-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
πόσο αθώοι είστε
έχουμε στενές σχέσεις στο σπίτιhttp://www.youtube.com/watch?v=JwSKcdSP ... re=related
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
πόσο αθώοι είστε
έχουμε στενές σχέσεις στο σπίτιhttp://www.youtube.com/watch?v=JwSKcdSP ... re=related
-
Η αλήθεια είναι ότι μας το ψιλογ@μησε το σπιτάκι ο καναπές με την τσιγαρίλα
επί του καναπέως τώρα:
Την βρήκαμε την άκρη, είχε μέσα ένα αφρολέξ στρώμα για το κρεβάτι, το οποίο τελικά ως σφουγγάρι ειχε μαζέψει την περισσότερη τσιγαρίλα.
Το εξορίσαμε στον κήπο μέχρι να ξεβρωμίσει και είμαστε οκ -
γνωριζει κανεις ποσο ειναι το κοστος μεταφορας ρολογιου της ΕΥΔΑΠ; Εμπλεξα με καραγκιοζη στου οποιου το πεζοδρομιο ειναι το ρολοι και θελω να το κανω μεταφορα στο δικο μου πεζοδρομιο (αποσταση περιπου 30 μετρων)
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
γνωριζει κανεις ποσο ειναι το κοστος μεταφορας ρολογιου της ΕΥΔΑΠ; Εμπλεξα με καραγκιοζη στου οποιου το πεζοδρομιο ειναι το ρολοι και θελω να το κανω μεταφορα στο δικο μου πεζοδρομιο (αποσταση περιπου 30 μετρων)Ένα τηλέφωνο στην ΕΥΔΑΠ (το γράφει επάνω στο λογαριασμό) θα σου λύσει την απορία....
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
γνωριζει κανεις ποσο ειναι το κοστος μεταφορας ρολογιου της ΕΥΔΑΠ; Εμπλεξα με καραγκιοζη στου οποιου το πεζοδρομιο ειναι το ρολοι και θελω να το κανω μεταφορα στο δικο μου πεζοδρομιο (αποσταση περιπου 30 μετρων)Από πότε το πεζοδρόμιο ανήκει σε κάποιον; Δηλαδή, τι ζητάει ο καραγκιόζης, ενοίκιο για το ρολόι; Πες του να πάει να ....
-
Μια ερωτηση (δεν ηξερα που να το ποσταρω) :
Οταν εχουμε την μια ακρη φορτιστη (ή οποιασδηποτε κοινης ηλεκτρικης μηχανης) στο ρευμα
και την αλλη εκτος της συσκευης, καταναλωνεται ρευμα/φθειρεται ο φορτιστης ;Παραδειγμα : φορτιστης laptop, αν ειναι η μια ακρη στην μπριζα.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μια ερωτηση (δεν ηξερα που να το ποσταρω) :Οταν εχουμε την μια ακρη φορτιστη (ή οποιασδηποτε κοινης ηλεκτρικης μηχανης) στο ρευμα
και την αλλη εκτος της συσκευης, καταναλωνεται ρευμα/φθειρεται ο φορτιστης ;Παραδειγμα : φορτιστης laptop, αν ειναι η μια ακρη στην μπριζα.
ζεσταίνεται?
-
ναι ρεύμα καταναλώνεις. αστείο μεν αλλά καταναλώνεις.
και καλό είναι να μην λειτουργεί εν κενώ (ερήμη παράσταση βέβαια, κουβέντα να γίνεται)σε ένα μετασχηματιστή όταν το δευτερεύον είναι εν κενό έχεις απώλειες σιδήρου. Γι αυτό και ζεσταίνεται ο μετασχηματιστής ακόμα και εν κενώ.
το ίδιο ισχύει και για τους φορτιστές, έχεις απώλειες στα διακοπτικά στοιχεία λόγω διαρροής.Μη βγάλω ένα ισοδύναμο κύκλωμα πρωϊνιάτικα και κάνω ανάλυση
-
Μην τολμησεις γιατι θα αποσυρουμε την ερωτηση κ θα πεσει εν κενο η αναλυση σου
-
αναξαρτήτως του αν λειτουργεί εν κενώ ή όχι, υπάρχει ρεύμα μαγνήτισης (Io)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αναξαρτήτως του αν λειτουργεί εν κενώ ή όχι, υπάρχει ρεύμα μαγνήτισης (Io)
Μπορει να ειναι εργο τεχνης καποιας προχωρημενης εκφρασης κ ηδη να εχεις κερδισει τον θαυμασμο των μυημενων ,Ειλικρινα λυπαμαι ,εγω δεν μπορω να το καταλαβω κ μην μπεις στον κοπο να μου εξηγησεις γιατι θα σε απογοητευσω
-
είναι γλύκα πάντως, το αναγνωρίζεις έτσι
έχω απορίες στα αγροτικά, για κοίτα κατα κει μεριά
-
Bασικα η φθορα με ενδιεφερε περισσοτερο.
Danke για τις πληροφοριες drifter.
Βασιλη, δεν το εχω προσεξει. Απλα ηταν απορια που ηθελα απο καιρο να ρωτησω.
Συνεχεια τις βγαζω και επειδη βολευει να ειναι παντα εκει χωρις βαλε-βγαλε
ειπα να δω μηπως υπαρχει καμια επιπτωση. -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Βασιλη, δεν το εχω προσεξει. Απλα ηταν απορια που ηθελα απο καιρο να ρωτησω.
Συνεχεια τις βγαζω και επειδη βολευει να ειναι παντα εκει χωρις βαλε-βγαλε
ειπα να δω μηπως υπαρχει καμια επιπτωση.O συλλογισμος μου ηταν οτι αν ζεσταινεται τοτε καταναλωνει ενεργεια.
-
Πάρε πολύμπριζο με διακόπτη, να μη βάζεις-βγάζεις.
Νομίζω οτι υπάρχουν και πολύμπριζα με ξεχωριστούς διακόπτες για κάθε πρίζα. -
Δεν έχω καταλήξει αν είναι καλή λύση...
αυτό το άνοιγμα κλείσιμο του διακόπτη κάνει spikes και δεν είναι ότι καλύτερο...με όσους το έχω κουβεντιάσει δεν έχουμε καταλήξει πάντως, just my opinion...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αυτό το άνοιγμα κλείσιμο του διακόπτη κάνει spikes και δεν είναι ότι καλύτερο...με όσους το έχω κουβεντιάσει δεν έχουμε καταλήξει πάντως, just my opinion...
Τον φορτιστη του λαπτοπ οταν τον βαζω στο ρευμα χωρις να τον εχω συνδεσει στο λαπτοπ σπινθηριζει στην πριζα .Σε ολες τις πριζες το κανει αυτο ,οποτε δεν φταινε οι πριζες.Οταν ομως ειναι συνδεμενος στο λαπτοπ δεν σπινθηριζει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τον φορτιστη του λαπτοπ οταν τον βαζω στο ρευμα χωρις να τον εχω συνδεσει στο λαπτοπ σπινθηριζει στην πριζα .Σε ολες τις πριζες το κανει αυτο ,οποτε δεν φταινε οι πριζες.Οταν ομως ειναι συνδεμενος στο λαπτοπ δεν σπινθηριζει.
Δοκίμασε να βάζεις το φις 'ανάποδα' στην πρίζα.
Αν είναι σούκο, βάλε για σημάδι τη στρογγυλή τρύπα που έχει το φις ανάμεσα στους ακροδέκτες. Η τρύπα, κανονικά, πρέπει να είναι 'πάνω' από τους ακροδέκτες (προς το ταβάνι π.χ.), αλλά αν οι αγωγοί έχουν συνδεθεί ανάποδα στην πρίζα, θα πρέπει να το βάζεις αλλιώς (η τρύπα προς το πάτωμα) ή να αλλάξεις τη σύνδεση των αγωγών μέσα στην πρίζα.
Αν είναι διπολικό, βάλε κάποιο σημάδι στη μια πλευρά του φις (π.χ. μια βούλα με διορθωτικό) και δοκιμάσε και τους δύο τρόπους (η πλευρά με το σημάδι 'πάνω' και, αντίστοιχα, 'κάτω').
-
Bill33: οι πρίζες σου έχουν γείωση;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]