-
ειχα και εγω ενα παρομοιο τελικα κατεληξα στο παραφυσικο και αγορασα led λαμπες μου επιασαν τον κωλο αλλα η δεη τουλαχιστον βλεπει σηκωμενο πια το μεσαιο μου δαχτυλο
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ειχα και εγω ενα παρομοιο τελικα κατεληξα στο παραφυσικο και αγορασα led λαμπες μου επιασαν τον κωλο αλλα η δεη τουλαχιστον βλεπει σηκωμενο πια το μεσαιο μου δαχτυλοΓια πες εντυπωσεις και κοστος αν θες
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
ειχα και εγω ενα παρομοιο τελικα κατεληξα στο παραφυσικο και αγορασα led λαμπες μου επιασαν τον κωλο αλλα η δεη τουλαχιστον βλεπει σηκωμενο πια το μεσαιο μου δαχτυλο
Για πες εντυπωσεις και κοστος αν θες
τωρα δεν ξερω τιμες αλλα ακομη και 40-45 να εχει η καθε μια με 1-2 watt που καινε με eff περιπου 70% κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα
(μεχρι να ανακαλυψουν κανα φορο για τις led )
(θελω 7 ακομη για να τις αλλαξω ολες στο σπιτι και να δω στους επομενους δυο λογαριασμους ποσο κατω θα παει ) -
μανοσκυ, τσέκαρε μήπως υπάρχει θέμα επαφής με το ντουι.
Κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως το φωτιστικό προκαλεί υπερθέρμανση στις λάμπες (δεν αερίζονται επαρκώς) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
...Κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως το φωτιστικό προκαλεί υπερθέρμανση στις λάμπες (δεν αερίζονται επαρκώς)Είναι πολύ πιθανό.
Μήπως να μείωνες (κατά το δυνατόν) τα watts κάθε μιάς λάμπας ....... -
Κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως το φωτιστικό προκαλεί υπερθέρμανση στις λάμπες (δεν αερίζονται επαρκώς)μα οι πυρακτωσεως ειναι σχεδιασμενες για τετοια λειτουργια (οι αλλες οι γαματες που κανουν 100 ωρες να φωτισουν σιγουρα οχι )
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τωρα δεν ξερω τιμες αλλα ακομη και 40-45 να εχει η καθε μια με 1-2 watt που καινε με eff περιπου 70% κανεις αποσβεση πολυ γρηγορα
(θελω 7 ακομη για να τις αλλαξω ολες στο σπιτι και να δω στους επομενους δυο λογαριασμους ποσο κατω θα παει )οι ντιμαριζομενες λαμπες ανα δουλευουν ντιμαρισμενες ( αρα σε χαμηλοτερη ταση) αυξανεται κατα πολύ η ζωή τους είτε αλογονου είτε απλες. Οι led ειναι κολοπιασιμο αλλα 40-45 ευρο μονο στην ελλαδα. Απο ebay ξεκινανε απο 3 ευρο οι απλες και σε καλα κομματια με αξιολογο φως αντε να φτασεις τα 15-20 για εξεζητημενες λαμπες-ντουι. Προς το παρον ειμαι σε δοκιμη.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
(θελω 7 ακομη για να τις αλλαξω ολες στο σπιτι και να δω στους επομενους δυο λογαριασμους ποσο κατω θα παει )οι ντιμαριζομενες λαμπες ανα δουλευουν ντιμαρισμενες ( αρα σε χαμηλοτερη ταση) αυξανεται κατα πολύ η ζωή τους είτε αλογονου είτε απλες. Οι led ειναι κολοπιασιμο αλλα 40-45 ευρο μονο στην ελλαδα. Απο ebay ξεκινανε απο 3 ευρο οι απλες και σε καλα κομματια με αξιολογο φως αντε να φτασεις τα 15-20 για εξεζητημενες λαμπες-ντουι. Προς το παρον ειμαι σε δοκιμη.
και εδω οι noname φτηνες ειναι αλλα για τωρα νομιζω οτι οι branded πρεπει να εχουν μεγαλυτερη ποιοτητα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μεγειές κ καλές βουτιές
κανά μισαωράκι χρειάζεται ζέσταμα παραπάνω τσάμπα καίει η αντίστασηΟ χρόνος που παράθεσε ο Αστέρης αναφερετε σε ζέσταμα του νέρου δια τις ηλιακης ενέργειας και όχι από αντίσταση
-
btw πρεπει να κοιταξω κι εγω το μποιλερ του ηλιακου μηπως θελει συμπληρωμα με νερο
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
btw πρεπει να κοιταξω κι εγω το μποιλερ του ηλιακου μηπως θελει συμπληρωμα με νεροΣυνήθως δεν υπάρχει τέτοιο ζητημα, γιατι το ρωτάς αυτό?
Αυτό που συμπληρώνεις ως μια τυπική συντήρηση είναι το λάδι των συλλεκτών -
χρειαζεται καπου καπου συμπληρωμα ετσι ηταν και ο παλιος αλλα και αυτος ο ηλιακος που εχω τωρα
λαδια στους συλλεκτες
-
Κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως το φωτιστικό προκαλεί υπερθέρμανση στις λάμπες (δεν αερίζονται επαρκώς)Το πρώτο δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει.
Τα 3 (ίδια, το τονίζω) φωτιστικά παίρνουν τέτοιες λάμπες:
Τα δύο με τις 6 δεν καίνε καμία, αυτό με τις 3 τις καίει αρκετά συχνά (ενώ υποτίθεται ότι κρατάνε 2 χρόνια). Ίσως παίζει ρόλο το ότι συνήθως χρησιμοποιούμε χαμηλότερη ένταση στις πρώτες με τον ροοστάτη, όπως γράφει ο nEK.Το άλλο φωτιστικό παίρνει κοινές βιδωτές λάμπες (όχι οικονομίας).
Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση ότι θα τις αλλάζω τακτικά. -
Έχω 3-4 τέτοια φωτιστικά με λάμπες G9 σαν την πάνω φωτό, οι οποίες δεν δέχονται λάμπες led. Ή για την ακρίβεια, οι G9 led που υπάρχουν, δεν δίνουν την ίδια φωτεινότητα με την αλογόνου. Είναι τα μόνα φωτιστικά που έχουν μείνει με πυρακτώσεως. Όλο το υπόλοιπο σπίτι πήγε σε led/οικονομίας. Χαρακτηριστικό είναι το play-room που πήγε από 340W σε 38W led (GU10 και MR16), διατηρώντας την ίδια φωτεινότητα. Η αλλαγή κόστισε 60€ για 14 λάμπες Led μέσω Ebay.
Αντιστοιχία με 25W
Αντιστοιχία με 20W -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
μεγειές κ καλές βουτιές
κανά μισαωράκι χρειάζεται ζέσταμα παραπάνω τσάμπα καίει η αντίστασηΟ χρόνος που παράθεσε ο Αστέρης αναφερετε σε ζέσταμα του νέρου δια τις ηλιακης ενέργειας και όχι από αντίσταση
Εννοείται ότι μιλούσα για ηλιακή ενέργεια. Ή αντίσταση δεν συνδέθηκε ακόμα, περίμενα ένα ηλεκρονικό LCD θερμομετράκι με αισθητήρα που θα καλωδιώσω πάνω στην πλάτη της αντίστασης, για να έχω μέσα στο σπίτι μιά ένδειξη θερμοκρασίας νερού, ώστε τον χειμώνα που πιθανόν να θέλει συμπλήρωμα από την αντίσταση, να μην την αφήνω να καίει παραπάνω από ότι χρειάζεται.
Σήμερα μέτρησα την θερμοκρασία νερού με όργανο και ήταν 69 βαθμοί. Οι τρεις τελευταίες μέρες ήταν 70/30 ήλιος/ελαφριά συνεφιά, ενώ έκανα και ένα μπανάκι κάθε βράδυ. Υποθέτω ότι είναι καλά με αυτές τις συνθήκες, ε?
-
Τα κουλά με τα ηλεκτρικά συνεχίζονται.
Μπρίζα.
Ξαφνικά δεν μπορούσε να μπει μέσα το φις των ηλ. συσκευών.
Της βγάζω το στέλεχος και βλέπω ότι ένα πλαστικό κομμάτι αποφάσισε να κλείσει τις 2 τρύπες. Σπρώχνω με ένα κατσαβίδι το πλαστικό, δεν υποχωρεί, προσπαθώ να το γυρίσω με το χέρι, τα ίδια. Δεν επιμένω μη σπάσω τίποτα.
Δείτε και πείτε. Του διαόλου πράματα!(μπροστά και πίσω όψη)
http://imageshack.us/g/39/photo0389p.jpg/ -
-
εχεις σκεφτει να κανεις κανα εξωρκισμο στον πινακα και στις πριζες σου?
-
Πάρε καινούρια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα κουλά με τα ηλεκτρικά συνεχίζονται.Μπρίζα.
Ξαφνικά δεν μπορούσε να μπει μέσα το φις των ηλ. συσκευών.
Της βγάζω το στέλεχος και βλέπω ότι ένα πλαστικό κομμάτι αποφάσισε να κλείσει τις 2 τρύπες. Σπρώχνω με ένα κατσαβίδι το πλαστικό, δεν υποχωρεί, προσπαθώ να το γυρίσω με το χέρι, τα ίδια. Δεν επιμένω μη σπάσω τίποτα.
Δείτε και πείτε. Του διαόλου πράματα!(μπροστά και πίσω όψη)
http://imageshack.us/g/39/photo0389p.jpg/Η παιδική ασφάλεια είναι και ήταν πάντα εκεί. Όταν πας να βάλεις το φις, υποχωρεί προς τα πάνω/κάτω όχι προς τα πίσω. Τώρα μάλλον έχει μαζέψει σκόνη και δεν γλυστράει εύκολα να ανοίξει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]