-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Εγω θελω ενω τρεχω το ενα λειτουργικο, να χω το αλλο σε virtual, σε παραθυρο στο ιδιο συστημα
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να κανεις clone τον δισκο και να τον μετατρεψεις σε αρχειο που να διαβαζεται απο το virtualization προγραμμα που χρησιμοποιεις(virtualbox?)
εδω ισως βρεις λυση http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=24445Επισης αλλη μια(πιο risky) λυση ειναι αυτη http://www.virtualbox.org/manual/ch09.html#rawdisk
Thanx.
Εγω παντως μετα απο πολυ καιρο επιασα στα χερια μου DVD για εγγραφη (παιζει να ναι και η 3η του drive μου στα 2.5 χρονια που το χω) και αυτο γιατι επρεπε να κρατησω ''back up'' των Win 7.
H Sony παντως την μεγαλυτερη βλακεια την εκανε με τα mini-discs.Κανεις δεν τα χρησιμοποιησε.
EPIC FAIL!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση ότι τόσος πολύς κόσμος εξακολουθεί να καίει cd. Για ποιους λόγους χρησιμοποιείτε την λειτουργία;Υπάρχουν και τα hifi,όλα δεν είναι μαρκετινγκ και σαβουρομηχανήματα apple.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
infrarecorder χρησιμοποιω εγω.+1
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
H Sony παντως την μεγαλυτερη βλακεια την εκανε με τα mini-discs.Κανεις δεν τα χρησιμοποιησε.Η Sony έχει ιστορικό αποτυχημένων format που ξεκίνησε με το Betamax (το οποίο όμως ήταν καλύτερο από το VHS). Το DAT το θυμάται κανείς;
-
H Sony παντως την μεγαλυτερη βλακεια την εκανε με τα mini-discs.Κανεις δεν τα χρησιμοποιησε.
Η Sony έχει ιστορικό αποτυχημένων format που ξεκίνησε με το Betamax (το οποίο όμως ήταν καλύτερο από το VHS). Το DAT το θυμάται κανείς;
Και επιτυχημένων βεβαίως βεβαίως
-
Ναι, ήταν μια απο τις εταιρίες που εξέλιξε το CD (νομίζω μαζί με την Phillips) και βέβαια το floppy 3.5' το οποίο 'σκότωσε' μόλις φέτος αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Απλά για να ευθυμήσουμε λιγάκι:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=507388Μπράβο τους πάντως. Το ότι κάνουν συνεχώς τέτοιες επικές μακακίες και έχουν ακόμα κοπάδι να βοσκάνε, είναι για σεμινάρια.
Πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες πατάτες που κάνει κάποια εταιρία. Το θέμα είναι φυσικά ότι 9 στους 10 μακόβιους δεν θα τους απασχολήσει (κακώς) και για να το κάνει η Απλ προφανώς έχει κάνει και κάποια έρευνα στους καταναλωτές της. Το θέμα είναι ότι σε 2-3 χρόνια που οι τιμές στους ssd θα έχουν πέσει πολύ ο ΠιΣας θα βάλει έναν και θα απογειώσει το μηχάνημα του δίνοντας του ζώη 1-2 χρόνια ακόμη ενώ ο ΜακΓιουζερ θα τον πληρώσει τριπλάσια τιμή + εργατικά για να τον βάλει στα Απλ σερβις.
Καλά που μου το είπατε ...
-
Η Sony έχει ιστορικό αποτυχημένων format που ξεκίνησε με το Betamax (το οποίο όμως ήταν καλύτερο από το VHS). Το DAT το θυμάται κανείς;
Διαφωνώ.
Τα minidisk player ήταν σχετικά ακριβά και γι αυτό δέν έγιναν πολύ διαδεδομένα, αλλά για την εποχή που βγήκαν ήταν απίστευτα: χωρούσαν πολλά τραγούδια (τα τελευταία Hi-MD άνετα 3-4 CD σε μεσαία συμπίεση), ήταν μικρότερα σε μέγεθος απο ένα φορητό cd player, δέν είχανε προβλήματα με κραδασμούς και οι μπαταρίες κρατούσαν πολύ περισσότερο (το cd player τις έτρωγε για πλάκα).
Εγώ πήρα ένα το 2001, ήταν απο τα πρώτα μοντέλα που μπορούσες να μεταφέρεις τραγούδια απευθείας απο το PC, τα παλιότερα θέλανε οπτικη ίνα και σύνδεση στο στερεοφωνικό. Την ίδια εποχή και με παραπλήσιες τιμές είχαν βγεί και τα πρώτα mp3 player χωρητικότητας 128-256MB, άρα με το ζόρι χωρούσε ένα CD σε νορμαλ ποιότητα. Προτίμησα το minidisk player και δεν το μετάνοιωσα καθόλου.
Οσο για το DAT ήταν πανάκριβο για οικιακή χρήση (για την οποία κατα κύριο λόγο προοριζόταν) αλλά για πολλά χρόνια ήταν το στάνταρ για στούντιο μουσικής. Κάθε άλλο παρά αποτυχημένο δέν ήταν.
-
+oo
-
Θυμαμαι παντως καμποσα παιδια οταν πηγαινα σχολειο να εχουν minidisk, συνηθως οι πιο ματσωμενοι μιας και το diskman καλα κρατουσε
Συντομα ομως επικρατησαν τα πολυ φθηνοτερα mp3 players
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Θυμαμαι παντως καμποσα παιδια οταν πηγαινα σχολειο να εχουν minidisk, συνηθως οι πιο ματσωμενοι μιας και το diskman καλα κρατουσεΣυντομα ομως επικρατησαν τα πολυ φθηνοτερα mp3 players
Και ειχαν φαει τρελη ητα!
Και τα χαν χωσει πολυ χοντρα και μεσα σε λιγο καιρο η τεχνολογια ξεπεραστικε και αχρηστευτικε! -
Το format δεν ήταν κακό. Απλά δεν πέτυχε εμπορικά και αυτό έιχε πολύ σημαντικές επιπτώσεις στην διαθεσιμότητα τίτλων για την μικρή βάση χρηστών.
-
mini-disk δεν είχα, όμως είχα αγοράσει zip-driver πριν βγουν τα usb stick. Βοηθούσε πολύ, όμως δεν μπορώ να πω πως έβγαλε τα λεφτά του.
-
γέροι
-
αμα δεν σε θελει.....
Λοιπον.... Ειπα να κανω το σουκου την μεταβση απο τα χ86 σε χ64 και στα Win7 Ultimate και στο MacBuntu 10.10
Μια και δεν μ αρεσουν οι εκπληξεις, πηρα εναν παλιο δισκο τον εβαλα στον υπολογιστη και ετοιμασα το ολο θεμα με το dual boot τις εφαρμογες και τα σχετικα.ε... μολις 'χτυπησε'
αρα εφαγα ασκοπα το σουκου -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
-Kαποιο προγραμμα οπως το deamon tools αλλα freeware που να κανει mount τα ISO σαν system device.
-υπαρχει περιπτωση στα 7αρια χ64 να συνδεσω εναν εξωτερικο δισκο με Win7 χ86 και να τα φορτώσει σε virtual περιβαλλον για δω αν δουλευει σωστα ενα προγραμμα;;;- μπορείς με προγράμματα όπως το 7zip (δωρεάν) να τα αποσυμπιέσεις, αν αυτό σε βολεύει. Θέλεις υποχρεωτικά virtual drive;
- Έτσι όπως το θέτεις, όχι. Δοκίμασε ίσως αυτό που προτείνει ο roman_k.
Οσο για το DAT ήταν πανάκριβο για οικιακή χρήση (για την οποία κατα κύριο λόγο προοριζόταν) αλλά για πολλά χρόνια ήταν το στάνταρ για στούντιο μουσικής. Κάθε άλλο παρά αποτυχημένο δέν ήταν.
+2. Το Minidisk είχε προοπτικές, αλλά το σκότωσε κυρίως η ίδια η Sony με το να επιτρέψει την ελεύθερη χρήση του στα pc ως αντικαταστάτης της δισκέτας (υπήρξε το MD Data, που ήταν όμως αργό, ακριβό και κλειδωμένο) όταν βγήκε πριν το ZIP, και όταν επιτέλους αποφάσισε τη σύνδεση με υπολογιστή, το έκανε μισή δουλειά (υποστήριξη μόνο ATRAC και όχι MP3 κλπ).
@Λάππας: ένα πραγματικά ξεχασμένο φορμά: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Compact_Cassette
-
Εγώ για κάψιμο cd/ dvd ( πραγματικά cd δεν μπορώ να θυμηθώ ποια είναι η τελευταία φορά) χρησιμοποιώ τα.. windows 7. Και για images και ό,τι χρειαστεί είναι εκεί..
Sent
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ένα πραγματικά ξεχασμένο φορμά: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Compact_CassetteΉταν ο άμεσος ανταγωνιστής του minidisk. Για πολύ καιρό οι 2 εταιρίες τσακωνόντουσαν για το ποιο από τα 2 θα επικρατούσε (απάντηση= κανένα). Λίγο μετά ήρθε το mp3 και τους 'τελείωσε'.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
γέροιΚαποια στιγμη θα ερθει κι εσενα η ωρα σου
To θεμα ειναι να μη νιωθεις γερος
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
-Kαποιο προγραμμα οπως το deamon tools αλλα freeware που να κανει mount τα ISO σαν system device.
-υπαρχει περιπτωση στα 7αρια χ64 να συνδεσω εναν εξωτερικο δισκο με Win7 χ86 και να τα φορτώσει σε virtual περιβαλλον για δω αν δουλευει σωστα ενα προγραμμα;;;- μπορείς με προγράμματα όπως το 7zip (δωρεάν) να τα αποσυμπιέσεις, αν αυτό σε βολεύει. Θέλεις υποχρεωτικά virtual drive;
- Έτσι όπως το θέτεις, όχι. Δοκίμασε ίσως αυτό που προτείνει ο roman_k.
1 - Θελω υποχρεωτικα virtual drive, γιατι οταν εχει image 6-7GB μεχρι να το αποσυμπιεσεις, θα χεις ξεχασει γιατι το ξεκινησες
2 - Δεν επαιξε αυτο που ηθελα
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]