έξω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το σασί μπορεί να είναι ωθούμενο και αυτοκινούμενο. Προτείνω το δεύτερο ανεπιφύλακτα ειδικά αν έχεις μεγάλες αποστάσεις και ίσως κάποιες υψομετρικές διαφορές στην επιφάνεια του γκαζόν. Δεν χρειάζεται το extra γκάζι για την αυτοκίνηση κατά την άποψη μου. Μια χαρά αυξομειώνεται η ταχύτητα και με το γκάζι για το μοτέρ. Πλάτος κοπής επιλέγουμε μεγαλύτερο για μεγάλες ανοιχτές διαστάσεις και μικρότερο κατά την άποψη μου αν έχεις πολλά φυτά/δέντρα/λουλούδια μέσα στο γκαζόν για μεγαλύτερη ευκινησία.
Κινητήρα είτε Honda είτε Briggs&Stratton. Αξιόπιστα και με πληθώρα ανταλλακτικών στην ελληνική αγορά. Τσέκαρε και τα Makita/Dolmar, έχουν μοτέρ Sachs. Όσον αφορά την ιπποδύναμη σίγουρα κάτι μεγαλύτερο από 4,5 ίππους με προτίμηση 5,5-6 ίππους, ειδικά αν είναι αυτοκινούμενο. Δεν θέλεις να βογγά το μοτέρ ή να ζορίζεται να κόψει λίγο ψηλότερο γκαζόν ή και κάνα αγριόχορτο που μπορεί να βρεθεί. Πάρε και 2-3 μπουκαλάκια Amsoil ASE να έχεις. Δεν έχω βάλει κάτι καλύτερο σε αυτά τα αερόψυκτα μοτέρ.
-
Aυτή την περίοδο κάνω μια γενική ανακαίνιση στο σπίτι μου και εχώ μερικές απορίες σχετικά με κάποιες επιλογές όσο αφορά την νέα υδραυλική εγκατάσταση τοσο στην θέρμανση όσο και στην ύδρευση
1)Τι σωλήνα προτείνεται να χρησιμοποιήσω για τα καλοριφέρ, 16χ2 ή 18χ2 τουμπόραμα?
Ο υδραυλικός μου συνέστησε τον 18αρι ως προς το γεγογονός ότι κουβαλαέι ποιο γρήγορα τις θερμίδες.Ισχύει?2)Τα περισσότερα τουμποράματα είναι από πολυαιθυλενίο για τους πολυβουτανιου εχεί κανείς άποψη.
έχω διαβάσει ότι έχουν καλύτερη συμπεριφορα στις εναλαγές θερμοκρασιών και δεν ''καίγονται'' εύκολα.- Ακόυσα δύο διαφορετικές απόψεις από υδραυλικούς όσο αφορα την διάμετρο τις σωλήνας τις αποχέτευσης τις κουζίνας
Η υπάρχουσα είναι Φ75 και ένας από τους δύο επιμένει ότι είναι προτιμότερο να βάλουμε Φ50 διότι έτσι φέυγουν ποιο έυκολα τα νερά.Καμία απόψη?
- Ακόυσα δύο διαφορετικές απόψεις από υδραυλικούς όσο αφορα την διάμετρο τις σωλήνας τις αποχέτευσης τις κουζίνας
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
.....επιλογές όσο αφορά την νέα υδραυλική εγκατάσταση τοσο στην θέρμανση όσο και στην ύδρευση.......Απ΄αυτά που μαθαίνω κάνοντας έρευνα για τo δικό μου μελλοντικό project :
1)Το 18χ2 τουμπόραμα είναι το πλέον σύνηθες, για να διοχετεύει άνετα το νερό, αλλά θέλει και αντίστοιχα μεγαλύτερο (γρηγορότερο) κυκλοφορητή στο σύστημα.
2)Το πολυβουτάνιο έχει μεγαλύτερες αν(τ)οχές, είναι πιό 'μαλακό' οπότε 'δουλεύεται' καλύτερα, αλλά στοιχίζει και 30%+ ακριβότερα.
3) Στη διάμετρο του σωλήνα αποχέτευσης τις κουζίνας, τα πολλά Φ βοηθάνε να μην βουλώνει εύκολα το δίκτυο, αλλά κρατάνε στις καμπές (ειδικά κάτω απο το σιφώνι) πολλά στάσιμα νερά, με αποτέλεσμα να 'μυρίζει' περισσότερο ο νεροχύτης. -
σκουπιδοφάγος δε βοηθάει;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
....Σε ευχαριστώ Δημήτρη για τις απαντήσεις Αλλά στην τελευταία μου ερώτηση εσύ τι πιστεύεις ότι είναι καλά να να είναι στενότερος για να σπρώχνει τα λύματα με περισσότερη δύναμη? Ισχύει κάτι τέτοιο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
σκουπιδοφάγος δε βοηθάει;Τι εννόεις?
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
..στην τελευταία μου ερώτηση εσύ τι πιστεύεις ότι είναι καλά να να είναι στενότερος για να σπρώχνει τα λύματα με περισσότερη δύναμη? Ισχύει κάτι τέτοιοΌσο η διάμετρος των σωλήνων είναι μεγαλύτερη, τόσο το νερό κινείται με μικρότερη ταχύτητα. Επομένως το δίικτυο αυτοκαθαρίζεται δυσκολότερα απο τα στερεά απόβλητα - βρωμιές, ενώ με 'στενότερο' σωλήνα ευκολότερα. Νομίζω ότι με Φ50 είσαι ΟΚ, αν και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει και Φ63
-
Στις μελετες υδρευσης-αποχετευσης τυπικα βαζουμε διαμετρο DN50 απο τον νεροχυτη μεχρι τον καθετο σωληνα(μιλαω για πολυκατοικια) και τον καθετο τον βαζουμε DN70,αυτες ειναι οι ελαχιστες διαμετροι για τους σωληνες,σε μια μονοκατοικια που δεν εχω τον κατακορυφο αγωγο DN70 εννοειται πως κραταω τον DN50 απο τον νεροχυτη μεχρι το αντιστοιχο φρεατιο οπου θα τερματισω τον σωληνα,οποτε μην ανησυχεις,με διαμετρο 50 εισαι καλυμενος.
-
Για την θέρμανση:
- υπολογίζεις τον όγκο του νερού που χρειάζεται ώστε με 15-20 βαθμούς μείωση θερμοκρασίας να σου δώσει τις θερμίδες που απαιτούνται για την θέρμανση του χώρου.
- επιλέγεις τη διάμετρο των σωληνώσεων ώστε να περνάει ο παραπάνω όγκος του νερού και η ταχύτητα του νερού να μην είναι πολύ μεγάλη και ακούγεται το νερό που κυκλοφορεί.
(δεν θυμάμαι τα νούμερα ) μεγαλύτερη διάμετρος = καλύτερα
Για την αποχέτευση ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και θα είσαι πολύ καλά ακόμα και με πλυντήριο πιάτων.
DN50 σε στήλη DN70.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]