-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πρέπει να χωρίσεις το δίκτυο σου και επίσης να βάλεις μεγαλύτερα σε διατομή καλώδια. Το να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια δεν είναι λύση ...
γιατι μπορει τα καλωδια να παρουν φωτια.
Μάλιστα.
Αδύνατον να γίνει τώρα αυτό. Άρα, πάμε σε προγραμματισμό λειτουργίας ηλεκτρικών συσκευών ώστε να είναι μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του δικτύου.
Πέφτει ο διακόπτης της παροχής. Ο ένας από τους πολλούς μικρούς.
Αν ήταν διαρροή, θα συνέβαινε και όταν χρησιμοποιούσα άλλες συσκευές σε αυτές τις πρίζες. Πράγμα που δεν συμβαίνει.
-
- όταν έχουμε διαρροή πέφτει το ρελέ διαφυγής. αν δεν έχουμε ρελέ διαφυγής πεθαίνουμε.
- όταν μια συσκευή ζητάει παραπάνω ρεύμα απ'όσο είναι η ασφάλεια της παροχής τότε πέφτει η συγκεκριμένη ασφάλεια
- ο γενικός δεν πέφτει γιατί είναι διακόπτης και όχι ασφάλεια ούτε ασφαλειοδιακόπτης (το 2ο δεν είναι απόλυτο, μπορεί και να είναι)
άρα αφού πέφτει της παροχής πρέπει να αλλάξεις το setup και την καλωδίωση, αν χρειάζεται
-
Αφού λέει ο κοθκ ότι είναι παλιό το δίκτυο σίγουρα θα είναι λεπτά τα καλώδια και πιθανότατα δεν θα έχουν και γείωση
-
βάλε μεγαλύτερη ασφάλεια και τράβα νεά καλώδια απο το πίνακα, με γείωση πάντα.
το κόστος δεν πιστεύω οτι θα ξεπερνά τα 60-80 ευρώ, αλλά βέβαια θα είναι όχι πολύ καλό αισθητικά. -
Η εγκατάσταση έγινε το 1974. Γειώσεις υπάρχουν. Ο πατέρας μου ήταν ηλεκτρολόγος.
Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον. Αν 'τρέξουν' μέσα σε καναλάκια τα καλώδια ίσως να μαζευτεί κιόλας σαν αποτέλεσμα. Αλλά άντε να πείσεις τώρα την μάνα μου ότι θα έχει καλώδια εμφανή!!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[ασχετος mode]
Όταν πέφτει το ρελέ, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάπου διαρροή; Αυτό δεν ελέγχει το ρελέ;τί εννοείς ρελε
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η εγκατάσταση έγινε το 1974. Γειώσεις υπάρχουν. Ο πατέρας μου ήταν ηλεκτρολόγος.Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον. Αν 'τρέξουν' μέσα σε καναλάκια τα καλώδια ίσως να μαζευτεί κιόλας σαν αποτέλεσμα. Αλλά άντε να πείσεις τώρα την μάνα μου ότι θα έχει καλώδια εμφανή!!!
αν έχει κενή θέση ο πίνακας, βάλε μια ασφάλεια και τράβα ένα καλώδιο προς το πιο κοντινό/λιγότερη φασαρία. έτσι θα μοιραστεί το φορτίο και πολύ πιθανόν να μην πέφτει πλέον η προυπάρχουσα και να γλιτώσεις τα πολλά έξοδα/καλώδια/γκρίνια.
το καινούριο, αν τελικά το κάνεις, να προσέξεις να είναι με γείωση. δεν επηρεάζει την υπόλοιπη εγκατάσταση.αυτά και καλή τύχη.
-
Thanks.
-
Νίκο, κάτι παρόμοιο έκανα κι εγώ, όταν διαπίστωσα ότι ένα κλιματιστικό 18άρι έριχνε την ασφάλεια αν του έδινα ρεύμα από κοινή μπρίζα. Προσέθεσα στον πίνακα μια ασφάλεια μεγαλύτερης ισχύος (δεν το λέω ίσως σωστά, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ) και χοντρό καλώδιο που διαπέρασε 2 τοίχους, βγήκε μπαλκόνι και μπήκε στο σαλόνι, χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερα γιατί μπήκε καναλάκι από τον πίνακα ως την πρώτη τρύπα και μετά περάστηκε κολλητά στο σοβατεπί (θα μπορούσε να περαστεί και ψηλά, στο γύψινο), καλυπτόμενο από έπιπλα.
Έτσι, χωρίς άλλες αλλαγές (ο πίνακας ήταν καινούριος), δουλεύουν όλες οι συσκευές πλέον χωρίς πρόβλημα, αφού μόνο η συγκεκριμένη εμφάνιζε πρόβλημα (οι βαριάς κατανάλωσης συσκευές -κουζίνα, θερμοσίφωνας- έχουν ούτως ή άλλως ισχυρότερη παροχή ρεύματος).
Κόστος χαμηλό, μερεμετάκια θα χρειαστούν, αλλά αρκεί λίγος στόκος/σπάτουλα και, αν απαιτηθεί, λίγο βαψιματάκι. -
Ακριβώς το ίδιο κάναμε και εμείς.
-
Στο διαμέρισμα που ανακαινίσαμε όταν μπήκαμε μέσα ανακάλυψα ότι σε μία ασφάλεια νομίζω μόνο 10Α ήταν συνδεμένο το μισό σπίτι! Τελικά ήμουν τυχερός γιατί από αυτήν την ασφάλεια έφευγε πάνω από 1 καλώδιο οπότε τα μοιράσαμε* λίγο καλύτερα με των διπλανών ασφαλειών ώστε ούτε να παραφορτώσουμε κάτι ούτε να χρειαστούν νέα καλώδια. Πλέον μπορούμε να φτιάχνουμε πρωινό (βραστήρας, τοστιέρα κλπ) και να έχουμε και το κλιματιστικό ταυτόχρονα!
- Εγώ ανακάλυψα ότι έτσι ήταν οι συνδέσεις αλλά δεν τις πείραξα εγώ αλλά ο δεύτερος ηλεκτρολόγος. Ο πρώτος ηλεκτρολόγος ήταν ο υπεύθυνος... (είχε κάνει κι άλλες διάφορες απίστευτες πατάτες οπότε αποφύγαμε να τον καλέσουμε).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
. Ο πρώτος ηλεκτρολόγος ήταν ο υπεύθυνος... (είχε κάνει κι άλλες διάφορες απίστευτες πατάτες οπότε αποφύγαμε να τον καλέσουμε).Μερακλης στην δουλεια του
Σοβαρα δυστηχως δεν μπορεις να ξερεις παντα αν ο καθε τεχνίτης που μπαινει στο σπιτι ξερει που του πανε τα 4 και δυστηχως οι κακοτεχνιες στο σπιτι στοιχίζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε χρημα,χρονο και κουραση -
Χαζή ερώτηση:
Τον λογαριασμό της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τον πληρώνουμε:στα ταμεία της ΔΕΗ, στα ταχυδρομικά γραφεία, στους αγροτικούς διανομείς των ΕΛΤΑ, στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα, (φαρμακεία, ΠΡΟΠΟ, supermarket ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΑΒ Βασιλόπουλος, κ.λπ.), στα καταστήματα της ACS courier, στα υποκαταστήματα συμβεβλημένων τραπεζών, στα ΑΤΜ's τραπεζών όλο το εικοσιτετράωρο και αυτόματα μέσω του Α.Π.ΛΟ. (με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από σχετική εντολή).
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση αν δεν πάμε στο ταμείο της ΔΕΗ;
Γιατί αυτό δεν διευκρινίζεται στη σελίδα και στο google που το κοίταξα δεν είδα να αναφέρεται κάτι. -
Mια φορα,πριν 2 χρονια; , που πληρωσα σε βιβλιοπωλειο συμβεβλημενο με την ΔΕΗ μου πηρε 1€ επιπλεον.Επισης δεχονται λογαριασμους που δεν εχουν ληξει.Δεν ξερω αν ισχυουν ολα αυτα ακομα.
-
Οκ, ευχαριστώ.
Στα μαστορέματα το έβαλα ο . -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πλέον μπορούμε να φτιάχνουμε πρωινό (βραστήρας, τοστιέρα κλπ) και να έχουμε και το κλιματιστικό ταυτόχρονα!- Εγώ ανακάλυψα ότι έτσι ήταν οι συνδέσεις αλλά δεν τις πείραξα εγώ αλλά ο δεύτερος ηλεκτρολόγος. Ο πρώτος ηλεκτρολόγος ήταν ο υπεύθυνος... (είχε κάνει κι άλλες διάφορες απίστευτες πατάτες οπότε αποφύγαμε να τον καλέσουμε).
ωραίος
υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με το ρεύμα?εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό που όποια συσκευή κ να βάλω δεν υπάρχει ευτυχώς πρόβλημα...
πχ το καλοκαίρι 2 κλιματιστικά + θερμοσίφωνας + κουζίνα κ καμιά τηλεόραση-η/υ κ στα 15 χρόνια δεν έχει πέσει ποτέ.
τελικά το τριφασικό είναι συν.ερώτηση: έχουμε ρελέ ασφαλείας κ πάνω αναφέρει στα γερμανικά 'μηνιαίως να το πατάτε'. Είναι σαν τεστ λειτουργίας?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Πλέον μπορούμε να φτιάχνουμε πρωινό (βραστήρας, τοστιέρα κλπ) και να έχουμε και το κλιματιστικό ταυτόχρονα!
- Εγώ ανακάλυψα ότι έτσι ήταν οι συνδέσεις αλλά δεν τις πείραξα εγώ αλλά ο δεύτερος ηλεκτρολόγος. Ο πρώτος ηλεκτρολόγος ήταν ο υπεύθυνος... (είχε κάνει κι άλλες διάφορες απίστευτες πατάτες οπότε αποφύγαμε να τον καλέσουμε).
ωραίος
υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με το ρεύμα?εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό που όποια συσκευή κ να βάλω δεν υπάρχει ευτυχώς πρόβλημα...
πχ το καλοκαίρι 2 κλιματιστικά + θερμοσίφωνας + κουζίνα κ καμιά τηλεόραση-η/υ κ στα 15 χρόνια δεν έχει πέσει ποτέ.
τελικά το τριφασικό είναι συν.ερώτηση: έχουμε ρελέ ασφαλείας κ πάνω αναφέρει στα γερμανικά 'μηνιαίως να το πατάτε'. Είναι σαν τεστ λειτουργίας?
ναι
μπορεί να έχεις 3φασικό αλλά όλες αυτές οι οικιακές συσκευές λειτουργούν με μονοφασικό. γιατί έχεις 3φασικό? χρησιμοποιείς κάποιο μηχάνημα ? -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πλέον μπορούμε να φτιάχνουμε πρωινό (βραστήρας, τοστιέρα κλπ) και να έχουμε και το κλιματιστικό ταυτόχρονα!
ωραίος
ναι
μπορεί να έχεις 3φασικό αλλά όλες αυτές οι οικιακές συσκευές λειτουργούν με μονοφασικό. γιατί έχεις 3φασικό? χρησιμοποιείς κάποιο μηχάνημα ?Πλεον στις καινουργιες ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις ειναι τριφασικο το ρευμα
-
Ναι και έχει πλάκα, που όταν πέφτει το ρεύμα, μπορεί να πέσει μόνο στο μισό σπίτι
-
δε το ξερα αυτό για το όλα 3φασικό τώρα. γιατί όμως ?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]