-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Το δε LINKSYS WAG54G2-E1 που δείχνεις το έχω πάρει για το σπίτι του ετέρου ήμισυ (έκδοση όμως για PSTN) εδώ και 6-7 μήνες και λειτουργεί γ@μιώντας. 3όροφη μεζονέτα το σπίτι, είναι συνδεδεμένο στον 3ο όροφο και πιάνει παντού, μέχρι και έξω.Αυτό δεν είναι κριτήριο, μπορεί η ισχύς εκπομπής να μην είναι συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (ETSI)
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Το δε LINKSYS WAG54G2-E1 που δείχνεις το έχω πάρει για το σπίτι του ετέρου ήμισυ (έκδοση όμως για PSTN) εδώ και 6-7 μήνες και λειτουργεί γ@μιώντας. 3όροφη μεζονέτα το σπίτι, είναι συνδεδεμένο στον 3ο όροφο και πιάνει παντού, μέχρι και έξω.
Linksys και εδώ, διαφορετικό όμως μοντέλο (WAG160N γιατί ήθελα να συνδέω πάνω του και μηχανήματα με 802.11N) ίδια όμως συμπεριφορά. Με προβλημάτιζε, ως προς την εμβέλεια, η έλλειψη εξωτερικής κεραίας αλλά όπως αποδείχτηκε, χωρίς λόγο. Το έχω στο δεύτερο όροφο 4όροφου κτηρίου και μοιράζω internet σε όλο το κτήριο χωρίς πρόβλημα, συν του ότι το ανιχνεύω και συνδέομαι και από το παρκάκι απέναντι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Την μπαταρία στα laptop σας την έχετε συνέχεια επάνω ή όταν δεν χρειάζεται την βγάζετε??
Ρωτάω γιατί εγώ δεν την είχα και το δούλευα με ρεύμα μέχρι που ένας φίλος μου είπε να την έχω επάνω για να λειτουργεί σαν ups σε πτώση ρεύματος.
Το λαμπάκι του μετασχηματιστεί όμως είναι αναμμένο για λίγο μετά που θα τον βγάλω από τήν πρίζα, οπότε σκέφτομαι μήπως από μόνος του λειτουργεί σαν upsΑπό τη μία λειτουργεί σαν UPS, από την άλλη φθείρεται και μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Στο δικό μου στα 3 χρόνια χρειάστηκε να αγοράσω καινούργια διότι από 4+ ώρες αρχική διάρκεια είχε πάει 1-1.5 ώρα το πολύ, δεν έβγαζε ούτε ένα ταξίδι με αεροπλάνο
Αν έχει κακή τροφοδοσία ρεύματος στην περιοχή σου τότε ίσως αξίζει -από την άλλη ένα μικρό UPS κοστίζει λιγότερο από μία μπαταρία
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το δε LINKSYS WAG54G2-E1 που δείχνεις το έχω πάρει για το σπίτι του ετέρου ήμισυ (έκδοση όμως για PSTN) εδώ και 6-7 μήνες και λειτουργεί γ@μιώντας. 3όροφη μεζονέτα το σπίτι, είναι συνδεδεμένο στον 3ο όροφο και πιάνει παντού, μέχρι και έξω.
Αυτό δεν είναι κριτήριο, μπορεί η ισχύς εκπομπής να μην είναι συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (ETSI)
Με είχε παραξενέψει και μένα και όταν έκανα update το firmware, το έψαξα. Τουλάχιστον το μοντέλο που αναφέρω παραπάνω λέει ότι είναι συμβατό με ETSI
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικό feedback σχετικά με τα Wireless over ISDN routers (Zyxel/Linksys). Παρήγγειλα ήδη το Linksys, είναι καλύτερο value for money και κατά σύμπτωση, οι τρύπες που έχει για να κρεμαστεί στον τοίχο απέχουν ακριβώς όσο οι δύο τρύπες που έχει το 10/100 switch μου.
Θα μπορέσω λοιπόν να αντικαταστήσω το άθλιο Baudtec και το 10/100 switch...και ίσως κάποτε πάρω ένα Gigabit Ethernet switch. Ίδωμεν
Μοναδικό μειονέκτημα που βρήκα είναι ότι νομίζω πως το Linksys δεν έχει διακόπτη on/off (!) Αλλά δεν με πειράζει ιδίαίτερα μιας και πρακτικά το μόντεμ μου είναι always on.
-
Και μια τελευταία απορία:
Τόσα χρόνια, έχω 2 υπολογιστές και έναν δικτυακό εκτυπωτή Epson συνδεδεμένα σε switch, με καλώδια UTP straight (όχι crossover) τους Η/Υ και FTP straight τον Epson. Για κάποιον απολύτως ακατανόητο λόγο, ο εκτυπωτής για να δουλέψει ήθελε να είναι συνδεδεμένος με την uplink θύρα του switch (με καλώδιο straight ή cross, αδιάφορο!)
Καμιά λογική εξήγηση γι' αυτό βρίσκετε;
Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως το καλώδιο που νομίζω ότι είναι straight, είναι στην πραγματικότητα cross. Το αποκλείω όμως. Άρα;
UPDATE: Πρέπει να είναι θέμα εκτυπωτή. Σύνδεσα ένα λαπτοπ με κανονική θύρα στο switch με το ίδιο καλώδιο, και δούλεψε. Ο εκτυπωτής όμως δεν δουλεύει. Το κορυφαίο όμως είναι ότι και το laptop στην uplink θύρα, με το ίδιο καλώδιο, πάλι δούλεψε....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.recuva.com/ δοκιμασες;
Το recuva δεν λειτουργησε παντως.
Οπως και να 'χει, θα επιστραφει στο παιδι, οτι μπορουσα εκανα.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
http://www.recuva.com/ δοκιμασες;
Το recuva δεν λειτουργησε παντως.
Οπως και να 'χει, θα επιστραφει στο παιδι, οτι μπορουσα εκανα.
Ελεηστε τον αόμματο
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Και μια τελευταία απορία:Τόσα χρόνια, έχω 2 υπολογιστές και έναν δικτυακό εκτυπωτή Epson συνδεδεμένα σε switch, με καλώδια UTP straight (όχι crossover) τους Η/Υ και FTP straight τον Epson. Για κάποιον απολύτως ακατανόητο λόγο, ο εκτυπωτής για να δουλέψει ήθελε να είναι συνδεδεμένος με την uplink θύρα του switch (με καλώδιο straight ή cross, αδιάφορο!)
Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως το καλώδιο που νομίζω ότι είναι straight, είναι στην πραγματικότητα cross. Το αποκλείω όμως. Άρα;
UPDATE: Πρέπει να είναι θέμα εκτυπωτή. Σύνδεσα ένα λαπτοπ με κανονική θύρα στο switch με το ίδιο καλώδιο, και δούλεψε. Ο εκτυπωτής όμως δεν δουλεύει. Το κορυφαίο όμως είναι ότι και το laptop στην uplink θύρα, με το ίδιο καλώδιο, πάλι δούλεψε....
Λοιπόν μετά από ψάξιμο και επιτυχή σύνδεση του Epson με άλλο straight καλώδιο σε κανονική θύρα του switch, αποδεικνύεται ότι το καλώδιο που ορκιζόμουν ότι ήταν straight και δούλευε στην Uplink θύρα, μάλλον ήταν crossover. Αυτό πάντως είναι περίεργο, είμαι 100% σίγουρος ότι όταν το αγόρασα είχα ζητήσει straight, και αυτή η ίδια η συσκευασία έλεγε straight επίσης. Μάλλον μας έφαγε το πακετάρισμα των Turbo-x....
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω πώς το laptop πήρε internet από το cross καλώδιο συνδεδεμένο σε κανονική θύρα.
-
εχω κατι τραγουδια σε MIDI.
Ξερει κανεις αν υπαρχει κανα προγραμμα να τα μετατρεψω σε παρτιτουρα;
-
Ψάξε για ένα από τα Notation Musician, Sibelius, Midillustrator
-
ευχαριστω.
να δουμε θα καταφερω τιποτα
-
Και μια τελευταία απορία:
Τόσα χρόνια, έχω 2 υπολογιστές και έναν δικτυακό εκτυπωτή Epson συνδεδεμένα σε switch, με καλώδια UTP straight (όχι crossover) τους Η/Υ και FTP straight τον Epson. Για κάποιον απολύτως ακατανόητο λόγο, ο εκτυπωτής για να δουλέψει ήθελε να είναι συνδεδεμένος με την uplink θύρα του switch (με καλώδιο straight ή cross, αδιάφορο!)
Λοιπόν μετά από ψάξιμο και επιτυχή σύνδεση του Epson με άλλο straight καλώδιο σε κανονική θύρα του switch, αποδεικνύεται ότι το καλώδιο που ορκιζόμουν ότι ήταν straight και δούλευε στην Uplink θύρα, μάλλον ήταν crossover. Αυτό πάντως είναι περίεργο, είμαι 100% σίγουρος ότι όταν το αγόρασα είχα ζητήσει straight, και αυτή η ίδια η συσκευασία έλεγε straight επίσης. Μάλλον μας έφαγε το πακετάρισμα των Turbo-x....
Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω πώς το laptop πήρε internet από το cross καλώδιο συνδεδεμένο σε κανονική θύρα.
Gay τελικα το καλωδιο;
-
Ακριβώς. Να φανταστείς, έχω κρατημένη και τη συσκευασία ακόμη. Και το αυτοκολλητάκι πάνω της έλεγε ότι πήρα αυτό που έπρεπε. Πού να φανταστώ ότι οι κινέζοι έκαναν λάθος στο πακετάρισμα..
-
Απλώς το laptop σου έχει πιο έξυπνη θύρα από τον εκτυπωτή σου!
Είναι πολύ συνηθισμένο να μπορούν να crossάρουν εσωτερικά οι πόρτες των συσκευών. Το ίδιο ισχύει και σε υπολογιστές, όσο και σε switch. Θα έλεγα πως το συνηθέστερο είναι να αδιαφορούν για τον τύπο του καλωδίου, παρά το αντίθετο.Εγώ πολύ σπάνια έχω χρειαστεί cross καλώδιο, ακόμη κι όταν συνδέω συσκευή με laptop, και μιλάω για ΠΟΛΛΕΣ και διαφορετικές συσκευές.
-
Κάτι είχα διαβάσει για autosensing ports, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα είχαν τέτοιες οι συσκευές μου. Φαντάζομαι και τα switch πλέον λειτουργούν έτσι, και δεν έχουν uplink κουμπάκι..
Έχω κάτι cross καλώδια από τις εποχές που για να έχουμε δίκτυο χρειαζόμασταν κάρτα δικτύου PCI και συνδέαμε τους υπολογιστές μεταξύ τους (ευθέως).....τα υπόλοιπα είναι όλα straight, εκτός από αυτό που μπήκε σε λάθος συσκευασία.
Ερώτηση: τα παλαιά cross καλώδιά μου γράφουν FTP (Foiled twisted pair), τα straight UTP (Unshielded twisted pair). Μπορεί κανείς να βρει FTP straight πουθενά;
-
Ερώτηση: τα παλαιά cross καλώδιά μου γράφουν FTP (Foiled twisted pair), τα straight UTP (Unshielded twisted pair). Μπορεί κανείς να βρει FTP straight πουθενά;
Ακόμη και να βρεις, τι θα το κάνεις; Δεν βλέπω πού σου χρειάζεται FTP καλώδιο.
-
Τι να σου πω....οι οδηγίες του εκτυπωτή συνιστούν FTP...πάντως και με UTP μια χαρά θα δουλεύει.
-
Μπορεί κανείς να βρει FTP straight πουθενά;+
+
-
καποιο προγραμμα που να μπορει να αναγνωριζει τραγουδια που παιζουν απο τον firefox ή απο εξωτερικη πηγη με τη βοηθεια του μικροφωνου του υπολογιστη?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]