-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
:sorry:Ελα μην στεναχωριεσαι πλακα εκανα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
:sorry:
Ελα μην στεναχωριεσαι πλακα εκανα
Εσυ μπορει να εκανες οτι ηθελες, εγω τον πάγκο λυπαμε
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
:sorry:
Ελα μην στεναχωριεσαι πλακα εκανα
Εσυ μπορει να εκανες οτι ηθελες, εγω τον πάγκο λυπαμε
Να στο φτιαξω εγω??
-
Kάπου πρέπει να μάθω και εγώ...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Kάπου πρέπει να μάθω και εγώ...Ευγε!
-
Πάσο
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ερώτηση ηλεκτρολογικής-τηλεφωνικής φύσεωςΣε ένα χώρο στο γραφείο έχουμε μία πρίζα τηλεφώνου που δέχεται RJ-45 κλιπάκι (το φαρδύ, του δικτύου. Όχι το συνηθισμένο των τηλεφώνων). Σε αυτήν τη πρίζα φτάνουν όπως φαίνεται δύο γραμμές τηλεφώνου - έτσι μπορούμε να συνδέσουμε δύο διαφορετικά ζεύγη σε ένα RJ-45 κλιπάκι, και να συνδέσουμε δύο διαφορετικές τηλεφωνικές συσκευές.
Επειδή λοιπόν ξήλωσα το ένα καλώδιο-ζεύγος κατά λάθος και πρέπει να ξανακάνω τη σύνδεση.....
Γνωρίζει κανείς τη συνδεσμολογία; Το κλιπάκι έχει 8 θέσεις, εγώ στα χέρια μου έχω 2 ζεύγη καλωδίων....καμιά ιδέα για το ποιες 'θέσεις' πρέπει να πάρει το καθένα από τα τέσσερα καλωδιάκια;
Ελπίζω να έγινα αντιληπτός...κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Αλλιώς θα βγάλω άκρη με την αθάνατη μέθοδο trial and error.
κοκκινο μαυρο μαζι πρασινο κιτρινο(?)μαζι κοιτας στο καλωδιο του τηλεφωνου σε ποιο κλιπ πεφτουν και τα συνδεεις εκει
(αν ειναι isdn ειναι λιγακι περιπλοκα τα πραγματα ομως ) -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πάσο -
?
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Είναι το υγρό που γίνετε σαν λάστιχο... βιομηχανικό δάπεδο το λένε...Φθηνό και εύκολο στο να το βάλεις. Την μια το περνάς την άλλη βάζεις τα πράγματα και πατας άνετα.
κάτι σαν αυτά εδώ ?
http://www.lazarakis-constructions.gr/p ... hp?cid=308 -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
...Σε ένα χώρο στο γραφείο έχουμε μία πρίζα τηλεφώνου .... δύο γραμμές τηλεφώνου...
Γνωρίζει κανείς τη συνδεσμολογία; Το κλιπάκι έχει 8 θέσεις, εγώ στα χέρια μου έχω 2 ζεύγη καλωδίων....καμιά ιδέα για το ποιες 'θέσεις' πρέπει να πάρει το καθένα από τα τέσσερα καλωδιάκια;
Αλλιώς θα βγάλω άκρη με την αθάνατη μέθοδο trial and error.κοκκινο μαυρο μαζι πρασινο κιτρινο(?)μαζι κοιτας στο καλωδιο του τηλεφωνου σε ποιο κλιπ πεφτουν και τα συνδεεις εκει
(αν ειναι isdn ειναι λιγακι περιπλοκα τα πραγματα ομως )Εγώ νομίζω ότι το κόκκινο πράσινο είναι η μία γραμμή και το κίτρινο μαύρο η άλλη. Για αυτό που είμαι ακόμα πιο λίγο σίγουρος είναι το πώς τοποθετούνται, στη μέση τα πρώτα και περικυκλώνονται από τα άλλα;;
-
Πρίζα με 8 καλώδια είναι μάλλον RJ45 που χρησιμοποιείται για ethernet.
Για τηλέφωνα συνήθως χρησιμοποιείται η πρίζα RJ11 που έχει 4 καλώδια.
Τα τηλέφωνα που έχουν 1 γραμμή χρησιμοποιούν τα δύο μέσα καλώδια της RJ11 ενώ τα δίγραμμα τηλέφωνα χρησιμοποιούν για την 1η γραμμή τα δύο μέσα καλώδια και για τη δεύτερη γραμμή τα δύο έξω καλώδια. -
H RJ11 (τηλεφώνου) έχει 6 θέσεις οπότε χωράει μέχρι 3 γραμμές αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται 2 ή 4 όπως είπες.
Η RJ45 έχει 8 θέσεις και κανονικά είναι για δίκτυο.
Χρησιμοποιείται όμως και σε τηλέφωνα με κέντρα κλπ αλλά δεν ξέρω τη διάταξη. Δεν ξέρω αν ο πιο κάτω πίνακας βοηθάει στην αντιστοιχία.RJ11 (4 wire) RJ11 (6 wire) RJ45 (8 wire) --------------- -------------- -------------- 1 Y 1 Bl 1 Bl 2 G 2 Y 2 O 3 R 3 G 3 K 4 Bl 4 R 4 R 5 K 5 G 6 W 6 Y 7 Br 8 W (gray)
-
έχουμε και λέμε:
- πλαστικό δάπεδο: ~150€
- πλακάκι Α' κατηγορίας praktiker: ~150€
- βάψιμο με χρώμα διαγγραμίσεων: ~90€ (με αστάρι, χρώμα και διαλύτη)
- βιομηχανικό δάπεδο: πολύ υψηλότερο. δεν πήρα κάποια προσφορά αλλά έτσι μου παν + ό,τι χρειάζεται εξειδικευμένη εργασία.
για το χρώμα διαγραμμίσεων μου είπαν ότι μπορώ να ρίξω ρινίσματα από το υλικό που έχουν τα γυαλόχαρτα για να μην είναι τόσο ολισθηρό. παραγλυστράει ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχουμε και λέμε:- πλαστικό δάπεδο: ~150€
- πλακάκι Α' κατηγορίας praktiker: ~150€
- βάψιμο με χρώμα διαγγραμίσεων: ~90€ (με αστάρι, χρώμα και διαλύτη)
- βιομηχανικό δάπεδο: πολύ υψηλότερο. δεν πήρα κάποια προσφορά αλλά έτσι μου παν + ό,τι χρειάζεται εξειδικευμένη εργασία.
για το χρώμα διαγραμμίσεων μου είπαν ότι μπορώ να ρίξω ρινίσματα από το υλικό που έχουν τα γυαλόχαρτα για να μην είναι τόσο ολισθηρό. παραγλυστράει ?
Φανταζομαι οτι τους ειπες τι ακριβως θελεις να κανεις με το χρωμα διαγραμμισεων ετσι;Μην σε παρω και στο λαιμο μου
-
μου το πρότεινε από μόνος του ο μάστορας
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μου το πρότεινε από μόνος του ο μάστοραςΟκ
-
αν δεν έχεις δει πως ξαναπερνάνε πλακάκια δεν το συνιστώ να τα βάλεις μόνος. καθαρά επειδή είναι η πρώτη φορά.
αν σε παίρνει βρες καμιά οικοδομή με μάστορα οπότε και βλέπεις πως το κάνει και του λες και αν θέλει να έρθει να τα περάσει ή αν θες πάρε με και στο κινητό, στείλε Pm
κανονικά γίνεται σε 3 φάσεις. μια φορά περνάς όλο το πάτωμα τα πλακάκια, την άλλη μέρα (η το απόγεμα αλλά με προσοχή να έχει στεγνώσει αρκετά η κόλλα από κάτω) περνάς τα σοβατεμπί (τα γύρω γύρω, που θέλουν να τα κόψεις κιόλας..) και αφού στεγνώσει καλά η κόλλα κάνεις και το στοκάρισμα για να κλείσουν οι αρμοί.
καλό είναι να πάρεις και ένα αναδευτήρι κόλας για δράπανο για να μην κάνεις την κόλα με το χέρι στον κουβά
-
ευχαριστώ αλλά δε ξέρω τι θα κάνω αφού δέχομαι γκρίνιες για τα πλακάκια οπότε με βλέπω στη λύση βαφής διαγραμμίσεων
-
Οταν λέμε πλακάκι κατηγορίας Α τι εννοείς; Τι group σκληρότητας είναι;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]