-
εγω εχω δει στα vista (7 δεν εχω βαλει ακομα) κυριως οταν κανω πειραματα και οχι για ανεξηγητο λογο οπως συνεβαινε στα xp (σπανια βεβαια ειναι σταθερα γενικα)
παντως πολλα απο αυτα εχουν αν κανουν και με το overclocking , θυμαμαι μαλιστα σε ενα παιχνιδι που μου εκανε συνεχως και αφου διαβασα σε ενα τεχνολογικο φορουμ οτι αυτο το παιχνιδι εχει ευαισθησια με το συγκεκριμενο θεμα το γυρισα στις αρχικες ρυθμισεις και το τερματισα μια χαρα..
ποτε δεν καταλαβα γιατι συνεβαινε κυριως σε αυτο το παιχνιδι, οπως επισης δεν θυμαμαι αν ειχα τον υπολογιστη μου με σταθερες ρυθμισεις (ειχε σωστα volt) ..παντως το συγκεκριμενο παιγνιο ηταν φτιαγμενο ωστε να εκμεταλλευεται συνεχως και τους 2 επεξεργαστες και ισως για αυτο να ειχε ευαισθησια
επισης τωρα τελευταια αμα ανοιξω 6-7 torrent μαζι υπαρχει πιθανοτητα να παει σε μπλε οθονη (και επανεκκινηση) και αυτο πρεπει να συνεβαινε λογω προβληματος στη ram , το οποιο πιστευω οτι πλεον εχω λυσει..αρα μενει να ξαναδοκιμασω (αν και δε μου τυχαινει και πολυ συχνα να κατεβαζω πανω απο 4-5 μαζι)
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εχω δει μπλε οθονη στα 7αρια.....
Αλλα εκανα χοντρη μαλακια -που εχει σχεση με aPple- εγω και την πεταξε
Συνδεσα το iPod χωρις να χω περασει τα iTunes....Ε??? Και εγώ στα 7 δέν έχω βάλει καθόλου το itunes και δέν έχω πρόβλημα όταν συνδέω το ipod. Χρησιμοποιώ το floola για συγχρονισμό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Συνδεσα το iPod χωρις να χω περασει τα iTunes....Ε??? Και εγώ στα 7 δέν έχω βάλει καθόλου το itunes και δέν έχω πρόβλημα όταν συνδέω το ipod. Χρησιμοποιώ το floola για συγχρονισμό.
Εγω δεν ειχα τιποτα και απλα το συνδεσα.
Περασαν τα 7αρια drivers που θεορουσαν σωστα και οταν την επομενη περασα το iTunes.... στην επανεκκινηση... Μπλε οθονη.εγω εχω δει στα vista [...] (αν και δε μου τυχαινει και πολυ συχνα να κατεβαζω πανω απο 4-5 μαζι)
Τα sVista δεν εκατσαν τοσο πολυ....
Εφυγαν μαυρη νυχτα.
Κατα τα αλλα, οταν αρχηζεις κ ασχολεισαι με overclocking γνωριζεις οτι θα δεις ΠΟΛΛΕΣ μπλε οθονες και χαιρεσαι να τις βλεπεις, γιατι ξερεις οτι ο επεξεργαστης, η καρτα γραφικων, το chipset το BIOS και τα σχετικα ζουν ακομα! Και βεβαιως-βεβαιως, γνωριζεις οτι η σταθεροτητα του λειτουργικου συστηματος παει περιπατο.
Εγω γενικοτερα δεν ειμαι πλεον του σπορ για διαφορους λογους. -
Εγω δεν ειχα τιποτα και απλα το συνδεσα.
Περασαν τα 7αρια drivers που θεορουσαν σωστα και οταν την επομενη περασα το iTunes.... στην επανεκκινηση... Μπλε οθονη.Α, τώρα κατάλαβα. Υπεύθυνο είναι το itunes γιατί πάει και αντικαθιστά κάποια εσωτερικά αρχεία των Windows με τα δικά του (αν είναι δυνατόν!).
Γενικά το itunes έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο spyware/malware που υπάρχει. Σβήνει-γράφει αρχεία του συστήματος, βάζει καινούρια κρυφά services και γενικά κάνει ότι του γουστάρει. Οι τακτικές του θυμίζουν το RealPlayer της δεκαετίας του 90 (όσοι είχαν την ατυχία να το δουλέψουν ξέρουν). Γι αυτό πλέον χρησιμοποιώ αποκλειστικά 3rd party προγραμματα για το συγχρονισμό του ipod.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Α, τώρα κατάλαβα. Υπεύθυνο είναι το itunes γιατί πάει και αντικαθιστά κάποια εσωτερικά αρχεία των Windows με τα δικά του (αν είναι δυνατόν!).
Γενικά το itunes έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο spyware/malware που υπάρχει. Σβήνει-γράφει αρχεία του συστήματος, βάζει καινούρια κρυφά services και γενικά κάνει ότι του γουστάρει. Οι τακτικές του θυμίζουν το **RealPlayer **της δεκαετίας του 90 (όσοι είχαν την ατυχία να το δουλέψουν ξέρουν). Γι αυτό πλέον χρησιμοποιώ αποκλειστικά 3rd party προγραμματα για το συγχρονισμό του ipod.
Το θυμάμαι το ρημάδι, μετά το 98 βέβαια που μου πήραν υπολογιστή..
Για να το απενεργοποιήσεις/απεγκαταστήσεις ήθελες μισό αιώνα
Και το Nokia Pc Suite ήταν έτσι μέχρι κάποια έκδοση, αν το έτρεχες, δε μπορούσες να το τερματίσεις μετά γιατί είχε 2 services που αν τερμάτιζες το ένα, το άλλο το επανεκκινούσε . Έπρεπε να προλάβεις να τα κλείσεις και τα 2 μαζί . -
Εφυγαν μαυρη νυχτα.
Κατα τα αλλα, οταν αρχηζεις κ ασχολεισαι με overclocking γνωριζεις οτι θα δεις ΠΟΛΛΕΣ μπλε οθονες και χαιρεσαι να τις βλεπεις, γιατι ξερεις οτι ο επεξεργαστης, η καρτα γραφικων, το chipset το BIOS και τα σχετικα ζουν ακομα! Και βεβαιως-βεβαιως, γνωριζεις οτι η σταθεροτητα του λειτουργικου συστηματος παει περιπατο.
Εγω γενικοτερα δεν ειμαι πλεον του σπορ για διαφορους λογους.νταξει δεν καιγονται ολα ετσι ευκολα.. αν κατι δεν παει καλα τραβαει μια επανεκκινηση και ολα καλα..
με καλη ψυξη εισαι κυριλλε απο αποψη ζεστης ,τωρα απο αποψη σταθεροτητας πιστευω οτι αυτη τη στιγμη ειμαι αρκετα σταθερος , σε ολα τα τεστ φαινομαι μια χαρα..
τωρα δεν ξερω τι θα γινοταν αν τον αφηνα ανοικτο κανα 10ημερο σερι ή δουλευε κοντα στο 100% για πολλες ωρες, εκει οντως παιζει να παθαινε κοκομπλοκο(βασικα παθαινει πανω στο 7ωρο-8ωρο στο memtest ) αλλα αυτο πρακτικα δε σε αφορα και οι διαφορες στις επιδοσεις ειναι μεγαλες αμα καλομαθεις
τα svista παντως ειναι παρεξηγημενα, μια χαρα λειτουργικο ειναι, σταθερο και ευχρηστο, ασχετα αν εγω ακομα δουλευω κυριως με xp και την εγκατασταση τους την εχω μονο για directx 10 παιχνιδια..απλα ηταν βαρυ για τους τοτε υπολογιστες και σε αναγκαζαν να εχεις οπωσδηποτε 2πυρηνο και παλι η διαφορα σε ταχυτητα με τα xp ηταν αισθητη...τα 7 δε νομιζω οτι ειναι κατι τοσο τρομερο , απλα τρεχουν καλυτερα και φυσικα πλεον που οι περισσοτεροι εχουν πολυπυρηνους υπολογιστες και τρεχουν τα παντα ανετα δεν πεφτουν οι ιδιες καταρες..
βεβαια μολις τελειωσω ο,τι δουλειες μου χουν απομεινει στα vista θα βαλω τα 7 και θα το κανω κυριο λειτουργικο μου , γιατι δεν παει αλλο με τα xp ειναι 3 χρονων+ η εγκατασταση, αλλα εχω μεσα ολο το βιος μου και βαριεμαι να κανω μεταφορες..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εφυγαν μαυρη νυχτα.τα svista παντως ειναι παρεξηγημενα, μια χαρα λειτουργικο ειναι, σταθερο και ευχρηστο, ασχετα αν εγω ακομα δουλευω κυριως με xp και την εγκατασταση τους την εχω μονο για directx 10 παιχνιδια..απλα ηταν βαρυ για τους τοτε υπολογιστες και σε αναγκαζαν να εχεις οπωσδηποτε 2πυρηνο και παλι η διαφορα σε ταχυτητα με τα xp ηταν αισθητη...τα 7 δε νομιζω οτι ειναι κατι τοσο τρομερο , απλα τρεχουν καλυτερα και φυσικα πλεον που οι περισσοτεροι εχουν πολυπυρηνους υπολογιστες και τρεχουν τα παντα ανετα δεν πεφτουν οι ιδιες καταρες..
έχω τα Vista σε c2duo 2,13 GHz με 4GB ram. Μια χαρά κάνω την δουλειά μου. Σταθερότατο os χωρίς προβλήματα μέχρι ώρας. Μετά τα 2 SP θεωρώ ότι έχει ωριμάσει. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται όλος αυτός ο πόλεμος εναντίον του.
καλά από τα XP είναι 3φορές καλύτερο δεν το συζητάμε. Συγκρίνουμε os 2001 με 2008. νταξ
-
ναι ρε γαμωτο ειναι καλυτερο, αλλα δεν μπορω να αποχωριστω τα xp
βαριεμαι τη μετακομιση αλλα αν δε το παρω αποφαση και τα 7 να βαλω παλι με xp θα δουλευω.. πρεπει να κανω format με το ζορι μου φαινεται
ΥΓ τα 4 giga ram αν εχεις 32μπιτο λειτουργικο ειναι αχρηστα, μονο τα 3.12 χρησιμοποιεις
βαλε 64μπιτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι ρε γαμωτο ειναι καλυτερο, αλλα δεν μπορω να αποχωριστω τα xpβαριεμαι τη μετακομιση αλλα αν δε το παρω αποφαση και τα 7 να βαλω παλι με xp θα δουλευω.. πρεπει να κανω format με το ζορι μου φαινεται
ΥΓ τα 4 giga ram αν εχεις 32μπιτο λειτουργικο ειναι αχρηστα, μονο τα 3.12 χρησιμοποιεις
βαλε 64μπιτα
λάθος !!! αυτό είναι bug των XP.
μέχρι 128 GB βλέπουν νομίζω τα Vista.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
βαριεμαι τη μετακομιση αλλα αν δε το παρω αποφαση και τα 7 να βαλω παλι με xp θα δουλευω.. πρεπει να κανω format με το ζορι μου φαινεται
βαλε 64μπιτα
Λάθος. 4GB είναι το όριο για ένα 32bit λειτουργικό, και αυτό συμπεριλαμβάνει και τη μνήμη περιφεριακών όπως η κάρτα γραφικών (πχ αν η κάρτα έχει 512MB θα μπορεί να δεί μόνο 3,5GB RAM). Πάντως υπάρχουν κάποια 32bita λειτουργικά που χρησιμοποιούν κάποιες εξειδικευμένες τεχνικές και μπορούν να διαχειριστούν παραπάνω απο 4, αλλά αυτά είναι για εφαρμογές server και τα προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παραπάνω μνήμη πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό, όπως επίσης και το hardware. Οπότε για έναν οικιακό υπολογιστή δέν τίθεται θέμα, είναι αδύνατη η διαχείρηση πάνω απο 4 GB.
Και εδώ η μέγιστη μνήμη ανα λειτουργικό απο την ίδια τη Microsoft: http://msdn.microsoft.com/en-gb/library ... 85%29.aspx
-
... τα xp τα βαρέθηκα ( αν και ΟΛΑ μα ΟΛΑ δούλευαν τέλεια )
... τα vista γονάτισαν το μηχάνημα
... τα linux ήταν σφαίρα αλλά καθε 2 μέρες έπρεπε να βρω προγράμματα για οτιδήποτε νέο προέκυπτε ( + έπρεπε να το ψάξω σε φορουμ κτλ κτλ )
... τα 7ρια γαμούν και δερνουν. Ολα πάνε σφαίρα και ειναι άνετα ... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
βαλε 64μπιτα
οχι φιλε μου ανοιξε ενα task manager και δες
τα 32μπιτα λειτουργικα γενικα μπορουν να διαχειριστουν συνολικα 4 giga μνημης
αυτη εκτος απο ram ειναι η μνημη της καρτας γραφικων, αλλα και των αλλων συσκευων.
για αυτο σου αφηνουν ενα 3.12 , κρατανε το υπολοιπο για τις συσκευες σουαν εχεις μια καρτα με ενα+ giga μνημη δεν ξερω τι γινεται.. μαλλον θα σου κοβει κι αλλη απο τη ram σου
120 GB ram μπορουν να διαχειριστουν θεωρητικα (δεν ξερω στην πραξη τι παιζει και σιγουρα δεν υπαρχουν μεχρι τωρα mobos που να υποστηριζουν κατι τετοιο) τα 64μπιτα λειτουργικα γενικως
συνεπως αν ειναι να εχεις πανω απο 3 GB πρεπει να βαλεις windows 64 τα οποια απο οτι μαθαινω λειτουργουν μια χαρα και δεν εχουν προβλημα με τις 32μπιτες εφαρμογες και drivers υπαρχουν κανονικοταταειναι πλεον στιγμη να παμε ολοι σε 64μπιτα λειτουργικα, ειναι ξεφτιλα το ποσο αντεξαν τα 32 bit
οσο για τα 4 giga που σου δειχνει στο my computer==> properties ειναι μουφια που εκαναν μετα το πρωτο service pack γιατι τους επαιρναν συνεχεις τηλεφωνα και τους επρηζαν ολοι αυτοι που ειχαν 4 gb..
μαλιστα υπαρχουν ατομα που νομιζουν οτι 'το προβλημα λυθηκε' αλλα στην ουσια ειναι το ιδιο..αυτο το εχω ψαξει γιατι ειχα και γω αυτο το προβλημα και μαλιστα η ιδια η Microsoft λεει στο site της οτι τα 32μπιτα χρησιμοποιουν μεχρι τοση ram, δεν γιενται να ξεπεραστουν τα 4 με κανεναν τροπο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λάθος. 4GB είναι το όριο για ένα 32bit λειτουργικό, και αυτό συμπεριλαμβάνει και τη μνήμη περιφεριακών όπως η κάρτα γραφικών (πχ αν η κάρτα έχει 512MB θα μπορεί να δεί μόνο 3,5GB RAM).
παλι 3.12 χρησιμοποιει (εχω καρτα με 512 και πριν ειχα 256 παντα 3.12 ειναι και ειναι και οι αλλες συσκευες του υπολογιστη που θελουν μνημη)
το ερωτημα παραμενει..αν παρεις μια καρτα με 2 giga τι θα γινει???
θα εχεις 1.κατι ram
-
και τελοσπαντων επειδη μπορει να μην πιστευετε εμενα διαβαστε τι λεει η ιδια η εταιρεια
οποιος βαζει και 4ο gb πεταει τα λεφτα του
ή κερδιζει απλα 50 mb
απο τα 3072 παει στα 3120http://support.microsoft.com/kb/929605
για αυτο 64
-
μια βοηθεια...
μπορει καποιος να μου στειλει τη γραμματοσειρα CF Kaveros για PC?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια βοηθεια...μπορει καποιος να μου στειλει τη γραμματοσειρα CF Kaveros για PC?
η εταιρία που την σχεδίασε με το ανάλογο αντίτιμο
-
Πόσα μπορεί να θέλουν για μια γραμματοσειρά;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μια βοηθεια...
εχει κλεισει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια βοηθεια...
εχει κλεισει.
http://www.fonts.gr/
http://www.cannibal.grτρόπους επικοινωνίας γράφει
-
νεότερα με το θέμα on telecoms.
αφού έπρηξα τους τεχνικούς ήρθε χθες ένας να το δει. αποφάνθηκε ότι φταίει που το ρούτερ παραμένει ανοιχτό και ότι η γραμμή είναι καθαρή. εν τω μεταξύ δε μπορούσα να δουλέψω γιατί κολλούσε κάθε 10 λεπτά. Επίσης τους είχα πει να κοιτάξουν τη γραμμή γιατί το τηλέφωνο δεν ακούγεται όπως πριν με ΟΤΕ.
δυστυχώς δεν ήμουν σπίτι να του βάλω το router στον κώλο και να του πω ότι με το προηγούμενο το sagem του ΟΤΕ έπαιζε απροβλημάτιστα 24/7 συνδεδεμένο...
διάβασα και στο adslgr και σε άλλα fora ότι το router τους το μαύρο είναι γτπκ. τελικά πήγα και αγόρασα ένα linksys με N.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]