-
-
-
σήκώθηκα σήμερα το πρωί και άνοιξα το mail μου, στη hotmail.
Είδα γύρω στα 30 mail notification failures, τα οποία δεν είχα στείλει εγώ φυσικά. από κάποιους άγνωστους προς εμένα χρήστες...
άλλαξα κωδικό στο mail account, και μετά από 10 λεπτά έλαβα ένα ακόμη νέο mail notification failure... έχει κανείς από εσάς ιδέα τί συμβαίνει? -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Είδα γύρω στα 30 mail notification failures, τα οποία δεν είχα στείλει εγώ φυσικά. από κάποιους άγνωστους προς εμένα χρήστες...
άλλαξα κωδικό στο mail account, και μετά από 10 λεπτά έλαβα ένα ακόμη νέο mail notification failure... έχει κανείς από εσάς ιδέα τί συμβαίνει?Δε χρειάζεται να απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό σου ο επίδοξος spammer. Όταν επικοινωνείς με έναν mail server μπορείς να βάλεις ο,τι θέλεις στο From: και στην προκειμένη περίπτωση έτυχε ο άτυχος να ήσουν εσύ.
-
παίζει κανα προγραμματάκι που να εμφανίζει τον κωδικό και το username όταν έχουν κουκίδες??
-
New Mac.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
New Mac.πήρες ???
-
Ναι, παρόλο που θα ήθελα να περιμένω τα καινούργια που θα βγουν τα Χριστούγεννα, πραγματικά δεν πήγαινε άλλο το μπ....λο το παλιό μου, σχεδόν κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω restore για να bootάρει.
MacBook Pro 15', @2.66 με 10.6 από το Πλαίσιο.
Τώρα κάνω migration τα settings/users από το παλιό μου με το Time Machine.
-
Καλορίζικο και μακριά από ροφήματα! Με ή χωρίς sl ?
-
Χαχαχαχα φέτος το έχω γυρίσει στο Redbull! Ναι, SL φοράει, διαφορετικά δεν θα το είχα πάρει.
Μέσα σε περίπου μισή ώρα είχε τελειώσει και το migration από το Time Machine και τώρα είμαστε jet. Πιο painless μεταφορά ρυθμίσεων και δεδομένων δεν θα μπορούσε να υπάρχει.
Πρώτες εντυπώσεις:
Το παλιό touchpad ήταν καταπληκτικό, αλλά το καινούργιο είναι απλά απίστευτο.
Η οθόνη είναι πολύ πιο φωτεινή αν και υποφέρει από αντανακλάσεις (στο προηγούμενο είχα ματ). Επίσης, πρέπει να έχει διαφορετικό gamma γιατί η απόκριση των χρωμάτων δεν έχει καμία σχεση με το παλιό. Το Desktop που είχα φαίνεται σαν διαφορετική εικόνα στο καινούργιο.
Το πληκτρολόγιο θέλει λίγο εξοικείωση, η αίσθηση των πλήκτρων μου θυμίζει περισσότερο το logitech που είχα στο desktop μου. Το σασί δίνει την εντύπωση μικρότερου μεγέθους λόγω των στρογγυλεμένων άκρων, αλλά στην πραγματικότητα είναι -ελάχιστα- πιο μεγάλο.
Τα ηχεία είναι ΠΟΛΥ πιο δυνατά και δεν παραμορφώνουν.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
άλλαξα κωδικό στο mail account, και μετά από 10 λεπτά έλαβα ένα ακόμη νέο mail notification failure... έχει κανείς από εσάς ιδέα τί συμβαίνει?Δε χρειάζεται να απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό σου ο επίδοξος spammer. Όταν επικοινωνείς με έναν mail server μπορείς να βάλεις ο,τι θέλεις στο From: και στην προκειμένη περίπτωση έτυχε ο άτυχος να ήσουν εσύ.
Mεγάλη μα**κία το να μπορεί να στείλει όποιος θέλει email το οποίο να φαίνεται ότι το έχει στείλει κάποιος άλλος. Καλά στα πρώτα βήματα του ίντερνετ, αλλά σήμερα....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Mεγάλη μα**κία το να μπορεί να στείλει όποιος θέλει email το οποίο να φαίνεται ότι το έχει στείλει κάποιος άλλος. Καλά στα πρώτα βήματα του ίντερνετ, αλλά σήμερα....Είναι γνωστό το πρόβλημα, αλλά δεν έχει βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος ρύθμισης του, και δεν το βλέπω να αλλάζει ποτέ αυτό, εκτός κι αν εγκαταλείψουμε το e-mail (πράγμα σχετικά απίθανο τουλάχιστον για τώρα).
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Mεγάλη μα**κία το να μπορεί να στείλει όποιος θέλει email το οποίο να φαίνεται ότι το έχει στείλει κάποιος άλλος. Καλά στα πρώτα βήματα του ίντερνετ, αλλά σήμερα....
Είναι γνωστό το πρόβλημα, αλλά δεν έχει βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος ρύθμισης του, και δεν το βλέπω να αλλάζει ποτέ αυτό, εκτός κι αν εγκαταλείψουμε το e-mail (πράγμα σχετικά απίθανο τουλάχιστον για τώρα).
authentication
-
Η αποκεντρωμένη φύση του δικτύου δεν επιτρέπει τέτοιες λύσεις (όπως και τα black/whitelists) να είναι αποτελεσματικά γιατί πολύ απλά πλέον είναι αδύνατο να συσταθεί ένα σώμα κοινής αποδοχής που να το διαχειρίζεται αυτό.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
παίζει κανα προγραμματάκι που να εμφανίζει τον κωδικό και το username όταν έχουν κουκίδες??javascript:(function(){var s,F,j,f,i; s = ''; F = document.forms; for(j=0; j
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χαχαχαχα φέτος το έχω γυρίσει στο Redbull! Ναι, SL φοράει, διαφορετικά δεν θα το είχα πάρει.Μέσα σε περίπου μισή ώρα είχε τελειώσει και το migration από το Time Machine και τώρα είμαστε jet. Πιο painless μεταφορά ρυθμίσεων και δεδομένων δεν θα μπορούσε να υπάρχει.
Πρώτες εντυπώσεις:
Το παλιό touchpad ήταν καταπληκτικό, αλλά το καινούργιο είναι απλά απίστευτο.
Η οθόνη είναι πολύ πιο φωτεινή αν και υποφέρει από αντανακλάσεις (στο προηγούμενο είχα ματ). Επίσης, πρέπει να έχει διαφορετικό gamma γιατί η απόκριση των χρωμάτων δεν έχει καμία σχεση με το παλιό. Το Desktop που είχα φαίνεται σαν διαφορετική εικόνα στο καινούργιο.
Το πληκτρολόγιο θέλει λίγο εξοικείωση, η αίσθηση των πλήκτρων μου θυμίζει περισσότερο το logitech που είχα στο desktop μου. Το σασί δίνει την εντύπωση μικρότερου μεγέθους λόγω των στρογγυλεμένων άκρων, αλλά στην πραγματικότητα είναι -ελάχιστα- πιο μεγάλο.
Τα ηχεία είναι ΠΟΛΥ πιο δυνατά και δεν παραμορφώνουν.
Καλορίζικο!!!!
IMHO πήρες το ιδανικό μοντέλο της γκάμας από άποψη performance/price ratio. To gamma είναι θέμα του SL και όχι της οθόνης. To παρατήρησα και στα δύο μηχανάκια μου, όπου προηγουμένως είχα leopard. Το πληκτρολόγιο είναι απλά απίστευτο, σε λίγο καιρό θα σου φαίνεται αδιανόητο να δουλέψεις σε άλλο.
-
-
Μακριά και από redbull τότε:
Κρίμα είναι...Κάποιο άλλο αρνητικό, να σε ενοχλεί, έχει;
Όπως βλέπεις εγώ δεν τα έχω, οπότε προέρχονται από εφαρμογές δικές σου.
Για το a δεν μπορώ να πω.
Το b είναι συντομεύσεις οπότε άμα σβηστούν δεν χάνεις κάτι.
Το c είναι άδειο οπότε αν χρησιμοποιείται από κάποια εφαρμογή θα στον ξαναδημιουργήσει (λογικά) οπότε πάλι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Το d είναι κάποιο log από κάποια εφαρμογή ( ? ). Άνοιξε τα, διαβασε τα και δες αν σου χρειάζεται.
Στο e το πρώτο πρέπει να είναι σωσμέμη ιστοσελίδα και το δεύτερο μάλλον ρυθμίσεις (χρησιμοποιείς όπερα;). -
Οκ, ευχαριστώ πολύ!
Το μόνο που μου την έχει σπάσει για την ώρα είναι ότι το safariblock δεν δουλεύει με snow leopard και τρώω στην μούρη όλες τις διαφημίσεις, avatars και υπογραφές.
Το δεύτερο από το a, τα b, d και το πρώτο από το e τα έστειλα στον κάδο. Το πρώτο από το a και το c όταν πήγα να το σβήσω μου ζήτησε admin password και δεν το τόλμησα. Όπως δεν πείραξα και τον φάκελο του opera, αν και τώρα που το σκέφτομαι το πολύ πολύ να κάνω ένα reinstall στην εφαρμογή. Ούτως ή άλλως δεν την χρησιμοποιώ ποτέ, ίσα ίσα να λέμε ότι την έχουμε.
-
2 βλακείες έχω εντοπίσει. Η πρώτη είναι ότι τα 2 USB είναι πλέον δίπλα δίπλα, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλεις να βάλεις στο ένα κάτι πιο φαρδύ (το στικάκι της Huawei λόγου χάρη)... δεν χωράει τίποτα στο άλλο.
Επίσης, το καινούργιο QuickTime X παρόλο που απέκτησε πολύ όμορφο interface, έχασε την δυνατότητα του να κάνει export τον ήχο από ένα βίντεο -πράγμα σημαντικό όταν θέλεις να κατεβάσεις ένα τραγούδι από το youtube και να το κάψεις σε mp3 δισκάκι. Ευτυχώς η apple συμπεριέλαβε και ένα copy του QuickTime 7 το οποίο όμως πρέπει να εγκαταστήσεις χειροκίνητα από το installation disk. Τι ακριβώς σκεφτόντουσαν δεν μπορώ να φανταστώ.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]