-
Διαθέτω ντουλάπα βαμμένη άσπρη λάκα (μπλιάξ). Θέλοντας να της αλλάξω χρώμα σκέφτομαι να την τρίψω μέχρι να φύγει το λούστρο, αλλά όχι το χρώμα. Κρατώντας το ώστε να γλιτώσω τη διαδικασία του ασταρώματος-τριψίματος κλπ θα το βάψω από πάνω. Τι είδους χρώμα πρέπει να πάρω; Τα διάφορα 'ξυλοχρώματα' βγαίνουν μόνο σε αποχρώσεις του καφέ, που δεν μου πολυ αρέσουν.
Δεν με ενδαφέρει ιδιαίτερα 'επαγγελματικό' αποτέλεσμα, αρκεί να ξεφορτωθώ την ασπρίλα.
-
Αν είναι ΞΥΛΟ, με πολύ τρίψιμο θα φύγει η λάκα και θα βάλεις ξυλόχρωμα (σε ότι χρώμα θέλεις).
Αν την τρίψεις και βρεις μοριοσανίδα δεν θα είσαι ευχαριστημένος.Αλλιώς, τρίβεις ελαφρά και βάφεις με λαδομπογιά/χρώμα αυτοκινήτου. Δεν θα γίνει καλό όπως η λάκα.
Δεν σου αρέσει η άσπρη ντουλάπα, τι χρώμα θέλεις να τη κάνεις, ΜΩΒ;;;; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν είναι ΞΥΛΟ, με πολύ τρίψιμο θα φύγει η λάκα και θα βάλεις ξυλόχρωμα (σε ότι χρώμα θέλεις).
Αν την τρίψεις και βρεις μοριοσανίδα δεν θα είσαι ευχαριστημένος.Αλλιώς, τρίβεις ελαφρά και βάφεις με λαδομπογιά/χρώμα αυτοκινήτου. Δεν θα γίνει καλό όπως η λάκα.
Δεν σου αρέσει η άσπρη ντουλάπα, τι χρώμα θέλεις να τη κάνεις, ΜΩΒ;;;;ΡΟΖ
-
-
Τις γιορτές ασχολήθηκα με το σπίτι και άλλαξα ντουλάπια και πάγκο κουζίνας, τα παρήγγειλα στις διαστάσεις που ήθελα όλα τα υλικά, ήρθαν προτρυπημένα, τα έκανα κουτιά, έβγαλα τα παληά, έκοψα 1.5 σειρά από τα πλακάκια, τα ρημάδια ήταν κολλημένα με τσιμέντο και άμμο θαλάσσης και μου πήρε 1/2 μέρα να σπάσω τα μπετά, έκανα μετά σοβάντισμα και τα κρέμασα.
Ο πάγκος και η γούρνα ήταν μαρμάρινα, τα ξύλωσα όλα και σοβάντισα την πλάτη πίσω από τα παληά κουτιά γιατί ήτανε ασοβάντιστη με τα τούβλα και έβαλα τα καινούργια κουτιά, έκοψα την τρύπα στον καινούργιο πάγκο για να μπεί ο νεροχύτης ( έβαλα Ελληνικό της Saga ) άλλαξα και το παληό σιφώνι με καινούργιο και έγινε η κουζίνα σαλονάκι.
Αύριο θα ανεβάσω 1-2 φωτό, όποιος έχει απορίες μπορώ να βοηθήσω τώρα που έφαγα το πακέτο και ηρέμησα, γλύτωσα περίπου 2.000-2.500 € οπότε άξιζε η ταλαιπωρία.
-
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο,τιδήποτε εκτός από γρανίτη στον πάγκο της κουζίνας μακροπρόθεσμα τουλάχιστον σε όλους τους γνωστούς μας παρέδωσε πνεύμα...
με ξύλο τον έκανες τώρα?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο,τιδήποτε εκτός από γρανίτη στον πάγκο της κουζίνας μακροπρόθεσμα τουλάχιστον σε όλους τους γνωστούς μας παρέδωσε πνεύμα...με ξύλο τον έκανες τώρα?
Είναι Ιταλικός από νοβοπάν με επίστρωση κουρμπαριστής σκληρής μελαμίνης, όλοι έτσι είναι σήμερα πάνω - κάτω, ΟΚ ο γρανίτης και τα μάρμαρα αλλά......
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο,τιδήποτε εκτός από γρανίτη στον πάγκο της κουζίνας μακροπρόθεσμα τουλάχιστον σε όλους τους γνωστούς μας παρέδωσε πνεύμα...με ξύλο τον έκανες τώρα?
Παίζουν ποιότητες σε αυτά, εμείς είμαστε τέλεια προς το παρόν μετά από 10 χρόνια πρπ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο,τιδήποτε εκτός από γρανίτη στον πάγκο της κουζίνας μακροπρόθεσμα τουλάχιστον σε όλους τους γνωστούς μας παρέδωσε πνεύμα...
με ξύλο τον έκανες τώρα?
Παίζουν ποιότητες σε αυτά, εμείς είμαστε τέλεια προς το παρόν μετά από 10 χρόνια πρπ.
15 χρονια μετά και είναι άψογος εχει δίκιο ο Ντίνος.
Οι συνθετικοί χυτοί πώς τα πάνε με τα χρόνια. Είχε ο Κουτσάν νομίζω Βγήκε πρόσφατα ένας με αντιβακτηριδιακή προστασία, αλλα δεν θυμάμαι λεπτομέρειες -
Εσύ για τον νεροχύτη λες; Δεν ξέρω, με ανοξείδωτο παίζαμε πάντα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ για τον νεροχύτη λες; Δεν ξέρω, με ανοξείδωτο παίζαμε πάντα.Στους νεροχύτες υπάρχουν πολλές ποιότητες, ακόμα και στους Inox, οι χυτοί πλαστικοί με μια γούρνα έχουν από περίπου 110 € έως και πάνω από 600 με 2 γούρνες με υλικό από Gorian, διαλέγεις και πέρνεις ανάλογα με την τσέπη σου.
-
Πολύ καλό υλικό για πάγκο και νεροχύτη (ενιαίο χωρίς ένωση) αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα το χρεώνουν πανάκριβα.
http://corian.co.uk/Corian/en_GB/Colours_of_Corian/index.html -
Για υλικά τυπου Corian ρώταγα.
Ο νεροχύτης είναι πλαστικός μονόγουρνος με μεγάλη γούρνα και ποδιά της Carron και δεν έχει πάθει και αυτός τίποτα.
Στο προηγούμενο σπίτι μου στο Στρασβούργο είχα inox Pyramis -
Από Corian φτιάχνονται και τα Hi-End ηχεία της Wilson τα Watt Puppy και άλλα μοντέλα της που κοστίζουν πολλές χιλιάδες €.
http://images.google.gr/images?sourceid ... CCkQsAQwAw
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν σου αρέσει η άσπρη ντουλάπα, τι χρώμα θέλεις να τη κάνεις, ΜΩΒ;;;;πρέπει να μάθω τι έχει από κάτω
Κόκκινο, πράσινο, γκρι, δεν ξέρω.
-
για την ντουλαπα μια υπεροχη για μενα λυση που ειχα εφαρμοσει οταν εμενα αθηνα και δεν μου αρεσε η ντουλαπα , το χρωμα εννοω , την επενδυσα με ταπετσαρια , ετσι ειχα ενα εκπληκτικο τοπιο μπροστα στο κρεβατι μου , ηταν πολυ ομορφη ταπετσαρια . μου πηρε καμια ωρα και ουτε μπογιες ξυσιματα.
21 Quadra απο που τα πηρες τα ντουλαπια ; πορτακια τι εβαλες; ελπιζω οχι μασιφ .
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
για την ντουλαπα μια υπεροχη για μενα λυση που ειχα εφαρμοσει οταν εμενα αθηνα και δεν μου αρεσε η ντουλαπα , το χρωμα εννοω , την επενδυσα με ταπετσαρια , ετσι ειχα ενα εκπληκτικο τοπιο μπροστα στο κρεβατι μου , ηταν πολυ ομορφη ταπετσαρια . μου πηρε καμια ωρα και ουτε μπογιες ξυσιματα.21 Quadra απο που τα πηρες τα ντουλαπια ; πορτακια τι εβαλες; ελπιζω οχι μασιφ .
Τα κουτιά είναι από νοβοπάν με λευκή μελαμίνη εσωτερικά και PVC στο χρώμα ανοιχτό Δρύς, τα πορτάκια είναι από MDF με κουρμπαριστά εργαλεία επενδεδυμένα με PVC ανοιχτό δρύς, αύριο θα ανεβάσω φωτό να τα δείς, τα πήρα από Γέρακα, Τσούρτης ΑΕ, 500 μέτρα μετά τη γέφυρα του Σταυρού πρός Πεντέλη, δεξιά.
Έχει τα πάντα και σε καλές τιμές, οι συσκευασίες που ήτανε τυλιγμένα έγραφαν Σαλίβερος, άρα αυτό είναι το εργοστάσιο, οι μηχανισμοί των συρταριών και οι μεντεσέδες που έβαλα είναι Αυστριακοί της Bloom.
-
sorry, double post.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν σου αρέσει η άσπρη ντουλάπα, τι χρώμα θέλεις να τη κάνεις, ΜΩΒ;;;;πρέπει να μάθω τι έχει από κάτω
Κόκκινο, πράσινο, γκρι, δεν ξέρω.
μόλις πληροφορήθηκα πως ο μπογιατζής μας λέει ότι γίνεται και με πλαστικό χρώμα (γίνεται εύκολα με ρολάκι, θαρρώ)
-
Δεν κάνει ωραία επιφάνεια το πλαστικό, δεν θα γυαλίζει και δεν θα είναι λεία!
Πάρε σπρέι κ ζωγράφισε (κυριολεκτικά). Αν δεν είσαι καλός, βρες κάποιον που να είναι. Στην ανάγκη, φώναξε τον σκάι.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]