-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Aντιπροταση παρακαλω κυριε lippi στα 120 γιγα!Sent from my LG-P500 using Tapatalk
αν θυμάσαι σε παλιότερη συζητηση που είχαμε θεωρούσα και θεωρώ ακόμη τον vertex2 πολύ καλό SSD. Τώρα δεν ξέρω τι έχει παιχτεί με αυτά τα 'προβλήματα'.
Πολύ καλός είναι και ο Corsair Force 120gb (ίδιος controller με τον V2:sand-force 1200κατι, και καλή τιμή)
Vertex3? (αν έχεις SATA II βέβαια θα έχεις πολύ idle capacity από πλευράς ταχύτητας μια και ο controller υποστηρίζει ταχύτητα 6gbs) . Δεν ξέρω αν έχει έρθει ακόμη αλλά θα έχει καλές τιμές.
http://www.tomshardware.com/reviews/vertex-3-sandforce-ssd,2869.htmlIntel Series 320? χμμ. Προσωπικά έχω Ιντελ (Χ-25Μ 160gb, G2) αλλά δεν με ψήνει ακόμη ο 320 και θα ήθελα να δω την δεύτερη γενιά του (άν και όταν). Οπότε όχι ακόμη. (ΙΜΗΟ)
Εξαρταται και για τι χρήση τον θέλεις. Εγώ είμαι μαλλον απλός χρήστης και ο παλιός Intel (με πολύ χαμηλές ταχύτητες εγγραφής) είναι πολύ περισσότερο από αυτό που θα χρειαζόμουν αν πήγαινα βάσει αναγκών. Βέβαια πάει αέρα και το θεωρώ απίστευτη ευκολία (κατανάλωση ενέργειας, mobility, αντοχή σε κραδασμούς, ταχύτητα startup, φόρτωσης εφαρμογών κλπ κλπ κλπ). Εχω core2duo στα 2.1ghz και το μηχάνημα είναι απείρως πιο γρήγορο από το desktop του γραφείου με 3,1 ghz και 10.000 rpm HDD.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το θέλω για επεξεργασία φωτό, και για 'σχεδιασμό' σε προγράμματα εξομοιώσεων. Ει δυνατόν να αντικαταστήσω το ποντίκι και σε καθημερινή χρήση γιατί μου έχει γ!μηθεί το χέριΠάρ'το, τζάμπα είναι.
Να ξέρεις όμως ότι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις πλήρως το ποντίκι, ειδικά με ένα τόσο φτηνό και μικρό τάμπλετ. Όταν λες προγράμματα εξομοιώσεων, εννοείς τύπου spice κλπ; Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει εκεί.
Για το χέρι, μπορείς να κάνεις φυσιοθεραπεία-εργοθεραπεία με το shakeweight:
-
rx8 είχα πάρει ένα της wacom. μικρό φτηνό δεν ξέρω αν το βγάζει πλέον, για τον ίδιο λόγο με εσένα.
κάνει κάποια δουλειά αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομίζω οτι μπορεί να αντικαταστήσει το mouse. πάρτο, καλή τιμή, και χρησιμοποίησε το επικουρικά. για να αλλάζεις στάσεις. ξέρεις εσύ... -
να στε καλά ρε παιδιά που απαντήσατε σοβαρά στο ερώτημα
ερώτηση δύο, μπορεί να είανι μόνιμα συνδεδεμένο στο πισι ή κάθε φορά θα πρέπει να το βγάζω αν θέλω να βάλω το ποντίκι?
(ζορζ κάτι σαν spice, ίδια λογική)
-
μπορεί μόνιμα.
αν έχει δυνατότητα, κάνε customize τα πλήκτρα πάνω στο stylus, σε αυτά που θες εσύ και θα βελτιώσεις πολύ τη χρηστικότητά του. -
(ζορζ κάτι σαν spice, ίδια λογική)Ναι, μπορείς να τα έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένα. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τα απλά ποντίκια, δοκίμασε το!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Vertex3? (αν έχεις SATA II βέβαια θα έχεις πολύ idle capacity από πλευράς ταχύτητας μια και ο controller υποστηρίζει ταχύτητα 6gbs) . Δεν ξέρω αν έχει έρθει ακόμη αλλά θα έχει καλές τιμές.
http://www.tomshardware.com/reviews/vertex-3-sandforce-ssd,2869.htmlαν και εχω sata 3 , δεν σκοπευω να το χρησιμοποιησω γιατι θα πεσει το bandwidth του pcie μου απο 16 σε 8 (μαλακισμενη intel ) και σαν gamer δεν ανεχομαι κατι τετοιο
(αν και παιζει να μην υπαρχει σοβαρη διαφορα, αντε κανα 3-5% )
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ναι, μπορείς να τα έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένα. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τα απλά ποντίκια, δοκίμασε το!
και μια τελευταία, αυτό το μαραφέτι υπάρχει περίπτωση να δουλέψει στο λίνουξ?
-
Το Linux σε μάρανε
-
σ αυτό έχω το φωτοσοπ τί να κάνω ο έρμος ο χάκσορ
-
σ αυτό έχω το φωτοσοπ τί να κάνω ο έρμος ο χάκσορΗ Wacom κρατάει τον linux driver της ενημερωμένο συνήθως (in Xorg), απλά ένα διπλοτσεκάρισμα θέλει.
-
Για να χτισω μικρο-website οπου το μονο στοχειο που μεταβαλλεται κατα την περιηγηση απο τα εσωτερικα links ειναι τα περιεχομενα του #content πρεπει να χρησιμοποιησω εργαλειο για δημιουργια template απο σχετικο προγραμμα ;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
σ αυτό έχω το φωτοσοπ τί να κάνω ο έρμος ο χάκσορ
Η Wacom κρατάει τον linux driver της ενημερωμένο συνήθως (in Xorg), απλά ένα διπλοτσεκάρισμα θέλει.
απ ό,τι βλέπω σταύρε,
http://gtk-apps.org/content/show.php?co ... orumpage=0
είναι οκ και για το δικό μου μοντέλο
-
Μπορει καποιος να μου βρει μια λυση για το imageshack???Οι ρυθμισεις ειναι ολες Ελλαδα αλλα παλι βατραχια βλεπω!!!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ακριβώς αυτό. Οι SSD δεν χρειάζονται defrag γιατί όλα τα κελιά είναι 'ισότιμα' στην ταχύτητα πρόσβασης. Οπότε δεν έχει νόημα να γίνει μεταφορά των αρχείων ώστε να τα βρίσκει ο δίσκος ταχύτερα.Σε παλιότερους SSD που δεν είχαν TRIM (ή Garbage Collection) και ιδιαίτερα σε λειτουργικό XP (πχ) το defrag μεταφέροντας αρχεία μείωνε δραματικά το read-write cylce των κελιών μνήμης και συνεπώς και την διάρκεια ζωής τους.
Επίσης για τον Vertex2 ψάξε το λίγο:
http://www.tomshardware.com/reviews/ocz-vertex-2-25nm-ssd,2867.htmlΑν και πέρα από τον Wagner ξέρω και άλλους που είναι ευχαριστημένοι, αλλά μάλλον παίζει κάτι με τις παρτίδες παραγωγής.
Ειχα τον OCZ Solid Series (απο τους πρωτους που βγηκαν) και με XP και μπορω να πω οτι πηγαινε καλυτερα απ οτι με τα 7αρια, τα οποια σαν λειτουργικο συστημα ειναι πιο βαρια, παρ ολα αυτα τιποτα το τραγικο ή ενοχλητικο και με τα 7αρια.
Αν και καμια φορα, οταν πολλα προγραμματα διαβαζουν και γραφουν ταυτοχρονα τρωει κατι σκαλωμματα.
Π.χ. με τον firefox ανοιχτο με 7-8 tabs, με το MS outlook ανοιχτο, το winamp να παιζει μουσικη ή το windows media center να παιζει TV, το Corel και το lightroom να χουν απο ενα μεγαλουτσικο αρχειο, θα τα παιξει για λιγο. Και στην εκκινηση τω 7 οταν φορτωνουν ολα τα προγραμματα, ξερω οτι δεν λεει να του ανοιξεις και firefox (με 3-4 tabs) και το MS outlook....
θα με βρησει....Κατα τα αλλα σε 1 λεπτο (απο το grub και μετα) ready to use
Απο Sleep/hibernate επανερχεται σε 10-15 δευτερα...
για ubuntu δεν μιλαω.... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
rx8 είχα πάρει ένα της wacom. μικρό φτηνό δεν ξέρω αν το βγάζει πλέον, για τον ίδιο λόγο με εσένα.
κάνει κάποια δουλειά αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομίζω οτι μπορεί να αντικαταστήσει το mouse. πάρτο, καλή τιμή, και χρησιμοποίησε το επικουρικά. για να αλλάζεις στάσεις. ξέρεις εσύ...Ο αδερφος μου (γραφιστας) εχει στο PC του ενα wacom intous 'κατι', που κανει mapping ολη την οθονη στο pad και βολευει τρελα να δουλευεις με την πενα.
-
να στε καλά ρε παιδιά που απαντήσατε σοβαρά στο ερώτημαερώτηση δύο, μπορεί να είανι μόνιμα συνδεδεμένο στο πισι ή κάθε φορά θα πρέπει να το βγάζω αν θέλω να βάλω το ποντίκι?
Αν εχεις μια ελευθερη USB μπορεις να το χεις ταυτοχρονα με το ποντικι.
Τα 7αρια (σ αυτα το δουλευουμε) το αναγνωριζουν σαν pointing device και οχι σαν mouse -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
http://www.tomshardware.com/reviews/vertex-3-sandforce-ssd,2869.htmlαν και εχω sata 3 , δεν σκοπευω να το χρησιμοποιησω γιατι θα πεσει το bandwidth του pcie μου απο 16 σε 8 (μαλακισμενη intel ) και σαν gamer δεν ανεχομαι κατι τετοιο
(αν και παιζει να μην υπαρχει σοβαρη διαφορα, αντε κανα 3-5% )
μεγαλη της Intel....
-
Μιας και αναφέρθηκε παραπάνω ένα review για το Seagate Momentus-XT Solid State Hybrid Drive:
http://benchmarkreviews.com/index.php?o ... d=99999999
Φαίνεται μια χαρα για την τιμη του.
-
παραγγέλθη τελικά, ευχαριστώ για τις βοήθειες
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]