Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μωρέ εγώ να προσαρμοστώ... τόσες χιλίαδες χρήστες που δεν ξέρουν τι πάει να πει κάρτα μνήμης και έχουν μάθει με το δισκάκι... τι θα κάνουν;
Αλλαγες συνεχεια υπαρχουν στην πληροφορικη! Οποιος δεν ξερει θα μαθει... Καποτε ηξεραν την δισκετα, μετα εμαθαν το ZIP, το CD, το DVD, τα flashakia... δεν υπαρχει προβλημα. Ουτως η αλλως υπάρχει πάντα επαρκης χρόνος μεταβασης. Σε κανενα δεν ερχεται ξαφνικο.
Ούτε να λες, ξέρετε κάτι, απο εδώ και πέρα μόνο όποιος θέλει θα πληρώνει να έχει οπτικό οδηγό.
Μα ουτως η αλλως τον πληρωνεις!
Καμιά εταιρία δεν τολμάει ακόμα να το κάνει. Γιατί οκ μια μνήμη είναι πιο βολική, αλλά και ένας εξωτερικός οδηγός πιάνει αρκετό μπούγιο για να το κουβαλάς μαζί σου. Αντίθετα όμως ενσωματομένος στον υπολογιστή δεν πιάνει καθόλου χώρο και το βάρος του είναι ελάχιστο.
Δεν θα μικρήνει κανένα μηχάνημα αν το βγάλουν.
Εδω μαλον θα ελεγα πως εχεις χασει καποιες εξελιξεις... Ισως φταιει το οτι εισαι mac user (sorry δεν αντεξα ) Λοιπον... το εχουν κάνει πλεον σχεδόν το σύνολο των εταιριών! Ολες εχουν βγαλει σειρες (12-13-14 ιντσες) (οχι netbooks) χωρις optical drives και ναι κοστιζουν λιγοτερο, και ναι ζυγιζουν λιγοτερο, και ναι εχουν μικροτερο ογκο, και μιλάμε για ουσιαστικές διαφορες!
Συμφωνούμε οτι είναι μπουγιο ενα εξωτερικο drive, αλλα αλήθεια... ποσο συχνα το χρησιμοποιεις? Στην δουλεια μου επι ένα χρόνο δεν ανοιξε το optical drive... εγω παλι ουδεποτε κουβαλησα το μπουγιο για να το συνδεσω στον φορητο μου.... μαλιστα τελευταια φορα που το εκανα χρηση ηταν καθαρα για να βαλω τα Win 7!! Στο desktop παλι... καθαρα για να παιρνω backup και πολυ σπανια να δω ταινια... γιατι πλεον αυτες ουτε σε 9αρια DVD δεν χωρανε.
Τώρα όμως σε εμένα πες μου τι θα κάνω...
Δεν έχω καλή σύνδεση στο ιντερνετ και δεν μου αρέσει να κατεβάζω ταινίες.
Η οθόνη μου υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης βίντεο (οχι φουλ αλλα στο περίπου, κλασική 20άρα ειναι). Όμως θέλω να δω ταινία υψηλής ανάλυσης. Πως θα την δω;
Εξωτερικό bluray δεν μπορώ να βάλω.
Η apple δεν βγάζει κανένα μοντέλο με κάτι τέτοιο.
Τι πρέπει να κάνω; Να παω να τα αγοράσω HDTV και bluray player ;
Πέρα απο αυτό, θελω να παραδώσω μια δουλειά που κανονικά θα χρειαζόμουν 3-4 dvd's ενώ θα μπορούσα με ενα bluray disc να κάνω την δουλειά μου.
Γιατι δεν μπορεις να βαλεις εξωτερικο drive? Ποιος σε εμποδιζει? Τοσα και τοσα εχει η αγορα!
Η αγορα HDTV και bluray / network player ειναι ιδανικη παντως!
Αμα ειναι να πληρωσεις bluray disc το οποιο θα παιξει σε ελαχιστα η κανενα PC μιας και ελαχιστοι εχουν τετοιο... σαφως τοτε να δωσεις DVD η ακομα καλύτερα να τα μεταφερεις με ενα flashaki η σκληρο.
Κοιτα... σαφως υπαρχουν εργασιες που βολευουν ακόμα τα optical drives... δεν διαφωνουμε επι αυτου! Διαφωνουμε καθετα για την στανταρ υπαρξη τους σε φορητους... οταν πλεον η χρηση τους ειναι πολυ μικρη και καλλιστα θα μπορουσαμε αφαιρωντας το να γλυτωσουμε σε χρημα και να κερδισουμε σε αλλα πραγματα! Προσωπικα εχω ενα αυτοτροφοδοτουμενο εξωτερικο DVD και πολυ απλα το μεταφερω οπου χρειαζεται... οταν χρειαζεται... ετσι εχω επιλογες για super light φορητα και slim case desktops.