-
Ταξιμόμηση των mp3 μια ζωή την έκανα με το χέρι, ας ήταν καλά το Total Commander (μετεξέλιξη του φοβερού Norton commander επί εποχές DOS)
Για φόρτωμα στο ipod είχα το musicmatch, το έβρισκα ποιό εύκολο από το itunes.Για να καταλήξω, λύσεις υπάρχουν αν ψάξεις λίγο.
Και μπόλικα free προγράμματα έχουν φτιαχθεί για τα ipod, που μπορούν ακόμα και να κατέβάσουν Mp3 από αυτά και όχι μόνο να τα ανεβάζουν.Προσωπικά, μετά από πάρα πολλά χρόνια κατοχής ipod (2nd gen - 20Gb) είχα καταλήξει να είμαι πρωί βράδυ με ένα ταπεινό Creative των 512ΜΒ αφού η ευκολία στην χρήση του ήταν απαράμιλλη.
Μια μπαταριούλα ΑΑΑ που κράταγε άνετα 2 εβδομάδες, δεν είχε καλώδια παρά μόνο τα ακουστικά του, το έβαζες παντού και το έβλεπε αμέσως σαν usb flash οπότε φόρτωνες ότι ήθελες όπως ήθελες κλπ κλπ κλπ...Αν ΔΕΝ τα ξέρεις τα παραπάνω όμως, πας λίγο πολύ με την μόδα των πολλών. (χωρίς παρεξήγηση, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα μηλαράκια)
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Όχι και αναχρονισμός τα καλώδια. Δεν μιλάμε για τηλέφωνο πχ αλλά για μάλλον σταθερότερες εγκαταστάσεις.
Ερώτηση.
Η μεγάλη μου ( στα 10 πλέον ) περιμένει το ΜΡ3 της.
Σκέφτηκα αφού θα το πάρουμε να πάρουμε κάτι αρκετά καλό και εύχρηστο άρα πάμε στην λογική του iPod.
Η ερώτηση των περίπου 200€ :iPod Nano 16GB ( 5th gen ) ή iPod touch 8GB ( 3rd gen ). Το μεν πρώτο στα 185 ( μέγιστη τιμή , στο skroutz το είχα βρει και 142 ) το άλλο περί τα 198. Τι λέτε από τα δύο ;
Θα πρότεινα κάτι με οθόνη αφής για μεγαλύτερη ευχρηστία και μεγάλη οθόνη να βλέπει και κανένα βιντεάκι ή καμία ταινία άνετα.
Οπότε Touch από εμένα ή κάποιο αντίστοιχο.
Αρκεί φυσικά να τη βολεύει και το μέγεθος αφού δεν είναι ακριβώς μικρά.
Σε κάτι πιο μικρό το παρακάτω δε φαίνεται άσχημο:
http://www.pixmania.gr/gr/gr/3058665/ar ... 9tbz1vdWk=Το έχεις ακούσει ; Αποδίδει καλά ; Όμορφο φαίνεται και βολικό. Η οθόνη διευκολύνει τα πράγματα...
Δυστυχώς δεν το έχω ακούσει αλλά η Samsung τα πάει καλά με την ποιότητα του ήχου σε όλες τις συσκευές της από όσο ξέρω.
Υπάρχει ένα μικρό reiew εδώ:
http://www.digitalversus.com/article-495-6793-36.htmlΚαι ένα βιντεάκι εδώ:
http://newsamsungmobilereview.blogspot. ... yp-r1.html
Βρήκα έναΕυχαριστώ.
Για 10 χρονών παιδί θεωρώ ότι είναι too much τα 200 ευρώ για mp3 player...
Όχι πως δεν θα καταφέρει να το χειριστεί αλλά καλύτερα να ξεκινήσει με ένα φθηνότερο μέχρι να καταλάβει τις ευαισθησίες που έχουν αυτά τα gadgets.Δόξα το Θεώ υπάρχουν δεκάδες προτάσεις στην αγορά.
Γνώμη μου.Για 10 χρονών παιδί θεωρώ ότι είναι too much τα 200 ευρώ για mp3 player...
+1
Είναι κοινή ανησυχία που μοιραστήκαμε/συζητήσαμε με την κυρία Γιώργου. Ειδικά δε παρουσία της 2ης πιτσιρίκας που είναι 15 μηνών και ενδέχεται να πέσει στα χέρια της από λάθος το gadgetακι. Επίσης η μεγάλη δεν είναι και πολύ της τάξης. Η απόφασή μας ήταν να πάμε σε μια τέτοια αγορά , δεδομένου ότι έχει χειριστεί με σχετική ασφάλεια και υπακοή και το laptop που της έχει διατεθεί από 5 ετών ( η δουλειά του μπαμπά και η περιέργειά της βλέπεις ) αλλά και το PSP όταν κατάφερνε να το πάρει από τα χέρια μου.
Το συζητήσαμε και μαζί της και δέχτηκε ότι εάν δεν ακολουθήσει τις οδηγίες μας τότε θα στερηθεί την χρήση του. Και επιπλέον της θέσαμε το ζήτημα και ως μία σχετική άσκηση υπευθυνότητας.
200 βεβαίως και είναι πολλά. ( Θυμήθηκα την ατάκα του Φιλιππίδη από την 'γκαρσονιέρα για 10' ( http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f ) : Σταμάτη . . . . Ακριβό είναι.... ).Επίσης μια που της το έχεις τάξει πλέον το mp3 player εξήγησε της να βάζει ένα όριο στο volume όπου και αν βρίσκεται. Επίσης προτίμησε ακουστικά με βεντούζες (μαξιλαράκια αλλιώς) που απομονώνουν τον εξωτερικό ήχο ώστε σε περίπτωση που είναι κάπου με φασαρία να μην χρειάζεται να το βάζει στο φουλ, για να μην ακούει εξωτερικούς θορύβους, με αποτέλεσμα να κάνει κακό στα αυτιά της. Μάθε την από τώρα γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνες συσκευές με ακουστικά σε μικρά παιδιά (κάτω από 15-16 θα μπορούσα να πω).
Έχουμε τέτοια για το TwinAudio στο αμάξι. Έχει γίνει εξπέρ στον χειρισμό τους.
Όχι και αναχρονισμός τα καλώδια. Δεν μιλάμε για τηλέφωνο πχ αλλά για μάλλον σταθερότερες εγκαταστάσεις.
Ερώτηση.
Η μεγάλη μου ( στα 10 πλέον ) περιμένει το ΜΡ3 της.
Σκέφτηκα αφού θα το πάρουμε να πάρουμε κάτι** αρκετά καλό και εύχρηστο άρα πάμε στην λογική του iPod.**Η ερώτηση των περίπου 200€ :
iPod Nano 16GB ( 5th gen ) ή iPod touch 8GB ( 3rd gen ). Το μεν πρώτο στα 185 ( μέγιστη τιμή , στο skroutz το είχα βρει και 142 ) το άλλο περί τα 198. Τι λέτε από τα δύο ;
Θα πρότεινα κάτι με οθόνη αφής για μεγαλύτερη ευχρηστία και μεγάλη οθόνη να βλέπει και κανένα βιντεάκι ή καμία ταινία άνετα.
Οπότε Touch από εμένα ή κάποιο αντίστοιχο.
Αρκεί φυσικά να τη βολεύει και το μέγεθος αφού δεν είναι ακριβώς μικρά.
Σε κάτι πιο μικρό το παρακάτω δε φαίνεται άσχημο:
http://www.pixmania.gr/gr/gr/3058665/ar ... 9tbz1vdWk=Το έχεις ακούσει ; Αποδίδει καλά ; Όμορφο φαίνεται και βολικό. Η οθόνη διευκολύνει τα πράγματα...
Γιατι εχει επικρατησει αυτη η λογικη ρε γαμωτο.....Τα ipod/iphone iδε ξερω γω δεν ειναι ουτε καλα ουτε ευχρηστα,ειναι fashion items,δε θα ανοιξω το φακελο mac pc,αλλα ειδικα για αυτα τα μαραφετια η κατασταση εχει φτασει στο αμην.Υπαρχουν mp3 στην αγορα στη μιση τιμη σε ιδια ποιοτητα και το βασικο ποιο ΕΥΧΡΗΣΤΑ,ελεος με το ΚΩΛΟitunes που σου γ*μαει ασαλιωτα το pc,που πρεπει να ξερει μεχρι και ποτε εκλασες και σου ψαχουλέυει-σκαλιζει τα παντα και να σε γονατιζει απο ταχυτητα,αυτο λεγεται ευχρηστια?Μηπως ευχρηστια λεγεται το drag&drop ενα τραγουδι σε ενα φακελο και οχι το sync(μολις το βλεπω θελω να κανω εμετο ),μακρια απο τις απανταχου iβλεκειες τουλαχιστον για mp3 player
Παρε στη μικρη ενα τετοιο να το χαρει,οσο και να το ριχνει δε θα παθει τιποτα και δε τρεχει και τιποτα να το χασει
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Port ... er-4GB.htmΚαι να εχω iphone,ηθελα κατι με μεγαλη οθονη και wifi το βρηκα σε ξεφτιλα τιμη και το τσιμπισα,αν εβρισκα κανα που εχει android θα επελεγα εκεινο προφανως,τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο
Το iTunes στο Mac OS X που έχω στήσει στο IBM ThinkPad R61 μου , τρέχει μια χαρά και μου διαχειρίζεται με λογικό τρόπο τα αρχεία μου. Λόγω ευχρηστίας η διαχείριση θα γίνεται από εκεί.Νομίζω ότι δεν θα έχουμε θέμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ειπα οτι δεν με βολευει είπα απλα οτι εχει καποια συγκεκριμενα μειονεκτηματα. /quote]Ναι, απλά απάντησα και στους 2 με ένα γενικό ποστ.
Οταν πρωτοβγήκε ήταν ένα ελαφρύ πρόγραμμα, πλεόν έχει βαρύνει αρκετά για ανεξήγητο λόγο για μένα.
Κυριώς τι ρουφάει; Ram, cpu ή όλο το σύστημα;
-
Ram ενω μου εχει τυχει κατα καιρούς και αναλογα με την έκδοση να δημιουργεί αστάθειες και να κολλάει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ram ενω μου εχει τυχει κατα καιρούς και αναλογα με την έκδοση να δημιουργεί αστάθειες και να κολλάει.ελα ρε φίλε κολλάνε τα προγράμματα της Apple
τόσα fanboys σκίζονται για το αντίθετο
φίδι μου φαίνεται
-
Δεν έχω τολμήσει να το βάλω σε windows. Δεν εμπιστεύομαι υλοποιήσεις της apple για windows. το βρίσκω κάπως προβοκατόρικο και νομίζω όχι άδικα ( βλέπε Safari ).
Πάντως , ξαναλέω , στο ThinkPad που τρέχω το Mac Os X δεν έχω πρόβλημα. Τρέχει καλά , γρήγορα , βολικά.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ram ενω μου εχει τυχει κατα καιρούς και αναλογα με την έκδοση να δημιουργεί αστάθειες και να κολλάει.
ελα ρε φίλε κολλάνε τα προγράμματα της Apple
τόσα fanboys σκίζονται για το αντίθετο
φίδι μου φαίνεται
Αφού τρέχει σε xp
Έτσι για την ιστορία:
Η μόνη φορά (2-3 για την ακρίβια) που χρειάστηκε να κάνω restart το μακ ήταν επειδή έτρεξα το power point της microsoft -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Τόσο ογκώδης είναι η minidv σου??
Μια handycam Που έχω είναι αρκετά μαζεμένη, περίπου σαν αυτές που έβαλες...
Σε αυτές σε τι μορφή γράφεται το video στη memory stick και πόση ώρα χωράει το 16 gb??Είναι αρκετά παλαιάς κοπής, μια JVC 650γραμμ θηρίο. Η συγκεκριμένη είχε το περίφημο (για τη σειρά της) lens cap error και αν και επισκευάστηκε δωρεάν εκτός εγγύησης στην astra service, με έκανε να αντιπαθήσω την μάρκα.
BTW η μεταφορά των βίντεο από miniDV στο PC είναι κάτεργο, τουλάχιστον με το λογισμικό που έδινε η JVC. Σε στύλ real time play x2!Για τη Sony DCR-SX50E σύμφωνα με τον κατασκευαστή: Η δυνατότητα εγγραφής στην εσωτερική μνήμη flash των 16GB αγγίζει σχεδόν τις 11 ώρες στην υψηλότερη ανάλυση,
To extension του αρχείου που γράφει, δεν θυμάμαι, έχω διαβάσει τόσα που δεν ξέρω ποιό αφορά που.
Πάρε αυτό Sony HDR-CX 105 ! 399.00 €! + 100 € αλλά είναι HD !!!
Περίεργα φορμάτ θα έχουν όλοι νομίζω! Αν ξέρεις περί φορμάτ κάτι πες το και σε μένα...
Και εγώ είμαι σε ψάξιμο και είμαι ανάμεσα Canon LEGRIA HF 200 και Sony HDR-CX 105!!Το σαιτ που δίνεις έχει φοβερές τιμές! Έχεις δοκιμάσει να παραγγείλεις από εκεί? Αξιοπιστία? Έχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα?
Από διάφορα που είδα σε review sites, όλες -πλην sony- θέλουν convert στα αρχεία για να ανοίξουν στο windows movie maker. ΠΙΘΑΝΟΝ κάποιο αγοραστό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο (πχ pinnacle) να τα αναγνωρίζει.
Για τις HD που θέλεις, βάλε στο youtube την μάρκα/τυπο της κάθε κάμερας και κρίνε από τα δοκιμαστικά βιντεο (παίζει ρόλο και η κωδικοποίηση που έκανε ο καθένας). Οι low end HD παρουσιάζουν αρκετά artefacts πάντως.
Προσωπικά η κύρια χρήση της κάμερας θα είναι σε βάση παρμπριζ για καταγραφή διαδρομών 4χ4, οπότε πρώτο ρόλο παίζει το βάρος και μετά η θέση του σπειρώματος για τρίποδο. -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Το σαιτ που δίνεις έχει φοβερές τιμές! Έχεις δοκιμάσει να παραγγείλεις από εκεί? Αξιοπιστία? Έχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα?
Από διάφορα που είδα σε review sites, όλες -πλην sony- θέλουν convert στα αρχεία για να ανοίξουν στο windows movie maker. ΠΙΘΑΝΟΝ κάποιο αγοραστό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο (πχ pinnacle) να τα αναγνωρίζει.
Για τις HD που θέλεις, βάλε στο youtube την μάρκα/τυπο της κάθε κάμερας και κρίνε από τα δοκιμαστικά βιντεο (παίζει ρόλο και η κωδικοποίηση που έκανε ο καθένας). Οι low end HD παρουσιάζουν αρκετά artefacts πάντως.
Προσωπικά η κύρια χρήση της κάμερας θα είναι σε βάση παρμπριζ για καταγραφή διαδρομών 4χ4, οπότε πρώτο ρόλο παίζει το βάρος και μετά η θέση του σπειρώματος για τρίποδο.Άμα ψάξεις στο site θα δεις πως είναι στην ΑΘΗΝΑ!!!! Έχει και τα τηλέφωνα!!
Διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ 8 - τκ 12131, Περιστέρι: 210 57.50.150
Μέχρι σήμερα έχω παραγγείλει από αυτόν μόνο φωτογραφικές SONY και κάτι μικρά!
Είναι κανονικό μαγαζί, απλά πουλάει και μέσω internet!Ψάξε και άλλο για το φορμάτ της SONY! Δες εδώπ.χ...
Νομίζω πως και με SONY δεν γλιτώνουμε convert ...On a computer, played from the camcorder connected via USB as an external storage device, or from removable media or from the computer's internal hard disk drive. Presently, the default media players from Apple (QuickTime) will not play AVCHD natively, additional software is required. Windows 7 is able to import and play AVCHD video natively, having files with extensions M2TS, MTS and M2T pre-registered in the system. Windows Media Player is able to index content of these files, while Windows Explorer is able to create thumbnails for each clip. Windows 7 does not support importing of AVCHD video metadata such as thumbnail images, playlists, and clip index files. Joining AVCHD video files during the import is not supported either.
-
Μάλλον εδώ ταιριάζει η απορία που έχω...
Διαβάζω το troktiko (blog) και παρατηρώ ότι πολλές από τις αναγραφές είναι από 'αναγνώστες'...
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορεί ένας απλός χρήστης να κάνει ανάρτηση σε ένα τέτοιο blog;... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Διαβάζω το troktiko (blog) και παρατηρώ ότι πολλές από τις αναγραφές είναι από 'αναγνώστες'...
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορεί ένας απλός χρήστης να κάνει ανάρτηση σε ένα τέτοιο blog;...στέλνουν e-mail και τα δημοσιεύουν
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορεί ένας απλός χρήστης να κάνει ανάρτηση σε ένα τέτοιο blog;...στέλνουν e-mail και τα δημοσιεύουν
α! ok...ευχαριστώ!...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Των οποιων ομως η εγκυροτητα ελενχεται ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
για το πρωκτικό μιλάμε
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φυσικά και ελέγχεται. Οτιδήποτε είναι έγκυρο, κόβεται
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Φυσικά και ελέγχεται. Οτιδήποτε είναι έγκυρο, κόβεται
-
-
Ήρθαν τα μεγάφωνα εδώ και μερικές ημέρες.
Καταρχάς πολύ στιβαρή κατασκευή. Πολύ καλή ηχομόνωση, όταν τα φοράς δέν ακούς τίποτα απο έξω. Ο ήχος πολύ καλός, αν και έχω την εντύπωση οτι αν το έχεις σε 7.1 mode ενώ αυτό που ακούς είναι απλό stereo κάνει λίγο echo στον ήχο. Βέβαια δέν είναι πρόβλημα γιατί έχει διακόπτη που απενεργοποιείς το 7.1 όποτε θέλεις.
Αν και είναι λίγο τεράστια και βαριά, τα σφουγγαράκια στα αφτιά και στο πάνω μέρος είναι πάρα πολύ καλά που δέν ενοχλούν όσες ώρες και να τα φοράς. Έχει και 2-3 ανταλλακτικά σφουγγαράκια για το πάνω μέρος.
Το 7.1 είναι φοβερό στα παιχνίδια. Στο Modern Warfare 2 multiplayer που παίζω τώρα τελευταία μπορείς να καταλάβεις απο πού έρχονται τα βήματα ή οι πυροβολισμοί και να σταφείς αντίστοιχα.
Ένα αρνητικό είναι οτι το καλώδιο που έχει είναι USB αρα δουλεύει μόνο σε περιβάλλον Windows.
-
.... ΠΑΙΔΕΣ ... εχουν αποσυρθεί τα ελληνικά fora με τα rapidshare links ή είναι ιδέα μου ?
Παίζει τίποτα ? .... κάτι ψηλοδιαβάζω ( και περισσότερα υποπτευομαι )
Λοιπον ?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ένα αρνητικό είναι οτι το καλώδιο που έχει είναι USB αρα δουλεύει μόνο σε περιβάλλον Windows.Ή σε μακ... Για linux δεν ξέρω.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]